Alto da Boa Vista Archieven -

Tag: Alto da Boa Vista

Alto da Boa Vista is de wijk waar het Christus beeld van Rio de Janeiro staat

Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Christus de verlosser

Voor veel mensen staat een bezoek aan het beeld van Christus in Rio de Janeiro hoog op het lijstje. Het grote standbeeld van Christus de verlosser staat boven op de berg Corcovado in de wijk Alto da Boa Vista en wordt door de Brazilianen'' Cristo Redentor'' genoemd.

Christus de Verlosser met uitzicht op de stad Rio de Janeiro

Het beeld kijkt uit over de stad Rio de Janeiro, maar als je een bezoek brengt aan het standbeeld dan kun je 360 graden rond kijken naar de hele stad en veel bezienswaardigheden.

Je ziet bijvoorbeeld de suikerbroodberg, het stadion van Rio de Janeiro Maracanã, stranden van Rio de Janeiro en verschillende wijken. Op een heldere dag kun je prachtige foto's maken.

Wat zijn de afmetingen van het standbeeld van Christus de Verlosser?

Het standbeeld staat op een hoogte van ongeveer 700 meter boven zeeniveau en het beeld weegt in zijn totaliteit ongeveer 1145 ton. Het hoofd van Christus de Verlosser weegt ongeveer 30 ton.

Het standbeeld vangt veel wind en is daarom bestand tegen windsnelheden van ongeveer 250 kilometer per uur.

Luchtfoto van Christus de verlosser in Rio de Janeiro met zicht op het platform met veel toeristen

De hoogte van het beeld is 38 meter, waarvan het beeld 30 meter en de sokkel 8 meter. De spanwijdte van de open armen is 28 meter breed en elke arm heeft een oppervlakte van 88 vierkante meter.

1 van de 7 wereldwonderen

Wist je al dat het beeld van Christus de verlosser één van de zeven wereldwonderen is sinds 2007? Christus de verlosser waakt al sinds 12 oktober 1931 over de stad. Het beeld had in 1922 klaar moeten zijn ter ere van de 100 jarige onafhankelijkheidsviering van de Republiek Brazilië.

Een gedeelte van het standbeeld (hoofd/handen) werd in Frankrijk gemaakt door Paul Landowski en werd verscheept naar Brazilië. Silva Costa en Pedro Viana hebben de rest van het beeld gemaakt.

Bereikbaarheid Christus de verlosser

Je kunt het standbeeld van Christus de verlosser bezoeken met bus 583 vanaf de Copacabana/Ipanema, maar nog gemakkelijker is het nemen van een Uber of een Taxi. Dit is een betrouwbare manier om rond te reizen in Rio de Janeiro. Je kunt ook met de auto gaan, maar vanwege beperkte parkeerplaatsen werd ons dit afgeraden.

Je komt uiteindelijk uit bij het bezoekerscentrum Paineiras Corcovado. Vanaf daar kun je met een busje naar het beeld Christus de Verlosser.

Trem do Corcovado bord
Trem do Corcovado

Als je onder aan de berg aangekomen bent dan kun je bij het beeld komen door een vier kilometer lange spoorlijn naar boven. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten. Het uitzicht vanuit de trem do corcovado is alleen het laatste stukje mooi om foto's te maken. De rest van de rit gaat door het Tijuca National Park.

Parque Nacional da Tijuca Cachoeira

Vanaf het station op de berg is het nog 222 treden lopen naar boven. Eventueel kun je ook gebruik maken van één van de vier roltrappen of drie panoramische liften.

Christus de verlosser in de wolken van Rio de Janeiro

Parque Nacional da Tijuca

Het nationale park Tijuca is een prachtig park gelegen in de stad Rio de Janeiro. Een klein stukje Atlantisch oerwoud in de miljoenenstad met bijna 320 diersoorten en ongeveer 1600 verschillende plantensoorten een aanrader om te bezoeken.

Parque Nacional da Tijuca

Bezoekersinformatie

Het standbeeld van Christus de verlosser heeft ongeveer gemiddeld 5000 bezoekers per dag. Als je niet teveel wilt wachten dan zou je er voor kunnen kiezen om direct om 9 uur al naar boven te gaan of juist tegen 4 uur in de middag. Op deze tijden is het ook niet zo warm. Ga er wel vanuit dat het bezoek aan het standbeeld een paar uren in beslag neemt als je alles goed wil zien.

Voor actuele prijzen, openingstijden en informatie klik hier.

Rio de Janeiro heeft nog veel meer prachtige plekken die je kunt bezoeken. Voor meer informatie over deze prachtige bezienswaardigheden kun je het bericht ''Wat te doen in Rio de Janeiro, bezienswaardigheden en tips'' lezen.

Voorkant van het beeld van Christus de verlosser met aan de voorkant toeristen

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal