Drinkwater in Brazilië Archieven >

Tag: Drinkwater in Brazilië

Drinkwater in Brazilië : Dit moet je weten!

Drinkwater in Brazilië : Dit moet je weten!

Drinkwater in Brazilië

Drinkwater in Brazilië is niet hetzelfde als in Nederland. In Nederland is het heel gewoon om water uit de kraan te drinken, maar dit is in Brazilië niet aan te raden. Om allerlei risico's te voorkomen kun je het beste water kopen in een fles. Er zijn wel hotels die schoon drinkwater aanbieden vanuit de kraan. Om dit zeker te weten kun je dit altijd navragen bij de receptie. Het beste advies blijft water kopen in een fles.

Eten in Brazilië

Houdt er ook rekening mee dat veel etenswaren worden gewassen met normaal kraanwater. Producten zoals sla, koffie en thee kunnen dus gemaakt of gewassen zijn met kraanwater. Dit geldt ook voor ijsblokjes. Denk hieraan tijdens het bestellen van drankjes.

Er zijn genoeg verhalen te lezen van mensen die alles eten en drinken in Brazilië en nooit ergens last van hebben. Het drinkwater in Brazilië is ook niet altijd slecht, maar als je het vergelijkt met Nederlandse waarden dan zou je kunnen stellen dat het minder van kwaliteit is. Kijk goed om je heen. Als je andere mensen ook een kopje koffie of thee ziet drinken dan kun je rustig ook een kopje bestellen.

Let op! Drink genoeg water!

Misschien overbodig om te melden, maar in Brazilië kan het erg warm zijn en voldoende water drinken is dan ook zeker een must! Probeer toch zeker minimaal 2 liter water per dag te drinken.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal