Geld pinnen in Brazilië Archieven -

Tag: Geld pinnen in Brazilië

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real

De Braziliaanse real

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real. Deze munteenheid is sinds 1654 een wettig betaalmiddel in Brazilië. De Brazilianen noemen het real Brasileiro.

De eerste munteenheid in Brazilië was de Nederlandse gulden. Die werd geïntroduceerd door de Nederlanders in 1624 tijdens de bezetting van Brazilië.

Sinds 1690 is de Braziliaanse real het officiële betaalmiddel in Brazilië. Het teken van de munt is R$ en de code van de Braziliaanse real is BRL.

Braziliaans muntgeld

Net als andere landen heeft ook Brazilië muntgeld. In Brazilië zijn de volgende munten beschikbaar: 5,10,25 en 50 centavo (vergelijkbaar met centen) en 1 real.

Braziliaanse real munten

Vroeger had je ook 1 real als biljet, maar tegenwoordig zijn die uit de roulatie genomen. Je kunt er echter nog wel mee betalen als je ze hebt.

Braziliaans papiergeld (biljetten)

In Brazilië zijn de volgende biljetten beschikbaar om mee te betalen: 1,2,5,10,20,50 en 100 real.

Braziliaanse real briefgeld

De laatste keer dat Brazilië wijzigingen heeft doorgevoerd in de biljetten was in 2010. De nieuwe biljetten zijn groter en beter beveiligd.

Hoe kom je aan Braziliaanse reals in Nederland?

Als je naar Brazilië op vakantie gaat en je wilt Braziliaanse reals hebben om te kunnen betalen dan zijn er verschillende manieren om hieraan te komen. Wil je in Brazilië aankomen met Braziliaanse reals dan kun je dit in Nederland al regelen. Je kunt bij de bank alvast om Braziliaanse reals vragen. Deze kun je bij de meeste banken bestellen en ophalen.

Houdt er wel rekening mee dat de bank niet dezelfde wisselkoers geeft, omdat ze er zelf ook aan willen verdienen. Veelal betaal je een kleine correctie op de wisselkoers en eenmalige kosten. Informeer voor actuele prijzen bij je bank.

Je kunt er ook voor kiezen om geld om te wisselen op het vliegveld bij het GWK Travelex. GWK Travelex heeft verschillende loketten waar je geld kunt wisselen. Let ook hier weer goed op de wisselkoers en eenmalige kosten. Je kunt er ook voor kiezen om het alvast te bestellen. Je kunt het dan ophalen bij het loket van GWK Travelex als je op Schiphol bent.

Hoe kom je aan Braziliaanse reals in Brazilië?

In Brazilië zijn er verschillende manieren om aan Braziliaanse reals te komen. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk pinnen uit de geldautomaat. Mocht je willen pinnen in het buitenland dan is het altijd slim om even te controleren bij je bank of dit ook mogelijk is. Sommige banken hanteren beleid dat je alleen kunt pinnen in Europa. Vaak moet je dan een handeling verrichten om ook buiten Europa geld op te kunnen nemen.

In Brazilië heb je verschillende banken zoals Banco do Brasil en Caixa. Dit zijn normaal gesproken betrouwbare banken waar je geld kunt pinnen. Houdt er wel rekening mee dat je niet onbeperkt kunt pinnen. Vaak zit er een limiet aan per keer dat je pint. Je kunt dan bijvoorbeeld direct nog een keer pinnen, maar dan betaal je wel weer direct dubbele bankkosten. De bank in Nederland laat je namelijk betalen voor het pinnen in het buitenland en ook bij deze transactie zullen ze weer een kleine wisselkoers correctie doen.

Wat wij ook wel vaker gedaan hebben is geld overmaken via Western-Union. Het grote voordeel hiervan is dat je meer geld in één keer kan krijgen. Je kunt dan geld overmaken naar Brazilië en dat haal je op bij een kantoor van Western-Union. Je betaalt dan eenmalige kosten en natuurlijk weer de wisselkoers correctie.

Betalen met pinpas of creditcard

In Brazilië kun je ook heel gemakkelijk betalen met je pinpas en creditcard. Houdt er wel rekening mee dat er in Brazilië natuurlijk ook criminelen zijn die pinautomaten en pinapparaten proberen te bewerken (skimmen) zodat ze jouw gegevens kunnen stelen. Wij betalen over het algemeen veel met de creditcard, omdat die namelijk verzekerd is. Wij hebben het al een paar keer gehad dat er vreemde transacties waren gedaan en dit werd altijd keurig opgelost.

Bij de banken gaat dit een stuk moeilijker. Als je met een pinpas wilt betalen in het buitenland dan is het wel aan te raden om niet al je vakantiegeld op je rekening te laten staan. Als er dan wat mis gaat ben je niet direct alles kwijt.

Let op mogelijke gevaren

In Brazilië kan het ook voorkomen dat criminelen een pinautomaat bewerken zodat ze kunnen skimmen. Onderstaande foto's zijn genomen bij een bank in Brasilia bij Banco do Brasil. Eigenlijk gelden in Brazilië dezelfde regels als in Nederland. Vertrouw je het niet of heb je het idee dat er geknoeid is met het apparaat?

Geld Braziliaanse Real Fraude Pinautomaat waarschuwing

Gebruik het apparaat niet!! Je kunt beter naar een andere bank gaan of een andere automaat zoeken. Verder is het aan te raden om altijd het intoetsen van je pincode af te schermen met je handen zodat anderen het niet kunnen zien.

Geld Braziliaanse Real Fraude Pinautomaat waarschuwingen

Wisselkoers

De koers van de real ten opzichte van de euro staat op het moment van schrijven op 6,7816. Dat betekent dus voor elke euro die je inwisselt krijg je 6,7816 Braziliaanse real. De Braziliaanse real heeft het moeilijk vanwege alle onrust in de politiek. De koers is op dit moment goed om te wisselen.

Mocht je het interessant vinden om de wisselkoers te volgen? Kijk dan op de website www.valutawijzer.nl.

Geld sturen naar Brazilië kan dus interessant zijn. Wij sturen altijd geld naar Brazilië met Wise, voorheen Transferwise.

Lees meer in het bericht ''Hoe maak je geld over naar Brazilië vanuit Nederland?''.

 

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal