Reizen met de taxi in Brazilië Archieven |

Tag: Reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

In Brazilië is een taxi goed te betalen

In Brazilië is de taxi een goed vervoersmiddel. De kosten vallen reuze mee, maar je moet wel opletten dat je niet beet genomen wordt. Zorg dat je van te voren goed weet waar je heen moet en probeer zoveel mogelijk vaste prijzen af te spreken.

Let er ook op dat je niet in een nep taxi stapt. Deze hebben het vaak op toeristen gemunt om ze te beroven. Houdt goed in de gaten wat er gebeurt en als je het niet vertrouwt dan kun je rustig een andere taxi nemen.

Lees hier de tips over het reizen met de taxi in Brazilië op basis van onze ervaringen.

Tip 1: Taxi bestellen op het vliegveld

Bij aankomst in Brazilië op het vliegveld kun je overwegen om met de taxi naar je eindbestemming te gaan. Meestal vlakbij de uitgang van het vliegveld vindt je een balie waar je een ticket kunt kopen voor een taxi. Je weet dan zeker dat je een officiële taxi kunt nemen en dat je prijs vaak vooraf ook al bekend is en je dus niet voor verrassingen komt te staan.

Je kunt ook een Uber nemen, maar onze ervaring is dat alle koffers dan vaak niet passen.

Tip 2: Taxi bestellen vanaf het hotel

Als je vanaf het hotel naar een andere locatie wilt dan zou je bijvoorbeeld bij de receptie een taxi kunnen vragen en dan vraag je direct wat het ongeveer kost en hoe lang het ongeveer duurt om er te komen.

Echter zul je in de praktijk zien dat er al vaak een taxi voor de deur staat te wachten. Mocht je het prettig vinden dan kun je de portier van het hotel vragen of het een betrouwbare taxi is.

Tip 3: Prettige rit gehad?

Als je een prettige rit gehad hebt vraag dan om een kaartje van de chauffeur. Grote kans bestaat dat hij je de rest van de vakantie graag rondrijdt voor een goede prijs.

Wij hebben dit al verschillende keren gedaan en dat bevalt ons uitstekend. Vooral na een avondje stappen vinden we het prettig om te weten wie ons weer terug brengt naar het hotel.

Tip 4: Google maps

Als je een taxi nodig bent in een onbekende omgeving dan kan Google maps uitkomst bieden. Je tikt in Google maps de bestemming waar je heen wilt vanaf je huidige locatie. Je zoekt een taxi chauffeur op en eventueel laat je via je telefoon zien waar je graag naar toe wilt.

De kans dat een taxi chauffeur nu bewust rondjes gaat rijden is nagenoeg niet meer aanwezig. Je kunt tijdens het rijden ook goed in de gaten houden of hij wel de snelste route neemt.

Meer informatie over het gebruik van je mobiele telefoon tijdens je vakantie in Brazilië lees je in het bericht ''Wifi en Internet in Brazilië''.

Tip 5: Informatie

Taxichauffeurs kunnen ook een bron van informatie voor je zijn. Ze weten vaak de leukste plekjes en kunnen je goed adviseren over restaurants en leuke uitgaansgelegenheden. Ben je tevreden over de rit en heeft hij je voorzien van leuke en bruikbare informatie? Overweeg dan om een tip te geven.

Tip 6: Controleren

Als je in de taxi stapt dan zie je vaak in het zicht een kaart met foto en naam van de taxichauffeur. Als je ziet dat deze niet overeenkomen dan zouden wij adviseren om een andere taxi te nemen.

Deze tips zijn ook te gebruiken in andere landen

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië zijn ook te gebruiken voor andere landen. Mochten er nog goede tips missen dan horen wij het graag en voegen wij ze met plezier toe!

Op zoek naar meer informatie en tips over Brazilië?

Uber in Brazilië

Rondreizen in Brazilië

Braziliaanse reals

Auto huren in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Braziliaans Portugees leren

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland