Minas Gerais Archieven -

Tag: Minas Gerais

Minas Gerais is 1 van de 26 Braziliaanse deelstaten in Brazilië. De hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais is Belo Horizonte

Ontdek de historische steden van Minas Gerais met de auto: een complete gids

Ontdek de historische steden van Minas Gerais met de auto: een complete gids

Ontdek de historische steden van Minas Gerais

Minas Gerais is een staat in het zuidoosten van Brazilië, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, cultuur en gastronomie. Het is ook de thuisbasis van enkele van de mooiste en best bewaarde koloniale en barokke steden van het land, die getuigen van het gouden tijdperk en de onafhankelijkheidsbeweging van Brazilië. Een van de beste manieren om deze steden te ontdekken is met de auto, zodat je op je eigen tempo en volgens je eigen interesses kunt reizen.

In deze gids geven we je alle tips en informatie die je nodig hebt om een onvergetelijke roadtrip te maken door de historische steden van Minas Gerais.

Hoe begin je je roadtrip door Minas Gerais?

De beste plek om je roadtrip door Minas Gerais te beginnen is Belo Horizonte, de hoofdstad van de staat. Hier kun je gemakkelijk een auto huren op de luchthaven of in het centrum, bij een van de vele autoverhuurbedrijven die beschikbaar zijn. Je kunt ook profiteren van online boekingen, voorafbetalingen of langere huurperiodes om geld te besparen op je autohuur. Vergeet niet om ook rekening te houden met de kosten voor brandstof, tolwegen, parkeren en verzekering.

Belo Horizonte is ook een interessante stad om te verkennen, met een levendig cultureel leven, een heerlijke gastronomie en een indrukwekkende architectuur. Je kunt hier bijvoorbeeld het Pampulha-complex bezoeken, dat ontworpen is door Oscar Niemeyer en tot werelderfgoed is verklaard door UNESCO.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Bel Horizonte-Bezienswaardigheden Belo Horizonte-Praça da Liberdade
Minas Gerais-Belo Horizonte-Museu de Arte-O Museu de Arte da Pampulha
Belo Horizonte-Lagoa de Pampulha-Estádio Mineirão
Belo Horizonte-Minas Gerais-Lagoa da Pampulha

Je kunt ook genieten van het uitzicht over de stad vanaf het Praça do Papa of het Parque das Mangabeiras. Of je kunt je tegoed doen aan de typische gerechten en drankjes van Minas Gerais, zoals pão de queijo, feijão tropeiro of cachaça.

Je kunt een dag of twee in Belo Horizonte blijven, afhankelijk van je tijd en budget. Daarna kun je beginnen aan je roadtrip door de historische steden van Minas Gerais.

Welke steden kun je bezoeken tijdens je roadtrip door Minas Gerais?

Er zijn veel historische steden die je kunt bezoeken tijdens je roadtrip door Minas Gerais, maar we hebben er hier vijf uitgekozen die zeker de moeite waard zijn. Dit zijn:

Ouro Preto: een UNESCO-werelderfgoedstad vol goud en kunst

Ouro Preto is een van de bekendste en mooiste steden van Minas Gerais. Het is een UNESCO-werelderfgoedstad, die vol staat met koloniale en barokke kerken, musea, kunstwerken en huizen die getuigen van het gouden verleden van Brazilië.

Je kunt hier bijvoorbeeld de Igreja de São Francisco de Assis bewonderen, die beschouwd wordt als het meesterwerk van Aleijadinho - een van de beroemdste beeldhouwers van Brazilië.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Museu da Inconfidência
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Praça Tiradentes-Plein van Tiradentes

Je kunt ook het Museu da Inconfidência bezoeken, dat gewijd is aan de onafhankelijkheid van Brazilië. Of je kunt een bezoek brengen aan een oude goudmijn, zoals de Mina da Passagem of de Mina do Chico Rei.

Mariana: een charmante stad met de oudste kathedraal van Minas Gerais

Mariana is een charmante stad die vlakbij Ouro Preto ligt. Het is ook een historische stad, die veel koloniale gebouwen en monumenten heeft. Je kunt hier bijvoorbeeld de Catedral da Sé bewonderen, die de oudste kathedraal van Minas Gerais is.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Treinstation
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Mariana-Igreja-Centrum

Je kunt ook een ritje maken met een historische trein, die Mariana verbindt met Ouro Preto. Of je kunt een bezoek brengen aan een oude goudmijn, zoals de Mina da Passagem of de Mina do Chico Rei.

Lavras Novas: een slaperig stadje in het midden van de bergen

Lavras Novas is een slaperig stadje in het midden van de bergen. Het is een ideale plek om te genieten van de natuur en de rust. Je kunt hier genieten van het prachtige uitzicht over de heuvels en de valleien, en allerlei buitenactiviteiten doen, zoals wandelen, abseilen, paardrijden of fietsen.

Je kunt hier ook proeven van de eenvoudige, maar heerlijke lokale keuken, die gebaseerd is op maïs, bonen en kaas. En je kunt overnachten in een gezellige pousada (eenvoudig hotel), die vaak een open haard of een bubbelbad heeft.

Tiradentes: een historische stad met pittoreske straatjes en tientallen restaurants

Tiradentes is een historische stad met pittoreske straatjes en tientallen restaurants die regionale specialiteiten en traditionele caipirinhas serveren met lokale cachaça. Het is een van de best bewaarde steden van Minas Gerais, met veel koloniale en barokke gebouwen en monumenten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Tiradentes-Oude koloniale huizen
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Tiradentes-Oude koloniale centrum van Tiradentes

Je kunt hier bijvoorbeeld de Matriz de Santo Antônio kerk bewonderen, die ontworpen is door Aleijadinho en versierd is met honderden kilo’s goud. Je kunt ook het Museu de Sant’Ana bezoeken, dat een collectie van meer dan 300 heiligenbeelden herbergt. Of je kunt een ritje maken met de Maria Fumaça, een stoomtrein die Tiradentes verbindt met São João del Rei.

São João del Rei: een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en gastronomie

São João del Rei: São João del Rei is een stad die rijk is aan geschiedenis, cultuur en gastronomie. Het is ook de geboorteplaats van Tancredo Neves, de eerste burgerpresident van Brazilië na de militaire dictatuur.

Je kunt hier verschillende historische gebouwen bezoeken, zoals het Solar dos Neves, het huis van Tancredo Neves, of het Museu Regional, dat een collectie van koloniale kunst en meubels herbergt. Je kunt ook genieten van de typische gerechten en drankjes van Minas Gerais, zoals frango com quiabo, leitão à pururuca of cachaça.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-São João del Rei-Igreja
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-São João Del Rei-Uitzicht over de stad

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van steden die je kunt bezoeken tijdens je roadtrip door Minas Gerais. Er zijn nog veel meer steden die je kunt ontdekken, zoals Diamantina, Congonhas do Campo of Sabará. Het hangt allemaal af van je tijd, budget en voorkeuren.

Hoe lang duurt je roadtrip door Minas Gerais?

De duur van je roadtrip door Minas Gerais hangt af van hoeveel steden je wilt bezoeken en hoe lang je in elke stad wilt blijven. Maar als je de vijf steden die we hier hebben voorgesteld wilt bezoeken, raden we je aan om minstens een week te reserveren voor je reis. Zo kun je elke stad goed verkennen en ook genieten van de rit.

Hier is een mogelijke route met het aantal dagen dat je in elke stad kunt blijven:

Dag 1: Aankomst in Belo Horizonte

Huur een auto en verken de stad.

Meer informatie over de stad Belo Horizonte lees je in het bericht Belo Horizonte betekent mooie horizon; Lees hier bezienswaardigheden en tips.

Dag 2: Rijd naar Ouro Preto

Om naar Ouro Preto te gaan, kun je vanaf Belo Horizonte via BR-356 en BR-040 rijden, wat ongeveer 98 kilometer is en ongeveer 2 uur duurt. Je kunt hier een of twee dagen blijven om alles te zien wat deze stad te bieden heeft.

Dag 3: Rijd naar Mariana

Om naar Mariana te gaan, kun je vanaf Ouro Preto via MG-129 rijden, wat ongeveer 13 kilometer is en ongeveer 20 minuten duurt. Je kunt hier een halve of een hele dag blijven om deze stad te verkennen.

Dag 4: Rijd naar Lavras Novas

Om naar Lavras Novas te gaan, kun je vanaf Mariana via MG-262 en MG-129 rijden, wat ongeveer 50 kilometer is en ongeveer 1 uur duurt. Je kunt hier een of twee dagen blijven om te genieten van de natuur en de rust.

Dag 5: Rijd naar Tiradentes

Om naar Tiradentes te gaan, kun je vanaf Lavras Novas via BR-265 rijden, wat ongeveer 170 kilometer is en ongeveer 3 uur duurt. Je kunt hier een of twee dagen blijven om deze stad te ontdekken.

Dag 6: Rijd naar São João del Rei

Om naar São João del Rei te gaan, kun je vanaf Tiradentes via BR-265 rijden, wat ongeveer 14 kilometer is en ongeveer 15 minuten duurt. Je kunt hier een halve of een hele dag blijven om deze stad te verkennen.

Dag 7: Rijd terug naar Belo Horizonte

Lever je auto in en geniet nog even van Belo Horizonte.

Dit is slechts een voorbeeld van een mogelijke route voor je roadtrip door Minas Gerais. Je kunt deze route aanpassen aan je eigen wensen en behoeften. Je kunt bijvoorbeeld meer of minder dagen in elke stad blijven, of andere steden toevoegen of weglaten.

Wat moet je nog meer weten voor je roadtrip door Minas Gerais?

Voordat je aan je roadtrip door Minas Gerais begint, zijn er nog enkele dingen die je moet weten om je reis zo aangenaam en veilig mogelijk te maken. Dit zijn:

Rijd alleen overdag: Het is beter om alleen overdag te rijden, want 's nachts kan het gevaarlijker zijn. Je kunt te maken krijgen met slechte verlichting, vermoeidheid, dieren of mensen op de weg, of criminele activiteiten. Bovendien kun je overdag beter genieten van het uitzicht en de landschappen.

Gebruik een goede navigatie-app: Een goede navigatie-app kan je helpen om je weg te vinden in Minas Gerais, vooral als je naar onbekende of afgelegen plaatsen gaat. Je kunt bijvoorbeeld Google Maps, Waze of Maps.me gebruiken, die je ook offline kunt raadplegen. Zorg ervoor dat je je bestemming en route van tevoren controleert en downloadt, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Volg de verkeersregels: Het is essentieel om de verkeersregels te volgen als je in Minas Gerais rijdt, want anders kun je een boete krijgen of een ongeluk veroorzaken. Enkele belangrijke regels zijn: rijd aan de rechterkant van de weg, draag altijd je gordel, gebruik geen mobiele telefoon tijdens het rijden, drink niet en rij niet, respecteer de snelheidslimieten en de verkeersborden, en geef voorrang aan voetgangers en fietsers.

Parkeer je auto op een veilige plek: Als je je auto ergens wilt parkeren, zorg er dan voor dat je een veilige en legale plek kiest. Vermijd donkere of afgelegen plaatsen, waar je auto een makkelijk doelwit kan zijn voor dieven of vandalen. Kies liever voor een bewaakte parkeerplaats of een garage, waar je auto beter beschermd is. Laat ook geen waardevolle spullen achter in je auto, zoals geld, paspoorten, camera’s of tassen.

Geniet van de reis: Het belangrijkste is dat je geniet van de reis en van alles wat Minas Gerais te bieden heeft. Laat je verrassen door de schoonheid en de diversiteit van de steden, de natuur, de cultuur en de gastronomie. Maak contact met de lokale bevolking, die bekend staat om hun gastvrijheid en vriendelijkheid. En vergeet niet om veel foto’s te maken om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen.

We hopen dat deze gids je heeft geholpen om meer te weten te komen over de historische steden van Minas Gerais en hoe je ze met de auto kunt bezoeken. We wensen je een goede reis en veel plezier!

Informatie over auto huren in Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor veiliger autorijden in Brazilië

Tips voor het reizen naar Brazilië

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

7 prachtige nationale parken in Brazilië die je zeker wilt bezoeken als je naar Brazilië op vakantie gaat

7 prachtige nationale parken in Brazilië die je zeker wilt bezoeken als je naar Brazilië op vakantie gaat

7 prachtige nationale parken in Brazilië: Tips en inspiratie voor je reis

Brazilië is een land vol natuurlijke schoonheid en diversiteit. Het heeft meer dan 70 nationale parken die verschillende landschappen, ecosystemen en dieren beschermen. Van de tropische regenwouden van de Amazone tot de droge duinen van de Lençóis Maranhenses, van de spectaculaire watervallen van de Iguaçu tot de bergachtige plateaus van de Chapada Diamantina, er is voor elk wat wils.

In dit artikel laten we je kennismaken met 7 mooie nationale parken van Brazilië zien die je moet bezoeken. Lees verder en laat je inspireren door deze prachtige bestemmingen!

Beleef het wonderbaarlijke Nationaal Park Lençóis Maranhenses in Brazilië

Nationaal Park Lençóis Maranhenses is een spectaculair natuurgebied in het noordoosten van Brazilië, in de Braziliaanse deelstaat Maranhão. Het park bestaat uit een droog, uitgestrekt duingebied met witte zandduinen en blauwe lagunes die ontstaan door de regenval. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers die willen genieten van de prachtige landschappen en de rijke biodiversiteit.

Het park is te bereiken vanuit de plaatsen Atins, Barreirinhas of Santo Amaro. Barreirinhas is de meest voor de hand liggende locatie om te verblijven, want het is het grootste stadje en heeft de meeste overnachtingsmogelijkheden en touroperators. Vanuit Barreirinhas kun je verschillende excursies boeken naar het park, zoals een 4x4 tour, een boottocht over de Rio Preguiças of een wandeltocht door de duinen. Het park heeft een oppervlakte van 1550 km² en werd opgericht in 1981.

Lençóis Maranhenses - Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses
Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Zandduinen met zonsondergang

Het park wordt ook wel de ‘beddenlakens van Maranhão’ genoemd, vanwege de vorm van de duinen die lijken op lakens die over het landschap zijn gedrapeerd. De duinen kunnen tot 40 meter hoog worden en veranderen voortdurend van vorm door de wind.

De lagunes die tussen de duinen liggen zijn een bijzonder fenomeen. Ze worden gevormd door de regen die tussen januari en mei valt. Het water blijft in de lagunes staan omdat er een laag ondoordringbaar gesteente onder het zand ligt.

De lagunes hebben verschillende kleuren, afhankelijk van de vegetatie en de mineralen in het water. Sommige lagunes zijn zo helder dat je de vissen kunt zien zwemmen. De bekendste lagunes zijn Lagoa Azul, Lagoa Bonita en Lagoa dos Peixes.

Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses
Lençóis Maranhenses - Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses

Het park is niet alleen mooi om te zien, maar ook om te beleven. Je kunt er zwemmen in de lagunes, zonnen op de duinen, surfen op de golven, kajakken op de rivier of kamperen onder de sterrenhemel. Het park is ook een belangrijk leefgebied voor verschillende soorten dieren en planten, waaronder vier bedreigde soorten. Je kunt er onder andere schildpadden, krabben, vogels en vissen tegenkomen.

Nationaal Park Lençóis Maranhenses is een van de meest bijzondere plekken in Brazilië en een must-see voor iedereen die houdt van natuur en avontuur. Het park biedt een onvergetelijke ervaring die je niet snel zult vergeten.

Bezoek het spectaculaire Nationaal Park Iguaçu in Brazilië

Nationaal Park Iguaçu is een indrukwekkend natuurpark in het zuidwesten van Brazilië, in de deelstaat Paraná. Het park is vooral bekend vanwege de Iguaçu-watervallen, één van de mooiste en grootste watervallen ter wereld. Het park grenst aan het Nationaal Park Iguazú in Argentinië, waarmee het samen een UNESCO Werelderfgoed vormt.

Het park ligt vlakbij de stad Foz do Iguaçu, die aan de grens met Argentinië ligt. Foz do Iguaçu is een goede uitvalsbasis om het park te bezoeken, want het heeft veel hotels en hostels om uit te kiezen, en ook veel restaurants en winkels. Je kunt ook een dagtrip maken naar de Argentijnse kant van de watervallen, die een ander perspectief bieden.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Uitkijkplatform Devils Throat
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Luchtfoto vanuit helikopter-Helisul

Het park heeft een oppervlakte van 1850 km² en werd opgericht in 1939. Het park beschermt een deel van het Atlantisch Woud, met meer dan 2000 plantensoorten en 400 vogelsoorten. In het park leven ook bedreigde dieren zoals de jaguar, de reuzenotter, de reuzenmiereneter en de tapir.

De grootste attractie van het park zijn de Iguaçu-watervallen, die ontstaan door de Iguaçu-rivier die over een basaltplateau stroomt en vervolgens in een kloof stort. De watervallen bestaan uit 275 afzonderlijke watervallen die over een lengte van 2.700 meter verspreid zijn. De hoogste waterval is 80 meter hoog. De meest spectaculaire waterval is de Garganta do Diabo (Duivelskeel), een halfronde waterval van 150 meter breed waar het water met donderend geweld naar beneden valt.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Boottocht
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguaçu watervallen met regenbogen en veel groen

Je kunt de watervallen bewonderen vanaf verschillende uitkijkpunten en loopbruggen die je dichtbij het water brengen. Je kunt ook een boottocht maken naar de voet van de watervallen, waar je gegarandeerd nat wordt. Of je kunt een helikoptervlucht maken over het park voor een panoramisch uitzicht. Het park biedt ook andere activiteiten zoals wandelen, fietsen, raften en ziplinen.

Nationaal Park Iguaçu is een onvergetelijke bestemming voor iedereen die houdt van natuur en avontuur. Het park laat je de kracht en schoonheid van de natuur zien op een manier die je nergens anders vindt.

Ervaar de natuurpracht van Nationaal Park Pantanal Matogrossense in Brazilië

Nationaal Park Pantanal Matogrossense is een schitterend natuurpark in het westen van Brazilië, in de deelstaat Mato Grosso. Het park maakt deel uit van het Pantanal-gebied, het grootste tropische moerasgebied ter wereld. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en wildlife-spotters die willen genieten van de ongekende diversiteit aan flora en fauna.

Het park is te bereiken vanuit de steden Cuiabá of Campo Grande, die beide een vliegveld hebben. Van daaruit kun je een bus of een auto huren naar een van de vele lodges of fazendas die in het park liggen. Sommige lodges bieden ook transfers aan vanaf de steden. Je kunt ook een boottocht maken over de rivieren die door het park stromen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Luchtfoto
Mijnbrazilie-Brazilie-Mato-Grosso-do-Sul-Pantanal-Panthera-Onca-Cuiaba-River

Het park heeft een oppervlakte van 1356 km² en werd opgericht in 1981. Het park is aangemerkt als “Drasland van Internationaal Belang” bij de Conventie van Ramsar in 1993. Het park beschermt een deel van het Atlantisch Woud, met meer dan 2000 plantensoorten. In het park leven ook meer dan 400 vogelsoorten en vele bedreigde dieren zoals de jaguar, de ocelot, de reuzenotter, de reuzenmiereneter en de tapir.

De grootste attractie van het park is het moerasgebied zelf, dat vijf keer groter is dan Nederland. Het moerasgebied verandert voortdurend door de seizoenen en de waterstanden. In het regenseizoen overstroomt het gebied en vormt het een enorm waterrijk landschap met meren, rivieren en eilanden. In het droge seizoen trekt het water zich terug en komen de graslanden en bossen tevoorschijn. Het moerasgebied biedt een unieke kans om de wilde dieren van dichtbij te observeren.

Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Jacare
Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Populaire bestemmingen in Brazilië-Toeristen op een boot

Je kunt het park op verschillende manieren verkennen, zoals wandelen, fietsen, paardrijden of kanoën. Je kunt ook een safari maken met een gids die je alles kan vertellen over de natuur en cultuur van het gebied. Of je kunt overnachten in een lodge of fazenda en genieten van de rust en gastvrijheid. Het park biedt ook andere activiteiten zoals vissen, vogels kijken of lokale gerechten proeven.

Nationaal Park Pantanal Matogrossense is een van de meest bijzondere plekken in Brazilië en een must-see voor iedereen die houdt van natuur en avontuur. Het park laat je kennismaken met een uniek ecosysteem dat nergens anders ter wereld te vinden is.

Ontdek het ongerepte Jaú Nationaal Park in Brazilië

Jaú Nationaal Park is een van de grootste bosreservaten van Zuid-Amerika en een UNESCO Werelderfgoed. Het park ligt in het noorden van Brazilië, in de staat Amazonas, en beslaat de hele Jaú-rivier, die uitmondt in de Rio Negro. Het park is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers.

Om het park te bezoeken, moet je eerst naar Manaus vliegen, de hoofdstad van Amazonas. Van daaruit kun je een boot nemen naar het dorpje Novo Airão, dat aan de rand van het park ligt. Daar kun je een hotel of pousada vinden om te overnachten. Je kunt ook een boottocht boeken naar het park zelf, waar je kunt kamperen of slapen in hangmatten.

In het park kun je genieten van de prachtige natuur en de rijke biodiversiteit. Het park heeft meer dan 400 plantensoorten, waaronder orchideeën, bromelia’s en palmen. Je kunt ook meer dan 260 vissoorten vinden, waaronder de jau (Zungaro zungaro), een van de grootste zoetwatervissen van Brazilië. Andere dieren die je kunt zien zijn onder andere jaguars, ocelotten, reuzenotters, reuzenmiereneters, tapirs, ara’s en toekans.

Mijnbrazilie-Brazilië-Amazonas-Novo Airão-Parque Nacional Jaú-Jaú-rivier-Jaú river-Jaú National Park
Mijnbrazilie-Brazilië-Amazonas-Novo Airão-Parque Nacional Jaú-Jaú-rivier-Jaú National Park

Je kunt het park op verschillende manieren verkennen, zoals wandelen, fietsen, kanoën of varen. Je kunt ook een gids inhuren die je alles kan vertellen over de natuur en cultuur van het gebied. Of je kunt gewoon ontspannen en genieten van de rust en schoonheid van het regenwoud en luisteren naar de geluiden van de dieren.

Als je van natuur en avontuur houdt, mag je Jaú Nationaal Park niet missen. Het park is een unieke plek in Brazilië en een UNESCO Werelderfgoed. Het park heeft een ongeëvenaard ecosysteem dat je nergens anders ter wereld vindt. Je kunt er de prachtige natuur en de rijke biodiversiteit bewonderen.

Ontdek de natuurlijke pracht van Nationaal Park Chapada Diamantina in Brazilië

In het oosten van Brazilië, in de staat Bahia, ligt een nationaal park dat je zal verbazen met zijn adembenemende landschappen. Het is Nationaal Park Chapada Diamantina, een bergachtig gebied vol met rotsen, watervallen, grotten en meren. Het is een ideale bestemming voor liefhebbers van wandelen, klimmen en natuur. Je kunt er genieten van de variatie en schoonheid van het ecosysteem.

Om het park te bereiken kun je vliegen naar Salvador, de hoofdstad van Bahia. Van daaruit kun je een bus of een auto nemen naar een van de vele gezellige stadjes die het park omringen, zoals Lençóis, Mucugê, Andaraí of Vale do Capão. Lençóis is de meest bezochte en toeristische plaats, waar je veel accommodaties, restaurants en reisbureaus kunt vinden.

Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina-Lençois
Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina-Lençois-Lençois

Het park beslaat 1540 km² en werd in 1985 opgericht. Het behoort tot het Atlantisch Woud-bioom en heeft verschillende soorten vegetatie, zoals savanne, bos en campinarana. Er groeien meer dan 400 plantensoorten in het park, waaronder orchideeën, bromelia’s en palmen. Ook zijn er meer dan 300 vogelsoorten en vele andere dieren, zoals reptielen, amfibieën en zoogdieren.

Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina-Uitzicht vanaf Pai Inaçio
Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina-Vale do Pati

Het park heeft veel natuurlijke wonderen die je kunt bewonderen. Enkele voorbeelden zijn:

De Cachoeira da Fumaça (Rookwaterval), de hoogste waterval van Brazilië met een vrije val van 340 meter. De Poço Azul (Blauwe Poel) en de Poço Encantado (Betoverde Poel), twee grotten met helderblauw water waar je kunt zwemmen en snorkelen. De Morro do Pai Inácio (Vader Inácio Berg), een iconische rots met een platte top die een panoramisch uitzicht biedt over de valleien en bergen. De Vale do Pati (Pati Vallei), een afgelegen en schilderachtige vallei met groene heuvels, rivieren en watervallen waar je kunt wandelen en kamperen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina-Gruta da Fumaça
Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina-Cachoeira poço do diabo

Je kunt het park op verschillende manieren verkennen, zoals wandelen, fietsen, kanoën of varen. Een goede optie is om een gids in te huren die je alles kan vertellen over de natuur en cultuur van het gebied.

Een aanrader is Ivan Bahia, die al het mooie laat zien en de hele omgeving kent. Hij spreekt ook nog Nederlands! Hij kan je ook helpen als je in Salvador een gids nodig hebt.

Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina-Morro de Pai Inaçio-Uitzicht op de top van Morro de Pai Inaçio
Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Ivan Bahia-Parque Nacional da Chapada Diamantina- Morro de Pai Inaçio to Morrao

Nationaal Park Chapada Diamantina is een van de meest bijzondere plekken in Brazilië en een must-see voor iedereen die houdt van natuur en avontuur. Het park laat je kennismaken met een uniek ecosysteem dat nergens anders ter wereld te vinden is.

Ontdek het avontuurlijke Nationaal Park Chapada dos Veadeiros in Brazilië

Beleef het spannende Nationaal Park Chapada dos Veadeiros in Brazilië In het hart van Brazilië, in de deelstaat Goiás, ligt het Nationaal Park Chapada dos Veadeiros. Dit park is een bergachtig gebied vol met adembenemende rotsformaties, watervallen, grotten en meren. Het park is ideaal voor wandelaars, klimmers en natuurliefhebbers die de schoonheid en variatie van het landschap willen ontdekken.

Je kunt het park bereiken vanuit de hoofdstad Brasília, waar een internationaal vliegveld is. Vanaf daar kun je een bus of een auto nemen naar een van de stadjes die bij het park horen, zoals Alto Paraíso de Goiás of São Jorge. Alto Paraíso de Goiás is een grotere plaats met meer accommodaties en faciliteiten, terwijl São Jorge kleiner en sfeervoller is.

Nationaal park Chapada dos Veadeiros-Alto Paraíso de Goiás-Seja Bem Vindo-Capital da Chapada dos Veadeiros
Chapada dos Veadeiros-Alto Paraíso de Goiás-Secretaria de Turismo e Desenvolvimento Económico

Het park beslaat 655 km² en werd in 1961 gesticht door president Juscelino Kubitschek. Het park behoort tot het Cerrado-bioom en heeft verschillende soorten vegetatie, zoals savanne, bos en campinarana. In het park zijn meer dan 400 plantensoorten te vinden, waaronder orchideeën, bromelia’s en palmen. Ook zijn er meer dan 300 vogelsoorten en vele zoogdieren, reptielen en amfibieën te zien.

Alto Paraíso de Goiás-Chapada dos Veadeiros-Centrum van Alto Paraíso de Goiás-Área 51 Restaurante
Alto Paraíso de Goiás-Chapada dos Veadeiros-Restaurants en Bars in het centrum van Alto Paraíso de Goiás

Het park heeft veel natuurlijke wonderen die je kunt bewonderen. Enkele voorbeelden zijn:

De Cachoeira dos Saltos (Sprongwaterval), een 120 meter hoge waterval die uitkomt in een natuurlijk zwembad. De Vale da Lua (Maanvallei), een rotsformatie die door erosie glad en rond is geworden en lijkt op het maanoppervlak. De Catarata dos Couros (Leerwaterval), een serie watervallen en stroomversnellingen die over een rotsplateau vloeien. De Cachoeira Santa Bárbara (Heilige Barbarawaterval), een 30 meter hoge waterval met turkoois water dat glinstert in de zon.

Chapada dos Veadeiros-Goiás-Cachoeira Almécegas I
Chapada dos Veadeiros-Goiás-Alto Paraíso de Goiás-Vale da Lua

Je kunt het park op verschillende manieren beleven, zoals wandelen, fietsen, kanoën of varen. Je kunt ook een gids huren die je meer kan vertellen over de natuur en cultuur van het gebied. Of je kunt gewoon genieten van de rust en pracht van het park en relaxen in een van de gezellige stadjes.

Beleef het avontuurlijke Nationaal Park Serra da Canastra in Brazilië

Nationaal Park Serra da Canastra is een nationaal park in het zuidwesten van Brazilië, in de deelstaat Minas Gerais. Het park ligt op de waterscheiding tussen de rivieren São Francisco en Paraná en omvat gebieden met een grote landschappelijke schoonheid, zoals kliffen met spectaculaire watervallen, grotten en meren.

Het park is te bereiken vanuit de stad Passos, die een vliegveld heeft. Van daaruit kun je een bus of een auto huren naar een van de plaatsen die bij het park horen, zoals São Roque de Minas, Vargem Bonita of Delfinópolis.

Het park heeft een oppervlakte van 1978 km² en werd opgericht in 1972 door president Juscelino Kubitschek. Het park maakt deel uit van het Cerrado-bioom en heeft verschillende vegetatietypes, zoals savanne, bos en campinarana. In het park komen meer dan 400 plantensoorten voor, waaronder orchideeën, bromelia’s en palmen. In het park leven ook meer dan 300 vogelsoorten en vele zoogdieren, reptielen en amfibieën.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Serra da Canastra-Parque Nacional da Serra da Canastra-Groen landschap met op de achtergrond bergen en een blauwe lucht
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Serra da Canastra-Parque Nacional da Serra da Canastra-Groen landschap met bergen op de achtergrond

De grootste attractie van het park zijn de natuurlijke wonderen die het te bieden heeft. Je kunt er onder andere de volgende bezienswaardigheden bewonderen:

De Casca d’Anta (Miereneterschors), de eerste waterval van de rivier São Francisco, met een hoogte van ca 186 meter. Het water valt vanaf een scherpe natuurlijke bergkam die 330 meter boven de zeespiegel ligt. De Vale da Lua (Maanvallei), een rotsformatie die door erosie glad en rond is geworden en lijkt op het maanoppervlak. De Cachoeira do Rolinho (Rolletjeswaterval), een waterval die over een rotsplateau stroomt en kleine poeltjes vormt waar je kunt zwemmen. De Lagoa Azul (Blauwe Lagune), een meer met helderblauw water dat omringd wordt door groene heuvels en rotsen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Parque Nacional da Serra da Canastra-Serra da Canastra-Rivier São Francisco-Waterval
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Serra da Canastra-Parque Nacional da Serra da Canastra-Rivier São Francisco-Stromende rivier

Je kunt het park op verschillende manieren verkennen, zoals wandelen, fietsen, kanoën of varen. Je kunt ook een gids inhuren die je alles kan vertellen over de natuur en cultuur van het gebied. Of je kunt genieten van de rust en schoonheid van het park en ontspannen in een van de gezellige stadjes.

Nationaal Park Serra da Canastra is een van de meest avontuurlijke plekken in Brazilië en een must-see voor iedereen die houdt van natuur en avontuur. Het park laat je kennismaken met een uniek ecosysteem dat nergens anders ter wereld te vinden is.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Belo Horizonte betekent mooie horizon –> Lees hier bezienswaardigheden en tips

Belo Horizonte betekent mooie horizon –> Lees hier bezienswaardigheden en tips

Belo Horizonte: een stad met een prachtige horizon

Belo Horizonte is een stad in Brazilië die bekend staat om zijn mooie horizon. De stad ligt tussen de bergen en heeft daardoor een schitterend uitzicht. De naam Belo Horizonte betekent letterlijk ‘mooie horizon’, maar de Brazilianen noemen de stad ook wel Beagá.

Belo Horizonte is de hoofdstad van de staat Minas Gerais en de zesde grootste stad van Brazilië, met ruim 2,5 miljoen inwoners volgens Wiki.

Skyline Belo Horizonte
Minas Gerais-Belo Horizonte-Stad met op de achtergrond bergen
Minas Gerais-Belo Horizonte-Stad

De stad heeft een bijzondere geschiedenis, want het is de eerste stad in Brazilië die op de tekentafel is ontstaan. De stad werd geïnspireerd door de stedenbouw en architectuur van Washington D.C. en werd in 1897 opgeleverd onder de naam Cidade de Minas (stad van mijnen), maar in 1901 werd Belo Horizonte de officiële naam.

In deze artikel lees je meer over de cultuur en de bezienswaardigheden van Belo Horizonte.

Waar ligt Belo Horizonte?

Belo Horizonte is een bruisende stad in het zuidoosten van Brazilië. Het is de hoofdstad van de deelstaat Minas Gerais, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Belo Horizonte werd gesticht in 1897 als een geplande stad, ter vervanging van Ouro Preto, de oude koloniale hoofdstad die te klein en heuvelachtig was om verder te groeien.

Belo Horizonte betekent “mooie horizon” in het Portugees, en de stad biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Belo Horizonte ligt op een strategische locatie tussen de drie grootste steden van Brazilië: Rio de Janeiro, São Paulo en Brasilia. De afstand tussen Belo Horizonte en deze steden is respectievelijk 438 km, 490 km en 733 km.

Hoe kom je in Belo Horizonte?

Belo Horizonte is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Als je met het vliegtuig wilt reizen, kun je naar de Aeroporto Internacional Tancredo Neves (CNF) vliegen, die ook wel bekend staat als de Aeroporto Internacional de Confins.

Deze luchthaven ligt ongeveer 40 kilometer ten noorden van de stad. Vanaf daar kun je een huurauto nemen en in ongeveer 50 minuten naar het centrum rijden. Je kunt ook een bus nemen vanaf halte 2, die ongeveer drie keer per uur vertrekt en je voor ongeveer 13 real naar het centrum brengt.

Belo Horizonte-Aeroporto Internacional Tancredo Neves Confins-Azul Linhas Aéreas Brasileiras
Belo Horizonte-Aeroporto Internacional Tancredo Neves / Confins Platform vliegveld Belo Horizonte

Een andere optie is om een taxi of een uber te nemen, maar let op dat je niet te veel betaalt of in een onbetrouwbare taxi stapt. Je kunt het beste een kaartje kopen bij het officiële loket op de luchthaven voor je bestemming.

Taxi in Brazilië

Uber in Brazilië

Als je liever met de bus reist, kun je ook vanuit andere steden in Brazilië naar Belo Horizonte komen. Vanuit Rio de Janeiro duurt de busreis ongeveer 7 uur en vanuit São Paulo ongeveer 8 uur.

Je kunt meer informatie vinden over het reizen met de bus tussen verschillende steden in Brazilië in het bericht ‘‘Tips voor het rondreizen in Brazilië’’.

Het weer in Belo Horizonte

In Belo Horizonte is het eigenlijk altijd wel mooi weer. In de maanden Oktober tot en met April kan er wel eens een bui vallen, maar de rest van het jaar is het nagenoeg droog.

Belo Horizonte-Het weer in Belo Horizonte-Jaaroverzicht

De gemiddelde temperatuur in Belo Horizonte is rond de 25 á 30 graden.

Ontdek de charme van Belo Horizonte, een stad vol cultuur, natuur en geschiedenis.

Belo Horizonte biedt je tal van attracties om te bewonderen en te beleven. Je kunt gemakkelijk rondreizen in het centrum van Belo Horizonte met het openbaar vervoer. Of je nu kiest voor de metro of de toeristenbus, je zult geen moeite hebben om de hoogtepunten van de stad te bereiken.

Parque das Mangabeiras: een groene oase in Belo Horizonte

Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van de natuur, te wandelen, te sporten of te picknicken in Belo Horizonte, dan is Parque das Mangabeiras een uitstekende optie. Dit park ligt aan de voet van de Serra do Curral, een cultureel erfgoed van de stad, en is ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Roberto Burle Marx.

Parque Municipal das Mangabeiras

Je kunt er ook verschillende soorten planten bewonderen, zoals de barbatimão, de candeia, de caviúna, de guabiroba, de murici en de pau-santo in het Cerrado-gebied, en de copaíba, de guanandi, de jacarandá, de jequitibá, de pau-jacaré en de quaresmeira in het Atlantisch Woud-gebied.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Park-Parque das Mangabeiras

Parque das Mangabeiras biedt verschillende attracties voor alle leeftijden en smaken. Er is een speeltuin met poppenhuizen, glijbanen en andere speeltoestellen voor kinderen. Er zijn ook sportvelden voor peteca, tennis en andere sporten, evenals pistes voor skaten, rolschaatsen en BMX.

Belo Horizonte-Parque das Mangabeiras-Detalhes do traçado de Roberto Burle Marx

Als je liever ontspant in de schaduw van de bomen, kun je gebruik maken van de picknicktafels en bankjes op de Ilhas do Passatempo. Parque das Mangabeiras is een must-see attractie voor iedereen die Belo Horizonte bezoekt of er woont.

Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en kunt genieten van de schoonheid en rust van de natuur.

Parque das Mangabeiras is geopend van dinsdag tot zondag van 8.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Praça da Liberdade: een historisch en cultureel plein in Belo Horizonte

Als je een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur en architectuur, dan mag je Praça da Liberdade niet missen in Belo Horizonte. Dit plein is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw als onderdeel van het stedenbouwkundig plan van de nieuwe hoofdstad van Minas Gerais.

Het plein was bedoeld om de belangrijkste overheidsgebouwen te huisvesten, die de macht en rijkdom van de mijnbouwsector moesten weerspiegelen. Het resultaat is een plein met prachtige tuinen en gebouwen in neoklassieke stijl, zoals het Palácio da Liberdade.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Bel Horizonte-Bezienswaardigheden Belo Horizonte-Praça da Liberdade
Minas Gerais-Belo Horizonte-Savassi-Praça da Liberdade
Praça da Liberdade

Het Palácio da Liberdade was de voormalige zetel van de regering van Minas Gerais en is nu een museum dat de geschiedenis van de staat vertelt. Het plein maakt deel uit van het Circuito Cultural Praça da Liberdade, een groot cultureel complex dat 17 musea, culturele centra en ruimtes omvat.

Vanaf het plein kun je ook het Condomínio Oscar Niemeyer bewonderen, een groot gebouw dat ontworpen is door de beroemde architect Oscar Niemeyer en dat in 1960 voltooid werd. Het gebouw heeft een opvallende vorm die lijkt op een schip of een vliegtuig.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Savassi-Edifício Niemeyer-Condomínio Oscar Niemeyer
Belo Horizonte-Condomínio Oscar Niemeyer

Praça da Liberdade is een levendig en aangenaam plein om te bezoeken. Je kunt er wandelen, fietsen, skaten of gewoon zitten op een bankje en genieten van het uitzicht. Je kunt er ook verschillende evenementen bijwonen, zoals concerten, festivals, tentoonstellingen en markten. Het plein heeft ook een fontein die 's avonds verlicht wordt met verschillende kleuren.

Praça da Liberdade is een plek waar je kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Minas Gerais, maar ook kunt ontspannen en plezier kunt hebben. Het is een plek die je niet mag missen als je in Belo Horizonte bent of er naartoe gaat.

Lagoa da Pampulha: een prachtig meer vol kunst en natuur in Belo Horizonte

Als je houdt van kunst, natuur en architectuur, dan is Lagoa da Pampulha een plek die je niet mag missen in Belo Horizonte. Dit meer is een kunstmatig reservoir dat ontstaan is door het afdammen van de Pampulha-beek in 1936.

Het meer heeft een omtrek van 18 km en is omringd door groen en prachtige projecten van de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer.  Rondom het meer vindt je onder andere de Igreja da Pampulha, ook wel de Sint Franciscus van Assisi-kerk genoemd, het Pampulha Art Museum en het Mineirão-stadion waarover later meer.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Lake Pampulha
Lagoa da Pampulha de Belo Horizonte
Belo Horizonte-Lagoa de Pampulha-Estádio Mineirão
Belo Horizonte-Minas Gerais-Lagoa da Pampulha

Lagoa da Pampulha is een ideale plek om te genieten van de natuur, te wandelen, te fietsen, te skaten of gewoon te zitten op een bankje en te genieten van het uitzicht. Je kunt er ook verschillende evenementen bijwonen, zoals concerten, festivals, tentoonstellingen en markten.

Het meer heeft ook een fontein die 's avonds verlicht wordt met verschillende kleuren. Lagoa da Pampulha is een plek waar je kunt leren over de kunst en cultuur van Minas Gerais, maar ook kunt ontspannen en plezier kunt hebben. Het is een plek die je niet mag missen als je in Belo Horizonte bent of er naartoe gaat.

Igreja da Pampulha: een unieke kerk met kunst en architectuur in Belo Horizonte

De Igreja da Pampulha, ook wel São Francisco de Assis genoemd, is een kerk die ligt aan de oever van het meer Lagoa da Pampulha in Belo Horizonte. Het is een van de meest bekende en bezochte bezienswaardigheden van de stad.

De kerk werd ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer in de organische moderne stijl. Het is een van de eerste werken van Niemeyer waar hij experimenteerde met de gebogen vormen van beton.

Igreja da Pampulha
Belo Horizonte-Minas Gerais-Igreja São Francisco de Assis da Pampulha
Igreja da Pampulha
Igreja da Pampulha met op de achtergrond Lagoa da Pampulha

De kerk werd gesteund door de burgemeester destijds van Belo Horizonte, Juscelino Kubitschek, maar werd afgewezen door de aartsbisschop van Belo Horizonte, Antonio dos Santos Cabral, die de kerk ongeschikt vond voor religieuze doeleinden. De kerk bleef veertien jaar lang verboden voor de eredienst en werd pas in 1959 ingewijd.

Tegenwoordig is de kerk een symbool van de kunst en cultuur van Minas Gerais en een must-see attractie voor iedereen die Belo Horizonte bezoekt of er woont.

Estádio Mineirão: een iconisch voetbalstadion in Belo Horizonte

Estádio Mineirão is een van de grootste en belangrijkste voetbalstadions in Brazilië. Het stadion ligt in de stad Belo Horizonte, de hoofdstad van de staat Minas Gerais. Het stadion werd geopend in 1965 en heeft een capaciteit van 61.846 toeschouwers. Het stadion is eigendom van de staat Minas Gerais en wordt gebruikt door de voetbalclub Cruzeiro, een van de populairste clubs van het land.

Estádio Mineirão heeft verschillende historische en memorabele momenten meegemaakt, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Belo Horizonte-Minas Gerais-Estádio Mineirão-Estádio Governador Magalhães Pinto
Estádio Mineirão - Voetbal in Belo Horizonte
Estádio Mineirão

Estádio Mineirão staat ook bekend om zijn duurzaamheid en sociale projecten. Het stadion maakt gebruik van zonne-energie, die wordt opgewekt door ongeveer 6.000 zonnepanelen. Het stadion vangt ook regenwater op, dat wordt gebruikt voor irrigatie, schoonmaak en toiletten. Het stadion is ook toegankelijk voor mensen met een handicap, met speciale ingangen, liften, rolstoelen en zitplaatsen. Het stadion biedt ook rondleidingen aan voor bezoekers en toeristen, die meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en architectuur van het stadion.

Estádio Mineirão is een must-see attractie voor iedereen die houdt van voetbal, cultuur en natuur. Het stadion ligt in de wijk Pampulha, een cultureel erfgoed en een toeristische attractie van Belo Horizonte. Het stadion ligt dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het meer Lagoa da Pampulha, de kerk Igreja da Pampulha en het museum Museu de Arte da Pampulha.

Estádio Mineirão is een plek waar je kunt genieten van de passie en emotie van het Braziliaanse voetbal, maar ook kunt bewonderen hoe een modern en duurzaam stadion eruitziet.

Praça do Papa: een historisch en cultureel plein met een prachtig uitzicht in Belo Horizonte

Praça do Papa, ofwel het Plein van de Paus, is een van de meest bezochte en geliefde pleinen in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het plein ligt in het bairro das Mangabeiras, aan de voet van de Serra do Curral, en heeft een hoogte van meer dan 1.100 meter boven de zeespiegel.

Het plein kreeg zijn naam na het bezoek van paus Johannes Paulus II in 1980, die hier een mis opdroeg voor een enorme menigte van twee miljoen gelovigen. De paus maakte een diepe indruk op de Brazilianen met zijn charisma en boodschap van vrede en hoop. Het plein is sindsdien een symbool van de katholieke identiteit en het sociale leven van de stad.

Praça da Papa
Praça do Papa

Praça do Papa is niet alleen een historische en religieuze plek, maar ook een culturele en recreatieve plek. Het plein heeft een ruime open ruimte waar je een panoramisch uitzicht hebt over de skyline van Belo Horizonte, vooral bij helder weer. Het is ook een populaire plek om te genieten van de natuur, sporten, spelen of picknicken met vrienden en familie. Praça do Papa trekt veel bezoekers aan die de geschiedenis en de schoonheid van Belo Horizonte willen ervaren.

Praça do Papa is ook een podium voor verschillende evenementen, zoals concerten, festivals, tentoonstellingen en markten. Het plein heeft ook een speeltuin, een evenementenruimte, twee restaurants en een snackbar, naast een parkeerplaats. Praça do Papa is een plek waar je kunt genieten van de cultuur en de natuur van Belo Horizonte, maar ook kunt bewonderen hoe een pauselijk bezoek een stad kan veranderen.

Casa do Baile: een architectonisch juweel in Belo Horizonte, ontworpen door Oscar Niemeyer

Casa do Baile is een van de meest bijzondere en elegante gebouwen in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het gebouw werd ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer in de jaren 1940, als onderdeel van het Conjunto Moderno da Pampulha, een architectonisch complex dat in 2016 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO.

Casa do Baile was oorspronkelijk bedoeld als een restaurant en danszaal, waar de bevolking van Belo Horizonte kon genieten van muziek, eten en plezier. Het gebouw ligt op een klein kunstmatig eiland in het Pampulha-meer, verbonden met het vasteland door een betonnen brug. Het gebouw heeft een organische vorm die zich aanpast aan de natuurlijke omgeving. Het gebouw is omringd door prachtige tuinen die ontworpen zijn door de gerenommeerde tuinarchitect Roberto Burle Marx.

Casa do Baile
Belo Horizonte-Lagoa da Pampulha-Belo Horizonte-Casa do Baile

Casa do Baile moest al snel sluiten wegens gebrek aan succes, en bleef lange tijd gesloten en verwaarloosd. Na een grondige renovatie in 2002 werd Casa do Baile heropend als een cultureel centrum dat verschillende evenementen organiseert, zoals tentoonstellingen, workshops, lezingen en concerten. Het gebouw is ook een referentiepunt voor architectuur, stedenbouw en design, en biedt rondleidingen aan voor bezoekers en toeristen.

Casa do Baile is een must-see voor liefhebbers van kunst en natuur in Belo Horizonte. Het gebouw biedt een schitterend uitzicht op het water en de skyline van de stad. Het gebouw is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals de kerk Igreja da Pampulha, het museum Museu de Arte da Pampulha en het stadion Estádio Mineirão. Casa do Baile is een plek waar je kunt genieten van de schoonheid en de creativiteit van Oscar Niemeyer, een van de grootste architecten van Brazilië.

Museu da Moda: het eerste museum in Brazilië dat gewijd is aan de mode en de geschiedenis

Museu da Moda, ofwel het Mode Museum, is een unieke attractie in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het museum is opgericht in 2016 en heeft als doel om de modecollecties van de stad te bewaren, te onderzoeken en te verspreiden. Het museum toont de diversiteit en de creativiteit van de mode in Minas Gerais en Brazilië. Het is een interessante plek om te bezoeken voor iedereen die van mode houdt of meer wil weten over de cultuur en de identiteit van de stad.

Museu da Moda is ontstaan als een evolutie van het Centro de Referência da Moda, dat werd opgericht in 2012. Het werd het eerste openbare museum van mode in Brazilië en een belangrijk symbool voor de erkenning van de mode als cultureel erfgoed. Het museum heeft een dynamisch en gevarieerd programma dat bestaat uit tentoonstellingen, publicaties, workshops, lezingen, concerten en educatieve activiteiten. Het museum richt zich op verschillende thema’s die verband houden met mode, kleding en gedrag.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Museu da Moda

Museu da Moda is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van Belo Horizonte, dat dateert uit 1914. Het gebouw heeft een neoklassieke stijl en was oorspronkelijk bedoeld als een school voor meisjes.

Museu da Moda is een must-see voor liefhebbers van kunst en mode in Belo Horizonte. Het museum biedt een unieke kans om meer te leren over de mode en de geschiedenis ervan in Brazilië. Het museum is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het Palácio das Artes, het Museu Mineiro en het Parque Municipal.

Museu de Artes e Ofícios

Museu de Artes e Ofícios, ofwel het Museum van Kunst en Ambachten, is een uniek museum in Belo Horizonte dat de geschiedenis en de cultuur van de Braziliaanse arbeidersklasse laat zien. Het museum is gevestigd in het historische treinstation van de stad, dat gebouwd is in 1922 en een prachtig voorbeeld is van de neoklassieke architectuur.

Het museum heeft een rijke collectie van meer dan 2500 objecten die gebruikt werden door de arbeiders in verschillende beroepen en ambachten tussen de 18e en de 20e eeuw.

Museu de Artes e Ofícios

Je kunt hier zien hoe de Brazilianen leefden, werkten en zich uitdrukten door middel van hun kunst en vakmanschap. Het museum is een fascinerende reis terug in de tijd, waar je kunt leren over de uitdagingen en de creativiteit van de mensen die het land hebben opgebouwd.

Het is ook een geweldige plek om foto’s te maken van het indrukwekkende gebouw en de tentoonstellingen.

Museu de Arte da Pampulha: een museum in een voormalig casino, ontworpen door Oscar Niemeyer

Museu de Arte da Pampulha, ofwel het Kunst Museum van Pampulha, is een bijzondere attractie in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het museum is gevestigd in een gebouw dat oorspronkelijk diende als een casino, ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer in het begin van de jaren veertig.

Het gebouw werd in 1943 geopend als casino en trok spelers en artiesten uit heel Brazilië aan. Het gebouw heeft een organische vorm die zich aanpast aan de natuurlijke omgeving van het Pampulha-meer. Het gebouw is omringd door prachtige tuinen die ontworpen zijn door Roberto Burle Marx.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Museu de Arte-O Museu de Arte da Pampulha

Het casino moest echter al snel sluiten wegens het verbod op gokken in 1946. Na tien jaar leegstand werd het gebouw omgebouwd tot een kunstmuseum, dat in 1957 werd geopend. Het museum werd het eerste openbare museum van kunst in Brazilië en een belangrijk symbool voor de erkenning van de kunst als cultureel erfgoed. Het museum heeft een collectie van ongeveer 1.400 werken, waaronder tentoonstellingen van Braziliaanse hedendaagse kunst, die zich richten op verschillende artistieke trends.

Museu de Arte da Pampulha is een must-see voor liefhebbers van kunst en architectuur in Belo Horizonte. Het museum biedt een unieke kans om meer te leren over de kunst en de geschiedenis ervan in Brazilië. Het museum is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals de kerk Igreja da Pampulha, de Casa do Baile en het stadion Estádio Mineirão. Museu de Arte da Pampulha is een plek waar je kunt genieten van de schoonheid en de innovatie van Oscar Niemeyer, een van de grootste architecten van Brazilië.

Parque Municipal Américo Renné Giannetti: het oudste en grootste park in Belo Horizonte

Parque Municipal Américo Renné Giannetti, ofwel het Stadspark Américo Renné Giannetti, is het oudste en grootste park in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het park heeft een oppervlakte van 182.000 vierkante meter en ligt in het centrum van de stad, naast de Avenida Afonso Pena.

Het park werd geopend op 26 september 1897, nog voor de nieuwe hoofdstad van Minas Gerais. Het park werd ontworpen door de landschapsarchitect Paul Villon, die gebruik maakte van inheemse en exotische plantensoorten. Het park heeft een rijke flora en fauna, met meer dan 280 soorten bomen en planten en meer dan 50 soorten vogels en andere dieren. Het park heeft ook een aantal monumenten en bezienswaardigheden, zoals een fontein, een orkestschelp, een speeltuin, een rozentuin en een orchideeënhuis.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Belo Horizonte-Parque Municipal Américo Renné Giannetti
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Belo Horizonte-Parque Municipal Américo Renné Giannetti
Minas Gerais-Belo Horizonte-Parque Municipal Américo Renné Giannetti-Avenida Afonso Pena

Het park is vernoemd naar Américo Renné Giannetti (1896-1954), een politicus, ondernemer en industrieel die burgemeester was van Belo Horizonte tussen 1951 en 1954. Het park is ook de thuisbasis van het Teatro Francisco Nunes, een theater dat grote toneelstukken presenteert.

Parque Municipal Américo Renné Giannetti is een must-see voor liefhebbers van natuur en cultuur in Belo Horizonte. Het park biedt een unieke kans om te genieten van de groene ruimte in het hart van de stad. Het park is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het Palácio das Artes, het Museu Mineiro en het Museu da Moda. Parque Municipal Américo Renné Giannetti is een plek waar je kunt ontspannen, sporten, spelen of picknicken met vrienden en familie.

Shoppen in de Mercado Central: een paradijs voor liefhebbers van regionale producten en typische gerechten

Als je op zoek bent naar lekkere regionale producten en typische gerechten, dan moet je zeker naar de Mercado Central gaan. Dit is de meest traditionele markt van Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. De markt werd opgericht in 1929 als een plek om de stad te voorzien van voedsel, maar is nu een plek waar je van alles kunt vinden, vooral producten die typisch zijn voor Minas Gerais.

De Mercado Central heeft meer dan 400 winkels die allerlei soorten producten aanbieden, zoals kaas, fruit, groenten, vlees, vis, kruiden, bloemen, ambachten, souvenirs en nog veel meer. Je kunt er ook heerlijke cachaça proeven, de nationale drank van Brazilië die gemaakt wordt van suikerriet. De markt heeft ook verschillende restaurants en snackbars waar je kunt genieten van de lokale keuken, zoals feijoada, tropeiro beans, pão de queijo en doce de leite.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Mercado central
Belo Horizonte-Mercado Central
Minas Gerais-Belo Horizonte-Mercado Central

De Mercado Central is niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om de cultuur en de identiteit van Belo Horizonte te ervaren. De markt is een ontmoetingsplaats voor mensen van alle leeftijden en achtergronden, die er komen om te eten, te drinken, te praten en te lachen. De markt heeft ook een levendige sfeer, met veel muziek, kleuren en geuren. De markt is ook een plek om dieren te zien, zoals vogels, vissen, reptielen en zelfs exotische dieren.

De Mercado Central is een must-see voor liefhebbers van shoppen en gastronomie in Belo Horizonte. De markt is elke dag geopend van 7 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds, behalve op zondag en feestdagen, wanneer het om 2 uur 's middags sluit. De markt ligt in het centrum van de stad, naast de Avenida Afonso Pena. De markt is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het Parque Municipal Américo Renné Giannetti en het Palácio das Artes. De Mercado Central is een plek waar je kunt genieten van de smaken en de charmes van Belo Horizonte.

Uitgaansleven in Belo Horizonte: een stad met meer dan 14.000 bars en heerlijke ambachtelijke bieren

Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais, staat bekend als een stad met een bruisend uitgaansleven. Volgens sommige bronnen heeft de stad meer dan 14.000 bars, wat neerkomt op een bar per 200 inwoners. Keuze genoeg dus voor wie van een drankje en een gezellige sfeer houdt.

Belo Horizonte heeft ook een aantal heerlijke ambachtelijke bieren die je zeker moet proberen als je een bezoek brengt aan de stad. Sommige van de bekendste merken zijn Backer en Wälls, die verschillende soorten bier produceren, zoals pils, weizen, pale ale, stout en IPA. Je kunt deze bieren proeven in gespecialiseerde pubs of brouwerijen, of kopen in supermarkten of winkels.

De leuke wijken om iets te drinken zijn Santa Tereza, Savassi, Centro en Lourdes. Santa Tereza is een bohemien wijk waar veel kunstenaars en muzikanten wonen en werken. Hier vind je veel gezellige cafés en bars waar je kunt genieten van live muziek, vooral rock en MPB (Braziliaanse populaire muziek). Savassi is een trendy wijk waar veel jongeren en studenten komen. Hier vind je veel pubs, clubs en restaurants waar je kunt dansen en feesten tot in de vroege uurtjes.

Centro is het historische en culturele hart van de stad. Hier vind je veel theaters, bioscopen, musea en culturele centra waar je kunt genieten van verschillende vormen van kunst en entertainment. Lourdes is een chique wijk waar veel winkels, hotels en gastronomische restaurants zijn gevestigd. Hier vind je ook veel bars en lounges waar je kunt genieten van een verfijnde sfeer en een goede service.

Uitgaansleven in Belo Horizonte is een must voor liefhebbers van plezier en gezelligheid. De stad heeft voor elk wat wils, of je nu houdt van bier of cachaça, van rock of samba, van theater of cinema.

Omgeving van Belo Horizonte

Belo Horizonte ligt in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais en deze deelstaat heeft voor toeristen veel te bieden. Als je Belo Horizonte bezoekt dan kun je dit combineren met plaatsen zoals Diamantina, Ouro Preto en Tiradentes.

Diamantina is ongeveer 290 kilomter richting het noorden, Ouro Preto is ongeveer 100 kilometer richting het zuiden en Tiradentes is ongeveer 200 kilometer richting het zuiden.

Op 60 kilometer afstand van Belo Horizonte vindt je het grootste openluchtcentrum voor hedendaagse kunst ter wereld. Het instituut Inhotim omslaat een groot gebied (140 hectare) en biedt behalve kunst ook veel flora en fauna.

Basílica Menor de Nossa Senhora do Pilar

Ouro Preto

Diamantina-Minas Gerais-St Anthony Cathedral

Diamantina

Tiradentes

Tiradentes

Inhotim

Inhotim

Hoe kies je het beste hotel in Belo Horizonte voor je vakantie?

Belo Horizonte is een van de meest populaire bestemmingen in Brazilië voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur, geschiedenis, gastronomie en natuur. De stad biedt een scala aan attracties, zoals het Praça da Liberdade, het Mineirão-stadion, het Pampulha-meer en het Inhotim-museum. Maar hoe kies je het beste hotel in Belo Horizonte voor je vakantie?

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een hotel, zoals de locatie, de prijs, de faciliteiten, de service en de beoordelingen. Om je te helpen bij je beslissing, hebben we een lijst gemaakt van enkele van de beste hotels in Belo Horizonte, gebaseerd op verschillende criteria.

Als je op zoek bent naar een elegant hotel met een buitenzwembad, een eigen restaurant en bar, en een fitnesscentrum, dan is Holiday Inn Belo Horizonte Savassi een goede optie. Het hotel ligt op 350 meter van het winkelcentrum Patio Savassi en biedt gratis WiFi en een kussenmenu. De prijs per nacht is ongeveer € 50.

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en uitnodigend hotel in een van de meest welvarende wijken van Belo Horizonte, Lourdes, dan is Quality Hotel Lourdes een goede keuze. Het hotel heeft een buitenzwembad, een zonneterras en ligt dicht bij verfijnde wijnbars, designboetieks en het Museu Mineiro. De prijs per nacht is ongeveer € 40.

Als je op zoek bent naar een luxe hotel met een gepolijst interieur dat geschikt is voor een koning of koningin, dan is Royal Savassi Boutique Hotel een aanrader. Het hotel ligt op korte loopafstand van het indrukwekkende Praça da Liberdade, een groen plein met een palmenlaan. De kamers zijn comfortabel met frisse, witte lakens en het uitgebreide ontbijtbuffet biedt een scala aan lekkernijen. De prijs per nacht is ongeveer € 60.

Als je op zoek bent naar een rustig hotel aan de rand van het Pampulha-meer, in het noorden van de stad, dan is Pampulha Design Hotel een goede optie. Het hotel heeft een neutrale kleuren en lichte kamers die de rust van de omgeving weerspiegelen. Het hotel heeft ook een fitnessruimte en een businesscentrum. De prijs per nacht is ongeveer € 30.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Ouro Preto is een prachtige oude koloniale stad in Brazilië

Ouro Preto is een prachtige oude koloniale stad in Brazilië

Ouro Preto

Ouro Preto is een van de mooiste koloniale steden van Brazilië, die beroemd is geworden door de goudkoorts in de 18e eeuw. De stad werd gesticht in 1711 en kreeg de naam Ouro Preto, wat zwart goud betekent in het Portugees. Dit verwijst naar de zwarte kleur van het goud dat in de rivieren werd gevonden.

De ontdekking van goud in 1693 zorgde voor een enorme toestroom van mensen die rijk wilden worden. Ouro Preto groeide uit tot een welvarende en invloedrijke stad, die ook een belangrijke rol speelde in de strijd voor de Braziliaanse onafhankelijkheid. Toen het goud opraakte aan het eind van de 19e eeuw, raakte de stad in verval en verloor de stad veel inwoners.

Minas Gerais-Ouro Preto-Prachtige gebouwen in de bergen

Ouro Preto heeft echter zijn historische en culturele erfgoed weten te behouden. De stad staat vol met prachtige gebouwen in barokstijl, die versierd zijn met goud en houtsnijwerk. Er zijn meer dan 20 kerken te bewonderen, waarvan sommige ontworpen zijn door Aleijadinho, een beroemde Braziliaanse kunstenaar en architect. Ouro Preto heeft ook verschillende musea die de geschiedenis en de kunst van de stad laten zien.

Ouro Preto-Bezienswaardigheden Ouro Preto

Sinds 1980 is Ouro Preto erkend als UNESCO-werelderfgoed, vanwege zijn unieke architectuur en landschap. De stad ligt op een heuvelachtig terrein, dat zorgt voor schilderachtige uitzichten en sfeervolle straatjes. Ouro Preto is een must-see voor iedereen die geïnteresseerd is in Brazilië’s koloniale verleden en barokke schoonheid.

Bereikbaarheid Ouro Preto?

Ouro Preto is een populaire toeristische bestemming, die veel bezoekers trekt met zijn sfeervolle straatjes, indrukwekkende landschap en culturele erfgoed. Ouro Preto is een historische stad in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais, die je gemakkelijk kunt bereiken vanuit verschillende steden in het land. De stad ligt op ongeveer 90 kilometer afstand van Belo Horizonte, de hoofdstad van Minas Gerais.

Vanuit Belo Horizonte kun je met de auto of met de bus naar Ouro Preto reizen. De autorit duurt ongeveer anderhalf uur, en de busrit ongeveer twee uur. Er zijn ook rechtstreekse bussen die naar Ouro Preto gaan vanuit Rio de Janeiro of São Paulo, maar deze reizen duren veel langer: respectievelijk 8 uur en 11,5 uur.

Bezienswaardigheden Ouro Preto

Ouro Preto heeft veel te bieden aan de bezoekers, die in één dag een goed overzicht kunnen krijgen van de belangrijkste bezienswaardigheden. Maar als je meer tijd hebt, kun je ook de omgeving verkennen en nog meer ontdekken. Hieronder vind je een lijst van een aantal bezienswaardigheden die je niet wilt missen.

Het oude centrum van Ouro Preto

Het oude centrum is een mooie plek om je dag te beginnen en te eindigen. Je kunt er wandelen door de kleine straatjes, de mooie gebouwen bewonderen en leuke winkeltjes bezoeken waar je lokale souvenirs kunt vinden. Een van de leukste plekken in het centrum is het marktje, dat tegenover de kerk van São Francisco de Assis ligt.

Ouro Preto-Minas Gerais-Mercado Turístico-Igreja de Nossa Senhora do Rosário
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Oude centrum-Markt met handwerk gemaakt door lokale bewoners
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Markt met handgemaakte artikelen gemaakt van speksteen door lokale bewoners

Op het marktje kun je allerlei producten kopen die gemaakt zijn van speksteen, een steensoort die veel voorkomt in de regio en die gebruikt werd voor de versiering van veel kerken. Je kunt ook zien hoe de lokale bewoners het speksteen bewerken tot beeldjes en andere voorwerpen.

Het is een goed idee om hier een souvenir te kopen voor thuis. Zo heb je een mooi aandenken aan Brazilië. De markt is elke dag open van 's ochtends tot 's avonds. Zorg wel dat je het goed verpakt als je het in je koffer stopt. Het zou jammer zijn als het beschadigd raakt.

Igreja de São Francisco de Assis

De Igreja de São Francisco de Assis is een schitterende katholieke kerk in Ouro Preto, die een hoogtepunt is van de barokke en rococo-kunst in Brazilië. De kerk is het werk van Aleijadinho, een beroemde Braziliaanse kunstenaar en architect, die zowel de structuur als de decoratie van de kerk bedacht en uitvoerde. De kerk heeft een unieke gevel met een ovaal portaal en twee ronde torens. Het interieur is rijkelijk versierd met goud, houtsnijwerk en schilderijen, waaronder het beroemde plafond van Manuel da Costa Ataíde.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Igreja São Francisco de Assis

De kerk is een van de belangrijkste monumenten van de koloniale kunst in Brazilië en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de kerk bezoeken voor 10 real en je vergapen aan de pracht en praal van deze kerk.

Bezoek de Basílica Menor de Nossa Senhora do Pilar

De Basílica Menor de Nossa Senhora do Pilar is een indrukwekkende katholieke kerk in Ouro Preto, die gebouwd is in de 18e eeuw tijdens het hoogtepunt van de goudkoorts. De kerk is een van de rijkste en meest versierde kerken van Brazilië, met meer dan 400 kilo goud en zilver in de decoratie.

Minas Gerais-Ouro Preto-Nossa Senhora do Pilar Minor Basilico
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Nossa Senhora do Pilar Minor Basilico-Binnen in de kerk

De kerk heeft een barokke stijl, met een sobere gevel en een weelderig interieur. De kerk is een monument van de koloniale kunst in Brazilië en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt de kerk bezoeken voor 10 real en je laten betoveren door de schoonheid en pracht van deze kerk.

Praça Tiradentes

Als je Ouro Preto wilt verkennen is Praça Tiradentes ook een goed startpunt. Dit historische plein is vernoemd naar de nationale held Tiradentes, die streed voor de onafhankelijkheid van Brazilië en wiens hoofd hier tentoongesteld werd na zijn executie in 1792. Op het plein staat een standbeeld ter ere van hem en kun je ook het Museu da Inconfidência bezoeken, dat gewijd is aan de onafhankelijkheidsbeweging.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Praça Tiradentes-Plein van Tiradentes

Rondom de Praça Tiradentes vind je ook veel restaurants en cafés waar je kunt genieten van de lokale keuken en cultuur. Let wel op voor mensen die zich aanbieden als gidsen, want sommigen zijn niet betrouwbaar of vragen te veel geld. Wij raden je aan om een officiële gids te zoeken of zelf op ontdekking te gaan.

Tirandentes wordt jaarlijks gevierd op 21 april en is een nationale feestdag. Meer informatie over Braziliaanse feestdagen lees je in het bericht Overzicht feestdagen in Brazilië.

Museu da Inconfidência

Het Museu da Inconfidência is een geschiedenismuseum dat gewijd is aan de Inconfidência Mineira, een mislukte opstand tegen de Portugese koloniale overheersing in de 18e eeuw. Het museum bevindt zich in het voormalige stadhuis en gevangenis van Ouro Preto, aan de Praça Tiradentes.

Het museum heeft een collectie van meer dan 4000 objecten die de cultuur en samenleving van Minas Gerais in de tijd van de goud- en diamantmijnen laten zien.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Museu da Inconfidência

Je kunt er ook werken bewonderen van beroemde kunstenaars zoals Manuel da Costa Ataíde en Aleijadinho. In het Panteão dos Inconfidentes liggen de stoffelijke resten van 16 rebellen, waaronder de dichter Tomás Antônio Gonzaga.

Het museum is geopend van dinsdag tot zondag, met verschillende openingstijden afhankelijk van de dag.

Igreja de Nossa Senhora do Carmo

Het is een katholieke kerk die gebouwd werd tussen 1756 en 1772 door Manuel Francisco Lisboa en zijn zoon Antônio Francisco Lisboa, beter bekend als Aleijadinho, twee beroemde architecten en beeldhouwers uit de koloniale periode.

De kerk is een belangrijk voorbeeld van de rococostijl in Brazilië en heeft een rijke decoratie met goud, beelden en schilderijen. Een van de hoogtepunten zijn de tien panelen van Portugese tegels die het leven van de Maagd Maria afbeelden.

Minas Gerais-Ouro Preto-Museu da Inconfidência-Nossa Senhora do Carmo
Minas Gerais-Ouro Preto-Igreja de nossa Senhora do Carmo

De kerk heeft ook een museum en een begraafplaats die je kunt bezoeken. De kerk is een nationaal monument en een van de vele attracties van Ouro Preto, een stad die bekend staat om zijn historische en artistieke erfgoed.

Igreja de Nossa Senhora do Rosário

De Igreja de Nossa Senhora do Rosário in Ouro Preto is een katholieke kerk die gebouwd werd tussen 1709 en 1765 door de Irmandade de Nossa Senhora do Rosário dos Homens Pretos, een broederschap van zwarte slaven en vrijgelatenen. De kerk heeft een opvallende elliptische vorm en een rijke decoratie met goud, beelden en schilderijen.

Ouro Preto-Minas Gerais-Igreja de Nossa Senhora do Rosário dos Homens Pretos

De kerk is een van de meest originele voorbeelden van de koloniale barokke architectuur in Brazilië en is een nationaal monument. De kerk ligt in het historische centrum van Ouro Preto, een stad die bekend staat om zijn culturele erfgoed en kunst.

Nog meer bezienswaardigheden in Ouro Preto

Als je nog tijd over hebt dan kun je bijvoorbeeld het Teatro Casa da Ópera bezoeken, het oudste theater van Zuid-Amerika, dat nog steeds in gebruik is.

Of je kunt de Feira de Pedra-Sabão verkennen, een markt waar je prachtige handgemaakte souvenirs kunt kopen van zeepsteen, een typisch materiaal uit de regio.

Je kunt ook het Museu de Aleijadinho bezoeken, waar je meer te weten komt over het leven en werk van deze beroemde kunstenaar, die beschouwd wordt als een van de grootste meesters van de Braziliaanse barok.

En als je van kerken houdt, dan heb je keuze genoeg: je kunt bijvoorbeeld de Igreja Nossa Senhora da Conceição bewonderen, waar Aleijadinho begraven ligt, of de Igreja de Santa Efigênia, die gebouwd werd door en voor de zwarte bevolking. En vergeet niet om een kijkje te nemen in de Loja Casa de Aleijadinho, een winkel waar je replica’s kunt kopen van zijn beroemde beelden.

Treinreis van Ouro Preto naar Mariana

De treinreis van Ouro Preto naar Mariana is een prachtige manier om de rijkdom en schoonheid van Minas Gerais te ontdekken. Deze staat in het zuidoosten van Brazilië heeft koloniale steden en de meeste UNESCO-werelderfgoedlocaties van het land. De treinrit duurt ongeveer een uur en legt 18 km af door een schilderachtig berglandschap.

Ouro Preto is een van de belangrijkste barokcentra ter wereld, gesticht in 1711 en vernoemd naar het “zwarte goud” dat in de rivier Tripui werd gevonden. De stad heeft een groot aantal barokke kerken, oratoria en kapellen, versierd met het werk van kunstenaars zoals de Portugese beeldhouwer Francisco Xavier de Brito. In 1980 werd Ouro Preto de eerste stad in Brazilië die door UNESCO tot werelderfgoed werd verklaard.

Mariana is 12 km verwijderd van Ouro Preto en werd gebouwd in het midden van een pittoreske bergachtige omgeving. Het is de oudste stad van Minas Gerais en heeft ook een rijke koloniale architectuur, zoals de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw van Assumptie, de oudste in de staat. Mariana heeft ook een historisch museum, een goudmijnmuseum en een muziekacademie.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Treinstation
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Ouro Preto-Treinstation met uitzicht Ouro Preto

De trein die Ouro Preto met Mariana verbindt, wordt beheerd door Trem da Vale en vertrekt dagelijks eenmaal uit elk station. Er zijn zowel “conventionele” als “panoramische” rijtuigen: het verschil tussen de twee is de grootte van de ramen en het feit dat de panoramische rijtuigen voorzien zijn van airconditioning. De “conventionele” klasse is goedkoper en heeft meer charme, als je het niet erg vindt om een uur op een houten bank te zitten.

Onderweg geeft een gids toeristische informatie over een luidspreker, met details over treinen en de verschillende regio’s waar de trein doorheen rijdt. De reis omvat mooie stukken met tunnels en dorpen. Hoogtepunten zijn de Cachoeira da Usina, een kloof, en de "Curva do Paredão".

Je kunt treinkaartjes kopen bij de stations in Ouro Preto of Mariana, of ze online bestellen. Het is een unieke ervaring om deze twee historische steden per spoor te bezoeken en te genieten van het prachtige uitzicht onderweg.

Uitgaan en carnaval vieren in Ouro Preto

Als je houdt van feesten, muziek, cultuur en plezier, dan is Ouro Preto de perfecte bestemming voor jou. Ouro Preto is een schitterende stad met een rijk cultureel erfgoed en een bruisend studentenleven. Het heeft ook een van de meest unieke en bijzondere carnavals in Brazilië, dat wordt georganiseerd door de universiteitsstudenten. Het carnaval van Ouro Preto trekt elk jaar duizenden mensen uit het hele land aan, die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring.

Het carnaval van Ouro Preto bestaat uit verschillende straatfeesten, die blocos worden genoemd. Er zijn blocos die gratis en open zijn voor iedereen, en blocos die betaald zijn en alleen toegankelijk zijn voor mensen die een pakket hebben gekocht bij een studentenrepubliek.

Maar ook buiten het carnaval om is er genoeg te doen in Ouro Preto. De stad heeft een divers en aantrekkelijk uitgaansleven, met verschillende bars, cafés, muziekclubs en restaurants om uit te kiezen. Een van de populairste uitgaansgelegenheden is Taberna Music Bar, een sfeervolle plek met live muziek, een uitgebreide drankenkaart en heerlijke hapjes. Een andere leuke optie is Bar Barroco, een gezellige bar met een relaxte sfeer, waar je kunt genieten van typisch Braziliaanse gerechten en drankjes, zoals coxinhas en cachaça.

Ouro Preto is dus een geweldige ervaring voor iedereen die houdt van feesten, muziek, cultuur en plezier. Het is een unieke kans om de Braziliaanse carnavalssfeer te proeven en om nieuwe vrienden te maken. Als je van plan bent om naar het carnaval van Ouro Preto te gaan, moet je wel op tijd boeken, want de plaatsen zijn snel volgeboekt. En vergeet niet om je beste kostuum mee te nemen!

Overnachten in Ouro Preto

Ouro Preto heeft voldoende mogelijkheden om te overnachten. Houdt er wel rekening mee dat tijdens feestdagen en vooral tijdens het carnaval alles snel volgeboekt is en de prijzen zullen ook hoger zijn dan in rustigere periodes. Je kunt via websites als Trivago, Booking.com en bijvoorbeeld met onderstaande widget van Skyscanner goed zoeken naar overnachtingen op gewenste datum, beschikbaarheid en prijsklasses. Fijne tijd gewenst in Ouro Preto en we horen graag je ervaringen!

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

São Paulo

Caldas Novas

Brasilia | Bezienswaardigheden en tips voor deze bijzondere hoofdstad van Brazilië

Brasilia | Bezienswaardigheden en tips voor deze bijzondere hoofdstad van Brazilië

Brasilia

Brasilia is de hoofdstad van Brazilië sinds 21 April 1960. De Braziliaanse hoofdstad Brasilia biedt weinig voor toeristen die op zoek zijn zon, zee en strand. Alhoewel de zon flink kan schijnen en er soms periodes van 5-6 maanden geen druppel regen valt.

De stad wordt vooral bezocht door mensen die graag de prachtige futuristische gebouwen willen bewonderen. Verder kun je in de omgeving van Brasilia ook naar mooie bestemmingen rijden. Lees hier alles over in dit bericht!

Waar ligt Brasilia?

Brasilia ligt in het midden van het land tussen de twee Braziliaanse deelstaten Goiás en Minas Gerias. De stad Brasilia ligt in het federale district.

Brasilia huisvest de centrale overheid van Brazilië en staat bekend vanwege zijn imposante bouwwerken. Als je inzoomt op de bovenstaande kaart dan zie je dat de stad de vorm heeft van een vliegtuig.

Meer informatie over de Braziliaanse hoofdstad en hoe het is ontstaan lees je in het bericht ''Brasilia is de hoofdstad van Brazilië sinds 21 april 1960''.

Het weer in Brasilia

Het weer in Brasilia kun je verdelen in twee vaste seizoenen: het droge seizoen (van mei tot september) en het regenseizoen (van oktober tot april).

Het weer in Brasilia Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Bezienswaardigheden in Brasilia

In Brasilia kun je als liefhebber van architectuur goed terecht. Mocht je hier op geen enkele manier van houden dan kun je in Brazilië beter naar andere steden gaan. Brasilia heeft helaas geen stranden en bijzondere natuur, maar heeft bijzondere gebouwen.

Praça dos Três Poderes
Brasilia-Eu Amo Brasilia-Begin van de avond

Als je op tijd begint dan zou je binnen een dag bijna alles gezien kunnen hebben. Toch zouden wij adviseren om minimaal twee dagen te verblijven in Brasilia als je alles wilt bekijken.

Monumentale as (Eixo Monumental)

De monumentale as is een strook van 8 kilometer. Ongeveer in het midden van deze strook vindt je een groot winkelcentrum en daar tegenaan vindt je ook een groot busstation.

Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal district-Brasilia-Brasilia-is-de-hoofdstad-van-Brazilië-sinds-21-april-1960-Monumentale-As-Eixo-Monumental

Vanaf het grote busstation kun je uitstekend naar het noorden lopen en dan kom je langs bijna alle mooie bezienswaardigheden.

Strook-met-verschillende-futuristische-gebouwen-in-Brasilia
Federaal District-Brasilia-Museu Nacional da República-Catedral Metropolitana Nossa Senhora Aparecida

Aan het einde van de strook kun je weer via de andere kant naar beneden lopen en kom je weer bij het busstation uit.

Biblioteca Nacional de Brasília
Brasilia-Federaal District-Biblioteca Nacional de Brasilia

Je kunt dan ook een bezoek brengen aan de nationale bibliotheek van Brasilia als je dat leuk vindt. Op de achtergrond aansluitend op het busstation vindt je nog een groot winkelcentrum.

Een leuke wandeling om te doen, maar mocht het je allemaal te ver zijn dan kun je ook een taxi of een uber bestellen.

Het Nationale Congres (Congresso Nacional)

Het gebouw staat bekend om zijn twee grote torens (28 verdiepingen) en twee grote schalen. De ene schaal ligt open en de andere ligt dicht. In dit gebouw huisvest het hogerhuis (Federale Senaat) en het lagerhuis (Huis van Afgevaardigden). Je zou het kunnen vergelijken met de eerste en tweede kamer. De beide kamers zijn verbonden met elkaar door middel van een tunnel.

Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Nationaal-Congres-Congresso-Nacional

Binnen het gebouw kun je een rondleiding krijgen en je kunt zelfs een debat bijwonen als je daar interesse in hebt. Wij hebben ook een rondleiding gedaan en hebben een kijkje mogen nemen in de ruimte waar men debatteert en als hoogtepunt konden we een kijkje nemen in het kantoor van de president!

Onderstaande foto's geven je een impressie van wat je binnen allemaal kunt zien.

Congresso Nacional-Nationaal congres-Huis van Afgevaardigde
Congresso Nacional-Nationaal congres-Miniatuur van gebouw
Congresso Nacional-Nationaal congres-Senador Diogo Antonio Feijó
Congresso Nacional-Nationaal congres-Bronzen beelden

Houdt er wel rekening mee dat er kledingvoorschriften zijn. De mannen moeten een lange broek, overhemd en schoenen aan. De regels voor vrouwen zijn voornamelijk netjes gekleed.

Als je geen Portugees verstaat dan kun je bij de balie vragen om een Engelse uitleg. Dan heb je alle informatie die verteld wordt bij de hand en kun je tijdens de rondleiding lezen wat er allemaal gezegd wordt in elke ruimte.

Kathedraal van Brasilia (Catedral de Brasília)

De kathedraal van Brasilia ligt op loopafstand van het grote station en is te herkennen aan de 16 grote betonnen pilaren die samenkomen bovenin. De Kathedraal van Brasilia is een rooms-katholieke kerk en het prachtige gebouw is ontworpen door Oscar Niemeyer.

Kathedraal van Brasilia-Catedral de Brasilia
Brasilia-Kathedraal van Brasilia-Catedral de Brasília-Avond verlichting

Het dak van dit bijzondere gebouw is van gemaakt van glas. Onderstaande foto's geven je een impressie van wat er binnen allemaal te zien is.

Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Capital Brasilia-Catedral Metropolitana de Nossa Senhora AparecidaMijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Capital Brasilia-Catedral Metropolitana de Nossa Senhora Aparecida
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Catedral de Brasilia-Kathedraal van Brasilia-Binnenkant van de kathedraal
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Catedral Metropolitana de Nossa Senhora Aparecida de Brasilia
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Catedral de Brasilia-Kathedraal van Brasilia-Engel binnen de kathedraal

De ingang van het gebouw ligt aan de kant van de straat en is vanaf een afstandje niet te zien. Het gebouw lijkt vanaf buiten gezien geen ingang te hebben.

Nationaal museum Brasilia (Museu Nacional)

Het nationale museum in Brasilia is een bijzonder mooi gebouw om te zien. Het gebouw staat vlakbij de kathedraal en springt in het oog vanwege zijn ronde vorm. De ontwerper van dit futuristisch ontworpen gebouw is Oscar Niemeyer.

Brasilia-Nationaal museum Brasilia-Museu Nacional
Nationaal Museum-Museu Nacional

In het museum zijn er afwisselende tentoonstellingen die raakvlakken hebben met de Braziliaanse cultuur.

Museu Nacional-Nationaal museum Brasilia-Tentoonstelling indianen

Toen wij er waren was er een grote tentoonstelling over de indianen in de Amazone. Kijk op de website van het nationale museum voor informatie over welke tentoonstellingen er op dit moment zijn of op het moment dat je het museum wilt bezoeken.

De entree is gratis en in het gebouw lopen medewerkers die je vragen kunt stellen.

Palácio do Itamaraty (Paleis van de bogen)

Palácio Itamaraty, ook wel paleis van de bogen genoemd, is het hoofdkantoor van buitenlandse zaken. Het gebouw is ingehuldigd op 21 april 1970 en is ontworpen door Oscar Niemeyer.

Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Paleis van de bogen-Palácio Itamaraty
Palácio do Itamaraty

Er zijn mogelijkheden om het paleis te bezoeken, maar dit gaat alleen op afspraak.

Ga naar de website van Palácio do Itamaraty voor de meest actuele informatie. Mocht je de Portugese taal niet machtig zijn dan kun je de pagina vertalen naar het Nederlands.

Palácio do Planalto (Kantoor van de president van Brazilië)

Het kantoor van de president is ook ontworpen door Oscar Niemeyer en is alleen te bezoeken op de zondag. Een korte rondleiding duurt rond de 20 minuten. Het gebouw is toegankelijk op zondag van 9.30 tot 14.00 uur.

Kantoor van de president van Brazilië-Planalto Palace

Supremo Tribunal Federal (Federaal Hooggerechtshof)

Het Supremo Tribunal Federal, ook wel STF genoemd, is het hoogste rechtsorgaan in Brazilië. Het oordeel van het STF is een eindoordeel en biedt geen mogelijkheden om meer in beroep te gaan. Een belangrijk instituut wat in Brazilië ook geregeld in het nieuws is.

Brasilia-Supremo Tribunal Federal-Federaal Hooggerechtshof

Mocht je een bezoek willen brengen aan het STF dan kun je dit aanvragen via de website van het STF. Op het moment van schrijven zijn de mogelijkheden om het STF te bezoeken opgeschort in verband met een verbouwing.

Torre de Televisão (Televisie toren)

De toren van 224 meter hoog is weer te bezoeken na een lange verbouwing. Je kunt met een lift naar boven en vanaf daar heb je prachtig uitzicht op 70 meter hoogte.

Brasilia-Torre de Televisão-Televisie toren
Brasilia-Torre de TV de Brasília-Binnen
Brasilia-Torre de TV de Brasília-Binnen in de bar

Je kunt op deze verdieping genieten van een hapje en drankje of je loopt een rondje om foto's te maken. Je kunt 360 graden rondlopen en vanuit elke hoek een foto maken van de omgeving.

Brasilia-Torre de TV de Brasília-Uitzicht Eixo Monumental

Als je klaar bent dan kun je een bezoek aan de televisietoren combineren met een bezoek aan onderstaande lokale markt. Deze markt ligt naast de televisietoren en is vooral in het weekend goed bezet.

Brasilia-Feira de Artesanato Brasilia-Torre de TV
Brasilia-Torre de TV de Brasília-Uitzicht op Estádio Nacional de Brasília

Je kunt er leuke handgemaakte producten kopen en onderhandelen over de prijs is zeker aan te raden. De auto kun je gemakkelijk parkeren op de naast gelegen parkeerplaats.

Op de achtergrond zie je ook nog het nationale stadion van Brasilia Estádio Nacional de Brasília.

Ponte Juscelino Kubitschek (Juscelino Kubitschek brug)

De Juscelino Kubitschek brug is een stalen en betonnen boogbrug over het Paranoá-meer in Brasilia. Je zou denken met deze mooie vormen dat de brug ontworpen is door Oscar Niemeyer, maar deze brug is ontworpen door Alexandre Chan.

Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Ponte Juscelino Kubitschek-Juscelino Kubitschek brug- Rijden met de auto over de brug
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Ponte Juscelino Kubitschek-Juscelino Kubitschek brug-In de avond
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Ponte Juscelino Kubitschek-Juscelino Kubitschek brug-Van afstand gezien

Als je een huurauto hebt dan kun je vanaf de Eixo monumental richting de brug rijden en steek je het Paranoá meer (Lago Paranoá) over. Aan deze kant van het meer vindt je veel woningen van Brazilianen die het allemaal wat breder hebben dan de gemiddelde Braziliaan.

Lago Paranoá
Lagoa Paranoá

Verder vindt je veel restaurants en bars langs het water en kun je verschillende activiteiten doen zoals kanoën, kitesurfen en Stand Up Paddling (SUP).

Je kunt aan deze kant van het water ook een bezoek brengen aan de Jardim Botânico de Brasilia.

Jardim Botânico de Brasília

Een leuke bezigheid in Brasilia is het bezoeken van Jardim Botânico de Brasília. De Botanische tuinen van Brasilia zijn sinds Maart 1985 te bezoeken en 500 hectare is toegankelijk voor bezoekers.

Federaal District-Brasilia-Hoofdstad van Brazilië-Jardim Botânico-Ingang
Federaal District-Brasilia-Jardim Botânico-Zandbult met mieren
Jardim Botânico de Brasília
Jardim Botânico de Brasília

De Botanische tuinen hebben minstens 56 soorten fauna, waaronder herten, miereneters en katachtigen. Verder een grote diversiteit aan planten, bossen, savannes en velden.

Je vindt er tuinen in verschillende kleuren en thema's zoals Jardim Evolutivo, Jardim de Cheiros, Jardim japonês en Jardim de Contemplação.

Jardim Botânico Brasilia
Federaal District-Brasilia-Eilandje op het park Jardim Botânico Brasilia
Jardim Botânico
Jardim Botânico

Je kunt met de auto het park op rijden en parkeren in het midden zodat je alle kanten op kunt. Verder is er de mogelijkheid om te drinken en te eten 0p het park.

Openingstijden: dinsdag t/m zondag, ook op feestdagen, van 9.00 uur tot 17.00 uur.

Voor kinderen tot 12 jaar en ouderen vanaf 60 jaar is de toegang gratis. Anders betaal je 5 real per persoon.

Estádio Nacional de Brasília (Nationaal stadion Brasilia)

Het nationale stadion van Brasilia is bijzonder mooi om te zien. Het grote stadion staat niet aan de monumentale as, maar is vanaf het busstation aan de monumentale as goed te bereiken.

Nationaal stadion Brasilia-Estádio Nacional de Brasília

Let wel op, want het stadion is niet altijd open voor toeristen. Mocht je dit bijzondere bouwwerk willen bezichtigen dan is het handig om eerst even te controleren of je naar binnen kunt.

Zoológico de Brasília

Je kunt tijdens je bezoek aan Brasilia ook een bezoek brengen aan de dierentuin van Brasilia. Het park ligt vlakbij het vliegveld en is uitstekend te bereiken met een huurauto. Je kunt met de auto over het park rijden en overal kun je stoppen om de dieren te bekijken. Je zet de auto aan de kant van de weg en loopt naar de dieren die je wilt bekijken. Daarna stap je weer in de auto en rijdt je een stukje verder om andere dieren te bekijken.

Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Aapje dichtbij eten gras
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Aapje kijkt-veraf
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Eiland met dieren-veraf
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Toekan achter tralies-dichtbij
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Leeuw-Slapen-veraf
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Leeuw-Slapen-dichtbij
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Bever
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Krokodil-Schildpad
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Olifanten
Mijnbrazilie-Brazilië-Federaal District-Brasilia-Dierentuin-Zoológico de Brasília-Toekan achter tralies

Als je de hele route gereden hebt ben je weer bij de uitgang en kun je zo het park weer uit rijden. Een leuke ervaring en heel wat anders dan een dierenpark in Nederland. In dit park kun je overal veel dichterbij komen en is alles veel minder beschermd als wij in Nederland gewend zijn.

Parque da Cidade Sarah Kubitschek

Het stadspark van Brasilia is ontzettend groot en bestaat al sinds 11 oktober 1978. Het stadspark is genoemd naar de vrouw van de ex-President van Brazilië Juscelino Kubitschek, Sarah Kubitschek. Je kunt in het leuke park van alles doen.

Brasilia-Parque da Cidade Sarah Kubitschek-Eten en drinken in het park
Brasilia-Parque da Cidade Sarah Kubitschek-Fietspad en wandelpad door het park

Je kunt bijvoorbeeld een lange wandeling maken of je huurt een fiets om wat meer van het park te kunnen zien. Onderweg kun je op verschillende plekken eten en drinken kopen.

Federaal District-Brasilia-Parque da Cidade Sarah Kubitschek
Brasilia-Parque da Cidade Sarah Kubitschek-Uitzicht op het water
Brasilia-Parque da Cidade Sarah Kubitschek-Carrera Kart Brasilia
Brasilia-Parque da Cidade Sarah Kubitschek-Carrera Kart

Verder heeft het park nog verschillende voetbalvelden, tennisbanen, volleybalvelden, squashbanen, speeltuinen, BBQ plekken, een themapark, verschillende restaurants en ook nog een kartbaan.

De luchthaven van Brasilia

De hoofdstad van Brazilië heeft ook een grote luchthaven. De luchthaven van Brasilia (Aeroporto Internacional Juscelino Kubitschek de Oliveira) ligt ongeveer 12 km vanaf het centrum en is per bus goed te bereiken. De luchthavencode is BSB.

Het vliegveld is vanuit verschillende steden in de wereld rechtstreeks bereikbaar. Je kunt rechtstreek vliegen vanaf Miami, Panama, Buenos Aires, Atlanta, Parijs, Lissabon en Punta Cana.

Als je bereidt bent om een auto te huren dan kun je via een goed wegen netwerk ook gemakkelijk zelf naar het centrum rijden. Let wel op de vele flitspalen die in Brasilia te vinden zijn.

Auto huren in Brazilië

Veilig rijden in Brazilië

Wat is er in de omgeving van Brasilia te doen?

Mocht je besluiten om naar de hoofdstad van Brazilië te gaan dan is het ook de moeite waard om in de omgeving te gaan reizen. Je zou bijvoorbeeld goed met een huurauto of openbaar vervoer kunnen reizen naar Pirenópolis, Caldas Novas en Goiânia.

Tot slot nog een leuke overnachtingstip!

Wij hebben in Brasilia al verschillende malen geslapen in het hotel Athos Bulcão Hplus Executive. Het hotel ligt vlakbij alle bezienswaardigheden in het centrum en vlakbij het hotel is ook een groot winkelcentrum te vinden. Verder heeft het hotel een zwembad en kun je elke ochtend genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet.

Mocht je graag in een ander hotel willen slapen dan adviseren wij wel om dichtbij het centrum te boeken.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

São Paulo

Natal

Jericoacoara

Fortaleza

Ouro Preto

Teresina

João Pessoa

Paraty

Cumbuco

Pipa

Pão de queijo is een Braziliaans kaasbroodje

Pão de queijo is een Braziliaans kaasbroodje

Wat is pão de queijo?

Pão de queijo is een heerlijk kaasbroodje uit Brazilië dat gemaakt wordt met tapiocameel (tapiocameel is glutenvrij) en kaas. Je maakt kleine deegbolletjes die na het bakken in de oven van binnen lekker smeuïg blijven. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje.

Je kunt ze zelf maken met ingrediënten zoals melk, olie, zout, eieren, geraspte kaas en cassavemeel (cassavemeel wordt ook wel polvilho azedo genoemd). Je kunt verschillende soorten kaas gebruiken. Je kunt bijvoorbeeld Parmezaanse kaas gebruiken, maar ook andere soorten (belegen, oud, extra oud etc.) kun je gebruiken.

Braziliaanse Pão de Queijo
Braziliaanse gerechten-Braziliaanse recepten-Pão de Queijo-Um Café da Manhã Que Impõe Respeito

Je bakt de bolletjes in de oven tot ze goudbruin zijn en dan kun je ze warm opeten. Ze zijn ook lekker met boter of roomkaas erop. Pão de queijo is een typisch gerecht uit de Braziliaanse staat Minas Gerais, maar je kunt het overal in Brazilië vinden. Pão de queijo is ook populair in andere landen zoals Portugal, Paraguay en Bolivia.

Recept voor Braziliaanse Pão de queijo

Pão de Queijo

Wat is Pão de queijo?
Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.
De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd10 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Bolivia, Braziliaanse keuken, Brazilië, Paraguay, Portugal
Trefwoord: BelegenKaas, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, BraziliaanseSnack, Brazilië, Cassavemeel, ExtraOudeKaas, GebakkenKaasrol, GeraspteKaas, Kaas, Kaasbroodje, OudeKaas, PaoDeQueijo, ParmezaanseKaas, PolvilhoAzedo, Tapiocameel, Variaties
Porties: 30 broodjes
Cost: 6 euro

Equipment

 • Steelpan
 • Spatel
 • Bakplaat
 • Oven 200 graden

Ingrediënten

 • 50 ml Zonnebloemolie
 • 125 ml Volle melk
 • 1 theelepel Zout
 • 125 ml Water
 • 200 gram Geraspte kaas Parmezaanse kaas
 • 2 stuk Geklopte eieren
 • 250 gram Cassavemeel Polvilho Azedo

Instructies

 • Doe de olie, water, zout en melk in de pan en kook het tot het begint te schuimen
 • Zet de hete pan van het vuur en roer de cassavemeel door het mengsel heen
 • Gebruik eventueel je handen om er een bol van te kneden en laat het 10 á 15 minuten rusten
 • Als de bol is afgekoeld meng je de eieren en als het te vochtig blijft kun je cassavemeel toevoegen. Wacht met het toevoegen van de kaas als de bol goed afgekoeld is
 • Kneed de kaas door de bol en maak kleine bolletjes die je op een bakplaat legt. Houdt er rekening mee dat de bolletjes groter worden tijdens het bakken in de oven
 • Na 15 á 20 minuten (afhankelijk van de oven) zijn de broodjes bruin en klaar. Je kunt direct beginnen met eten, want warm zijn ze het lekkerste

Notities

Tip: Doe niet direct alle bolletjes in de oven. Vries een paar bolletjes op een bord in en als ze bevroren zijn dan kun je ze in een zakje doen. Je kunt ze dan op een later moment ontdooien en als nog bakken in de oven.

Tip: Als je in Brazilië bent dan is het leuk om op een ochtend even een Padaria binnen stappen voor een paar lekkere verse Pão de queijo's.

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave frietjes

Pão de queijo

Cassave chips

Cassave cake

Braziliaanse Feijoada

Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse cocktail Caipirinha

Linguiça Calabresa Acebolada

Canjica

Moqueca de Camarão

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse kip met Cachaça

Braziliaanse Beijinho de Coco

Braziliaanse cocktail Caipiroska

Braziliaanse tosti

Recept voor Suco de Maracujá

Pastel de Carne

Sopa de Feijão Preto

Braziliaans bijgerecht Farofa

Braziliaanse hotdog

Pudim de Leite Condensado

Recept Bolo de Fubá

Recept Açai

De 10 grootste steden van Brazilië zijn……

De 10 grootste steden van Brazilië zijn……

De 10 grootste steden van Brazilië: een overzicht

Brazilië is een ontzettend groot en divers land, met meer dan 200 miljoen inwoners, 5 regio's, 26 deelstaten en 1 federaal district. Het land heeft ook een aantal indrukwekkende steden, die elk hun eigen charme, geschiedenis en cultuur hebben.

In dit bericht geven we je een overzicht van de 10 grootste steden van Brazilië, gebaseerd op het aantal inwoners volgens het Instituto Brasileiro de Geografia e Estatística (2017). We vertellen je ook wat deze steden zo bijzonder maakt en waarom je ze zou moeten bezoeken.

10: Porto Alegre: de bruisende hoofdstad van Rio Grande do Sul

Porto Alegre is een prachtige stad in het zuiden van Brazilië, aan de oevers van de Guaíba rivier. Het is de hoofdstad van de deelstaat Rio Grande do Sul, die bekend staat om zijn rijke cultuur, gastronomie en natuur. Met meer dan 1,5 miljoen inwoners is Porto Alegre een van de grootste steden van het land en een belangrijk economisch centrum.

De haven van Porto Alegre is een van de troeven van de stad. Hier worden lokale producten zoals cassave, perziken, rijst, pruimen en leer geëxporteerd naar andere regio's en landen. De haven is ook een leuke plek om te wandelen, te fietsen of te genieten van het uitzicht op de rivier.

Rio Grande do Sul-Porto Alegre-Marechal Deodoro plein-Porto Alegre Metropolitan Cathedral

Naam van de stad: Porto Alegre
Braziliaanse deelstaat: Rio Grande do Sul

Aantal inwoners: +/- 1,5 miljoen
Grootte: 497 km2

Porto Alegre heeft veel te bieden voor natuurliefhebbers. De stad wordt omringd door verschillende rivieren die uitmonden in de Lagoa dos Patos, de grootste lagune van Zuid-Amerika. Hier kun je vogels spotten, vissen of varen. Ook kun je een bezoek brengen aan het Parque Farroupilha, het grootste park van de stad, waar je kunt picknicken, sporten of ontspannen.

Porto Alegre is een stad die je niet mag missen als je Brazilië bezoekt. Ontdek de charme, de geschiedenis en de gastvrijheid van deze bijzondere plek!

9: Recife: de zonnige en kleurrijke stad van Pernambuco

Recife is een van de mooiste steden van Brazilië, gelegen in de noordoostelijke deelstaat Pernambuco. Het is een stad vol cultuur, geschiedenis en natuur, die ook wel het Venetië van Brazilië wordt genoemd. Dit komt door de vele kanalen en bruggen die de stad doorkruisen.

Recife heeft een tropisch klimaat en geniet van meer dan 3000 zonuren per jaar. Dit maakt het een ideale bestemming voor een zonvakantie. Je kunt er heerlijk relaxen op de witte zandstranden, zwemmen in de helderblauwe zee of surfen op de golven. Recife staat ook bekend om zijn carnaval, dat een van de grootste en vrolijkste van het land is.

Pernambuco-Recife-Itamaracá-Fort Oranje-Fort Orange

Naam van de stad: Recife
Braziliaanse deelstaat: Pernambuco

Aantal inwoners: +/- 1,64 miljoen
Grootte: 218 km2

Recife heeft ook veel te bieden op het gebied van bezienswaardigheden. Je kunt er prachtige koloniale gebouwen bewonderen, zoals het Palácio do Campo das Princesas en de Basílica e Convento de Nossa Senhora do Carmo. Ook kun je een bezoek brengen aan het culturele centrum Paço do Frevo, waar je alles leert over de typische muziek en dans van de regio. Of je kunt een boottocht maken naar het eiland Itamaracá, waar je het Forte Orange en het Projeto Peixe-Boi kunt zien.

Recife is een stad die je zal verrassen met zijn charme, diversiteit en levendigheid. Wil je meer weten over deze bijzondere plek?

Lees dan ons bericht ''Bezienswaardigheden van de kleurrijke stad Recife''.

8: Curitiba: de koudste en meest Europese stad van Brazilië

Curitiba is een bijzondere stad in het zuiden van Brazilië, in de deelstaat Paraná. Het is een stad die opvalt door zijn koude klimaat, zijn multiculturele karakter en zijn welvaart. Curitiba ligt op een hoogte van 934 meter boven zeeniveau en heeft daardoor een gematigd klimaat, met temperaturen die soms onder het vriespunt kunnen dalen.

Curitiba heeft ook een sterke Europese invloed, die te danken is aan de vele immigranten die zich er in de 19e en 20e eeuw hebben gevestigd. Je vindt er wijken met een Duitse, Poolse, Italiaanse of Oekraïense sfeer, waar je kunt genieten van de typische gerechten, architectuur en tradities van deze culturen.

Foto van Jardim Botânico in Curitiba

Naam van de stad: Curitiba
Braziliaanse deelstaat: Paraná

Aantal inwoners: +/- 1,85 miljoen
Grootte: 432 km2

Curitiba is bovendien een van de rijkste en meest ontwikkelde steden van Brazilië. Het is een stad die bekend staat om zijn innovatie, duurzaamheid en leefbaarheid. Curitiba heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, dat als voorbeeld dient voor veel andere steden in de wereld. Ook heeft het veel groene ruimtes, zoals parken, bossen en tuinen, die de stad een frisse en aangename uitstraling geven.

Curitiba is een stad die je zeker moet bezoeken als je Brazilië wilt ontdekken. Het is een stad die je zal verrassen met zijn schoonheid, diversiteit en kwaliteit van leven.

Wil je meer weten over wat er te doen is in Curitiba? Lees dan ons bericht ''Wat is er te doen in Curitiba? Lees hier tips en bezienswaardigheden''.

7: Manaus: de toegangspoort tot de Amazone

Manaus is een unieke stad in het noorden van Brazilië, in de deelstaat Amazonas. Het is een stad die midden in het regenwoud ligt, aan de samenvloeiing van de rivieren Negro en Solimões. Manaus is de ideale uitvalsbasis voor een avontuurlijke reis naar de Amazone, het grootste en meest diverse ecosysteem ter wereld.

Vanuit Manaus kun je allerlei boten vinden die tours aanbieden voor een bezoek aan de Amazone. Je kunt er kiezen uit verschillende opties, van dagtochten tot meerdaagse expedities. Je kunt er genieten van de prachtige natuur, de exotische dieren en de inheemse culturen die in het regenwoud leven. Let wel op dat je een tour boekt bij een betrouwbare aanbieder, die respect heeft voor het milieu en de lokale bevolking.

Boot voor een Amazone tour

Naam van de stad: Manaus
Braziliaanse deelstaat: Amazonas

Aantal inwoners: +/- 2,11 miljoen
Grootte: 427 km2

Manaus is meer dan alleen de ingang van de Amazone. Het is ook een prachtige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Manaus was ooit een van de welvarendste steden van Brazilië, dankzij de rubberhandel in de 19e eeuw. Je kunt er nog steeds de sporen van dit glorieuze verleden zien, zoals het indrukwekkende Teatro Amazonas, het symbool van de stad. Ook kun je er het Museu do Índio bezoeken, waar je meer leert over de geschiedenis en tradities van de inheemse volkeren.

Manaus is een stad die je niet mag missen als je Brazilië bezoekt. Het is een stad die je zal betoveren met zijn schoonheid, diversiteit en avontuur.

6: Belo Horizonte: de koele en culturele stad van Minas Gerias

Belo Horizonte is een prachtige stad in het zuidoosten van Brazilië, in de deelstaat Minas Gerias. Het is een stad die bekend staat om zijn koele klimaat, zijn culturele rijkdom en zijn gastronomie. Belo Horizonte betekent 'mooie horizon' in het Portugees, en dat is niet voor niets. De stad heeft een schitterend uitzicht op de omliggende bergen en bossen.

Belo Horizonte heeft ook een bijzondere geschiedenis. Het was de geboorteplaats van Juscelino Kubitschek, de president die verantwoordelijk was voor de bouw van Brasilia, de nieuwe hoofdstad van Brazilië. Je kunt in Belo Horizonte het museum bezoeken dat aan hem is gewijd, het Museu Histórico Abílio Barreto. Ook kun je er het Pampulha-complex bewonderen, een architectonisch meesterwerk dat door Oscar Niemeyer is ontworpen.

Belo Horizonte - Praça da Liberdade

Naam van de stad: Belo Horizonte
Braziliaanse deelstaat: Minas Gerias

Aantal inwoners: +/- 2,5 miljoen
Grootte: 282 km2

Belo Horizonte is misschien niet zo bekend als andere Braziliaanse steden, maar het is zeker de moeite waard om te bezoeken. Belo Horizonte heeft een goed netwerk van openbaar vervoer, een levendig uitgaansleven, heerlijke restaurants en gezellige markten. Als je echt een stukje cultuur wilt proeven zonder al te veel toeristen, dan is Belo Horizonte een goede optie!

Meer informatie over de stad Belo Horizonte vind je in ons bericht ''Belo Horizonte betekent mooie horizon - Lees hier bezienswaardigheden en tips''.

5: Fortaleza: de zonovergoten en historische stad van Ceará

Fortaleza is een schitterende stad in het noordoosten van Brazilië, in de deelstaat Ceará. Het is een stad die bekend staat om zijn zonnige klimaat, zijn prachtige stranden en zijn rijke geschiedenis. Fortaleza heeft een rechtstreekse vliegverbinding met Amsterdam, waardoor het een populaire vakantiebestemming is voor veel Nederlanders.

Fortaleza heeft ook een bijzondere band met Nederland. De stad werd in 1649 gesticht door de West-Indische Compagnie onder de naam Fort Schoonenborgh. Je kunt er nog steeds het fort bezoeken dat toen werd gebouwd, het Forte de Nossa Senhora da Assunção. Ook kun je er het Nederlandse kerkhof zien, waar de graven van de eerste kolonisten liggen.

Fortaleza is niet alleen een stad om te relaxen aan het strand. Het is ook een stad om te genieten van de cultuur, de gastronomie en het nachtleven. Je kunt er het culturele centrum Dragão do Mar bezoeken, waar je musea, theaters en bioscopen vindt. Je kunt er ook heerlijk eten in de vele restaurants, die vooral bekend zijn om hun vis- en schaaldiergerechten. En je kunt er tot in de late uurtjes feesten in de bars, clubs en forró-zalen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Ceará-Fortaleza-In Fortaleza schijnt bijna altijd de zon

Naam van de stad: Fortaleza
Braziliaanse deelstaat: Ceará

Aantal inwoners: +/- 2,61 miljoen
Grootte: 313 km2

Fortaleza is ook een geweldige startplek voor een rondreis in het noorden van Brazilië. Vanuit Fortaleza kun je gemakkelijk andere mooie plekken bereiken, zoals Jericoacoara, Canoa Quebrada en Morro Branco.

Fortaleza is een stad die je zal betoveren met zijn zon, zee en sfeer. Wil je meer weten over de bezienswaardigheden van Fortaleza?

Lees dan ons bericht ''In Fortaleza schijnt bijna altijd de zon''.

4: Salvador da Bahia: de kleurrijke en historische stad van Bahia

Salvador da Bahia is een prachtige stad in het noordoosten van Brazilië, in de deelstaat Bahia. Het is een stad die barst van de cultuur, de muziek en de vrolijkheid. Salvador da Bahia is gesticht in 1549 en was de eerste hoofdstad van Brazilië. De stad heeft een rijk koloniaal verleden, dat je nog steeds kunt zien in de architectuur, de kunst en de religie.

Salvador da Bahia staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, en dat is niet voor niets. De stad heeft een van de grootste en best bewaarde historische centra van Latijns-Amerika. Je kunt er urenlang rondwandelen door de smalle straatjes, langs de kleurrijke huizen, de imposante kerken en de gezellige pleinen. Je kunt er ook het beroemde Pelourinho bezoeken, het hart van de oude stad, waar je kunt genieten van de Afro-Braziliaanse cultuur.

Salvador da Bahia

Naam van de stad: Salvador da Bahia
Braziliaanse deelstaat: Bahia

Aantal inwoners: +/- 2,72 miljoen
Grootte: 692 km2

Salvador da Bahia is niet alleen een stad om te bewonderen. Het is ook een stad om te beleven. Je kunt er heerlijk eten, drinken en dansen in de vele restaurants, bars en clubs. Je kunt er ook meedoen aan het grootste straatcarnaval ter wereld, dat elk jaar miljoenen mensen trekt. En je kunt er ontspannen aan het strand, waar je kunt zwemmen, surfen of zonnen.

Salvador da Bahia is een stad die je zal betoveren met zijn charme, diversiteit en energie.

3: Brasilia: de moderne en futuristische hoofdstad van Brazilië

Brasilia is een unieke stad in het midden van Brazilië, in het Federaal District. Het is de hoofdstad van Brazilië sinds 21 april 1960, toen het officieel werd ingehuldigd door president Juscelino Kubitschek. Brasilia is een stad die vanuit het niets is gebouwd, met een ambitieus en innovatief ontwerp dat de vorm heeft van een vliegtuig.

Brasilia staat op de werelderfgoedlijst van Unesco, en dat is niet voor niets. De stad heeft een aantal van de meest indrukwekkende en iconische gebouwen ter wereld, die vooral zijn ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer. Je kunt er onder andere het Nationaal Congres, de Kathedraal van Brasilia en het Paleis van de Dageraad bewonderen.

Brasilia - Eixo Monumental

Naam van de stad: Brasilia
Braziliaanse deelstaat: Federaal District

Aantal inwoners: +/- 2,8 miljoen
Grootte: 5780 km2

Brasilia is niet alleen een stad om te bewonderen. Het is ook een stad om te genieten van de cultuur, de gastronomie en het groen. Je kunt er het culturele centrum CCBB bezoeken, waar je tentoonstellingen, films en voorstellingen kunt zien. Je kunt er ook heerlijk eten in de vele restaurants, die vooral bekend zijn om hun regionale gerechten. En je kunt er ontspannen in de parken, zoals het Parque da Cidade en het Parque Nacional de Brasília.

Brasilia is een stad die je zal verrassen met zijn moderniteit, originaliteit en schoonheid. Wil je meer weten over deze geweldige stad?

Lees dan ons bericht ''Brasilia is de hoofdstad van Brazilië sinds 21 april 1960''.

2: Rio de Janeiro: de bruisende en tropische stad van Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is een van de bekendste en populairste steden van Brazilië, in de gelijknamige deelstaat. Het is een stad die alles heeft: een prachtige ligging aan de Atlantische Oceaan, een tropisch klimaat, een rijke cultuur en een levendige sfeer. Rio de Janeiro was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië en heeft nog steeds een belangrijke rol in het land.

Rio de Janeiro staat bekend om zijn iconische bezienswaardigheden, zoals het enorme beeld van Christus de Verlosser, dat bovenop de Corcovado-berg staat. Je kunt er ook het beroemde strand van Copacabana bezoeken, waar je kunt zonnen, zwemmen of flaneren. Of je kunt naar Ipanema gaan, het andere bekende strand van Rio, waar je kunt genieten van de muziek, de mode en de mensen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Suikerbroodberg-Baai van Guanabara

Naam van de stad: Rio de Janeiro
Braziliaanse deelstaat: Rio de Janeiro

Aantal inwoners: +/- 6,5 miljoen
Grootte: 1256 km2

Rio de Janeiro is niet alleen een stad om te relaxen. Het is ook een stad om te feesten, te dansen en te genieten van het leven. Je kunt er het grootste carnaval ter wereld meemaken, dat elk jaar miljoenen mensen trekt. Je kunt er ook de samba leren, de typische dans van Rio, die je overal in de stad kunt horen. En je kunt er heerlijk eten in de vele restaurants, die vooral bekend zijn om hun vleesgerechten.

Rio de Janeiro is een stad die je zal betoveren met zijn charme, diversiteit en energie. Wil je meer weten over de bezienswaardigheden van Rio de Janeiro?

Lees dan ons bericht ''Rio de Janeiro Bezienswaardigheden en tips Rio de Janeiro Brazilië''.

1: São Paulo: de grootste en meest dynamische stad van Brazilië

São Paulo is een enorme stad in het zuidoosten van Brazilië, in de deelstaat São Paulo. Het is de grootste stad van Brazilië en van heel Zuid-Amerika, met meer dan 12 miljoen inwoners. São Paulo is een stad die nooit slaapt, met een bruisende economie, cultuur en nachtleven. São Paulo is gesticht op 25 januari 1554 door de Portugezen en was tot 1960 de hoofdstad van Brazilië.

São Paulo is misschien niet de mooiste stad van Brazilië, maar wel een van de meest interessante. São Paulo heeft veel te bieden op het gebied van kunst, geschiedenis, gastronomie en entertainment. Je kunt er het Museu de Arte de São Paulo bezoeken, waar je een van de grootste kunstcollecties van Latijns-Amerika kunt bewonderen. Je kunt er ook het Parque do Ibirapuera bezoeken, een groene oase in het hart van de stad, waar je kunt wandelen, fietsen of picknicken. Of je kunt naar de Avenida Paulista gaan, de belangrijkste straat van de stad, waar je kunt winkelen, eten of feesten.

São Paulo is een stad die je zal verrassen met zijn diversiteit, dynamiek en energie. Wil je meer weten over wat te doen in São Paulo?

Lees dan ons bericht ''Wat te doen in São Paulo: De beste tips en bezienswaardigheden''.

São Paulo - Skyline van São Paulo

Naam van de stad: São Paulo
Braziliaanse deelstaat: São Paulo

Aantal inwoners: +/- 12,2 miljoen
Grootte: 1520 km2

São Paulo is de grootste stad van Brazilië en de stad is gesticht op 25 januari 1554 door de Portugezen. In 1822 werd de onafhankelijkheid van Portugal verklaard in São Paulo en hier wordt nog steeds elk jaar bij stil gestaan.

São Paulo mag dan wel de grootste stad van Brazilië zijn, maar het is zeker niet de mooiste. São Paulo heeft veel verkeersproblemen, versleten straten en het verschil tussen arm en rijk is hier nog beter te zien dan in andere steden van Brazilië. Veel rijke mensen laten zich in deze stad vervoeren door helikopters en komen nagenoeg niet op de normale weg.

Meer informatie over de grootste stad van Brazilië lees je in het bericht ''Wat te doen in São Paulo: De beste tips en bezienswaardigheden''.

Nog meer interessante informatie over Brazilië

Brazilië heeft 5 regio's

Brazilië heeft 26 staten en 1 federaal district

Maak kennis met de Braziliaanse vlag

Brazilië grenst aan 10 landen uit Zuid-Amerika

Bestemmingen in Brazilië

Nieuws uit Brazilië in Nederland

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Brazilië heeft 26 staten en 1 federaal district

Brazilië heeft 26 staten en 1 federaal district

Brazilië heeft 26 staten en 1 federaal district

Brazilië is een groot land dat bestaat uit 26 deelstaten en 1 federaal district. Het federale district is een apart gebied dat de hoofdstad Brasilia omvat. Brasilia is in de jaren zestig gebouwd door Juscelino Kubitschek om de overheid te centraliseren. Het federale district is geen deelstaat en staat onder directe leiding van de overheid.

De 26 deelstaten zijn verdeeld over vijf geografische regio’s: Noord, Zuid, Zuid-Oost, Centraal-West en Noord-Oost. Elke deelstaat heeft zijn eigen hoofdstad, oppervlakte en aantal inwoners.

Landkaart van Brazilië waarin elke deelstaat zijn eigen kleur heeft

De grootste deelstaat in oppervlakte is Amazonas (Rood) en de kleinste is Sergipe (licht groen). De deelstaat São Paulo heeft de meeste inwoners en Roraima heeft de minste.

In Brazilië geldt dat hoe dichter bij de kust, hoe meer inwoners per oppervlakte.

De 26 deelstaten en het federale district zijn onderverdeeld in vijf regio's

De 26 deelstaten en het federale district zijn onderverdeeld in vijf regio’s: Noord, Noordoost, Centraal-West, Zuidoost en Zuid. Elke regio heeft zijn eigen kenmerken op het gebied van klimaat, cultuur, economie en bevolking.

Hier is een lijst van de deelstaten en het federale district per regio, met hun hoofdsteden tussen haakjes:

1: Regio Noord: Acre (Rio Branco), Amapá (Macapá), Amazonas (Manaus), Pará (Belém), Rondônia (Porto Velho), Roraima (Boa Vista) en Tocantins (Palmas).

2: Regio Noordoost: Alagoas (Maceió), Bahia (Salvador), Ceará (Fortaleza), Maranhão (São Luís), Paraíba (João Pessoa), Pernambuco (Recife), Piauí (Teresina), Rio Grande do Norte (Natal) en Sergipe (Aracaju).

3: Regio Centraal-West: Federaal District (Brasilia), Goiás (Goiânia), Mato Grosso (Cuiabá) en Mato Grosso do Sul (Campo Grande).

4: Regio Zuidoost: Espírito Santo (Vitória), Minas Gerais (Belo Horizonte), Rio de Janeiro (Rio de Janeiro) en São Paulo (São Paulo).

5: Regio Zuid: Paraná (Curitiba), Santa Catarina (Florianópolis) en Rio Grande do Sul (Porto Alegre).

Brazilië heeft 26 staten en 1 federaal district

1: Amazonas - Manaus
2: Acre - Rio Branco
3: Roraima - Boa Vista
4: Pará - Belém
5: Mato Grosso - Cuiabá
6: Rondônia - Porto Velho
7: Mato Grosso do Sul - Campo Grande
8: Paraná - Curitiba
9: Santa Catarina - Florianópolis
10: Rio Grande do Sul - Porto Alegre
11: São Paulo - São Paulo
12: Minas Gerais - Belo Horizonte
13: Goiás - Goiânia
14: Rio de Janeiro - Rio de Janeiro

15: Espírito Santo - Vitória
16: Bahia - Salvador
17: Tocantins - Palmas
18: Maranhão - São Luís
19: Piauí - Teresina
20: Ceará - Fortaleza
21: Rio Grande do Norte - Natal
22: Paraíba - João Pessoa
23: Pernambuco - Recife
24: Alagoas - Maceió
25: Sergipe - Aracaju
26: Amapá - Macapá
27: Federaal District - Brasilia

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Amazonas met als hoofdstad Manaus

De Braziliaanse deelstaat Amazonas valt onder de regio Noord (Região Norte do Brasil) en de hoofdstad is Manaus.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Acre met als hoofdstad Rio Branco

De Braziliaanse deelstaat Acre valt onder de regio Noord (Região Norte do Brasil) en de hoofdstad is Rio Branco.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Roraima met als hoofdstad Boa Vista

De Braziliaanse deelstaat Roraima valt onder de regio Noord (Região Norte do Brasil) en de hoofdstad is Boa Vista.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Pará met als hoofdstad Belém

De Braziliaanse deelstaat Pará valt onder de regio Noord (Região Norte do Brasil) en de hoofdstad is Belém.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso met als hoofdstad Cuiabá

De Braziliaanse deelstaat Mato Grosso valt onder de regio Centraal-West (Região Centro-Oeste) en de hoofdstad is Cuiabá.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Rondônia met als hoofdstad Porto Velho

De Braziliaanse deelstaat Rondônia valt onder de regio Centraal-West (Região Centro-Oeste) en de hoofdstad is Porto Velho.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul met als hoofdstad Campo Grande

De Braziliaanse deelstaat Mato Grosso do Sul valt onder de regio Centraal-West (Região Centro-Oeste) en de hoofdstad is Campo Grande.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Paraná met als hoofdstad Curitiba

De Braziliaanse deelstaat Paraná valt onder de regio Zuid (Região Sul do Brasil) en de hoofdstad is Curitiba.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Santa Catarina met als hoofdstad Florianópolis

De Braziliaanse deelstaat Santa Catarina valt onder de regio Zuid (Região Sul do Brasil) en de hoofdstad is Florianópolis.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul met als hoofdstad Porto Alegre

De Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Sul valt onder de regio Zuid (Região Sul do Brasil) en de hoofdstad is Porto Alegre.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat São Paulo met als hoofdstad São Paulo

De Braziliaanse deelstaat São Paulo valt onder de regio Zuid-Oost (Região Sudeste do Brasil) en de hoofdstad is São Paulo.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais met als hoofdstad Belo Horizonte

De Braziliaanse deelstaat Minas Gerais valt onder de regio Zuid-Oost (Região Sudeste do Brasil) en de hoofdstad is Belo Horizonte.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Goiás met als hoofdstad Goiânia

De Braziliaanse deelstaat Goiás valt onder de regio Centraal-West (Região Centro-Oeste) en de hoofdstad is Goiânia.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro met als hoofdstad Rio de Janeiro

De Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro valt onder de regio Zuid-Oost (Região Sudeste do Brasil) en de hoofdstad is Rio de Janeiro.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Espírito Santo met als hoofdstad Vitória

De Braziliaanse deelstaat Espírito Santo valt onder de regio Zuid-Oost (Região Sudeste do Brasil) en de hoofdstad is Vitória.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Bahia met als hoofdstad Salvador

De Braziliaanse deelstaat Bahia valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is Salvador.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Tocantins met als hoofdstad Palmas

De Braziliaanse deelstaat Tocantins valt onder de regio Noord (Região Norte do Brasil) en de hoofdstad is Palmas.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Maranhão met als hoofdstad São Luís

De Braziliaanse deelstaat Maranhão valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is São Luís.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Piauí met als hoofdstad Teresina

De Braziliaanse deelstaat Piauí valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is Teresina.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Ceará met als hoofdstad Fortaleza

De Braziliaanse deelstaat Ceará valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is Fortaleza.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte met als hoofdstad Natal

De Braziliaanse deelstaat Rio Grande do Norte valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is Natal.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Paraíba met als hoofdstad João Pessoa

De Braziliaanse deelstaat Paraíba valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is João Pessoa.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Pernambuco met als hoofdstad Recife

De Braziliaanse deelstaat Pernambuco valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is Recife.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Alagoas met als hoofdstad Maceió

De Braziliaanse deelstaat Alagoas valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is Maceió.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Sergipe met als hoofdstad Aracaju

De Braziliaanse deelstaat Sergipe valt onder de regio Noord-Oost (Região Nordeste do Brasil) en de hoofdstad is Aracaju.

Vlag van de Braziliaanse deelstaat Amapá met als hoofdstad Macapá

De Braziliaanse deelstaat Amapá valt onder de regio Noord (Região Norte do Brasil) en de hoofdstad is Macapá.

Vlag van het Federale district Distrito Federal met als hoofdstad Brasilia

Het Federale district (Distrito Federal) valt onder de regio Centraal-West (Região Centro-Oeste) en de hoofdstad is Brasilia.

Meer informatie over Brazilië?

9 Portugees sprekende landen

Brazilië grenst aan 10 van de 15 landen uit Zuid-Amerika

Drinkwater in Brazilië

Elektriciteit in Brazilië

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023