DTP Archieven >

Tag: DTP

Difterie Tetanus en Polio zijn infectieziektes waartegen je een vaccinatie kunt nemen ter voorkoming van de ziekte.

Vaccinaties kun je krijgen bij de GGD. Ga altijd goed voorbereid op vakantie.

Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes

Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes

Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië?

Op vakantie naar Brazilië is niet te vergelijken met bijvoorbeeld een vakantie naar Frankrijk. Brazilië ligt in een ander continent en heeft een ander klimaat. Het eten is anders en water drinken doet men niet uit de kraan. Echter is het wel aanbevolen om veel water te drinken als je in een warm land als Brazilië bent. Er zijn verschillende artikelen die je in Nederland al kan kopen om mee te nemen.

Je kunt natuurlijk in Brazilië ook wel dingen kopen, maar wil je goed voorbereid zijn dan vindt je hier een overzicht met producten die je mee zou kunnen nemen.

Thermometer

Een thermometer zal niet het eerste product zijn waar je aan denkt als je op vakantie gaat. Mocht je toch ergens ziek van worden of je hebt het zo warm dat je niet zeker weet of het nu griep is of de zon. Een thermometer kan snel duidelijkheid geven. Uiteraard kun je ook thermometers in Brazilië kopen in supermarkten, drogisterijen en apotheken.

Loperamide

Het kan zijn dat je tijdens je vakantie iets verkeerd gegeten hebt of je hebt toch ergens water gedronken wat niet helemaal goed was. Dit kan diarree veroorzaken en is ontzettend vervelend. Loperamide is een stof die de darmen rustig houdt en wordt vaak gebruikt bij diarree klachten.

Muggen

De kans op ziektes is in Brazilië mogelijk. In Brazilië heb je veel muggen en die verspreiden deze ziektes vaak. Muggen vindt je veel op plaatsen met stilstaand water.

Deet

Een goede bescherming is dan ook aan te raden. Deet is een middel dat je kunt kopen in supermarkten, drogisterijen en apotheken. Meer informatie over ziektes in Brazilië kun je vinden in het bericht ''Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat''.

ORS (Oral Rehydration Solution)

Omdat je veel vocht verliest kun je overwegen om ORS te gebruiken. ORS bevat zout en suiker. Het lichaam gebruikt deze stoffen om vocht vast te houden. Je kunt deze tabletten in verschillende smaken krijgen en je kunt een tablet gemakkelijk laten oplossen in een flesje water.

Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?

Ben je vaccinaties nodig als je naar Brazilië gaat?

Wat zijn vaccinaties?

Vaccinaties zijn ziekteverwekkers die je meestal krijgt ingespoten. Er wordt een gecontroleerde dosis ingespoten. De bedoeling van deze ziekteverwekkers zijn om je lichaam te activeren om afweerstoffen te maken. Het lichaam zal nu in de toekomst, bij eventuele infectie, beter in staat zijn om dit af te weren. De afweerstoffen voorkomen dan dat je opnieuw ziek wordt.

Vaccinaties als je naar het buitenland gaat

Als je een reiziger bent dan heb je natuurlijk al lang gehoord dat je voor sommige landen verplicht een vaccinatie moet halen. Deze vaccinatie beschermt je tegen bepaalde ziektes die je her en der in de wereld tegenkomt. Dit verschilt per werelddeel, per land en per regio. Voordat je op vakantie gaat is het altijd aan te raden om dit even goed uit te zoeken.

Moet je vaccineren als je op vakantie naar Brazilië gaat?

Als je op vakantie naar Brazilië gaat ben je niet verplicht om je te laten vaccineren. Het wordt wel geadviseerd en daarom ook belangrijk om goed te overwegen. Brazilië is natuurlijk ontzettend groot en het ene gebied zou minder risicovol zijn dan het andere gebied. Laat je daarom goed informeren. Je laten informeren kost niks!!

Wat wordt er geadviseerd?

Omdat reisadviezen nog wel eens veranderen kun je voor een actuele vaccinatieadvies terecht bij bijvoorbeeld de GGD. Op het moment van schrijven wordt geadviseerd om je te laten inenten voor de gele koorts, DTP (Difterie, Tetanus en Polio), Hepatites A en Malaria.

Ziekenfondsverzekering

Er zijn ziekenfondsverzekeringen die vaccinaties in het pakket hebben zitten. Het kan ook zijn dat je het zelf moet betalen. Houdt dan ongeveer rekening met 140 euro per persoon aan kosten.

Vaccinatie boekje

Een vaccinatie boekje, ook wel een vaccinatie paspoort genoemd, is handig als je op vakantie gaat. Je kunt namelijk laten zien welke vaccinaties je hebt gehad. In sommige landen wordt dit gecontroleerd als je het land binnen wilt. Houdt er rekening mee dat dit boekje vaak nog los gekocht moet worden.

Wat kun je allemaal nog meer doen om ziektes te voorkomen?

Vaccinaties zijn een middel om infectieziektes te voorkomen. Wat doe je als je gestoken bent door een mug? Of je hebt last van diarree?
Ga naar het bericht ''Wat kun je allemaal meenemen naar Brazilië tegen allerlei ziektes'' voor meer informatie.