slagroom Archieven >

Tag: slagroom

Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier

Warme chocolademelk op de Braziliaanse manier

Braziliaanse chocolademelk

Brazilianen zijn gek op chocolade. Chocolade wordt gemaakt van Cacao. Brazilië heeft zijn eigen cacao oogst, maar desondanks importeren ze ook veel cacao.

In Brazilië kreeg ik dit recept voor warme chocolademelk die ik graag met jullie deel. Alle ingrediënten zijn in de supermarkt verkrijgbaar.

Het recept is voor ongeveer 4 koppen chocolademelk en hoeft niet direct genuttigd te worden. Je kunt het afgedekt in de koelkast bewaren voor een aantal (2/3) dagen.

Ingrediënten

•  Half blikje gecondenseerde melk
•  Vier glazen met melk (halfvol of vol)
•  Vier eetlepels met cacaopoeder

•  Twee eetlepels Maizena
•  Staafje kaneel

Tip: Je kunt de kaneel ook vervangen door een stokje vanille en je kunt eventueel slagroom toevoegen. Hagelslag of chocoladevlokken kun je gebruiken als topping.

Bereidingswijze

Doe de vier glazen melk in een steelpan en warm het langzaam op. Als de melk warm begint te worden doe je de maizena al roerend in de pan. Als de maizena goed gemengd is met de melk dan doe je de overige ingrediënten er in.

Blijf wel goed roeren en als de melk begint te koken dan moet het vuur omlaag. Blijf roeren tot de chocolademelk wat dikker wordt.

Het kaneelstokje kun je voor de smaak in het pannetje laten zitten, maar je kunt het voor gebruik er ook uit halen.

Als je de chocolademelk te dik vindt of je vindt het te zoet dan kun je er wat water aan toevoegen.

Ken je deze Braziliaanse recepten al?

Braziliaanse Brigadeiros

Canjica

Pão de queijo

Cassave frietjes