Paul Landowski Archieven > Brazilië

Tag: Paul Landowski

Paul Landowski is een Pools-Franse beeldhouwer die het christus beeld van Rio de Janeiro heeft gebouwd. Hij heeft het beeld in Frankrijk gemaakt en is daarna in blokken verscheept naar Brazilië

Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro

Christus de verlosser

Misschien wel één van de bekendste bezienswaardigheid van Brazilië. Het grote standbeeld van Jezus Christus boven op de berg Corcovado in de wijk Alto da Boa Vista. Het beeld kijkt uit over de stad Rio de Janeiro en wordt Cristo redentor genoemd door de Brazilianen.

Cristo redentor betekent Christus de verlosser. Het standbeeld is 38 meter hoog en staat op een hoogte van ongeveer 700 meter.

Wereldwonder

Christus de verlosser Rio de Janeiro

Wist je al dat het Christusbeeld één van de zeven wereldwonderen is? Christus de verlosser waakt al sinds 12 oktober 1931 over de stad. Het beeld had in 1922 klaar moeten zijn ter ere van de 100 jarige onafhankelijkheidsviering van de Republiek Brazilië.

Een gedeelte van het standbeeld (hoofd/handen) werd in Frankrijk gemaakt door Paul Landowski en verscheept naar Brazilië. Silva Costa en Pedro Viana hebben de rest van het beeld gemaakt.

Rio-de-Janeiro-Brazilie-trem-do-corcovado

Bezoekersinformatie

Je kunt via een vier kilometer lange spoorlijn naar boven. Deze rit duurt ongeveer 20 minuten. Vanaf het station op de berg is het nog 222 treden lopen naar boven. Eventueel kun je ook een roltrap nemen. Voor actuele prijzen en informatie klik hier.