Internetten in Brazilië Archieven >

Tag: Internetten in Brazilië

Wifi en Internet in Brazilië

Wifi en Internet in Brazilië

Internet in Brazilië

Internet in Brazilië is over het algemeen goed. Eigenlijk alle hotels hebben wel internet beschikbaar. Sommige hotels hebben alleen internet in de lobby. Informeer er naar bij de receptie. De snelheid is heel variërend. Het ene hotel heeft betere en snellere internet dan de andere.

Echter zijn er ook andere betaalbare mogelijkheden. Lees hier op welke manieren je nog meer gebruik kunt maken van het internet in Brazilië.

Wifi Hotspot

Op vliegvelden, winkelcentra en restaurants zijn ook vaak wifi hotspots te vinden. Vaak herken je deze plekken aan het wifi logo op het raam bij de ingang. Vraag eventueel om het wachtwoord als je ergens wat zit te drinken of te eten. Bij veel restaurants of andere horeca gelegenheden kun je door het inloggen via Facebook gebruik maken van het internet. Let wel op dat er dan vaak een check-in wordt geplaatst op je tijdlijn.

Braziliaanse simkaart

Een goede oplossing voor alle internet problemen is het aanschaffen van een simkaart met een Braziliaans nummer. Je kunt nu namelijk internet Mb's kopen voor lokale prijzen. Als je niet te gek doet ben je voor vijf euro in de week al een heel eind.
Je kunt bij aankomst op het vliegveld direct een simkaart kopen met daarbij direct te activeren Mb's. Let wel op dat je vraagt om een internationale simkaart, want anders ben je namelijk een CPF nummer nodig. CPF is te vergelijken met het Nederlandse BSN-nummer.

Mocht je eventueel een verkeerde kaart gekregen/gekocht hebben dan kun je bij de meeste winkelcentrums een oplossing vragen bij de desbetreffende winkel van de provider. Er zijn ook verhalen dat je het kunt vragen aan een Braziliaan tegen een kleine vergoeding, maar daar kunnen wij je helaas niet verder over adviseren. Daar hebben wij geen ervaringen mee.

Veel Brazilianen hebben geen toegang tot internet vanaf hun woning en gebruiken vaak openbare netwerken om toch online te kunnen zijn. Veel openbare netwerken geven je verbinding in ruil voor inchecken via Facebook. Je moet je altijd wel afvragen of het een betrouwbaar netwerk is.

Let op!

Openbare wifi netwerken zijn niet altijd veilig. Internet bankieren op onbekende of verdachte netwerken wordt bijvoorbeeld flink afgeraden door banken. Dit geldt eigenlijk overal op de wereld. Een goede oplossing hiervoor is VPN. Wij gebruiken VPN altijd in Brazilië en dat werkt uitstekend.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal