Praia do Amor Archieven -

Tag: Praia do Amor

Praia do Amor is een bekend strand in het plaatsje Pipa aan de noordoostkust van Brazilië

João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba

João Pessoa is de hoofdstad van de Braziliaanse deelstaat Paraíba

João Pessoa: een stad vol natuur, cultuur en geschiedenis

Als je op zoek bent naar een bijzondere bestemming in Brazilië, dan is João Pessoa een goede keuze. Deze stad ligt in het noordoosten van het land, aan de rivier Paraíba do Norte, en is de hoofdstad en grootste stad van de deelstaat Paraíba. João Pessoa heeft ongeveer 817.000 inwoners (2020) en is een van de oudste steden in Brazilië.

João Pessoa heeft veel te bieden voor elke bezoeker. Je kunt genieten van de prachtige stranden, de groene ruimtes, het aangename klimaat en het oostelijkste punt van het Amerikaanse continent, waar de zon als eerste opkomt.

Je kunt ook kennismaken met de rijke geschiedenis en cultuur van de stad, die verschillende namen heeft gehad en invloeden heeft ondergaan van de Portugezen, de Spanjaarden, de Nederlanders en de Brazilianen.

Een interessante feit is dat de stad tussen 1634 en 1654 Frederikstadt heette, vernoemd naar de toenmalige Prins van Oranje Frederik Hendrik van Nassau. Na 1654 kwam de stad weer in handen van de Portugezen en kreeg ze uiteindelijk in 1930 haar huidige naam ter ere van de vermoorde vice-presidentkandidaat João Pessoa Cavalcanti de Albuquerque.

Mijnbrazilie-Brazilie-Paraíba-Joao-Pessoa-Strand
Paraíba-João Pessoa-Cabedelo-Intermares-Praia de Intermares

Je kunt ook bewonderen hoe de stad moderne architectuur combineert met historische monumenten en barokke kunstwerken. En je kunt ook proeven van de lokale gastronomie, ambachten, muziek en festivals.

João Pessoa is een stad die je zal verrassen met haar charme, schoonheid en gastvrijheid. Het is een stad die je moet bezoeken als je houdt van natuur, cultuur en geschiedenis. João Pessoa is de officiële naam van de stad, maar wordt vaak ook Jampa genoemd door haar inwoners en bezoekers.

Waar ligt João Pessoa?

João Pessoa is een bruisende stad in de deelstaat Paraíba, in het noordoosten van Brazilië. De stad ligt aan de rivier Paraíba do Norte en is omringd door de grote steden Natal en Recife. João Pessoa heeft kilometers lange stranden en een prachtige boulevard van 18 kilometer lang.

Je kunt hier het hele jaar door genieten van de zon, de zee en het zand. João Pessoa is ook een bijzondere stad, want het is het meest oostelijke punt van het continent. Hier kun je de zon als eerste zien opkomen in de ochtend.

Beste reistijd om naar João Pessoa te gaan

João Pessoa is een prachtige bestemming in het noordoosten van Brazilië, waar je kunt genieten van de zon, de zee en de cultuur. Maar wanneer kun je het beste naar deze stad gaan? Dat hangt af van wat je zoekt.

Als je houdt van droog en warm weer, dan zijn de maanden september tot en met januari ideaal. Dan heb je de minste kans op regen en de hoogste temperaturen. Dit zijn ook de drukste maanden, vooral december en januari, als veel Brazilianen vakantie hebben en naar de kust komen. De prijzen van hotels en restaurants kunnen dan ook hoger zijn dan normaal. Het is verstandig om ruim van tevoren te boeken als je in deze periode wilt gaan.

João Pessoa-Paraíba-Strand
João Pessoa-Jampa-Strand
Jampa-João Pessoa-Langs het strand

Als je liever wat minder drukte en lagere prijzen hebt, dan kun je kiezen voor de maanden april tot en met juli. Dan heb je meer kans op regen, maar de temperatuur blijft aangenaam. Bovendien zijn de regenbuien meestal kort en hevig, waarna de zon weer schijnt. Je kunt dan nog steeds genieten van de stranden en de bezienswaardigheden van João Pessoa.

João Pessoa is een stad die je het hele jaar door kunt bezoeken, afhankelijk van je voorkeur. Het is een stad die je zal verrassen met haar natuurlijke schoonheid en charme.

João Pessoa: wat kun je er zien en doen?

João Pessoa is een stad vol zon en zee, maar ook vol cultuur en geschiedenis. Je kunt er genieten van de prachtige stranden, zoals Tambau en Cabo Branco, waar je ook de beroemde vuurtoren en het wetenschaps- en kunststation van Oscar Niemeyer kunt bewonderen. Je kunt er ook een boottocht maken naar de natuurlijke zwembaden van Seixas, waar je kunt duiken en snorkelen tussen de kleurrijke vissen en koralen.

Je kunt er ook de stad Cabedelo bezoeken, waar je het fort van Santa Catarina en de zonsondergang bij de Jacaré-rivier kunt zien. En je kunt er ook het oude historische centrum van João Pessoa ontdekken, waar je prachtige koloniale gebouwen, kerken en pleinen kunt bewonderen, zoals de Praça Antenor Navarro, de Igreja São Francisco en de Igreja de Nossa Senhora do Carmo.

João Pessoa is een stad die je veel te bieden heeft op het gebied van natuur, cultuur en plezier.

Estação Cabo Branco: een parel van wetenschap, cultuur en kunst

In de wijk Altiplano vind je een bijzonder museum dat gewijd is aan wetenschap, cultuur en kunst. Het is de Estação Cabo Branco, een architectonisch meesterwerk van Oscar Niemeyer.

Het museum is sinds 2008 geopend voor het publiek en heeft vijf gebouwen die samen een oppervlakte van 8510 vierkante meter beslaan.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Kustlijn-Estação Cabo Branco
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Estação Cabo Branco-João Pessoa

Je kunt er verschillende tentoonstellingen, workshops, lezingen en voorstellingen bijwonen die je kennis en creativiteit zullen prikkelen. De Estação Cabo Branco is een plek waar je kunt leren, ontdekken en genieten van de schoonheid van wetenschap, cultuur en kunst.

Farol do Cabo Branco: een baken van licht en uitzicht

Een andere bezienswaardigheid die je niet mag missen in de buurt van het museum is de vuurtoren Farol do Cabo Branco. Deze vuurtoren staat op een klif die het meest oostelijke punt van het continent markeert.

Mijnbrazilie-Brazilië-João Pessoa-Farol do cabo branco-Vuurtoren

Vanaf hier kun je genieten van een adembenemend uitzicht op de natuurlijke zwembaden van Seixas, waar je kunt zwemmen tussen de vissen en koralen. De vuurtoren is een symbool van João Pessoa en een prachtige plek om foto’s te maken.

Piscinas naturais do seixas: een paradijs in de zee

Een van de mooiste attracties van João Pessoa zijn de natuurlijke zwembaden van Seixas. Deze zwembaden liggen langs de kust en zijn omringd door koraalriffen.

Je kunt ze gemakkelijk bereiken met een boot die je in een paar minuten naar deze betoverende plek brengt. Daar kun je duiken en snorkelen in het kristalheldere water en de kleurrijke vissen bewonderen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Piscinas naturais do seixas

Op de achtergrond zie je de vuurtoren van Cabo Branco, die het uitzicht nog spectaculairder maakt. De natuurlijke zwembaden van Seixas zijn een must-see voor elke bezoeker van João Pessoa.

João Pessoa: een droom voor duikers en snorkelaars

João Pessoa is een ideale bestemming voor wie houdt van duiken en snorkelen. De stad heeft een prachtige onderwaterwereld die je kunt ontdekken in de natuurlijke zwembaden, waar je kunt zwemmen tussen de vissen en koralen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Duiken in João Pessoa

Je kunt ook duikcursussen volgen en je certificaat halen. Of je kunt een avontuurlijke duik maken naar een scheepswrak, zoals op de foto te zien is. João Pessoa heeft voor elke duiker en snorkelaar iets te bieden.

Tambau en Cabo Branco: de stranden van João Pessoa

João Pessoa heeft veel stranden om van te genieten, maar de bekendste zijn Tambau en Cabo Branco. Deze stranden liggen naast elkaar en vormen een lange boulevard waar je kunt wandelen, fietsen of skaten. Op het strand kun je zonnen, zwemmen of surfen. Je kunt er ook allerlei lekkere hapjes en drankjes vinden, zoals gefrituurde snacks, caipirinhas en kokoswater.

Tambau en Cabo Branco zijn niet de mooiste stranden van Brazilië, maar wel gezellig en levendig. Je kunt er ook een rond hotel zien, dat een opvallend gebouw is in de stad. Het hotel heet Tambau Beach Hotel en heeft een futuristisch ontwerp. Het is een leuk decor voor je foto’s.

Tambaú hotel en omgeving
João Pessoa-Tambau en Cabo Branco-Strandverkoper

Vanaf deze stranden kun je ook andere attracties bezoeken, zoals de vuurtoren van Cabo Branco, het museum van Oscar Niemeyer en de natuurlijke zwembaden van Seixas. Je kunt ook andere stranden in de omgeving ontdekken, zoals Praia de Coqueirinho, Praia Tambaba en Praia do Amor. Je kunt deze stranden bereiken met een Uber of een tour boeken.

Tambau en Cabo Branco zijn de stranden van João Pessoa die je niet mag missen als je in deze stad bent.

Cabedelo: een stad vol watersport en natuur

Cabedelo is een stad die vlakbij João Pessoa ligt, op ongeveer 15 kilometer afstand. Het is een leuke bestemming om te combineren met een bezoek aan de hoofdstad van Paraíba. Cabedelo heeft mooie stranden en een prachtige natuur.

João Pessoa-Paraíba-Cabedelo
Paraíba-João Pessoa-Praia de Intermares-Cabedelo
Paraíba-João Pessoa-Cabedelo-Praia de Intermares
Paraíba-João Pessoa-Praia de Intermares-Cabedelo (1)
João Pessoa-Cabedelo-Praia de Intermares

Een van de bekendste stranden is Praia de Intermares, waar je kunt genieten van watersporten zoals surfen en kitesurfen. Cabedelo is ook de plek waar je de zonsondergang kunt bewonderen bij de rivier Jacaré, op het ritme van de Bolero van Ravel. Cabedelo is een stad die je zal verrassen met haar charme en schoonheid.

João Pessoa: ontdek het oude historische centrum

João Pessoa is een stad met een rijke geschiedenis die je kunt bewonderen in het oude historische centrum. Daar vind je prachtige gebouwen, kerken en huizen uit de koloniale tijd. Je kunt er een wandeling maken en de sfeer proeven van het verleden.

Er zijn drie bezienswaardigheden die je niet mag missen als je het oude centrum bezoekt:

Praça Antenor Navarro

Het plein Praça Antenor Navarro is een eerbetoon aan de journalist Antenor de França Navarro, die zich inzette voor de democratie en de persvrijheid in Brazilië.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Kleurrijke huizen van Antenor Navarro Square in het historische centrum van Joao Pessoa

Het plein heeft een kleurrijke uitstraling door de huizen die eromheen staan. Deze huizen waren vroeger winkels, maar nu zijn het ateliers en horecagelegenheden.

Igreja São Francisco

De kerk Igreja São Francisco is een parel van de barokke kunst in Brazilië. De kerk werd gebouwd in 1589 en heeft een indrukwekkend interieur met goud, houtsnijwerk en azulejos.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraíba-João Pessoa-Church Our Lady Carmo

De kerk is nu een cultureel centrum waar je ook een museum, een klooster en een tuin kunt bezoeken.

Igreja de Nossa Senhora do Carmo

De kerk Igreja de Nossa Senhora do Carmo is een van de oudste in de stad. De kerk werd gebouwd in 1592 door de karmelieten en heeft een sobere maar elegante stijl. De kerk wordt nog steeds gebruikt voor religieuze diensten en heeft een mooie gevel en een toren.

Church Of Our Lady of Mount Carmel

Het oude historische centrum van João Pessoa is een plek waar je kunt genieten van de cultuur en de geschiedenis van deze stad.

João Pessoa: waar te verblijven

João Pessoa is een stad met veel mogelijkheden voor accommodatie. Je kunt kiezen uit hotels, hostels, appartementen en pousadas in verschillende wijken en prijsklassen. Afhankelijk van je voorkeur en budget, kun je de volgende opties overwegen:

Als je dicht bij het strand wilt zijn, kun je verblijven in de wijken Tambau of Cabo Branco. Deze wijken hebben veel hotels en pousadas met uitzicht op zee, zoals Atlântico Praia Hotel of Infinity at the Sea by Welkom. Je kunt er ook genieten van de boulevard, de restaurants en de bars.

Als je meer comfort en luxe wilt, kun je verblijven in de wijk Manaira. Deze wijk heeft moderne hotels met goede faciliteiten, zoals Hotel Manaíra of Verdegreen Hotel. Je kunt er ook winkelen in het winkelcentrum Manaira of naar het strand gaan.

Als je meer van de cultuur en de geschiedenis wilt zien, kun je verblijven in het oude centrum van de stad. Deze wijk heeft historische gebouwen, kerken en pleinen. Je kunt er ook musea en markten bezoeken. Er zijn minder hotels in deze wijk, maar je kunt wel een hostel of een appartement vinden, zoals JR Hotel of Kastel Jampa Hotel.

João Pessoa heeft voor elke reiziger een geschikte plek om te overnachten. Je kunt ook zoeken naar de beste aanbiedingen en reviews van andere gasten in onderstaande widget.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Op vakantie naar Brazilië met Stipreizen.nl

Op vakantie naar Brazilië met Stipreizen.nl

Op vakantie naar Brazilië met Stipreizen.nl

Beste Brazilië reiziger,

Vanwege de corona pandemie heeft Stipreizen.nl besloten om geen reizen naar Brazilië meer aan te bieden tot nader order. Op dit moment kunnen we nog niet aangeven wanneer zij weer reizen naar Brazilië zullen aanbieden.  Zodra Stipreizen.nl weer reizen naar Brazilië aanbiedt, zullen wij dit vermelden op onze website. Houd deze dus goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om zelf een reis naar Brazilië te organiseren. De website mijnbrazilie.nl biedt voldoende informatie om dit zelfstandig te regelen en te organiseren. Hieronder een aantal tips voor het reizen naar Brazilië en een overzicht van een aantal geweldige bestemmingen die je kunt bezoeken.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Goedkoop op vakantie naar Brazilië met vakantiediscounter.nl

Goedkoop op vakantie naar Brazilië met vakantiediscounter.nl

Op vakantie naar Brazilië met vakantiediscounter.nl

Beste Brazilië reiziger,

Vanwege de corona pandemie heeft vakantiediscounter.nl besloten om geen reizen naar Brazilië meer aan te bieden tot nader order. Op dit moment kunnen we nog niet aangeven wanneer zij weer reizen naar Brazilië zullen aanbieden.  Zodra vakantiediscounter.nl weer reizen naar Brazilië aanbiedt, zullen wij dit vermelden op onze website. Houd deze dus goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om zelf een reis naar Brazilië te organiseren. De website mijnbrazilie.nl biedt voldoende informatie om dit zelfstandig te regelen en te organiseren. Hieronder een aantal tips voor het reizen naar Brazilië en een overzicht van een aantal geweldige bestemmingen die je kunt bezoeken.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Pipa, ook wel het hippiedorpje van Brazilië genoemd

Pipa, ook wel het hippiedorpje van Brazilië genoemd

Waarom Pipa de perfecte vakantiebestemming is in Brazilië

Ben je op zoek naar een plek waar je kunt genieten van zon, zee, strand en caipirinhas, maar ook van cultuur, natuur en avontuur? Dan is Pipa de plek voor jou!

In dit bericht lees je waarom Pipa de perfecte vakantiebestemming is in Brazilië en wat je er allemaal kunt doen en zien.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia da Pipa-Restaurants met mooi uitzicht
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Vissersboten

Pipa is een paradijselijk surfstadje in het noordoosten van Brazilië, dat bekend staat om zijn prachtige stranden, relaxte sfeer en bruisende nachtleven. Ooit was Pipa een eenvoudig vissersdorp, maar sinds de jaren 80 is het uitgegroeid tot een geliefde vakantiebestemming voor zowel Brazilianen als buitenlanders.

In Pipa kun je genieten van de zon, de zee en de caipirinhas, maar ook van de vele activiteiten en bezienswaardigheden die deze kustplaats te bieden heeft.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia da Pipa

Zo kun je er dolfijnen spotten, zandduinen verkennen, natuurlijke poelen ontdekken, buggytours maken, boottochten doen en nog veel meer. Ook vind je er gezellige restaurantjes, barretjes met live-muziek en een levendig centrum vol kleurrijke straatjes.

Pipa is een plek waar je het liefst wekenlang blijft hangen en waar je nooit meer weg wilt. Ben je al overtuigd? Lees dan snel verder voor nog meer informatie over deze geweldige vakantiebestemming in Brazilië.

Waar ligt Pipa in Brazilië?

Pipa is een surfersdroom in het tropische noordoosten van Brazilië. Het behoort tot de gemeente Tibau do Sul in de staat Rio Grande do Norte en ligt aan een adembenemende kustlijn vol rotsen, duinen, lagunes en palmen. Pipa heeft een aantal van de mooiste stranden van het land, zoals Madeiro, Amor, Pipa en Baía Dos Golphinos.

Hier kun je relaxen in de zon, zwemmen in de zee en nippen aan caipirinhas. Je kunt ook dolfijnen zien zwemmen en swingen op latin ritmes.

De grootste stad in de buurt is Natal, de hoofdstad van Rio Grande do Norte. Natal ligt zo’n 85 kilometer ten noorden van Pipa en heeft een internationale luchthaven, Aeroporto Internacional de Natal. Dit is waarschijnlijk waar je zult landen als je naar Pipa wilt reizen.

Het weer

Het klimaat is heerlijk. Alleen in Juli en Augustus is het wat minder heet, maar de temperatuur komt het hele jaar door bijna nooit onder de 20 graden. Overdag kan het zelfs 28/32 graden worden. Ideaal voor een vakantie aan het strand en in de zon. Zorg wel dat je je goed beschermt!

Het weer in Pipa Brazilië

In Januari en Februari kan er af en toe een buitje vallen, maar dat is meestal kort en verfrissend. Met 3000 uren zon per jaar hoef je je geen zorgen te maken over het klimaat.

Bereikbaarheid Praia de Pipa

Pipa is een prachtige badplaats in Brazilië, maar hoe reis je er naartoe? En hoe kun je vanuit Pipa andere steden bezoeken? Dat hangt af van je budget, je voorkeur en je bestemming. Hier zijn enkele opties:

Transfer naar je hotel

Dit is de makkelijkste manier als je een pakketreis hebt geboekt of een hotel met vervoer. Je wordt dan opgehaald van het vliegveld in Natal en naar je hotel in Pipa gebracht. Kijk op je reisdocumenten waar je de chauffeur kunt vinden.

Met de taxi naar Pipa

Dit is een snelle en comfortabele manier, maar ook de duurste. Een ritje van Natal naar Pipa kost ongeveer 120 real. Zorg dat je een officiële taxi neemt bij een standplaats of een loket. Spreek van tevoren een prijs af of vraag om de meter aan te zetten. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of verdwaalt.

Pak de bus naar Pipa

Dit is de goedkoopste manier, maar ook de langzaamste. Je moet eerst naar het busstation in Natal gaan en daar een kaartje kopen voor ongeveer 12 real. De bus doet er ongeveer 2 uur over om in Pipa te komen. Als je vanuit Pipa naar andere grote steden wilt reizen, kun je beter via Natal gaan. Daar heb je meer keuze en frequentie.

Huur een auto en rijdt zelf naar Pipa

Dit is de meest flexibele manier, maar ook de meest avontuurlijke. Je kunt een auto huren op het vliegveld van Natal en zelf naar Pipa rijden. De afstand is ongeveer 100 kilometer en je volgt de BR-101 naar het zuiden. De rit duurt ongeveer 1,5 uur, afhankelijk van het verkeer en de omstandigheden.

Wat je ook kiest, geniet van je verblijf in Pipa!

Ontdek de prachtige stranden van Pipa!

Pipa staat bekend om zijn schitterende stranden, die tot de mooiste van Brazilië behoren. Volgens verschillende reisbladen kun je hier genieten van zowel rust als gezelligheid. Er is voor elk wat wils: van relaxen in de zon tot feesten met muziek en lekker eten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Strand van Pipa
Mijnbrazilie-Brazilië-Pipa-Praia da Pipa-Biblioteca da Praia-Beach Library

Bovenstaande foto: Wist je dat er zelfs een strandbibliotheek is? Hieronder vind je een lijst van de leukste stranden van Pipa die je niet mag missen.

Praia do Centro

Als je op zoek bent naar het kloppende hart van Pipa, dan moet je bij Praia do Centro zijn. Dit is het meest populaire strand van de badplaats, waar je alles vindt wat je nodig hebt voor een geslaagde vakantie.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Lekker-restaurants-aan-het-strand-van-Pipa
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Centro-Luchtfoto van het strand en centrum van Pipa

Je kunt er verblijven in gezellige hotels, smullen van heerlijke gerechten in de restaurants, of iets drinken in de kiosken. Maar het strand zelf is natuurlijk de grootste trekpleister.

Je kunt er genieten van het uitzicht op de zee en de kliffen, of afkoelen in de natuurlijke poelen die ontstaan bij eb.

Praia Baía dos Golfinhos

Praia Baía dos Golfinhos is een prachtige plek om wilde dolfijnen te spotten en misschien zelfs met ze te zwemmen. Je kunt ook een boot- of kajaktocht maken om de dolfijnen van dichtbij te bewonderen. Het strand heeft geen horeca, want bij vloed wordt alles overspoeld door de zee.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Baia dos Golfinhos
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Pipa-Baia dos Golfinhos
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia Baía dos Golfinhos-Dolfijn

Maar je kunt wel van alles kopen bij de lokale verkopers die langs het strand lopen. Geniet van het geluid van de golven en de zon op je huid. En vergeet niet om je goed in te smeren.

Praia do Madeiro

Praia do Madeiro Een van de mooiste stranden in het noorden is Praia do Madeiro. Om er te komen moet je een trap af, maar dat is het zeker waard.

Je vindt hier gezellige barretjes en restaurants waar je kunt genieten van het uitzicht.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Madeiro
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Madeiro-Parasol van riet en strandstoelen en tafels

Je kunt een heerlijke plekje zoeken in de schaduw onder een parasol, maar als je van actie houdt, kun je hier ook surfen of suppen. En wie weet zie je nog een dolfijn voorbij zwemmen!

Praia das Cacimbinhas

Praia das Cacimbinhas is een kleine en rustige strand met een constante wind die ideaal is voor windsurfen of kitesurfen in Pipa. De avonturiers kunnen ook paragliden vanaf de kliffen die een prachtig uitzicht bieden.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Kitesurfen Pipa

Je kunt er te voet komen vanaf Praia do Centro, of een busje nemen als je wilt. Vraag eventueel bij de receptie van je hotel of hostel naar tips en mogelijkheden.

Praia do Amor

Praia do Amor (strand van de liefde) is een paradijs voor geliefden. Het ligt vlakbij het centrum op ongeveer 10 minuten lopen.

Na een korte wandeling, romantisch hand in hand, kom je aan op een prachtig strand, waar je samen kunt genieten van de zon, de zee en de sfeer.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Amor-Bord van Praia do Amor
Praia de Pipa-Pipa-Praia do Amor
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Amor-Rotsen en blauwe zee
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Amor

Je kunt er ook lekker eten en drinken, terwijl je elkaar diep in de ogen kijkt en daarna lekker wandelen langs het strand en genieten van de liefde, je vakantie en de vibe van de omgeving. Geniet niet alleen van de omgeving, maar ook van elkaar.

Wat is er nog meer te doen in Pipa

Ontdek de charme van Pipa, want pipa is een gezellig stadje waar je kunt genieten van zon, zee en strand, maar ook van avontuur en cultuur. Of je nu met kinderen reist of niet, er is voor iedereen wat te doen in Pipa.

Hieronder een overzicht van de beste tours die je kunt doen vanuit Pipa. Maar eerst vertellen we je iets meer over het centrum van dit voormalige hippiedorpje.

Het centrum van Pipa is een kleurrijk en sfeervol dorpje dat ooit een toevluchtsoord was voor hippies. Nu is het een populaire bestemming voor toeristen die op zoek zijn naar een relaxte vakantie. Overdag kun je heerlijk luieren op de prachtige stranden, waar je ook kunt surfen, zwemmen of dolfijnen spotten. 's Avonds kun je genieten van de levendige sfeer in de hoofdstraat, waar je talloze restaurantjes en barretjes vindt.

Een paar tips voor een leuke avond in Pipa zijn: de zonsondergang bewonderen bij de Mirante bar, een paar caipirinha’s drinken bij de Nativos of Agora bar, of dansen op live muziek bij de Tribus bar.

Buggytour

Een van de leukste manieren om de omgeving te verkennen is een buggy-tour. Je rijdt met een buggy over de stranden en zandduinen en geniet van het uitzicht op de zee. Onderweg stop je op verschillende plekken om foto’s te maken of even uit te rusten. Je kunt bij verschillende bedrijven een buggy-tour boeken die bij je wensen past.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Buggytours in omgeving van Pipa

Wandeling langs het strand Als je liever een rustige wandeling maakt, kun je naar het strand van Praia do Centro gaan. Daar kun je zien hoe de vissersboten terugkeren van hun dag op zee en de verse vis schoonmaken.

De vis wordt direct verkocht aan de lokale restaurants, waar je later heerlijk kunt eten. Het is een mooi schouwspel om te zien hoe de vissers hun werk doen.

Wandeling langs het strand van Pipa in Brazilië
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Twee vissersboten op het strand en op het water
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Twee vissersboten

Leren surfen

Ben je op zoek naar wat meer actie? Dan kun je leren surfen op de golven van Pipa. Er zijn verschillende surfscholen waar je lessen kunt nemen of materiaal kunt huren.

Het weer, de wind en de stranden zijn ideaal voor beginners en gevorderden. Je zult veel plezier hebben op je surfplank.

Zonsondergang op het water

Een romantische afsluiting van je dag is een boottocht naar Lagoa Guaraíras. Daar kun je genieten van een prachtige zonsondergang op het water.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Zonsondergang

De kleuren van de lucht en het water zijn adembenemend. Vergeet niet je camera mee te nemen om dit moment vast te leggen.

Stadstour naar omliggende steden

Je kunt vanuit Pipa ook een tour maken naar de steden João Pessoa, Natal en Recife. Klik op onderstaande afbeeldingen voor meer informatie over deze bijzondere bestemmingen.

João Pessoa

Natal

Recife

Ontdek de magische onderwaterwereld van Maracajaú

Als je op zoek bent naar een onvergetelijk avontuur in Brazilië, dan moet je zeker gaan snorkelen bij Maracajaú. Dit is een schitterend strand aan de noordkust van Natal, dat ook wel de Braziliaanse Caraïben wordt genoemd. Maracajaú ligt op zo’n 160 kilometer van Pipa, een gezellig hippiedorpje met prachtige stranden, kleurrijke rotsen en dolfijnen. Vanuit Pipa kun je makkelijk een snorkeltrip boeken naar Maracajaú, waar je je zult verbazen over de wonderen van de zee.

Maracajaú is beroemd om zijn natuurlijke zwembaden die bij eb ontstaan. Deze zwembaden worden Parrachos de Maracajaú genoemd en liggen op ongeveer 7 kilometer van de kust. Je kunt er met een boot naartoe varen en vanaf een platform het water in duiken om te snorkelen. Je zult je ogen niet geloven als je het zeeleven daar ziet. Je kunt er allerlei vissen, koralen, zeesterren, schildpadden en zelfs haaien bewonderen. Het water is kristalhelder en warm, waardoor je heerlijk kunt snorkelen.

Natuurlijke waterpoelen waar je kunt snorkelen in het blauwe water van Maracajaú
Maracajaú Brazilië strandwandeling

Na het snorkelen kun je lekker ontspannen op het strand van Maracajaú, dat omgeven wordt door kokospalmen en duinen. Je kunt er ook een buggytour doen of een bezoekje brengen aan het waterpark Ma-noa Park, dat vlakbij het strand ligt. Maracajaú is een perfecte bestemming voor natuurliefhebbers, avonturiers en gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol plezier en beleving.

Snorkelen bij Maracajaú is een ervaring die je niet wilt missen als je in Brazilië bent. Het is een unieke kans om de schoonheid en rijkdom van de Braziliaanse zee te zien. Reserveer nu je snorkeltrip bij een van de vele aanbieders in Pipa en laat je betoveren door dit paradijs voor snorkelaars.

Veiligheid in Pipa

Hoe zit het met de veiligheid in Pipa? Misschien vraag je je af of Pipa een veilige bestemming is en waar je op moet letten als je daar bent.

We kunnen natuurlijk niets garanderen, maar in het centrum van Pipa hoef je je meestal geen zorgen te maken. Het enige advies dat we geven is dat je niet alleen terugkeert naar je accommodatie buiten Pipa als het donker is, maar dat je je laat vervoeren. Je kunt ook altijd informeren bij de accommodatie waar je verblijft of er speciale aandachtspunten zijn.

Voor meer informatie over de veiligheid in Brazilië kun je ons artikel ‘‘Tips voor een veilige vakantie in Brazilië’’ lezen. Daarin geven we je enkele algemene tips over hoe je veilig kunt reizen in Brazilië.

Overnachten in Pipa

Pipa is een heerlijke plek om tot rust te komen aan de Braziliaanse kust. Je kunt er zonnen, zwemmen, surfen en de natuur ontdekken. Er zijn veel verschillende soorten verblijven om uit te kiezen, van simpele hostels tot luxe resorts. Maar wees gewaarschuwd: in de maanden december tot en met maart is het druk en zijn de prijzen hoger en de beschikbaarheid lager.

Als je een goede deal wilt vinden, kun je het beste websites zoals Skyscanner, Trivago en Booking.com gebruiken om prijzen en beschikbaarheid te vergelijken. Hier kun je ook veel reviews van andere reizigers lezen, zodat je een indruk krijgt van de kwaliteit en de sfeer van de verblijven.

Om je een beetje te helpen, hebben we hier vier populaire overnachtingsmogelijkheden in Pipa voor je op een rijtje gezet:

Chales Mirante de Pipa: deze kindvriendelijke pousada ligt dicht bij het strand en biedt ruime chalets met een eigen balkon en een schitterend uitzicht op de oceaan. Er is ook een zwembad, een tuin en een barbecueplaats.

Serhs Villas da Pipa Hotel: dit hotel ligt in het hart van Pipa en heeft comfortabele villa’s met een eigen zwembad, een keuken en een woonkamer. Er is ook gratis wifi, gratis parkeergelegenheid en een 24-uursreceptie.

Pipa Privilege Boutique Hotel: dit luxe hotel ligt op een klif met uitzicht op de baai van Golfinhos. Het heeft elegante suites met een bubbelbad, een flatscreen-tv en een minibar. Er is ook een spa, een restaurant en een buitenzwembad met een panoramisch uitzicht.

Pipa Lagoa Hotel: dit hotel ligt aan de rand van een lagune en heeft gezellige bungalows met airconditioning, een tv en een koelkast. Er is ook een groot zwembad, een speeltuin en een restaurant met regionale gerechten.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Op vakantie naar Brazilië met TUI.nl

Op vakantie naar Brazilië met TUI.nl

Op vakantie naar Brazilië met TUI

Beste Brazilië reiziger,

Vanwege de corona pandemie heeft TUI.nl besloten om geen reizen naar Brazilië meer aan te bieden tot nader order. Op dit moment kunnen we nog niet aangeven wanneer zij weer reizen naar Brazilië zullen aanbieden.  Zodra TUI.nl weer reizen naar Brazilië aanbiedt, zullen wij dit vermelden op onze website. Houd deze dus goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om zelf een reis naar Brazilië te organiseren. De website mijnbrazilie.nl biedt voldoende informatie om dit zelfstandig te regelen en te organiseren. Hieronder een aantal tips voor het reizen naar Brazilië en een overzicht van een aantal geweldige bestemmingen die je kunt bezoeken.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Corendon Dutch Airlines vliegt eind 2019 naar Brazilië

Corendon Dutch Airlines vliegt eind 2019 naar Brazilië

Op vakantie naar Brazilië met Corendon

Beste Brazilië reiziger,

Vanwege de corona pandemie heeft Corendon besloten om geen reizen naar Brazilië meer aan te bieden tot nader order. Op dit moment kunnen we nog niet aangeven wanneer zij weer reizen naar Brazilië zullen aanbieden.  Zodra Corendon weer reizen naar Brazilië aanbiedt, zullen wij dit vermelden op onze website. Houd deze dus goed in de gaten voor het laatste nieuws.

Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om zelf een reis naar Brazilië te organiseren. De website mijnbrazilie.nl biedt voldoende informatie om dit zelfstandig te regelen en te organiseren. Hieronder een aantal tips voor het reizen naar Brazilië en een overzicht van een aantal geweldige bestemmingen die je kunt bezoeken.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023