Brazilië voetbal Archieven -

Tag: Brazilië voetbal

Brazilië is bij veel mensen bekend vanwege het voetbal. Brazilië is een land dat altijd kans maakt op grote prijzen in het voetbal en verschillende grote spelers van het Braziliaanse voetbalelftal zijn te vinden in grote Europese voetbalcompetities bij topclubs.

Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden

Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden

Brazilië | Ontdek het land van je dromen!

Droom je van een onvergetelijke vakantie in Brazilië? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vind je alles wat je hartje begeert over dit prachtige land. Van de kleurrijke cultuur tot de adembenemende natuur, van de spectaculaire bezienswaardigheden tot de spannendste activiteiten, van de goedkoopste vluchten tot de paradijselijke stranden, van de magische Iguazu Falls tot de levendige steden Rio de Janeiro en Sao Paulo, van het mysterieuze Amazonewoud tot de heerlijke keuken.

Je vindt hier ook handige reisadviezen en inspirerende reiservaringen van andere reizigers die je kunnen helpen bij het plannen van je droomreis. Of je nu voor het eerst gaat of al vaker bent geweest, er is altijd iets nieuws te ontdekken in Brazilië.

De website van mijnbrazilie.nl staat vol met informatie over prachtige bestemmingen, bruikbare reistips en als je terug bent kun je genieten van de heerlijke Braziliaanse recepten die we zelf in Nederland maken.

Neem ook eens een kijkje op ons geschreven bericht Veelgestelde Brazilië vragen en antwoorden. Daar hebben wij alle Brazilië vragen die wij krijgen van onze volgers verzameld en beantwoordt.

Waar ligt Brazilië ook al weer?

Als je wilt weten waar Brazilië ligt, moet je naar het zuidelijk halfrond kijken. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika, een continent dat ongeveer 17,8 miljoen vierkante kilometer beslaat.

Waar ligt Brazilië op de wereldkaart
Mijnbrazilie-Brazilië-Landkaart Zuid Amerika

Zuid-Amerika telt zo’n 425 miljoen inwoners, waarvan meer dan 200 miljoen in Brazilië. Om van Nederland naar Brazilië te reizen, heb je een lange vlucht nodig. Het is namelijk zo’n 9000 kilometer hemelsbreed (9,5 uur vliegen).

Hoe groot is Brazilië?

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het vijfde grootste land ter wereld. Brazilië is één van de vijftien landen in Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ongeveer 8.515.750 km², waarvan ongeveer 55.500 km² water is.

Het land grenst aan tien andere landen in het westen en aan de Atlantische Oceaan in het oosten met een kustlijn van ongeveer 7.500 kilometer lang. De afstand van oost naar west is ongeveer 4.300 km en van noord naar zuid is het ongeveer 4.250 km.

Hoe groot is Brazilië

Brazilië bestaat uit 26 Braziliaanse deelstaten en een federaal district, waar tevens de hoofdstad Brasília ligt. De grootste Braziliaanse deelstaat is Amazonas, ongeveer even groot als Frankrijk en Spanje samen. De kleinste Braziliaanse deelstaat is Sergipe, ongeveer even groot als Nederland.

Wist je al dat Nederland 204 keer in Brazilië past? Lees hier alles over in het bericht ''Hoe groot is Brazilië?''.

Hoeveel inwoners heeft Brazilië?

Brazilië is een enorm land met meer dan 210 miljoen mensen. De meeste van hen wonen in de grote steden aan de kust. Hoe dichter bij de zee, hoe meer mensen per vierkante meter. Rio de Janeiro en São Paulo zijn enkele van de grootste steden ter wereld.

Als je meer wilt weten over het aantal mensen per stad, kun je het bericht 10 grootste steden van Brazilië lezen.

Wat is de hoofdstad van Brazilië?

Een grote stad in het binnenland van Brazilië is Brasilia. Brasilia is sinds 21 april 1960 de hoofdstad van Brazilië. Voor Brasilia was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië, van 1763 tot 1960. Daarvoor was Salvador de eerste hoofdstad van Brazilië, van 1549 tot 1763.

Brasilia is een moderne stad die de economische ontwikkelingen in het binnenland aardig heeft verbeterd. De stad staat verder bekend vanwege Oscar Niemeyer. De Braziliaanse architect heeft een aantal prachtige gebouwen ontworpen in de hoofdstad en daarbuiten.

Nationaal congres - Congresso Nacional

Congresso Nacional

Kathedraal van Brasilia-Catedral de Brasilia

Catedral de Brasilia

In 1956 beloofde Juscelino Kubitschek een hoofdstad te bouwen in het binnenland als hij verkozen zou worden als president. Deze stad zou hij helemaal realiseren binnen zijn regeringstermijn van 4 jaar. Juscelino Kubitschek is daadwerkelijk gekozen tot president en heeft zijn woord gehouden.

Meer informatie over deze bijzondere stad lees je in het bericht ‘‘Brasilia is de hoofdstad van Brazilië sinds 21 april 1960’’.

Wat is de officiële naam van Brazilië?

De officiële naam van het land is Federale Republiek van Brazilië (República Federativa do Brasil). Het land heeft net als andere landen ook een vlag. De vlag is groen, geel en heeft een blauwe bol met sterren met daarin de tekst Ordem e Progresso.

Mijnbrazilie-Brazilië-Maak kennis met de Braziliaanse vlag-Braziliaanse vlag-Wapperende Braziliaanse vlag

Meer informatie over de Braziliaanse vlag lees je in het bericht ''Lees hier alles over de Braziliaanse vlag''.

Welke taal wordt er in Brazilië gesproken?

Portugees is een wereldtaal die in negen landen over de hele wereld wordt gesproken. Het is een Romaanse taal die zijn oorsprong vindt in het Iberisch schiereiland, waar het zich ontwikkelde uit het Galicisch-Portugees. Door de Portugese ontdekkingsreizen en kolonisatie verspreidde de taal zich naar Afrika, Azië en Amerika.

Een van de meest opvallende landen waar Portugees wordt gesproken is Brazilië. Dit enorme land in Zuid-Amerika spreekt Braziliaans Portugees, een variant die verschilt van het Europees Portugees op het gebied van uitspraak, woordenschat en grammatica.

Afbeelding van de 9 vlaggen van landen waar Portugees gesproken wordt

Op bovenstaande afbeelding zie je de vlag van alle landen waar er Portugees gesproken wordt.

Brazilië is een uitzondering in de regio, want de meeste andere Zuid-Amerikaanse landen spreken Spaans. Dit komt doordat Spanje en Portugal Zuid-Amerika verdeelden onder het Verdrag van Tordesillas in 1494.

Interesse om Braziliaans Portugees te leren in Nederland? Lees het bericht Braziliaans Portugees leren in Nederland.

Is het leven duur in Brazilië?

Nederlandse toeristen kunnen in Brazilië veel voor weinig krijgen door de gunstige wisselkoers. Maar de laatste keer dat we er waren, schrokken we van de hoge prijzen. Ook voor ons was Brazilië niet meer zo goedkoop.

De Brazilianen zelf hebben het nog zwaarder door de stijgende kosten van gas, water, voedsel en elektriciteit.

Mijnbrazilie-Brazilie-In-Brazilie-betalen-ze-met-Braziliaanse-real-Braziliaanse-reals
Mijnbrazilie-Brazilie-Braziliaanse-real-In-Brazilie-betaal-je-met-de-Braziliaanse-real-Braziliaanse-real-briefgeld

Ze betalen met de Braziliaanse Real, maar ooit betaalden ze met Nederlandse guldens. Wil je meer weten over betalen in Brazilië en hoe het komt dat Brazilianen vroeger betaalden met Nederlandse guldens?

Lees dan het bericht ‘‘In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real’’.

Voetbal in Brazilië

Brazilië staat bekend als het land van de voetbal. Voetbal is niet alleen een sport, maar ook een onderdeel van de Braziliaanse cultuur, identiteit en geschiedenis. Brazilianen houden van voetbal en beleven het met veel emotie, dans, lawaai en plezier.

Estádio Mineirão

Estádio Nacional de Brasília

Estádio Nacional de Brasília

Voetbal is voor veel Brazilianen een manier om zich te uiten, te verbinden en te dromen. Dit zie je terug op straat, op televisie, maar vooral ook in de stadions.

Meer informatie over het Braziliaanse voetbal vindt je in het bericht ''Voetbal in Brazilië''.

Braziliaanse feestdagen

Brazilië is het land van het feestelijke Carnaval. Elk jaar barst het land uit in een explosie van kleur, muziek en vreugde. De wereld kijkt mee naar de spectaculaire optochten in steden als Rio de Janeiro, waar mensen van alle continenten samen komen om te genieten van het grootste feest op aarde.

Mijnbrazilie-Brazilie-Rio-de-Janeiro-Samba-City-Cidade-do-Samba-Barracoes-das-escolas-de-samba
Mijnbrazilie-Brazilie-Rio-de-Janeiro-Sambodromo-da-Marques-de-Sapucai-in-Rio-de-Janeiro-Carnaval-optocht-met-gele-kleding-en-een-rietenparasol

Brazilië staat dan even op pauze. Er is maar één ding dat telt: feesten! De Brazilianen zijn meesters in het vieren van het leven. Ze dansen, zingen, drinken en eten alsof er geen morgen is.

Wil je meer weten over de Braziliaanse feestdagen? Lees dan het bericht ‘‘Overzicht feestdagen in Brazilië’’.

Braziliaanse keuken

Wij genieten volop van de Braziliaanse keuken. Wij hebben al veel verschillende gerechten geproefd en ze zijn allemaal heerlijk. De Braziliaanse keuken is een smeltkroes van culturen, met invloeden uit Portugal, Afrika, India en Japan.

Het meest traditionele gerecht van Brazilië is Feijoada, een stoofpot van rijst, bonen en diverse soorten vlees. Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar het is verrukkelijk. Een bord Feijoada vult goed en geeft je energie voor de hele dag.

Hieronder een aantal foto's van heerlijke Braziliaanse gerechten.

Mijnbrazilie-Brazilie-Braziliaanse-keuken-Braziliaanse-recepten-Pao-de-queijo-in-een-mandje
Mijnbrazilie-Brazilie-Braziliaanse-recepten-Braziliaanse-keuken-Canjica-Recept-voor-het-maken-van-Canjica-Canjica-in-een-blauw-bakje-versierd-met-een-kaneelstokje
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-keuken-Braziliaanse gerechten-Verschillende varianten Brigadeiros
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse keuken-Cassave-Recept voor het maken van cassave frietjes

Op de website vind je een verzameling van Braziliaanse recepten die je makkelijk zelf thuis kunt bereiden. Veel recepten hebben we gekregen van familie en vrienden in Brazilië.

Geïnteresseerd in de Braziliaanse keuken of wil je graag een Braziliaans recept zelf maken? Ga dan snel naar de pagina Braziliaanse recepten.

Liefhebber van dieren en natuur?

Brazilië is een land vol wonderen voor dierenliefhebbers. In het Amazonegebied kun je de kleurrijke ara’s, de speelse dolfijnen en de mysterieuze anaconda’s zien.

Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Jacare
Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Panthera Onca-Cuiaba River
Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Rode Ibis
Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses-Capibara-Capivara

In de Pantanal kun je de majestueuze jaguars, de schattige capibara’s en de angstaanjagende kaaimannen bewonderen. In elke hoek van Brazilië wacht een nieuw avontuur op je. Kom en ontdek het zelf!

Wat is er allemaal te doen in Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro is een stad die je zeker wil zien. De stad heeft zoveel bezienswaardigheden dat je er rustig een aantal dagen kunt verblijven. Combineer je dit met een aantal dagen strand dan is de week ook zo weer voorbij.

Bezoek bezienswaardigheden zoals Pão de Açucar, Cristo Redentor, Museu de Arte Contemporânea de Niterói, Teatro Popular Oscar Niemeyer, Museu do Amanhã, Catedral Metropolitana de São Sebastião en nog veel meer.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Pão de Açúcar-Suikerbroodberg-Baai van Guanabara
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Alto da Boa Vista-Parque Nacional da Tijuca-Cristo Redentor-Christus de verlosser-Achterkant van het standbeeld
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Niterói-Museu de Arte Contemporânea de Niterói-Museum voor de hedendaagse kunst-Luchtfoto
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Estádio Jornalista Mário Filho-Estádio Maracanã-Met uitzicht op de wijk Maracanã

Ben je op zoek naar meer informatie over Rio de Janeiro?

Hotels en hostels in Rio de Janeiro

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Is Brazilië een veilig vakantieland?

Waar veel armoede is heb je ook veel criminaliteit. Op drukke toeristische plekken zullen criminelen proberen hun slag te slaan. Daar tegenover staat dat er veel politie op de been is, want het is ook in het belang van Brazilië dat toeristen veilig zijn, want toeristen brengen weer geld en werkgelegenheid.

Laat je dus niet direct afschrikken door verhalen over berovingen en diefstal. Er zijn veel dingen die je zelf kunt ondernemen om veilig te kunnen genieten van het mooie land Brazilië.

Wat is de politieke situatie in Brazilië?

Brazilië heeft veel politieke problemen en de verdeeldheid is groter dan ooit. Het land wordt geleid door president Luiz Inácio Lula da Silva, die in januari 2023 aantrad na een heftige verkiezingsstrijd tegen de voormalige president Jair Bolsonaro.

Bolsonaro, die beschuldigd wordt van het aanzetten tot geweld en het ondermijnen van de democratie, heeft zijn nederlaag niet erkend en beweert dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Op 8 januari 2023 bestormden demonstranten verschillende overheidsgebouwen in Brasilia, waaronder het Hooggerechtshof en het Congres. Bolsonaro wordt nu onderzocht door het Hooggerechtshof voor zijn vermeende rol in de aanval.

Als toerist heb je waarschijnlijk weinig last van de politieke problemen in Brazilië, maar het is wel verstandig om voorzichtig te zijn. Blijf weg bij demonstraties en politieke bijeenkomsten. Bemoei je niet met de politieke voorkeuren van Brazilianen en zoek de discussie niet op. Geniet gewoon lekker van je vakantie, want je veranderd er toch niets aan. Geniet van al het mooie dat Brazilië te bieden heeft en het komt allemaal goed.

Op vakantie naar Brazilië

Droom je van een vakantie in Brazilië, het land van zon, samba en carnaval? Dan wil je natuurlijk weten hoe je daar het beste kunt komen. Er zijn verschillende opties om naar dit prachtige land te reizen. De snelste en makkelijkste manier is met het vliegtuig. Maar als je al in Zuid-Amerika bent en meer avontuur zoekt, kun je ook met de bus of de auto de grens overgaan. Let wel op dat je vooraf toestemming vraagt aan je verhuurbedrijf als je met een huurauto wilt rijden.

Wil je meer tips en advies over hoe je goedkoop en comfortabel naar Brazilië kunt reizen? Lees dan onze artikelen hieronder. Wij hebben onze ervaringen en aanbevelingen voor je op een rijtje gezet.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor een veilige vakantie in Brazilië

Tips voor veiliger autorijden in Brazilië

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Voetbal in Brazilië is passie en trots

Voetbal in Brazilië is passie en trots

Voetbal in Brazilië: een passie en een trots

Brazilië staat bekend als het land van de voetbal. Voetbal is niet alleen een sport, maar ook een onderdeel van de Braziliaanse cultuur, identiteit en geschiedenis. Brazilianen houden van voetbal en beleven het met veel emotie, dans, lawaai en plezier.

Stadion met juichende Brazilianen met een Braziliaanse vlag

Voetbal is voor veel Brazilianen een manier om zich te uiten, te verbinden en te dromen. Dit zie je terug op straat, op televisie, maar vooral ook in de stadions.

Braziliaanse cultuur

Brazilië heeft een rijke voetbaltraditie en een succesvol nationaal elftal. Het Braziliaanse elftal heeft vijf keer het wereldkampioenschap gewonnen, in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Het is het enige land dat aan alle edities van het WK heeft deelgenomen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Voetbal-in-Brazilië-Brazilië heeft vijf wereldbekers gewonnen-1958-1962-1970-1994-2002

Brazilië heeft ook negen keer de Copa América gewonnen, het Zuid-Amerikaanse kampioenschap. Het Braziliaanse elftal wordt ook wel de Seleção genoemd, wat de selectie betekent.

Legendarische Braziliaanse voetballers

Brazilië heeft vele legendarische spelers voortgebracht, die worden beschouwd als de beste ter wereld. Pelé is ongetwijfeld de bekendste en meest bewonderde Braziliaanse voetballer. Hij won drie keer het WK met Brazilië en scoorde meer dan 1000 doelpunten in zijn carrière.

Andere beroemde Braziliaanse spelers zijn onder andere Garrincha, Zico, Sócrates, Romário, Rivaldo, Ronaldo, Ronaldinho en Neymar. Veel Braziliaanse spelers hebben bijnamen die hun stijl of persoonlijkheid weerspiegelen.

De Braziliaanse voetbalbond

De Braziliaanse voetbalbond CBF (Confederação Brasileira de Futebol) is de organisatie die verantwoordelijk is voor het Braziliaanse voetbal. De bond werd opgericht in 1914 en is aangesloten bij de FIFA en de CONMEBOL.

Voetbal in Brazilië vlag van Braziliaanse voetbalbond

De CBF heeft zijn hoofdkantoor in Rio de Janeiro en heeft regionale federaties die de staatskampioenschappen organiseren.

De Braziliaanse voetbalcompetitie

Brazilië heeft ook een levendige clubvoetbalcompetitie. De hoogste divisie is de Serie A, waarin twintig clubs strijden om de landstitel. De grootste en succesvolste clubs komen uit Rio de Janeiro en São Paulo.

Bekende voetbalclubs uit deze steden zijn Flamengo, Corinthians, Palmeiras en Santos. Deze clubs hebben ook veel fans in andere delen van het land en in het buitenland. De Braziliaanse clubs hebben ook internationale prijzen gewonnen, zoals de Copa Libertadores en het wereldkampioenschap voor clubs.

Atlético Mineiro | Belo Horizonte

Palmeiras | São Paulo

Flamengo | Rio de Janeiro

Fortaleza | Fortaleza

Bragantino | Bragança Paulista

Corinthians | São Paulo

Internacional | Porto Alegre

Athletico Paranaense | Curitiba

Cuiabá | Cuiabá

Fluminense | Rio de Janeiro

Santos | Santos

Atlético Goianiense | Goiânia

Bahia | Salvador

São Paulo | São Paulo

Juventude | Caxias do Sul

Ceará | Fortaleza

América Mineiro | Belo Horizonte

Sport Recife | Recife

Grêmio | Porto Alegre

Chapecoense | Chapecó

Voetbalstadions in Brazilië

Voetbal in Brazilië is een spektakel dat je niet mag missen als je het land bezoekt. Er zijn vele indrukwekkende stadions waar je een wedstrijd kunt bijwonen, zoals het Maracanã in Rio de Janeiro of het Mineirão in Belo Horizonte. Je kunt ook zelf een balletje trappen op een van de vele veldjes of stranden die je overal vindt.

Voetbal in Brazilië is meer dan een spelletje, het is een passie en een trots. Hieronder een aantal imposante Braziliaanse voetbalstadions.

Estádio Maracanã Rio de Janeiro

Het Maracanã stadion in Rio de Janeiro is een iconisch voetbalstadion, dat bekend staat om zijn architectuur, sfeer en geschiedenis. Het stadion werd gebouwd voor het WK van 1950 en was toen het grootste ter wereld met een capaciteit van 183.000 toeschouwers.

Het stadion is destijds gebruikt voor wedstrijden die nog lang herinnert blijven zoals de WK-finale van 1950, waarin Brazilië verloor van Uruguay voor een recordaantal toeschouwers van bijna 200.000. Verder kun je denken aan de WK-finale van 2014, waarin Duitsland Argentinië versloeg met 1-0.

Het stadion is ook de thuisbasis van twee van de grootste clubs van Rio, Flamengo en Fluminense, die er regelmatig hun derby's spelen. Het stadion trekt ook veel bezoekers die het willen bewonderen als een toeristische attractie. Het stadion is dagelijks geopend voor rondleidingen, behalve op wedstrijddagen.

Estádio Maracanã
Estádio Maracanã
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Estádio Jornalista Mário Filho-Estádio Maracanã-Binnen het stadion tijdens een wedstrijd

Het stadion is tussen 2010 en 2013 grondig gerenoveerd voor het WK van 2014 en de Olympische Spelen van 2016. Het stadion kreeg een nieuw dak, nieuwe stoelen en een nieuwe gevel. De capaciteit werd teruggebracht tot 78.838 zitplaatsen, maar het stadion bleef het grootste van Brazilië en het op een na grootste van Zuid-Amerika.

Het Maracanã-stadion is een symbool van de Braziliaanse voetbalcultuur en een must-see voor elke voetballiefhebber die Rio de Janeiro bezoekt.

Estádio Mineirão Belo Horizonte

Estádio Mineirão is een van de grootste voetbalstadions in de staat Minas Gerais. Minas Gerais is een Braziliaanse deelstaat. Het stadion werd geopend in 1965 en ligt in de stad Belo Horizonte. Het stadion heeft een capaciteit van 61.846 toeschouwers en is eigendom van de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais. Het wordt gebruikt door de voetbalclub Cruzeiro.

Het stadion heeft verschillende belangrijke evenementen gehad, zoals de FIFA Confederations Cup 2013, het FIFA Wereldkampioenschap 2014 en enkele wedstrijden van het voetbaltoernooi van de Olympische Zomerspelen 2016. Het stadion staat ook bekend om zijn duurzaamheid en sociale projecten, zoals het gebruik van zonne-energie, regenwateropvang en toegankelijkheid voor mensen met een handicap.

Belo Horizonte-Lagoa de Pampulha-Estádio Mineirão
Mijnbrazilie-Brazilië-Belo Horizonte-Bezienswaardigheden Belo Horizonte-Voetbal in Belo Horizonte-Estádio Mineirão
Mijnbrazilie-Brazilië-Belo Horizonte-Bezienswaardigheden Belo Horizonte-Estádio Mineirão-Voetbal in Belo Horizonte

Het stadion is gelegen in de wijk van Pampulha, een cultureel erfgoed en een toeristische attractie van Belo Horizonte. Het stadion biedt ook rondleidingen aan voor bezoekers en toeristen.

Op wedstrijddagen is dit niet mogelijk. Wil je het stadion bezoeken dan is het handig om eerst even te onderzoeken of er ook gevoetbald wordt op die dag.

Estádio Nacional Mané Garrincha de Brasília

Estádio Nacional Mané Garrincha de Brasília is een multifunctioneel stadion en arena in de Braziliaanse hoofdstad Brasília. Het stadion werd geopend in 1974 en had een capaciteit van 45.200 toeschouwers. Het stadion is vernoemd naar de legendarische Braziliaanse voetballer Mané Garrincha (1933-1983), die twee keer wereldkampioen werd met het Braziliaanse nationale team.

Het stadion onderging een grote renovatie tussen 2010 en 2013 om het voor te bereiden op de FIFA Confederations Cup 2013 en het FIFA Wereldkampioenschap 2014. De capaciteit werd verhoogd tot 72.800 toeschouwers.

Brasilia - Estádio Nacional de Brasília
Estádio Nacional de Brasília

Het stadion was ook een van de locaties voor het voetbaltoernooi van de Olympische Zomerspelen 2016. Het stadion staat verder bekend om zijn moderne architectuur en duurzame ontwerp. Het heeft een dak dat bedekt is met zonnepanelen die elektriciteit opwekken voor het stadion en de omliggende gebieden.

Het stadion maakt ook gebruik van regenwateropvang en afvalrecycling om water en energie te besparen. Het stadion biedt verschillende faciliteiten voor bezoekers, zoals restaurants, winkels, musea en een bibliotheek.

Arena da Baixada Curitiba

Arena da Baixada is een stadion en arena in de Braziliaanse stad Curitiba, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraná. Het stadion huisvest de Club Athletico Paranaense, één van de belangrijkste voetbalclubs van het land. Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 42.500 toeschouwers voor voetbalwedstrijden en voor evenementen ongeveer 60.000. Het stadion is het meest moderne van Brazilië, met een aantal innovaties, zoals het eerste stadion met een synthetisch grasveld en een inschuifbaar dak.

Het stadion werd gebouwd op de plaats van een voormalig kruitmagazijn van het Braziliaanse leger. Het oorspronkelijke stadion werd geopend in 1914 en vernoemd naar Joaquim Américo Guimarães, de toenmalige president van Internacional, de voorloper van Athletico Paranaense.

Het stadion werd gerenoveerd in 1997 en opnieuw geopend in 1999, met een nieuw ontwerp en een grotere capaciteit.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Curitiba-Joaquim Américo Guimarães stadion-Arena da Baixadais-Club Athletico Paranaense stadion-Stadion met toeschouwers
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Curitiba-Joaquim Américo Guimarães stadion-Arena da Baixada-Club Athletico Paranaense stadion

Het stadion was een van de locaties voor het FIFA Wereldkampioenschap 2014 en het voetbaltoernooi van de Olympische Zomerspelen 2016. Voor deze evenementen onderging het stadion opnieuw een renovatie, waarbij onder andere het inschuifbare dak en het synthetische grasveld werden geïnstalleerd. Het stadion biedt verschillende faciliteiten voor bezoekers.

Het stadion biedt ook rondleidingen aan voor bezoekers die de geschiedenis en de structuur van de Arena da Baixada willen leren kennen.

Estádio Beira-Rio - Porto Alegre

Estádio Beira-Rio is een voetbalstadion en arena in de Braziliaanse stad Porto Alegre, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul. Het stadion is de thuisbasis van Sport Club Internacional, een van de grootste voetbalclubs van Brazilië. Het stadion heeft een capaciteit van 51.500 toeschouwers en is gelegen aan de oever van de rivier Guaíba.

Het stadion is officieel vernoemd naar José Pinheiro Borda (1897-1965), een Portugese ingenieur die toezicht hield op de bouw van het stadion, maar hij stierf voordat het stadion klaar was.

Estádio Beira-Rio
Estádio Beira-Rio

Het stadion staat bekend om zijn sfeer en zijn belangrijke wedstrijden. Het stadion was het toneel van vele overwinningen en titels van Internacional, waaronder de Copa Libertadores in 2006 en 2010 en de FIFA Club World Cup in 2006. Het stadion was ook het decor van historische wedstrijden van het Braziliaanse nationale team, zoals de kwalificatiewedstrijden voor de wereldbekers van 2006 en 2010.

Het stadion biedt verschillende faciliteiten voor bezoekers, zoals restaurants, winkels, musea en ze bieden ook rondleidingen aan voor bezoekers die meer willen weten over de geschiedenis Estádio Beira-Rio.

Estádio Governador Plácido Castelo - Fortaleza

Estádio Governador Plácido Castelo, ook bekend als Castelão of Gigante da Boa Vista, is een voetbalstadion en arena in de Braziliaanse stad Fortaleza, de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Ceará. Het stadion is eigendom van de staat Ceará en wordt gebruikt door de voetbalclubs Fortaleza Esporte Clube en Ceará Sporting Club.

Het stadion heeft een capaciteit van ongeveer 64.000 toeschouwers en is een van de grootste stadions van Brazilië. Het stadion is officieel vernoemd naar Plácido Aderaldo Castelo (1906-1979), die gouverneur was van Ceará van 1966 tot 1971 en een belangrijke rol speelde bij de bouw van het stadion.

Het stadion werd gerenoveerd in 2002 en opnieuw in 2013, om te voldoen aan de eisen voor het FIFA Wereldkampioenschap 2014, waarvoor het een van de locaties was. Het stadion kreeg onder andere nieuwe tribunes, een nieuw dak en een nieuw veld.

Arena Castelão-Estádio Governador Plácido Castelo
Ceará-Fortaleza-Arena Castelão-Estádio Governador Plácido Castelo
Fortaleza-Ceará-Estádio Governador Plácido Castelo-Voetbalstadion in Fortaleza

Het stadion heeft verschillende belangrijke evenementen gehad, zoals wedstrijden van het Braziliaanse nationale team, de Copa América 1989, de Copa das Confederações 2013 en de Copa do Mundo 2014. Het stadion was ook het toneel van culturele evenementen, zoals het bezoek van paus Johannes Paulus II in 1980 en concerten van internationale artiesten zoals Paul McCartney, Beyoncé en Elton John.

Het stadion biedt verschillende faciliteiten voor bezoekers en ook kun je een rondleiding krijgen als je meer wilt weten over de geschiedenis van het stadion.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023