Globo Archieven >

Tag: Globo

Globo is een groot media concern in Brazilië. Tevens is de website van Globo een website waar je Braziliaans nieuws kunt volgen in het Braziliaans Portugees en eventueel vertaald in het Engels.

Nieuws uit Brazilië

Nieuws uit Brazilië

Nieuws uit Brazilië

Er zijn verschillende manieren om het nieuws uit Brazilië te volgen. Lees hier de mogelijkheden. Mocht je nog meer mogelijkheden weten om nieuws uit Brazilië te volgen dan horen wij het graag.

Televisie en Radio

De televisie en de radio zijn twee middelen om het nieuws te volgen. Vaak kun je elk half uur van de dag een nieuwsuitzending zien op de televisie of horen op de radio. In Brazilië werkt dit ook zo, maar helaas is het niet zo gemakkelijk om dat vanaf Nederland te volgen.

Echter als je internet hebt dan is er al heel veel mogelijk. Je kunt namelijk Braziliaanse radiozenders luisteren op verschillende websites en er zijn ook websites waar je Braziliaanse televisiezenders kunt bekijken vanaf Nederland.

Braziliaans nieuws op het internet

Als je Braziliaans Portugees verstaat en kunt lezen dan kun je bijvoorbeeld naar de website Istoé gaan. Daar vindt je veel nieuwsberichten uit verschillende categories. Nog een grote aanbieder van nieuws in Brazilië is Globo. Tot slot zou je ook nog naar de website Estadão kunnen gaan.

Mocht je geen Braziliaans Portugees kunnen lezen dan zijn er ook websites die nieuws uit Brazilië publiceren in het Nederlands. Je kunt via de website nu.nl een tag instellen op het woord Brazilië.

Je kunt ook via google verschillende alerts en voorkeuren aangeven bij google nieuws. Je zou ook via google kunnen zoeken naar Nederlandse verslaggevers die werken en wonen in Brazilië. Je zou bijvoorbeeld kunnen zoeken naar Sandra Korstjens, Wies Ubags, Marc Bessems of Joost de Jong.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Braziliaans politiek of ander interessant nieuws dan kun je de website Brazilienieuws.online volgen.

Nog een leuke tip is even kijken op het Brazilieforum. Daar vindt je ook heel veel informatie over Brazilië. Waaronder nieuws, blogs en nog veel meer.

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse televisie

Om in Nederland te kunnen kijken naar Braziliaanse televisie ben je bijna compleet overgeleverd aan Youtube. Om vanuit Nederland naar Braziliaanse televisie te kijken is bijna niet legaal mogelijk. Je kunt via allerlei streams nog wel wat zenders bekijken, maar dit is vaak niet stabiel en vaak erg onhandig.

Dit komt voornamelijk door de blokkades die zenders opleggen om illegaal kijken te voorkomen. Veel van deze problemen zijn trouwens wel op te lossen met een VPN-verbinding waarover later meer.

Eerst bekijken we de mogelijkheden die Youtube biedt en dat is verrassend veel om eerlijk te zijn.

YouTube

Op YouTube is altijd wel wat Braziliaanse televisie te vinden. Als je bijvoorbeeld het dagelijkse nieuws van Brazilië wilt volgen dan zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken op het programma Bom Dia Brasil of Jornal Hoje. Deze nieuwsprogramma's worden bijna dagelijks uitgezonden in Brazilië. In Nederland is dit meestal begin van de middag al beschikbaar om te kijken. Je moet dan wel Braziliaans Portugees verstaan. Tevens valt het kijken van Braziliaanse nieuws ook aan te raden als je de taal wilt leren.

Verder is er op YouTube een flinke lijst aan novelas te vinden. Bijna al je favoriete Braziliaanse soaps (novelas) staan op YouTube. De nieuwere soaps kun je vooral vinden op de website tabonitobrasil.com.

VPN (Virtual Private Network)

VPN beschermt je internetverkeer met hoogstaande beveiligingstechnologieën die een sterke en betrouwbare versleuteling tussen jouw apparaat en een VPN-server garanderen. Maak met je VPN verbinding contact met supersnelle VPN-servers overal ter wereld om je IP-adres te veranderen en je browse-activiteiten af te schermen.

Door je IP-adres te veranderen kun je een website laten denken dat je inlogt vanuit een willekeurig gekozen land. Dus ga je internetten via een server in Brazilië dan denkt de website dat je ook vanaf Brazilië informatie opvraagt. Je zult dan merken dat sommige blokkades ineens niet meer een probleem zijn.

Er zijn best wel een aantal websites waar je gratis naar Braziliaanse televisiezenders kunt kijken als je goed zoekt. Verder heeft de verbinding ook invloed op platforms als Netflix. Dit komt namelijk omdat het aanbod in alle landen verschillend is vanwege uitzendrechten. Dit is dus met een VPN verbinding goed te regelen.

NordVPN

Wij gebruiken al een aantal jaar NordVPN en dat bevalt ons uitstekend. Het kost een paar euro per maand en je kunt eigenlijk vanaf de hele wereld inloggen. Het is in het begin wel een beetje uitzoeken en proberen, maar als het eenmaal goed werkt gaat er een wereld voor je open.

Via de schotel

Dankzij Fred heb ik de volgende informatie gekregen over Braziliaanse zenders ontvangen via de schotel: ''via de schotel, o.a. op de hispasat, 30 graden west, en de eutelsat op 13 graden oost zijn er enkele FTA (Free To Air) zenders te vinden''.

IPTV

IPTV is een andere manier om Braziliaanse zenders te ontvangen via het internet. Bij ons werkt dit normaal gesproken uitstekend. Voor het kijken van Braziliaanse zenders via IPTV ben je geen VPN verbinding nodig. Je bent alleen een smart televisie nodig waarop je een IPTV app hebt of kunt downloaden.

Op het internet kom je veel websites tegen waar ze abonnementen aanbieden met wel 6000 zenders van over de hele wereld. Vaak zit bij een abonnement niet alleen Braziliaanse zenders in het aanbod, maar vaak is het een pakket met zenders van over de hele wereld. Let wel op dat je een abonnement afsluit waar ze ook Braziliaanse zenders aanbieden.

Op het internet wordt er veel gesproken over IPTV. Er zijn mensen die beweren dat het legaal is en er zijn veel mensen die beweren dat het illegaal is. Wij schatten in dat het toch wel degelijk illegaal is, maar dat het wordt gedoogd. Dit geldt niet voor aanbieders van IPTV, maar gebruikers worden op dit moment nog met rust gelaten zoals we her en der lezen. Hoe lang dit zo blijft weten we niet, maar we hopen dat het voorlopig zo blijft.

Op zoek naar meer Brazilië informatie?

Braziliaanse muziek luisteren in Nederland

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Brazilië video's op het internet

Vrienden van Brazilië