Taxi Archieven -

Tag: Taxi

Een Taxi kun je in Brazilië goed als een vervoersmiddel nemen. Let wel op dat je de officiële Taxi’s neemt. Heb je al eens een Uber in Brazilië geprobeerd?

De 5 beste autohuur tips voor Brazilië

De 5 beste autohuur tips voor Brazilië

Ontdek Brazilië op je eigen tempo met een huurauto

Niets is leuker dan een land op je eigen manier te verkennen met een huurauto. Je hebt met een auto de vrijheid om te gaan waar en wanneer je wilt en je ontdekt plekken die je anders zou missen. Dat geldt zeker voor je vakantie naar Brazilië, want met een auto zie je meer dan als je afhankelijk bent van het openbaar vervoer, taxi of uber.

Als je zonder zorgen een auto wilt huren tijdens je vakantie, dan is het slim om onze tips eens door te nemen. Voorkomen is in dit geval echt beter dan genezen. Een goede voorbereiding bespaart je een hoop problemen en zonder problemen kun je gewoon doen wat je altijd op vakantie wilt doen! Genieten van alles om je heen!

Tip 1: Boek je huurauto in Nederland

Er zijn nogal wat regels en voorwaarden waar je rekening mee moet houden als je een auto huurt in een ander land. Als je de taal niet spreekt in het land waar je de auto huurt, dan is het verstandig om alles in Nederland al te regelen. Dan weet je ook precies wat er van je verwacht wordt. Mocht er dan tijdens je vakantie toch wat problemen ontstaan, dan kun je altijd terugvallen op de verhuurder in je eigen taal.

Zorg daarom ook altijd dat je belangrijke informatie zoals telefoonnummers voor noodgevallen bij je hebt.

Tip 2: Huur een auto met een all-risk verzekering

Het is heel vervelend als je schade rijdt aan een huurauto tijdens je vakantie. Natuurlijk ben je een goede chauffeur en heb je nog nooit schade gereden, maar rijden in een ander land is anders. Zeker in een land als Brazilië zijn er veel verschillen. Natuurlijk kan het ook goed gaan en is het je eigen beslissing. Wij raden aan om niet te besparen op verzekeringen op je huurauto, want een ongelukje zit in een klein hoekje.

Wij huren onze auto in Brazilië altijd via verschillende aanbieders. Dit hangt vaak af van de beschikbaarheid, prijs en de klasse van de auto. Websites die wij altijd gebruiken om prijzen te vergelijken zijn Rentcars, Rentalcars of via Skyscanner.

Betrouwbare autoverhuurbedrijven in Brazilië zijn Localiza, Movida en Alamo. Vergelijk de prijzen, kijk goed of er een verzekering wordt aangeboden en let op het aantal kilometers die je mag rijden voor deze prijs.

Tip 3: Zorg dat je een geldig rijbewijs en creditcard hebt

Het klinkt misschien wat vreemd, want een auto huren zonder geldig rijbewijs is natuurlijk onmogelijk, maar het hebben van een rijbewijs is nog geen garantie dat je een auto kunt huren. Sommige bedrijven hebben verschillende voorwaarden op het gebied van leeftijd en het aantal jaren dat je een rijbewijs hebt. Lees dus goed de voorwaarden!

Mocht je met meerdere personen in een huurauto willen rijden dan zijn er ook mogelijkheden om iemand mee te verzekeren. Als je iemand niet meeverzekerd hebt dan raden wij aan om die persoon ook niet te laten rijden. Zorg ook dat je een creditcard hebt die gekoppeld kan worden aan je boeking. Eventuele kosten, borg en betalingen gaan allemaal via je creditcard. Zorg ook dat je genoeg limiet hebt op je kaart zodat je niet in de problemen komt als je de auto gaat ophalen.

Een internationaal rijbewijs is niet verplicht, maar wordt wel aangeraden vanwege de taal. Sommige verhuurbedrijven hebben het in de voorwaarde staan. Let hier op!

Een goede voorbereiding en op de hoogte zijn van de regels is belangrijk!

Tip 4: Controleer de auto goed voordat je de huurauto meeneemt

Als je de auto terug brengt dan wordt er altijd een uitgebreide inspectie uitgevoerd. Zorg dat je niet gaat betalen voor schade wat al op de auto zat voordat je hem meenam. Loop er goed om heen en meld alles wat je ziet. Zorg ook dat er een registratie van komt en neem die ook mee. Laat je niet verassen!

Voor meer uitgebreide informatie over het huren van een auto lees je het bericht Auto huren in Brazilië.

Tip 5: Lees de andere tips en aandachtspunten op de website

Auto huren in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Tips voor veiliger autorijden in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Veelgestelde Brazilië vragen en antwoorden

Veelgestelde Brazilië vragen en antwoorden

Veelgestelde Brazilië vragen

Brazilië is een fascinerend land met een rijke cultuur, een gevarieerde natuur en een bruisende levensstijl. Maar hoeveel weet je eigenlijk over dit Zuid-Amerikaanse land? Misschien heb je wel eens gehoord van het carnaval, de samba of de Amazone, maar er is nog veel meer te ontdekken en te leren over Brazilië.

Als je meer wilt weten over Brazilië, ben je hier aan het juiste adres. Wij zijn al jarenlang fan van dit land en delen graag onze kennis en ervaringen met jou. We krijgen regelmatig vragen van onze volgers over allerlei aspecten van Brazilië, zoals de geschiedenis, de cultuur, de taal, het eten, het weer, de bezienswaardigheden en nog veel meer. We beantwoorden deze vragen altijd zo goed mogelijk op basis van onze eigen ervaringen en soms ook met behulp van online bronnen of ons netwerk van Braziliaanse vrienden.

Om jou en andere geïnteresseerden nog beter te informeren over Brazilië, hebben we besloten om alle vragen die ons bereiken online te plaatsen. Zo kun je makkelijk de antwoorden vinden op de meest gestelde vragen over Brazilië. We hebben ook nog een aantal vragen toegevoegd die we online tegenkwamen om het nog completer te maken.

Heb jij nog een vraag over Brazilië die je niet kunt vinden? Laat het ons weten via de contactpagina en we kijken graag met je mee! We zullen ook regelmatig nieuwe vragen en antwoorden toevoegen aan dit bericht!

Waar kun je in Brazilië een simkaart kopen? Als je naar Brazilië reist en je wilt online blijven, heb je een simkaart nodig. Maar hoe werkt dat?

Er zijn verschillende mobiele providers in Brazilië, zoals Claro, Vivo, Tim en Oi. Ze bieden allemaal prepaid simkaarten aan die je kunt opladen met beltegoed en data.

Een simkaart kopen in Brazilië is niet zo moeilijk, maar het activeren en registreren kan soms wat lastig zijn. Dat komt omdat je een Braziliaans identiteitsnummer (CPF) nodig hebt om een simkaart te registreren.

Voor meer informatie over wifi en internet in Brazilië, verwijzen we je graag naar ons bericht Wifi en Internet in Brazilië.

Wat is het maximumbedrag dat je naar Brazilië mag meenemen?

Als je naar Brazilië reist, wil je misschien weten hoeveel geld je mag meenemen zonder problemen te krijgen met de douane. Sinds 31 December 2022 is er een nieuwe wet bekrachtigd die de regels voor het meenemen van geld naar Brazilië versoepelt.

Deze wet heet de “Lei cambial” en staat toe dat je tot 10.000US$ per persoon in contanten of cheques mag meenemen. Voorheen was dit slechts 10.000BR$ per persoon, wat veel minder was. De nieuwe wet is bedoeld om de bureaucratie te verminderen en het makkelijker te maken om geld te wisselen in Brazilië.

Wil je meer weten over de “Lei cambial” en hoe deze je kan helpen bij je reis naar Brazilië?

Lees dan dit artikel van Globo, waarin de wet in detail wordt uitgelegd.

Hoe veilig is Brazilië om te reizen?

Brazilië is een prachtig land met veel te bieden voor reizigers, maar veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid in Brazilië. Is het wel verstandig om naar Brazilië te gaan? Kun je er zonder problemen rondreizen? Het antwoord is: ja, mits je je aan een paar basisregels houdt.

Is het veilig in Brazilië
Is het veilig in Brazilië?

In het artikel Tips voor een veilige vakantie in Brazilië geven we je onze beste tips om veilig te genieten van Brazilië, gebaseerd op onze jarenlange ervaring met dit land. We vertellen je welke plekken je beter kunt vermijden, hoe je je kunt gedragen in het openbaar en wat je moet doen als je toch in een vervelende situatie komt.

Met deze tips kun je met een gerust hart naar Brazilië gaan en de schoonheid en cultuur van dit land ontdekken. Let op: wij kunnen geen 100% veiligheidsgarantie geven voor Brazilië, maar we kunnen je wel helpen om de risico’s zo klein mogelijk te maken.

Wat maakt Brazilië zo bijzonder?

Brazilië is een land vol contrasten, kleuren en ritmes. Het is een land dat bekend staat om zijn feestelijke cultuur, zijn passie voor voetbal, zijn adembenemende natuur en zijn iconische bezienswaardigheden. Als je naar Brazilië gaat, kun je genieten van het bruisende carnaval, de swingende samba, de prachtige stranden, de rijke flora en fauna, de levendige steden en de indrukwekkende monumenten.

Denk bijvoorbeeld aan Rio de Janeiro, met zijn beroemde Copacabana en Ipanema stranden, zijn kleurrijke favela’s en zijn majestueuze Christus de Verlosser beeld. Of denk aan het Amazonewoud, het grootste tropische regenwoud ter wereld, waar je een enorme diversiteit aan planten en dieren kunt ontdekken.

Brazilië is een land dat je moet ervaren om het te geloven. Wil je meer weten over Brazilië en wat je er allemaal kunt doen?

Bezoek dan de pagina Bestemmingen in Brazilië en Reistips Brazilië waar je alle informatie vindt die je nodig hebt om je reis naar Brazilië te plannen.

Hoe kun je makkelijk en voordelig geld overmaken naar Brazilië?

Als je familie, vrienden of zakenpartners hebt in Brazilië, wil je misschien wel eens geld naar hen overmaken. Maar hoe doe je dat op een snelle, veilige en goedkope manier? Wij hebben de oplossing voor je: Wise.

Wise is een online platform waarmee je geld kunt overmaken naar meer dan 80 landen, waaronder Brazilië. Met Wise kun je geld versturen naar Brazilië tegen de echte wisselkoers, zonder verborgen kosten of opslagen. Bovendien is het proces heel eenvoudig en duurt het meestal maar een paar minuten voordat het geld aankomt bij de ontvanger.

Wil je meer weten over hoe Wise werkt en hoe je geld kunt overmaken naar Brazilië vanuit Nederland? Lees dan ons blogbericht ‘‘Hoe maak je geld over naar Brazilië vanuit Nederland?’’, waarin we je stap voor stap uitleggen hoe je Wise kunt gebruiken om geld te versturen naar Brazilië.

Hoe reis je met de bus van Natal naar Fortaleza?

Als je van plan bent om van Natal naar Fortaleza te reizen, kun je overwegen om de bus te nemen. De bus is een comfortabele en betaalbare manier om door Brazilië te reizen.

Er zijn verschillende busmaatschappijen die deze route aanbieden, zowel overdag als 's nachts. Een nachtbus kan handig zijn als je tijd en geld wilt besparen, maar let wel goed op je veiligheid. Houd je tas altijd bij je, ook als je even de bus uitstapt. Laat je tas niet onder je stoel liggen, want dieven kunnen er makkelijk bij komen.

Natal

Fortaleza

Om een ticket voor de bus te kopen, kun je gebruik maken van de website Busbud.com. Hier kun je de prijzen, tijden en beschikbaarheid van de bussen vergelijken en je ticket online boeken. Je kunt ook naar het busstation van Natal gaan en daar je ticket kopen, maar dan loop je het risico dat de bus vol zit of dat je meer betaalt.

Hoe plan je een bezoek aan de Iguazu watervallen?

De Iguazu watervallen zijn een van de meest spectaculaire natuurwonderen van Brazilië. Ze liggen op de grens tussen Brazilië en Argentinië en bestaan uit meer dan 200 watervallen die samen een indrukwekkend schouwspel vormen.

Als je de Iguazu watervallen wilt bezoeken, raden we je aan om minstens drie dagen uit te trekken om beide kanten van de watervallen te zien. De Braziliaanse kant geeft je een panoramisch uitzicht over de watervallen, terwijl de Argentijnse kant je dichter bij het water brengt.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Uitkijkplatform Devils Throat
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Foz do Iguaçu-Iguazu watervallen-Boottocht

Naast de watervallen kun je ook andere leuke activiteiten doen in de omgeving, zoals een vogelpark bezoeken, een helikoptervlucht maken of het drielandenpunt van Brazilië, Argentinië en Paraguay bekijken.

Wil je meer weten over hoe je de Iguazu watervallen kunt bezoeken en wat je er allemaal kunt doen?

Lees dan ons blogbericht ‘‘Iguazu watervallen : Lees hier onze tips, bezienswaardigheden en ervaringen’’, waarin we je alles vertellen over dit prachtige natuurgebied.

Hoe koop je bustickets in Brazilië?

Brazilië is een groot land met veel verschillende bestemmingen om te ontdekken. Een van de beste manieren om door Brazilië te reizen is met de bus. De bussen zijn comfortabel, betaalbaar en frequent. Maar hoe koop je bustickets in Brazilië? Moet je ze van tevoren reserveren of kun je ze ter plekke kopen?

Wij hebben de antwoorden voor je. Onze ervaring is dat je meestal geen probleem hebt om een busticket te kopen op het busstation, vlak voordat de bus vertrekt. Dit geeft je meer flexibiliteit om je reisplannen aan te passen als dat nodig is.

Als je liever van tevoren je busticket wilt kopen, kun je dat ook online doen. Je kunt bijvoorbeeld de website van Busbud.com gebruiken. Hier kun je de prijzen, tijden en beschikbaarheid van de bussen zien en je ticket veilig online betalen.

De leukste excursies in Rio de Janeiro die je niet mag missen

Rio de Janeiro is een stad vol leven, kleur en cultuur. Het is een stad die je moet beleven om te begrijpen waarom het de bijnaam “Cidade Maravilhosa” (prachtige stad) heeft gekregen. Er is zoveel te zien en te doen in Rio de Janeiro dat je misschien niet weet waar je moet beginnen.

Daarom hebben we een lijst gemaakt van de leukste excursies in Rio de Janeiro die je niet mag missen. Deze excursies laten je de hoogtepunten van Rio de Janeiro zien, maar ook de minder bekende kanten van deze fascinerende stad.

Samba City

Dit is een groot complex waar veel samba scholen hun voorbereidingen treffen voor het carnavalsfeest dat elk jaar in februari of maart plaatsvindt. Je kunt hier een kijkje nemen achter de schermen van het grootste feest ter wereld en zelfs meedoen met een samba les.

Mijnbrazilie-Brazilie-Rio-de-Janeiro-Samba-City-Cidade-do-Samba-Barracoes-das-escolas-de-samba
Carnaval - Verklede mensen vieren Carnaval op straat in Rio de Janeiro
Carnaval Parade Rio de Janeiro

Lees meer informatie over carnaval in Brazilië in het bericht ''De beste plekken om carnaval te ervaren in Brazilië''.

We horen graag hoe je Carnaval ervaring in Brazilië is geweest!

Avondwandeling in Lapa

Dit is de meest levendige buurt van Rio de Janeiro, waar je kunt genieten van de leuke barretjes, restaurants, muziek en dans. Je kunt hier een Caipirinha drinken, de beroemde Braziliaanse cocktail, en je laten meevoeren door het ritme van de samba.

Lapa
Lapa - Arcos da Lapa - Uitzicht over de baai van Guanabara - Suikerbroodberg

Als je naar Rio de Janeiro gaat om lekker te feesten dan is de buurt Lapa daar uitstekend geschikt voor. Op zoek naar leuke plekken om te overnachten?

Lees dan ons bericht ''Hotels en hostels in Rio de Janeiro: tips en aanbevelingen voor een onvergetelijk verblijf''.

Christus de Verlosser en Suikerbroodberg

Dit zijn de twee meest iconische bezienswaardigheden van Rio de Janeiro, die je een adembenemend uitzicht geven over de stad en de baai. Je kunt ze bereiken met een kabelbaan of een treintje, of als je avontuurlijk bent, met een helikoptervlucht.

Christus de verlosser Rio de Janeiro
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Pão de Açúcar-Suikerbroodberg-Baai van Guanabara

Meer weten over deze twee prachtige bezienswaardigheden in Rio de Janeiro? Lees dan het bericht Christus de verlosser : Het standbeeld in Rio de Janeiro of Pão de Açúcar is een populaire bezienswaardigheid in Rio de Janeiro.

Voetbalwedstrijd in Maracanã

Dit is een van de grootste en beroemdste voetbalstadions ter wereld, waar je de passie en het enthousiasme van de Braziliaanse supporters kunt ervaren. Je kunt hier een wedstrijd zien van een van de lokale teams, zoals Flamengo, Fluminense, Vasco da Gama of Botafogo.

Maracanã stadion in Brazilië

Kaartjes kun je op veel plekken kopen. Vraag eens bij de receptie van het hotel of probeer een kaartje te kopen bij het stadion.

Meer informatie over voetbal in Brazilië lees je in het bericht ''Voetbal in Brazilië''.

Fietstour door Rio de Janeiro

Dit is een leuke en actieve manier om Rio de Janeiro te verkennen. Je kunt fietsen langs de beroemde stranden, zoals Copacabana en Ipanema, maar ook door het historische centrum, het Tijuca woud en andere interessante plekken.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Suikerbroodberg-Fietspad in Rio de Janeiro langs de baai van Guanabara
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Zona Sul-Copacabana-Fietspad langs het strand van Copacabana

Fietsen kun je huren bij Baja Bikes en dan krijg je ook een kaart mee zodat je precies weet waar je allemaal langs kunt fietsen. Dit is wel prettig, want dan hoef je ook niet met je telefoon in de hand te zoeken waar je heen moet.

Wil je meer inspiratie en informatie over wat er allemaal te doen is in Rio de Janeiro?

Lees dan ons bericht ''Rio de Janeiro : Bezienswaardigheden en tips Rio de Janeiro Brazilië'', waarin je nog meer tips geven om het beste uit je bezoek aan deze prachtige stad te halen.

Hoe kun je in Nederland genieten van een Braziliaanse Caipirinha?

Een Caipirinha is een heerlijke Braziliaanse cocktail die gemaakt wordt met cachaca, limoen, suiker en ijs. Het is de perfecte drank om je even in Brazilië te wanen. Maar waar kun je in Nederland cachaca kopen, het belangrijkste ingrediënt van een Caipirinha?

Wij hebben een paar tips voor je.

Recept Caipirinha

Braziliaanse producten kopen

Je kunt cachaça vinden bij de meeste slijterijen, maar niet allemaal hebben ze deze Braziliaanse drank in hun assortiment. Een betere optie is om cachaça online te zoeken of stap een gall & gall winkel binnen. Daar hebben ze altijd wel een flesje staan. Online kun je veel aanbieders vinden van cachaça en dan laat je het thuis bezorgen.

Je kunt ook online een Caipirinha pakket kopen, waar alles in zit wat je nodig hebt om een lekkere Caipirinha te maken: cachaça, limoenen, suiker en een stamper.

Wil je weten hoe je zelf een Caipirinha kunt maken? Lees dan het bericht De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha, waar we je stap voor stap laten zien hoe je deze Braziliaanse cocktail kunt bereiden. Proost!

Hoe lang heb je nodig om de Pantanal te bezoeken en hoe kom je er?

De Pantanal is het grootste draslandgebied ter wereld en een paradijs voor natuurliefhebbers. Het ligt grotendeels in Brazilië, maar strekt zich ook uit tot Bolivia en Paraguay. In de Pantanal kun je een enorme diversiteit aan planten en dieren bewonderen, zoals kaaimannen, capibara’s, jaguars, ara’s en toekans.

Om de Pantanal te bezoeken heb je minstens drie dagen nodig, maar je kunt er ook langer blijven als je meer wilt zien en doen. Er zijn verschillende activiteiten mogelijk in de Pantanal, zoals boottochten, wandelingen, paardrijden, vissen en vogels spotten.

Je kunt ook overnachten in een van de vele lodges of fazendas die in de Pantanal te vinden zijn.

Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Panthera Onca-Cuiaba River
Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Jacare

Om de Pantanal te bereiken kun je het beste vliegen naar een van de twee belangrijkste steden die als toegangspoorten dienen: Campo Grande of Cuiabá. Vanuit deze steden kun je een bus of een auto huren om naar de Pantanal te gaan.

De Pantanal is een unieke bestemming die je niet mag missen als je van natuur houdt. Wil je meer weten over hoe je de Pantanal kunt bezoeken en wat je er allemaal kunt doen? Lees dan ons bericht ‘‘Pantanal: Lees hier onze tips, bezienswaardigheden en ervaringen’’, waarin we je meer informatie geven over dit prachtige natuurgebied.

Hoe regel je extra ruimbagage bij GOL airlines in Brazilië?

Als je met GOL airlines een binnenlandse vlucht maakt in Brazilië, heb je recht op een gratis handbagage van maximaal 10 kg. Als je ook ruimbagage wilt meenemen, moet je daar extra voor betalen. Je kunt dit op twee manieren doen: online of op het vliegveld.

Online kun je via de website van GOL, bij mijn reserveringen, extra ruimbagage boeken en betalen (je kunt de website van GOL vertalen in het Nederlands). Dit is meestal goedkoper dan op het vliegveld. Op het vliegveld kun je tijdens het inchecken ook nog extra ruimbagage kopen, maar dan betaal je meer.

Dit geldt ook voor andere vliegmaatschappijen in Brazilië, zoals LATAM airlines.

Hoe kun je de Transpantaneira rijden met een huurauto en wanneer is de beste tijd?

De Transpantaneira is een avontuurlijke weg die dwars door de Pantanal loopt, het grootste draslandgebied ter wereld. Je kunt de Transpantaneira rijden met een huurauto, maar je moet wel rekening houden met een paar dingen. De weg is 147 km lang en bestaat uit gravel en 122 houten bruggetjes.

De weg is niet geasfalteerd en kan modderig en glad zijn, vooral in het regenseizoen. Je hebt geen 4x4 nodig, maar wel een auto met een goede bodemvrijheid. Je moet ook voorzichtig rijden en opletten voor gaten, kuilen en dieren op de weg.

Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso-Pantanal-Transpantaneira-Weg met houten brug
Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso-Pantanal-Transpantaneira-Ingang van de Transpantaneira
Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso-Pantanal-Porto Jofre-Transpantaneira-Houten vervallen brug

De beste tijd om de Transpantaneira te rijden is in het droge seizoen, van juni tot oktober. Dan staat het water lager en kun je meer dieren zien langs de weg. In het regenseizoen, van december tot maart, staat het water hoger en kan de weg overstroomd of onbegaanbaar zijn.

Als je de Transpantaneira wilt rijden met een huurauto, kun je het beste beginnen in Poconé, een stadje op ongeveer 100 km van Cuiabá, de hoofdstad van Mato Grosso. Daar kun je een auto huren en ook overnachten in een hotel of pousada. Vanuit Poconé kun je de Transpantaneira volgen tot Porto Jofre, het eindpunt van de weg.

Ben je op zoek naar een manier om van Rio de Janeiro naar Búzios te reizen?

Dan is de bus een goede optie. Met bus 1001 kun je comfortabel en voordelig deze populaire bestemming bereiken. De busrit duurt ongeveer 2,5 uur en kost slechts 60 Braziliaanse reals. Bussen in Brazilië zijn betrouwbaar en veilig.

Om je bustickets te reserveren, kun je gebruik maken van de website Busbud.com. Daar vind je alle informatie over de vertrek- en aankomsttijden, de opstapplaatsen en de betaalmethoden. Zo kun je gemakkelijk je reis plannen en genieten van Búzios.

Pantanal is een prachtige bestemming in Brazilië waar je de natuur en de dieren kunt bewonderen. Wil je weten of je van te voren moet boeken om daar te komen? Dat hangt af van je voorkeur.

In Brazilië kun je meestal alles ter plaatse regelen, ook voor Pantanal. Maar als je liever geen risico neemt, kun je het ook een paar dagen van te voren doen. Het is wel aan te raden om tijdens feestdagen wel van te voren te boeken, want dan kan het drukker zijn.

Droom je ervan om een paar maanden in Brazilië te verblijven en daar wat geld te verdienen in de horeca?

Dan moet je wel rekening houden met een aantal zaken. Ten eerste heb je een speciaal visum nodig om te mogen werken in Brazilië als buitenlander. Dit is niet toegestaan met een toeristenvisum, maar dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is. Je kunt altijd ter plaatse informeren naar de mogelijkheden.

Ten tweede moet je weten dat je als toerist maximaal 90 dagen achter elkaar in Brazilië mag blijven. Daarna moet je het land weer verlaten voor 90 dagen voordat je terug mag komen. Dus als je langer wilt blijven, moet je een andere oplossing zoeken.

Meer informatie over visum en mogelijkheden om te verblijven in Brazilië lees je in het bericht Heb je een visum nodig om naar Brazilië te reizen?

Ik wil langer dan 90 dagen in Brazilië verblijven om te reizen. Kan ik mijn visum ter plaatse verlengen?

Brazilië is een geweldig land om te reizen, maar je kunt er niet zomaar zo lang blijven als je wilt. De regels zijn vrij duidelijk: je mag maximaal 90 dagen per half jaar in Brazilië zijn. Dus als je langer wilt blijven, moet je het land verlaten en 90 dagen wachten voordat je terug mag komen.

Je kunt je visum niet ter plaatse verlengen of een andere regeling treffen. Als je te laat het land verlaat, krijg je een boete van 100 Braziliaanse reals per dag.

Wil je een bijdrage leveren aan de Braziliaanse samenleving en een onvergetelijke ervaring opdoen?

Dan is vrijwilligerswerk een mooie optie. In Brazilië zijn er veel organisaties die vrijwilligers verwelkomen en ondersteunen. Een voorbeeld daarvan is Edumais in Rio de Janeiro. Edumais richt zich op de kinderen in de Favela’s en geeft ze onderwijs en sport om ze een betere toekomst te bieden. Je kunt je aanmelden als vrijwilliger via de website van Edumais en de mogelijkheden bekijken.

Heb je zin om Brazilië te ontdekken met een huurauto?

Dat kan! Wij hebben al veel ervaring met auto rijden in Brazilië en we kunnen je vertellen dat het veilig en leuk is. Natuurlijk zijn er wel een aantal tips en tricks die je moet weten voordat je op pad gaat. Die hebben we voor je op een rijtje gezet. Klik op de link om naar het artikel te gaan waar we alles uitleggen.

Auto huren in Brazilië

Tips voor veilig autorijden in Brazilië

Kun je ons een leuk hostel adviseren in Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro is een geweldige stad om te bezoeken en er zijn veel hostels waar je kunt overnachten. Sommige hostels die we je kunnen aanraden zijn Books hostel, Bamboo Rio hostel, El Misti hostel en Ipanema beach hostel. Maar er zijn er nog veel meer. Het hangt ook af van de wijk waar je wilt verblijven. Rio de Janeiro heeft verschillende wijken met elk hun eigen sfeer en bezienswaardigheden.

Om je te helpen een keuze te maken, hebben we een bericht geschreven over ‘‘Hostels in Rio de Janeiro’’. Daar vind je meer informatie over de hostels en de wijken waar ze zich bevinden.

Is Brazilië wel een veilig land?

Brazilië is een prachtig land, maar je vraagt je misschien af of het wel veilig is om er naartoe te gaan. Je hoort immers veel negatieve berichten over schietpartijen en politieke problemen. Wij kunnen je geruststellen: wij hebben Brazilië vaak bezocht en we hebben ons nooit onveilig gevoeld. Natuurlijk zijn er wel plekken die je beter kunt vermijden, vooral de armere gebieden waar veel criminaliteit is. Maar Brazilië is zo groot dat er ook veel plekken zijn waar je heerlijk kunt genieten van de cultuur, de natuur en de mensen.

Om je te helpen een veilige Brazilië vakantie te hebben, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Die vind je in ons bericht over ‘‘Veilig reizen in Brazilië’’. Daar lees je wat je wel en niet moet doen om problemen te voorkomen. We kunnen je geen garanties geven, maar we kunnen je wel zeggen dat Brazilië het waard is om te bezoeken. Het is een fantastisch land!

Kun je in Brazilië goed reizen met een taxi? en hebben ze daar ook Uber?

Brazilië is een groot land en soms wil je misschien een taxi of een Uber nemen om je te verplaatsen. Dat kan! In Brazilië zijn er veel taxi’s en Uber’s beschikbaar. Uber is niet overal actief, maar wel in de meeste steden en grotere plaatsen. Je kunt op de app zien of er Uber’s in de buurt zijn. Als dat niet zo is, kun je altijd een taxi nemen. Een Uber is meestal goedkoper dan een taxi.

We hebben een aantal tips voor je verzameld over hoe je het beste met een taxi of een Uber kunt reizen in Brazilië.

Reizen met een Taxi

Reizen met Uber

Brazilië is een geweldige bestemming, maar hoe kom je er voor een goede prijs?

Het vinden van goedkope vliegtickets naar Brazilië is niet altijd makkelijk. De prijzen kunnen veel verschillen en de voorwaarden kunnen ook verwarrend zijn. Vroeger kreeg je bij een vliegticket alles inbegrepen, maar nu moet je vaak extra betalen voor bagage en stoelen. Dat kan een vliegticket naar Brazilië een stuk duurder maken.

Om je te helpen een goedkope vliegticket naar Brazilië te boeken, hebben we een aantal tips voor je opgesteld. Die vind je in ons bericht over ‘‘Goedkope vliegtickets naar Brazilië’’.

Daar lees je waar je op moet letten en hoe je de beste deals kunt vinden. Laat je ons weten wat voor vliegticket naar Brazilië je hebt gevonden/geboekt en hoe je reis is verlopen?

Wij willen graag naar het carnaval in Rio de Janeiro, maar schrokken een beetje van de prijzen van de parade in de Sambódromo. Zijn er nog alternatieven?

Carnaval in Rio de Janeiro is een unieke ervaring, maar het kan ook duur zijn. Vooral de parade in de Sambódromo is erg prijzig. Gelukkig zijn er ook andere manieren om carnaval te vieren in Rio de Janeiro.

De stad is één groot feest met veel straatfeesten (Blocos) waar je gratis of voor weinig geld aan kunt meedoen. Voor het carnaval, tijdens het carnaval en na het carnaval kun je overal genieten van de muziek, de dans en de sfeer.

Hostels in Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Om te weten waar en wanneer de Blocos zijn, kun je een app downloaden van Carnablocos. Deze app geeft je alle informatie over de locaties en tijden van de Blocos. De app is wel alleen in het Portugees, dus misschien heb je wat hulp nodig om het te begrijpen. Je kunt ook altijd vragen in je hostel of hotel. De lokale mensen weten wel waar de leukste feesten zijn.

Zorg wel dat je alles op tijd boekt, want tijdens het carnaval is bijna alles volgeboekt!

Wij zijn op zoek naar een winterzonbestemming en kwamen jullie site tegen. Kun je in de winter ook goed naar Brazilië?

Brazilië is een heerlijke bestemming om de winter te ontvluchten. Als het bij ons koud en donker is, is het in Brazilië warm en zonnig. Je kunt zeggen dat Brazilië het tegenovergestelde seizoen heeft van ons. Dus als je op zoek bent naar een winterzonvakantie, dan is Brazilië een goede optie.

Natal

Pipa

Vooral de noordoostkust van Brazilië heeft prachtige stranden en een tropisch klimaat zoals bijvoorbeeld bovenstaande bestemmingen Natal en Pipa.

Meer informatie over Brazilië als winterzonbestemming vindt je in ons bericht ‘‘Goedkope winterzonbestemmingen in Brazilië’’. Daar lees je over de beste plekken om te bezoeken tijdens onze winters.

We zijn nu al weer een tijdje terug uit Brazilië en missen het heerlijke eten. Kennen jullie een goed Braziliaans restaurant?

Brazilië heeft een heerlijke keuken en we snappen dat je die mist. Gelukkig zijn er in Nederland ook een paar restaurants waar je Braziliaans kunt eten. Een van de bekendste is Rodizio in Scheveningen. Daar kun je smullen van verschillende soorten vlees en genieten van de Braziliaanse sfeer en muziek.

Lees het bericht ‘‘Braziliaanse restaurants in Nederland’’ voor meer tips.

Wij hebben in de vakantie Guaraná Antarctica gedronken in Brazilië en dit vonden wij erg lekker. Kun je dit in Nederland ook krijgen?

Guaraná Antarctica is een populair Braziliaans drankje dat je ook in Nederland kunt vinden. Je kunt bij sommige Albert Heijn winkels in Nederland een blikje kopen of je kunt naar een Braziliaanse winkel gaan, bijvoorbeeld in Amsterdam.

Tegenwoordig kun je de blikjes ook kopen bij de Action. We weten niet zeker of dit bij alle Action winkels te verkrijgen is, maar wellicht dat je bij de Action in je woonplaats eens kunt kijken. De prijzen zijn in ieder geval zoals je bij Action gewend bent. Goedkoop!

Wat is de beste reistijd om naar Brazilië te gaan? We willen namelijk niet in het regenseizoen naar Brazilië.

Brazilië is een groot en divers land met verschillende klimaten. Daarom is het niet zo makkelijk om te zeggen wat de beste reistijd is om naar Brazilië te gaan. Het hangt er namelijk van af waar je naartoe wilt in Brazilië. Sommige gebieden hebben een regenseizoen en andere niet. Graag verwijzen we je naar het bericht ‘‘Wat is de beste reistijd om naar Brazilië te reizen?’’.

In dit bericht geven we je per regio/gebied een advies over de beste reistijd om naar Brazilië te gaan.

Wij zitten op dit moment in Manaus en willen graag een amazone tour doen van ongeveer drie dagen. Weet jij waar we dit kunnen regelen?

Wat leuk dat je een amazone tour wilt doen vanuit Manaus. Wij hebben zelf geen ervaring met deze tour, maar wij hebben wel goede dingen gehoord over ‘‘Amazon deep jungle tour’’. De eigenaar is een Nederlander die al jaren in de amazone woont. Hij spreekt Portugees, Nederlands en Engels.

Ga naar de website van Amazon deep jungle tours voor meer informatie. We zijn benieuwd naar je ervaring!

Weten jullie ook een bedrijf die snorkel tours organiseert in Bonito Brazilië?

Ben je op zoek naar een bedrijf dat snorkel tours aanbiedt in Bonito Brazilië? Dan heb ik een goede tip voor je. In de hoofdstraat van Bonito vind je het bedrijf Boni tour, waar je een snorkel arrangement kunt boeken voor ongeveer 200 Braziliaanse reals.

Je kunt kiezen uit verschillende rivieren om te snorkelen, zoals de Rio Sucuri, de Rio Peixe, de Rio Formoso of de Rio da Prata. Deze rivieren zijn glashelder en vol met vissen, dankzij de warmwaterbronnen die hier aan de oppervlakte komen. Je kunt ook grotten verkennen en genieten van de natuur.

Op de website van Boni tour kun je meer informatie vinden over de snorkel tours en de prijzen. Het is een unieke ervaring die je niet wilt missen. Veel plezier!

Wij gaan volgende week naar Paraty en zijn nog op zoek naar een leuke hostel. Kun jij ons iets aanraden?

Als je volgende week naar Paraty gaat, wil je natuurlijk een leuke hostel vinden om te overnachten. Gelukkig zijn er genoeg opties om uit te kiezen. Ik heb er een paar voor je op een rijtje gezet.

Een van de meest bijzondere hostels in Paraty is Pousada Happy Hammock. Dit hostel ligt op een schiereiland en is alleen per boot bereikbaar. Je slaapt in een hangmat of een kamer met uitzicht op de zee. Je kunt er ook snorkelen, kajakken of relaxen op het strand. Het is de perfecte plek om te ontsnappen aan de drukte en te genieten van de natuur.

Als je liever in het centrum van Paraty verblijft, kun je kiezen voor Vibe Hostel. Dit hostel ligt op loopafstand van het historische centrum, het busstation en een grote supermarkt. Het hostel heeft een gezellige bar, een zwembad en een terras. De eigenaar geeft je graag tips en ideeën voor leuke activiteiten in de omgeving.

Paraty
Haven van Paraty

Paraty is een populaire bestemming in Brazilië, maar wat is er allemaal te doen? Je kunt het koloniale verleden van de stad ontdekken in de charmante straatjes en gebouwen. Je kunt ook een boottocht maken naar de eilanden en baaien van de Costa Verde. Of je kunt je laten verrassen door de prachtige natuur en watervallen in het regenwoud.

Meer informatie over Paraty lees je in het bericht ''Paraty is een populaire bestemming in Brazilië, maar wat is er allemaal te doen?''.

Ik hoop dat je een geweldige tijd hebt in Paraty!

Is het leven in Brazilië duur?

Brazilië is een geweldig land om te bezoeken, maar hoeveel kost het om er te leven? Dat hangt af van je levensstijl en waar je verblijft. Brazilië is over het algemeen goedkoper dan veel andere landen, maar er zijn ook grote verschillen tussen de regio’s en de steden.

De wisselkoers is gunstig op het moment, maar net als in andere landen worden veel producten duurder en daarmee, vooral voor de Brazilianen, heeft dit invloed op de koopkracht en bestedingen.

Wij adviseren om ons bericht Tips om geld te besparen voor en tijdens je vakantie naar Brazilië te lezen. Daar geven we tips en ideeën om je reis naar Brazilië goedkoper te maken.

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Rondreizen in Brazilië: een onvergetelijke ervaring

Brazilië is een land vol contrasten en verrassingen. Het is bijna net zo groot als Europa en heeft voor ieder wat wils. Van tropische stranden tot indrukwekkende natuurparken, van bruisende steden tot kleurrijke cultuur, van heerlijk eten tot swingende muziek. Een rondreis door Brazilië is een avontuur dat je niet snel zult vergeten.

Als je naar Brazilië wilt reizen, heb je veel mogelijkheden om je reis samen te stellen. Je kunt rechtstreeks vliegen naar São Paulo of Rio de Janeiro, de twee grootste steden van het land.

Eenmaal in Brazilië kun je verschillende regio’s ontdekken, afhankelijk van je interesses en de tijd die je hebt. Je kunt bijvoorbeeld de zuidoostkust verkennen, waar je de beroemde stranden van Copacabana en Ipanema vindt, maar ook het historische Paraty en het groene Ilha Grande. Of je kunt naar het noordoosten gaan, waar je de koloniale charme van Salvador en de paradijselijke eilanden van Fernando de Noronha kunt bewonderen.

Als je van natuur houdt, mag je de Amazone niet missen. Dit is het grootste regenwoud ter wereld en een thuis voor duizenden planten- en diersoorten. Je kunt hier een boottocht maken over de rivier, een jungle lodge bezoeken of zelfs slapen in een hangmat onder de sterrenhemel. Een andere natuurlijke attractie die je niet mag missen zijn de watervallen van Foz do Iguaçu. Dit zijn meer dan 200 watervallen die over een lengte van 3 kilometer naar beneden storten. Je kunt ze van dichtbij bekijken via loopbruggen of met een helikoptervlucht.

Als je van cultuur houdt, kun je ook veel leren over de geschiedenis en tradities van Brazilië. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan Ouro Preto, een stad die op de werelderfgoedlijst staat vanwege zijn barokke architectuur en goudmijnen. Of je kunt naar Olinda gaan, een stad die bekend staat om zijn kleurrijke huizen en carnavalsfeesten. Of je kunt naar Brasilia gaan, de hoofdstad die ontworpen is door de beroemde architect Oscar Niemeyer.

Wat je ook kiest om te doen tijdens je rondreis door Brazilië, je zult zeker genieten van de gastvrijheid en vrolijkheid van de Brazilianen. Ze houden van voetbal, samba en caipirinha’s en ze weten hoe ze plezier moeten maken. Ze zullen je verwelkomen met een glimlach en je laten zien waarom Brazilië zo speciaal is.

Als je meer wilt weten over rondreizen in Brazilië, kun je op onze website voldoende informatie vinden die je niet mag missen. Je vindt er tips en ervaringen over het boeken van vliegtickets, hotels en eventueel informatie over het huren van een auto. Wij helpen je graag om jouw droomreis naar Brazilië te realiseren, want ons doel is om iedereen kennis te laten maken met dit prachtige land!

Rondreizen in Brazilië met het vliegtuig

Vliegen in Brazilië is een goede optie om het land te verkennen. De prijzen zijn vaak schappelijk en de wachttijden zijn meestal niet lang. Natuurlijk zijn er soms uitzonderingen, maar over het algemeen zijn we tevreden. Soms heb je een korte overstaptijd, maar dat verloopt altijd goed.

De medewerkers op het vliegveld zijn vaak vriendelijk en behulpzaam. Wij zeggen altijd: behandel de mensen zoals je zelf behandeld wilt worden en het komt helemaal goed. Let wel op dat tijdens vakantieperiodes het soms een chaos kan zijn in Brazilië. Vooral in de maanden december, januari en februari kan het ontzettend druk zijn op de vliegvelden in Brazilië.

In Brazilië heb je verschillende luchtvaartmaatschappijen (Gol Transportes Aéreos, LATAM Brasil, Azul Brazilian Airlines en Avianca Brazil) waar je een vliegticket kunt boeken.

Als je een binnenlandse vlucht wil boeken in Brazilië, kun je dit via verschillende websites boeken. Wij vergelijken altijd prijzen via websites zoals Skyscanner en Tix.nl. Zo kun je de beste deals vinden voor je binnenlandse vlucht in Brazilië.

Soms kan het voordeliger zijn om rechtstreeks te boeken bij één van de Braziliaanse luchtvaartmaatschappijen. Er is vaak wel een mogelijkheid om de website te vertalen naar het Engels. Nadeel is dat het soms lastig is om te boeken omdat je namelijk een CPF moet invullen. CPF kun je vergelijken met je Nederlandse BSN nummer.

Er zijn wel mogelijkheden om dit te omzeilen, maar dit is voor elke website weer anders. De gemakkelijkste weg is om het via Skyscanner of Tix.nl te doen. Uiteraard is de keuze aan jezelf.

Rondreizen in Brazilië met een huurauto

Een huurauto geeft je in Brazilië de mogelijkheid om op plaatsen te komen waar je normaal met het openbaar vervoer maar moeilijk komt en je kunt natuurlijk veel tijd winnen omdat je nergens hoeft te wachten. Een auto huren in Brazilië is niet alleen gemakkelijk, maar ook een hele beleving. Veel wegen zijn slecht en de gemiddelde Braziliaan rijdt toch wel wat anders dan we in Nederland gewend zijn.

Mocht je besluiten om rond te reizen in Brazilië met een huurauto dan adviseren wij om het bericht Tips voor veiliger autorijden in Brazilië eens te lezen. Daarin lees je bruikbare tips en ervaringen die je kunnen helpen.

Verder is het leuk dat je onderweg kunt stoppen in kleine dorpjes waar je vaak voor weinig heerlijk kunt eten en op de marktjes kun je voor een leuke prijs vanalles kopen.

Onderweg kom je leuke dorpjes met restaurants en marktjes tegen
Onderweg kom je leuke marktjes tegen

Een auto huren in Brazilië is ook geen enkel probleem. Vaak adviseren wij wel om van te voren in Nederland alvast te boeken. Je hebt namelijk best wel veel regels en voorwaarden en dat is gemakkelijker om te lezen als alles in je eigen taal is. Verder kun je dan ook goed advies inwinnen met betrekking tot verzekeringen en risico's.

Ons advies is om het bericht Auto huren in Brazilië te lezen. Daarin geven wij veel tips op basis van onze ervaringen met het huren van een auto in Brazilië.

Rondreizen in Brazilië met een touringcar

Een van de manieren om Brazilië te ontdekken is met een touringcar. Met de bus kun je comfortabel en voordelig reizen tussen de grote steden, zoals Rio de Janeiro, São Paulo, Salvador en Brasilia. De touringcars in Brazilië zijn van hoge kwaliteit en hebben meestal airconditioning, wifi en verstelbare stoelen. Je kunt ook kiezen of je overdag of 's nachts wilt reizen, afhankelijk van je voorkeur en budget.

Wij raden je aan om 's nachts te reizen als je tijd en geld wilt besparen. Je kunt dan slapen in de bus en overdag de bestemmingen verkennen. Bovendien zijn de nachtbussen vaak rustiger en koeler dan de dagbussen, die soms last hebben van de felle zon en het drukke verkeer. Let altijd wel op je waardevolle spullen.

Ga voor route's, tijden, beschikbaarheid en prijzen naar de website van Busbud Brasil.

Laatste tip voor het rondreizen in Brazilië

In veel steden van Brazilië kun je ook goed met de metro reizen, maar ook met stadsbussen. In verband met veiligheid is dit niet altijd aan te raden. Het is lastig om per stad en wijk aan te geven waar je wel veilig kan reizen en waar niet.

Wij vragen daarom altijd in ons hotel, pousada, hostel of andere overnachtingsplek wat te doen. De lokale mensen kunnen je uitstekend uitleggen wat je wel en niet kan doen inzake veiligheid.

In Brazilië kun je ook goed reizen met een Taxi of met een Uber. Beide zijn goed te betalen, maar een Uber is vaak wel goedkoper. Veelal gebruik je deze mogelijkheden op de wat kortere afstanden.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Op vakantie naar Cumbuco in Brazilië

Op vakantie naar Cumbuco in Brazilië

Cumbuco Brazilië: een paradijs voor kitesurfers en strandliefhebbers

Ben je op zoek naar een tropische vakantiebestemming waar je kunt genieten van zon, zee en avontuur? Dan is Cumbuco Brazilië de perfecte plek voor jou. Cumbuco is een charmant vissersdorp in het noordoosten van Brazilië, aan de kust van de deelstaat Ceará. Het ligt op slechts 50 kilometer van Fortaleza, een bruisende stad met veel cultuur en entertainment.

Cumbuco is een van de beste plekken ter wereld om te kitesurfen, dankzij de constante wind, de lange witte zandstranden en de hoge zandduinen.

Praia do Cumbuco

Maar ook als je niet van kitesurfen houdt, is er genoeg te doen in Cumbuco. Je kunt er relaxen onder een palmboom, zwemmen in de azuurblauwe zee, buggytours maken door de duinen, paardrijden over het strand, sandboarden van de heuvels of quadrijden door de natuur. Er is voor ieder wat wils in Cumbuco.

Cumbuco is ook een geweldige uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Je kunt bijvoorbeeld een dagtrip maken naar Fortaleza of andere nabijgelegen plaatsen, zoals Lagoinha, Jericoacoara of Canoa Quebrada.

Mijnbrazilie-Brazilië-Ceará-Fortaleza-In Fortaleza schijnt bijna altijd de zon

Fortaleza

Mijnbrazilie-Brazilië-Ceará-Jericoacoara-Vissersboten op het strand

Jericoacoara

Deze plaatsen hebben allemaal hun eigen charme en schoonheid. Je kunt er genieten van de Braziliaanse cultuur, gastronomie en gastvrijheid. Cumbuco Brazilië is een vakantiebestemming die je niet wilt missen. Het is een paradijs voor kitesurfers en strandliefhebbers. Lees snel verder om meer te weten te komen over Cumbuco.

Hoe kom je in Cumbuco?

Om in Cumbuco te komen, moet je eerst naar Fortaleza vliegen. Dit kan op verschillende manieren. Je kon rechtstreeks vliegen met KLM vanaf Amsterdam, maar dit is sinds de Corona pandemie niet meer mogelijk. Je kunt wel via andere steden in Europa of Brazilië vliegen, zoals Lissabon, Frankfurt, Rio de Janeiro of São Paulo. Er zijn veel opties om een vlucht te boeken naar Fortaleza.

Vanaf het internationale vliegveld van Fortaleza kun je een auto huren en naar Cumbuco rijden. De rit duurt ongeveer 45 minuten over goede wegen. Je kunt ook een taxi of een Uber nemen, wat ongeveer 50 of 30 euro kost. Eenmaal in Cumbuco kun je gemakkelijk een hotel of een pousada (een soort bed and breakfast) vinden. Het is wel aan te raden om van tevoren te reserveren, vooral in het hoogseizoen.

Het weer in Cumbuco

Cumbuco heeft een tropisch klimaat met veel zon en warmte. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 28 graden Celsius en de zee is altijd aangenaam om in te zwemmen.

Het weer in Cumbuco Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Er valt weinig regen in Cumbuco, vooral tussen juni en december. De beste tijd om Cumbuco te bezoeken is tussen augustus en januari, wanneer de wind het sterkst is voor kitesurfen.

Wat is er allemaal te doen in Cumbuco?

Cumbuco is een paradijs voor kitesurfers aan de noordoostkust van Brazilië. Met een constante wind, zonnig klimaat en prachtige stranden is het de ideale bestemming voor een actieve vakantie. Maar ook als je liever ontspant, kun je genieten van de rust en de natuur in Cumbuco. Je kunt er heerlijk zonnen onder een parasol, wandelen langs de zee of zwemmen in het warme water.

Kitesurfen langs het strand van Cumbuco
Buggytour door de zandduinen van Cumbuco
Strand van Cumbuco

Cumbuco heeft een langgerekt strand van bijna 25 km, omringd door hoge zandduinen. Je kunt hier allerlei avontuurlijke activiteiten doen, zoals buggytours, paardrijden of sandboarden.

Of je kunt de Braziliaanse cultuur ontdekken door een Portugese les te volgen bij Gringolinguas, de lokale taalschool. In Brazilië spreken ze namelijk Braziliaans Portugees, een variant van het Portugees die anders klinkt dan het Europese Portugees.

Kitesurfen in Cumbuco
Paardrijden op het strand en in de duinen van Cumbuco

Een leuk uitstapje vanuit Cumbuco is een bezoek aan Fortaleza, de hoofdstad van de deelstaat Ceará. Fortaleza heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, winkelen en geschiedenis. Je kunt er bijvoorbeeld het Dragão do Mar Centro de Arte e Cultura bezoeken, een groot cultureel centrum met musea, theaters en kunstgalerijen. Of je kunt de St. Joseph’s Cathedral bewonderen, een neogotische kathedraal met een indrukwekkende koepel.

En als je meer wilt weten over de Hollandse invloed in Brazilië, kun je het Fort Schoonenborch bekijken, een fort dat gebouwd werd door de Nederlanders in de 17e eeuw.

Mijnbrazilie-Brazilie-Fortaleza-Ceara-Catedral-Metropolitana-de-Fortaleza-Comando-da-10a-Regiao-Militar-Mercado-Central-Fortaleza

Fort Schoonenborch

Dragão do Mar

Dragão do Mar

Op het strand en op het water zie je veel vissersboten die elke dag verse vis vangen voor de lokale restaurants. Je kunt hier heerlijk eten en drinken in het centrum van het dorp, waar je live-muziek, eetkraampjes en terrasjes vindt. Enkele aanraders zijn Muda Restaurante e Bar, Secret Spot Restaurante en La Sala Cumbuco.

Jangada op het strand van Cumbuco
Vissersboten op het strand van Cumbuco

In Cumbuco kun je gemakkelijk betalen met je pinpas of creditcard, of geld pinnen in de supermarkt. Je kunt ook alvast Braziliaanse reals bestellen in Nederland en ophalen voordat je vertrekt. Of je kunt pinnen op het vliegveld van Fortaleza, waar je waarschijnlijk langs komt als je naar Cumbuco reist.

Cumbuco is een geweldige plek om te genieten van Brazilië op zijn best. Of je nu houdt van sport, natuur of cultuur, er is voor ieder wat wils in Cumbuco!

Is Cumbuco gevaarlijk?

Veel mensen vragen zich af of Cumbuco/Brazilië een veilige bestemming is. Wij kunnen uit eigen ervaring zeggen dat we ons nooit bedreigd hebben gevoeld in Brazilië. Ook in Cumbuco hebben we altijd een ontspannen en gezellige tijd gehad. Maar we houden ons wel aan een aantal regels als we in Brazilië zijn.

Je kunt onze tips en adviezen lezen in het bericht ‘‘Tips voor een veilige vakantie in Brazilië’’.

Overnachten in Cumbuco

Als je op zoek bent naar een hotel of pousada in Cumbuco, heb je genoeg keuze. Er zijn accommodaties voor elk budget en elke smaak. Of je nu wilt genieten van luxe, comfort of gezelligheid, er is altijd wel een plek die bij je past.

Een van de populairste hotels in Cumbuco is Hotel Vila Galé Cumbuco, een viersterrenhotel met een all-inclusive formule. Je kunt hier onbeperkt eten en drinken in de verschillende restaurants en bars. Het hotel heeft ook een groot zwembad, een spa, een fitnessruimte en een kinderclub. Het ligt direct aan het strand, waar je kunt kitesurfen of relaxen.

Prachtig hotel in Cumbuco met zwembad
Zwembad in Cumbuco met een bar in het zwembad
Vila Galé Resort Cumbuco eetzaal
Vila Galé Resort Cumbuco Zwembad

Andere goede hotels in Cumbuco zijn Windtown Beach Hotel, een modern hotel met een zwembad, een restaurant en een kitesurfschool. Het hotel ligt ook aan het strand, op loopafstand van het centrum van Cumbuco.

Of Hotel Cumbuco Praia, een eenvoudig maar gezellig hotel met een zwembad, een bar en een tuin. Het hotel ligt vlakbij het strand en het centrum van Cumbuco.

Als je liever verblijft in een pousada, een kleinschalige en sfeervolle accommodatie, kun je ook kiezen uit verschillende opties. Een van de beste pousadas in Cumbuco is Pousada Casa Caju Bangalows, een charmante pousada met bungalows, een zwembad, een tuin en een restaurant. De pousada ligt op 300 meter van het strand en biedt gratis fietsen aan de gasten.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele hotels en pousadas die je kunt vinden in Cumbuco.

Je kunt ook zelf zoeken naar de beste deals en prijzen voor overnachten in Cumbuco op Skyscanner of Trivago.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Auto rijden in Brazilië is niet altijd zonder gevaren

Auto rijden in Brazilië

Op de website heb je al kunnen lezen over het huren van een auto in Brazilië. Ook heb je informatie gekregen over het gemak en de opties om met de auto door Brazilië te reizen.

In dit bericht gaan we dieper in op de ervaring van het autorijden in Brazilië. Wat zijn de aandachtspunten als je achter het stuur zit in Brazilië? Wat mag je wel en niet doen?

Autorijden in Brazilië is niet zonder risico’s. Als je liever niet zelf rijdt, kun je ook kiezen voor een taxi, Uber of het openbaar vervoer.

De bestuurders van een taxi, Uber of bus zijn meer gewend aan het Braziliaanse verkeer, maar ook voor hen is het autorijden in Brazilië niet altijd veilig.

Blijf kalm en wordt vooral niet boos!

Autorijden in Brazilië kan een fantastisch avontuur zijn. Maar dat geldt niet voor iedereen. Sommige mensen vinden het vreselijk.

Op sommige plaatsen in Brazilië lijkt het verkeer op een racecircuit en word je ingehaald door auto’s, bussen en motoren van alle kanten. Veel Brazilianen trekken zich daar niets van aan. In Brazilië wacht je niet op ruimte, maar pak je ruimte als het kan. Dat is in het begin even wennen. Doe vooral niets onvoorspelbaars. Laat duidelijk zien wat je wilt en dan komt het meestal wel goed.

Laat je vooral niet opjutten en zoek vooral niet de confrontatie op, want je wint er helemaal niks mee!

Auto ongeluk in Brazilië

Autorijden in Brazilië kan een leuke en spannende manier zijn om het land te verkennen. Maar het kan ook een uitdaging en een gevaar zijn. Er zijn een aantal dingen waar je rekening mee moet houden als je een auto ongeluk krijgt in Brazilië.

1: Zorg dat je altijd de contactgegevens van de autoverhuurder en de alarmdiensten bij je hebt. Het alarmnummer voor de politie is 190 en voor de ambulance is 192. Bel zo snel mogelijk de autoverhuurder en de hulpdiensten als er gewonden zijn of als de schade groot is.

2: Blijf kalm en let op je eigen veiligheid. Het verkeer in Brazilië kan chaotisch en agressief zijn. Soms rijden mensen door rood licht of negeren ze de verkeersregels. Probeer niet boos te worden of ruzie te maken met de andere betrokkenen. Wacht op een veilige plek op de politie of de ambulance.

3: Vul een schadeformulier in met de andere betrokkenen. Noteer de namen, adressen, telefoonnummers, kentekens en verzekeringsgegevens van alle partijen. Maak ook foto’s van de schade en de situatie. Geef geen schuld toe of accepteer geen schuld van de andere partij.

4: Volg de instructies van de politie en de autoverhuurder op. De politie zal een proces-verbaal opmaken en eventueel boetes uitschrijven. De autoverhuurder zal je informeren over de verdere stappen en de eventuele kosten. Houd alle documenten en bonnetjes goed bij voor je verzekering.

Auto rijden in de grote Braziliaanse steden

Het is niet ongewoon dat mensen in de grote steden door rood licht rijden. In sommige gebieden is het beter om, vooral s’avonds, niet te stoppen voor een rood stoplicht. In Rio de Janeiro hebben we meerdere keren gezien dat taxi chauffeurs door rood licht rijden voor onze veiligheid.

Verder raden wij het af om in grote Braziliaanse steden te rijden als je er niet bekend bent. Je wilt namelijk niet zomaar een verkeerde wijk inrijden.

Taxi in Brazilië

Uber in Brazilië

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden

Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden

Brazilië | Ontdek het land van je dromen!

Droom je van een onvergetelijke vakantie in Brazilië? Dan zit je hier goed. Op deze pagina vind je alles wat je hartje begeert over dit prachtige land. Van de kleurrijke cultuur tot de adembenemende natuur, van de spectaculaire bezienswaardigheden tot de spannendste activiteiten, van de goedkoopste vluchten tot de paradijselijke stranden, van de magische Iguazu Falls tot de levendige steden Rio de Janeiro en Sao Paulo, van het mysterieuze Amazonewoud tot de heerlijke keuken.

Je vindt hier ook handige reisadviezen en inspirerende reiservaringen van andere reizigers die je kunnen helpen bij het plannen van je droomreis. Of je nu voor het eerst gaat of al vaker bent geweest, er is altijd iets nieuws te ontdekken in Brazilië.

De website van mijnbrazilie.nl staat vol met informatie over prachtige bestemmingen, bruikbare reistips en als je terug bent kun je genieten van de heerlijke Braziliaanse recepten die we zelf in Nederland maken.

Neem ook eens een kijkje op ons geschreven bericht Veelgestelde Brazilië vragen en antwoorden. Daar hebben wij alle Brazilië vragen die wij krijgen van onze volgers verzameld en beantwoordt.

Waar ligt Brazilië ook al weer?

Als je wilt weten waar Brazilië ligt, moet je naar het zuidelijk halfrond kijken. Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika, een continent dat ongeveer 17,8 miljoen vierkante kilometer beslaat.

Waar ligt Brazilië op de wereldkaart
Mijnbrazilie-Brazilië-Landkaart Zuid Amerika

Zuid-Amerika telt zo’n 425 miljoen inwoners, waarvan meer dan 200 miljoen in Brazilië. Om van Nederland naar Brazilië te reizen, heb je een lange vlucht nodig. Het is namelijk zo’n 9000 kilometer hemelsbreed (9,5 uur vliegen).

Hoe groot is Brazilië?

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en het vijfde grootste land ter wereld. Brazilië is één van de vijftien landen in Zuid-Amerika en heeft een oppervlakte van ongeveer 8.515.750 km², waarvan ongeveer 55.500 km² water is.

Het land grenst aan tien andere landen in het westen en aan de Atlantische Oceaan in het oosten met een kustlijn van ongeveer 7.500 kilometer lang. De afstand van oost naar west is ongeveer 4.300 km en van noord naar zuid is het ongeveer 4.250 km.

Hoe groot is Brazilië

Brazilië bestaat uit 26 Braziliaanse deelstaten en een federaal district, waar tevens de hoofdstad Brasília ligt. De grootste Braziliaanse deelstaat is Amazonas, ongeveer even groot als Frankrijk en Spanje samen. De kleinste Braziliaanse deelstaat is Sergipe, ongeveer even groot als Nederland.

Wist je al dat Nederland 204 keer in Brazilië past? Lees hier alles over in het bericht ''Hoe groot is Brazilië?''.

Hoeveel inwoners heeft Brazilië?

Brazilië is een enorm land met meer dan 210 miljoen mensen. De meeste van hen wonen in de grote steden aan de kust. Hoe dichter bij de zee, hoe meer mensen per vierkante meter. Rio de Janeiro en São Paulo zijn enkele van de grootste steden ter wereld.

Als je meer wilt weten over het aantal mensen per stad, kun je het bericht 10 grootste steden van Brazilië lezen.

Wat is de hoofdstad van Brazilië?

Een grote stad in het binnenland van Brazilië is Brasilia. Brasilia is sinds 21 april 1960 de hoofdstad van Brazilië. Voor Brasilia was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië, van 1763 tot 1960. Daarvoor was Salvador de eerste hoofdstad van Brazilië, van 1549 tot 1763.

Brasilia is een moderne stad die de economische ontwikkelingen in het binnenland aardig heeft verbeterd. De stad staat verder bekend vanwege Oscar Niemeyer. De Braziliaanse architect heeft een aantal prachtige gebouwen ontworpen in de hoofdstad en daarbuiten.

Nationaal congres - Congresso Nacional

Congresso Nacional

Kathedraal van Brasilia-Catedral de Brasilia

Catedral de Brasilia

In 1956 beloofde Juscelino Kubitschek een hoofdstad te bouwen in het binnenland als hij verkozen zou worden als president. Deze stad zou hij helemaal realiseren binnen zijn regeringstermijn van 4 jaar. Juscelino Kubitschek is daadwerkelijk gekozen tot president en heeft zijn woord gehouden.

Meer informatie over deze bijzondere stad lees je in het bericht ‘‘Brasilia is de hoofdstad van Brazilië sinds 21 april 1960’’.

Wat is de officiële naam van Brazilië?

De officiële naam van het land is Federale Republiek van Brazilië (República Federativa do Brasil). Het land heeft net als andere landen ook een vlag. De vlag is groen, geel en heeft een blauwe bol met sterren met daarin de tekst Ordem e Progresso.

Mijnbrazilie-Brazilië-Maak kennis met de Braziliaanse vlag-Braziliaanse vlag-Wapperende Braziliaanse vlag

Meer informatie over de Braziliaanse vlag lees je in het bericht ''Lees hier alles over de Braziliaanse vlag''.

Welke taal wordt er in Brazilië gesproken?

Portugees is een wereldtaal die in negen landen over de hele wereld wordt gesproken. Het is een Romaanse taal die zijn oorsprong vindt in het Iberisch schiereiland, waar het zich ontwikkelde uit het Galicisch-Portugees. Door de Portugese ontdekkingsreizen en kolonisatie verspreidde de taal zich naar Afrika, Azië en Amerika.

Een van de meest opvallende landen waar Portugees wordt gesproken is Brazilië. Dit enorme land in Zuid-Amerika spreekt Braziliaans Portugees, een variant die verschilt van het Europees Portugees op het gebied van uitspraak, woordenschat en grammatica.

Afbeelding van de 9 vlaggen van landen waar Portugees gesproken wordt

Op bovenstaande afbeelding zie je de vlag van alle landen waar er Portugees gesproken wordt.

Brazilië is een uitzondering in de regio, want de meeste andere Zuid-Amerikaanse landen spreken Spaans. Dit komt doordat Spanje en Portugal Zuid-Amerika verdeelden onder het Verdrag van Tordesillas in 1494.

Interesse om Braziliaans Portugees te leren in Nederland? Lees het bericht Braziliaans Portugees leren in Nederland.

Is het leven duur in Brazilië?

Nederlandse toeristen kunnen in Brazilië veel voor weinig krijgen door de gunstige wisselkoers. Maar de laatste keer dat we er waren, schrokken we van de hoge prijzen. Ook voor ons was Brazilië niet meer zo goedkoop.

De Brazilianen zelf hebben het nog zwaarder door de stijgende kosten van gas, water, voedsel en elektriciteit.

Mijnbrazilie-Brazilie-In-Brazilie-betalen-ze-met-Braziliaanse-real-Braziliaanse-reals
Mijnbrazilie-Brazilie-Braziliaanse-real-In-Brazilie-betaal-je-met-de-Braziliaanse-real-Braziliaanse-real-briefgeld

Ze betalen met de Braziliaanse Real, maar ooit betaalden ze met Nederlandse guldens. Wil je meer weten over betalen in Brazilië en hoe het komt dat Brazilianen vroeger betaalden met Nederlandse guldens?

Lees dan het bericht ‘‘In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real’’.

Voetbal in Brazilië

Brazilië staat bekend als het land van de voetbal. Voetbal is niet alleen een sport, maar ook een onderdeel van de Braziliaanse cultuur, identiteit en geschiedenis. Brazilianen houden van voetbal en beleven het met veel emotie, dans, lawaai en plezier.

Estádio Mineirão

Estádio Nacional de Brasília

Estádio Nacional de Brasília

Voetbal is voor veel Brazilianen een manier om zich te uiten, te verbinden en te dromen. Dit zie je terug op straat, op televisie, maar vooral ook in de stadions.

Meer informatie over het Braziliaanse voetbal vindt je in het bericht ''Voetbal in Brazilië''.

Braziliaanse feestdagen

Brazilië is het land van het feestelijke Carnaval. Elk jaar barst het land uit in een explosie van kleur, muziek en vreugde. De wereld kijkt mee naar de spectaculaire optochten in steden als Rio de Janeiro, waar mensen van alle continenten samen komen om te genieten van het grootste feest op aarde.

Mijnbrazilie-Brazilie-Rio-de-Janeiro-Samba-City-Cidade-do-Samba-Barracoes-das-escolas-de-samba
Mijnbrazilie-Brazilie-Rio-de-Janeiro-Sambodromo-da-Marques-de-Sapucai-in-Rio-de-Janeiro-Carnaval-optocht-met-gele-kleding-en-een-rietenparasol

Brazilië staat dan even op pauze. Er is maar één ding dat telt: feesten! De Brazilianen zijn meesters in het vieren van het leven. Ze dansen, zingen, drinken en eten alsof er geen morgen is.

Wil je meer weten over de Braziliaanse feestdagen? Lees dan het bericht ‘‘Overzicht feestdagen in Brazilië’’.

Braziliaanse keuken

Wij genieten volop van de Braziliaanse keuken. Wij hebben al veel verschillende gerechten geproefd en ze zijn allemaal heerlijk. De Braziliaanse keuken is een smeltkroes van culturen, met invloeden uit Portugal, Afrika, India en Japan.

Het meest traditionele gerecht van Brazilië is Feijoada, een stoofpot van rijst, bonen en diverse soorten vlees. Het ziet er misschien niet zo smakelijk uit, maar het is verrukkelijk. Een bord Feijoada vult goed en geeft je energie voor de hele dag.

Hieronder een aantal foto's van heerlijke Braziliaanse gerechten.

Mijnbrazilie-Brazilie-Braziliaanse-keuken-Braziliaanse-recepten-Pao-de-queijo-in-een-mandje
Mijnbrazilie-Brazilie-Braziliaanse-recepten-Braziliaanse-keuken-Canjica-Recept-voor-het-maken-van-Canjica-Canjica-in-een-blauw-bakje-versierd-met-een-kaneelstokje
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-keuken-Braziliaanse gerechten-Verschillende varianten Brigadeiros
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse recepten-Braziliaanse keuken-Cassave-Recept voor het maken van cassave frietjes

Op de website vind je een verzameling van Braziliaanse recepten die je makkelijk zelf thuis kunt bereiden. Veel recepten hebben we gekregen van familie en vrienden in Brazilië.

Geïnteresseerd in de Braziliaanse keuken of wil je graag een Braziliaans recept zelf maken? Ga dan snel naar de pagina Braziliaanse recepten.

Liefhebber van dieren en natuur?

Brazilië is een land vol wonderen voor dierenliefhebbers. In het Amazonegebied kun je de kleurrijke ara’s, de speelse dolfijnen en de mysterieuze anaconda’s zien.

Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Jacare
Mijnbrazilie-Brazilië-Mato Grosso do Sul-Pantanal-Panthera Onca-Cuiaba River
Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Rode Ibis
Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses-Capibara-Capivara

In de Pantanal kun je de majestueuze jaguars, de schattige capibara’s en de angstaanjagende kaaimannen bewonderen. In elke hoek van Brazilië wacht een nieuw avontuur op je. Kom en ontdek het zelf!

Wat is er allemaal te doen in Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro is een stad die je zeker wil zien. De stad heeft zoveel bezienswaardigheden dat je er rustig een aantal dagen kunt verblijven. Combineer je dit met een aantal dagen strand dan is de week ook zo weer voorbij.

Bezoek bezienswaardigheden zoals Pão de Açucar, Cristo Redentor, Museu de Arte Contemporânea de Niterói, Teatro Popular Oscar Niemeyer, Museu do Amanhã, Catedral Metropolitana de São Sebastião en nog veel meer.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Pão de Açúcar-Suikerbroodberg-Baai van Guanabara
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Alto da Boa Vista-Parque Nacional da Tijuca-Cristo Redentor-Christus de verlosser-Achterkant van het standbeeld
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Niterói-Museu de Arte Contemporânea de Niterói-Museum voor de hedendaagse kunst-Luchtfoto
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Estádio Jornalista Mário Filho-Estádio Maracanã-Met uitzicht op de wijk Maracanã

Ben je op zoek naar meer informatie over Rio de Janeiro?

Hotels en hostels in Rio de Janeiro

Bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Is Brazilië een veilig vakantieland?

Waar veel armoede is heb je ook veel criminaliteit. Op drukke toeristische plekken zullen criminelen proberen hun slag te slaan. Daar tegenover staat dat er veel politie op de been is, want het is ook in het belang van Brazilië dat toeristen veilig zijn, want toeristen brengen weer geld en werkgelegenheid.

Laat je dus niet direct afschrikken door verhalen over berovingen en diefstal. Er zijn veel dingen die je zelf kunt ondernemen om veilig te kunnen genieten van het mooie land Brazilië.

Wat is de politieke situatie in Brazilië?

Brazilië heeft veel politieke problemen en de verdeeldheid is groter dan ooit. Het land wordt geleid door president Luiz Inácio Lula da Silva, die in januari 2023 aantrad na een heftige verkiezingsstrijd tegen de voormalige president Jair Bolsonaro.

Bolsonaro, die beschuldigd wordt van het aanzetten tot geweld en het ondermijnen van de democratie, heeft zijn nederlaag niet erkend en beweert dat er fraude is gepleegd bij de verkiezingen. Op 8 januari 2023 bestormden demonstranten verschillende overheidsgebouwen in Brasilia, waaronder het Hooggerechtshof en het Congres. Bolsonaro wordt nu onderzocht door het Hooggerechtshof voor zijn vermeende rol in de aanval.

Als toerist heb je waarschijnlijk weinig last van de politieke problemen in Brazilië, maar het is wel verstandig om voorzichtig te zijn. Blijf weg bij demonstraties en politieke bijeenkomsten. Bemoei je niet met de politieke voorkeuren van Brazilianen en zoek de discussie niet op. Geniet gewoon lekker van je vakantie, want je veranderd er toch niets aan. Geniet van al het mooie dat Brazilië te bieden heeft en het komt allemaal goed.

Op vakantie naar Brazilië

Droom je van een vakantie in Brazilië, het land van zon, samba en carnaval? Dan wil je natuurlijk weten hoe je daar het beste kunt komen. Er zijn verschillende opties om naar dit prachtige land te reizen. De snelste en makkelijkste manier is met het vliegtuig. Maar als je al in Zuid-Amerika bent en meer avontuur zoekt, kun je ook met de bus of de auto de grens overgaan. Let wel op dat je vooraf toestemming vraagt aan je verhuurbedrijf als je met een huurauto wilt rijden.

Wil je meer tips en advies over hoe je goedkoop en comfortabel naar Brazilië kunt reizen? Lees dan onze artikelen hieronder. Wij hebben onze ervaringen en aanbevelingen voor je op een rijtje gezet.

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor een veilige vakantie in Brazilië

Tips voor veiliger autorijden in Brazilië

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Tips voor een veilige vakantie in Brazilië

Tips voor een veilige vakantie in Brazilië

Veilig op vakantie naar Brazilië

Brazilië is een land vol schoonheid en avontuur, maar ook vol uitdagingen en gevaren. Je kunt er heerlijk genieten van de rijke cultuur, de adembenemende natuur en de zonnige stranden, maar je moet ook oppassen voor de armoede en de criminaliteit die in sommige gebieden aanwezig zijn.

Je kunt te maken krijgen met overvallen, berovingen en diefstal, soms met geweld of wapens. Vooral in de grote steden zoals Brasília, Rio de Janeiro, São Paulo, Fortaleza, Recife en Salvador da Bahia moet je alert zijn. Ook de favela’s, de arme wijken aan de randen van de steden, zijn riskant en kun je beter mijden.

Dit wil niet zeggen dat je Brazilië links moet laten liggen als vakantiebestemming. Er zijn tal van veilige plekken in Brazilië waar je ongestoord vakantie kunt vieren. Denk bijvoorbeeld aan het Amazonegebied, het Pantanal-wildreservaat, de Iguaçu-watervallen of de paradijselijke eilanden voor de kust. Met een beetje gezond verstand en een goede voorbereiding kun je veel risico’s vermijden.

Lees hier onze tips voor een veilige vakantie in Brazilië:

Tip 1: Reizen met een taxi of een uber

Er zijn wijken in de grote steden die je beter kunt vermijden. Dit zijn niet alleen de beruchte favela’s, maar ook andere gebieden die riskant of lastig zijn.

Als je niet wilt verdwalen in de verkeerde buurten, kun je het beste met een taxi of een Uber reizen. Maar wees voorzichtig: sommige taxichauffeurs rijden om om meer geld te vragen. Wij kunnen Portugees en weten soms de weg, maar we doen vaak alsof we de omgeving goed kennen. Als dat niet het geval is, kun je de taxichauffeur je bestemming laten zien op Google Maps op je telefoon. Zo vergroot je de kans dat hij de kortste/snelste route neemt.

Tip 2: Hoe meer je bij je hebt, hoe meer ze kunnen stelen

Brazilië is een prachtig land, maar helaas ook een land met veel armoede en criminaliteit. Vooral in de grote steden moet je goed oppassen voor overvallen, berovingen en diefstal. Criminelen hebben het vaak gemunt op mensen die er rijk uitzien, bijvoorbeeld door sieraden, horloges of dure telefoons. Hoe meer je bij je hebt, hoe aantrekkelijker je bent voor een dief.

Als je in Brazilië rondloopt met je nieuwe iPhone, loop je het risico dat iemand hem zo uit je handen grist. Dit kan overal gebeuren, maar sommige plekken zijn gevaarlijker dan andere. Probeer daarom zo min mogelijk op te vallen en gebruik je telefoon alleen als het nodig is.

Tip 3: Als het dan toch gebeurt blijf rustig

Als je in Brazilië wordt beroofd van je tas of telefoon, is het verstandig om geen verzet te bieden. Je weet nooit of de dief gewapend is of geweld zal gebruiken. Deze mensen hebben vaak niets te verliezen en zijn daarom onvoorspelbaar. Neem daarom zo weinig mogelijk waardevolle spullen mee, dan heb je ook minder te verliezen.

Ga na een beroving zo snel mogelijk naar de politie om aangifte te doen. Je spullen zijn meestal wel verzekerd en kunnen dus vervangen worden. Zorg dat je het dossiernummer van de aangifte noteert. Blokkeer ook je bankpas en je telefoon als je die kwijt bent. Zo voorkom je dat de dief misbruik maakt van je gegevens of geld.

Tip 4: Verstop je geld

Een goede manier om je geld en documenten te beschermen tegen diefstal tijdens het reizen is het gebruik van een moneybelt. Een moneybelt is een plat tasje dat je onder je kleding kunt dragen, om je middel of om je nek. Zo zijn je spullen onzichtbaar en moeilijk te bereiken voor zakkenrollers. Er zijn verschillende soorten moneybelts, zoals heuptassen, nektasjes of riemen. Je kunt een moneybelt kopen bij verschillende webshops of reiswinkels.

Het is verstandig om niet al je geld in je moneybelt te stoppen, maar een klein bedrag in je broekzak te houden voor noodgevallen. Als een dief je toch iets afhandig wil maken, kun je hem dat geven en ben je niet alles kwijt.

Tip 5: Neem alleen daggeld mee

Brazilië is een prachtig land om te bezoeken, maar je moet wel oppassen voor dieven. Ze kunnen je overvallen op elke plek, of je nu loopt, rijdt of slaapt. Je kunt jezelf veiliger maken door zo min mogelijk spullen mee te nemen. Bewaar je paspoort en pinpassen in een kluisje in je hotel en neem alleen daggeld mee.

Als je met zijn tweeën bent, kun je ook één pinpas meenemen en de andere in het hotel laten. Soms heb je wel een paspoort of ID nodig, bijvoorbeeld als je een uitstapje maakt of een nationaal park bezoekt. Stop dan niet alles in dezelfde tas of zak, maar verdeel het over verschillende plekken. Zo maak je de kans kleiner dat je alles in één keer verliest.

Wij nemen altijd een kopie van ons paspoort mee op vakantie en laten dit vaak in de kluis liggen. Als we dan toch alles kwijt raken, kunnen we met het kopie snel aangifte doen om meer problemen te voorkomen.

Tip 6: Gedraag je als een gast in Brazilië

Veiligheid gaat niet alleen over het voorkomen van berovingen, maar ook over het vermijden van ruzies of rellen. Gedraag je als een gast en je wordt meestal ook als een gast behandeld. Bemoei je niet met lokale situaties. Als je mensen op straat ziet schreeuwen tegen elkaar, kun je het beste gewoon doorlopen. Houd er rekening mee dat je in een land bent met een andere cultuur en dat een Braziliaan waarschijnlijk niet zit te wachten op kritiek van een buitenlander.

In het verkeer zul je ook veel vreemde mensen tegenkomen. Ga deze mensen niet terechtwijzen, want dat heeft geen zin. Denk gewoon lekker aan jezelf en doe wat het beste is voor jouw veiligheid.

Tip 7: Sluit je koffers goed af!

Wij hebben al twee keer meegemaakt dat er spullen uit onze koffers verdwenen als we naar Brazilië vlogen met een overstap. Dit is heel erg vervelend, maar wel te voorkomen. Sinds wij onze koffers goed afsluiten, is dit eigenlijk niet meer gebeurd. Als het een koffer met alleen maar kleding is, dan gebruiken wij alleen het slotje, maar als er waardevolle spullen in zitten, dan laten wij de koffers sealen bij Seal & Go op Schiphol. Op vliegvelden in Brazilië kun je ook zulke bedrijven vinden. De laatste keer hebben wij folie gekocht bij de bouwmarkt en hebben we onze koffers zelf geseald. Daarna plakken wij er wat stickers op en dan is het bijna onmogelijk voor iemand om er iets aan toe te voegen zonder dat je het doorhebt.

Mocht er toch wat gebeurd zijn met je koffer, dan is het verstandig om dit meteen te melden bij de maatschappij waarmee je vliegt. Vaak zijn hier wel regelingen voor en anders kun je dit misschien claimen bij de reisverzekering.

Mocht je de koffer op de band zien liggen en je vertrouwt het niet, dan zouden wij aanraden om de koffer op de band te laten liggen en het te melden bij de lokale autoriteiten.

Tegenwoordig gebruiken ook veel mensen airtags en andere middelen, maar dat vinden wij een beetje overdreven.

Wat zijn jouw tips om geen problemen te krijgen met je koffers?

Tip 8: Neem belangrijke informatie altijd mee

Wij hebben altijd een papiertje met belangrijke informatie bij ons als we reizen. Op dit papiertje staan de volgende gegevens:

  1. Polisnummers van onze zorgverzekering
  2. Polisnummers van onze reisverzekering
  3. Twee telefoonnummers van familieleden in geval van nood
  4. Telefoonnummer van de Nederlandse ambassade in Brazilië
  5. Telefoonnummer van de alarmcentrale in Nederland
  6. Telefoonnummer van je bank zodat je snel aan bankpas kunt laten blokkeren

Het lijkt misschien wat overdreven, maar wij weten uit ervaring dat het heel erg handig is mocht er toch wat gebeuren.

Tip 9: Lees ook onze andere tips

Op de website kun je allerlei tips vinden over het reizen in en naar Brazilië. Lees de tips aandachtig en maak er gebruik van.

Heb je nog goede tips die we missen? Laat het ons weten en we zetten ze er graag bij!

Laat je niet bang maken, want een veilige vakantie naar Brazilië is zeker mogelijk! Met een beetje gezond verstand en goede voorbereiding kun je veel problemen voorkomen.

Fijne vakantie!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Op vakantie naar Fortaleza in Brazilië

Op vakantie naar Fortaleza in Brazilië

Op vakantie naar Fortaleza in Brazilië is nagenoeg altijd zon!

Fortaleza is een prachtige stad die aan de kust van Brazilië ligt en vanwege de nieuwe rechtstreekse vliegverbinding van Amsterdam naar Fortaleza door KLM een opkomende vakantieplek. Fortaleza biedt verschillende stranden waar je heerlijk kunt genieten van de zon die er 3000 uur per jaar schijnt.

Dan is op vakantie naar Fortaleza een aanrader. De stad aan de kust met 3000 zonuren per jaar is uitstekend voor zon liefhebbers. Fortaleza ligt in de staat Ceará. Ceará is één van de 26 Braziliaanse deelstaten van Brazilië. Fortaleza is de hoofdstad van Ceará.

Strand Fortaleza

In Fortaleza zijn verschillende leuke stranden om te bezoeken. Bijvoorbeeld Praia de Futuro, Iracema Beach, Mucuripe Beach en Sabiaguaba Beach zijn bekend. Neem niet te veel dingen mee naar het strand en houdt ze goed in de gaten.

Bezienswaardigheden in Fortaleza

Je kunt in Fortaleza ook genieten van andere activiteiten dan alleen liggen aan het strand. Je kunt bijvoorbeeld mooie kerkjes bekijken, gezellige marktjes bezoeken of je kunt een leuk terrasje aan doen op een pleintje of boulevard. Hier zou je dan heerlijke Braziliaanse maaltijd kunnen eten.

Meer uitgebreide informatie over Fortaleza en de omgeving van Fortaleza vindt je hier!

Rechtstreeks vliegen van Amsterdam naar Fortaleza

Je kunt met KLM rechtstreeks vliegen van Amsterdam naar Fortaleza. Fortaleza is ongeveer 9,5 uur vliegen en een ticket kost ongeveer 600 euro. Je landt dan op het vliegveld (Aeroporto Internacional de Fortaleza) Pinto Martins.

Vanaf het vliegveld kun je met een taxi of een Uber naar je eindbestemming gaan. Bij de uitgang vindt je een balie waar je een ticket kunt kopen voor de taxi.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Reizen met een taxi in Brazilië

De taxi is een handig vervoersmiddel in Brazilië. De tarieven zijn niet zo hoog, maar je moet wel oppassen dat je niet opgelicht wordt. Zorg dat je van te voren goed weet waar je naartoe wilt en probeer zoveel mogelijk vaste prijzen af te spreken.

Let er ook op dat je niet in een nep taxi stapt. Deze hebben het vaak voorzien op toeristen om ze te beroven. Wees alert op wat er gebeurt en als je het niet vertrouwt dan kun je gerust een andere taxi nemen.

Lees hier de tips over het reizen met de taxi in Brazilië op basis van onze ervaringen.

Tip 1: Officiële taxi bestellen op het vliegveld

Een taxi is een goede optie om van het vliegveld naar je bestemming te gaan in Brazilië. Meestal kun je vlakbij de uitgang van het vliegveld een balie vinden waar je een ticket kunt kopen voor een taxi. Zo weet je zeker dat je een officiële taxi neemt en dat je prijs vaak vooraf ook al vaststaat en je dus niet voor verrassingen komt te staan.

Je kunt ook een Uber nemen, maar onze ervaring is dat alle koffers dan vaak niet passen.

Tip 2: Taxi bestellen vanaf het hotel

Een taxi is een handige manier om vanaf het hotel naar een andere plek te gaan. Je kunt bij de receptie een taxi regelen en dan meteen vragen wat het ongeveer kost en hoe lang het ongeveer duurt om er te komen.

Maar vaak staat er al een taxi klaar voor de deur. Als je het zeker wilt weten, kun je de portier van het hotel vragen of het een betrouwbare taxi is.

Tip 3: Prettige rit gehad in de taxi?

Als je een fijne rit gehad hebt vraag dan om een visitekaartje van de chauffeur. Grote kans bestaat dat hij je de rest van de vakantie graag rondrijdt voor een scherpe prijs. Wij hebben dit al meerdere keren gedaan en dat bevalt ons prima. Vooral na een avondje uit vinden we het fijn om te weten wie ons weer terug brengt naar het hotel.

Tip 4: Google maps kan handig zijn

Als je een taxi nodig hebt in een onbekende omgeving dan kan Google maps je helpen. Je vult in Google maps de bestemming in waar je naartoe wilt vanaf je huidige locatie. Je zoekt een taxi chauffeur op en eventueel laat je via je telefoon zien waar je graag naar toe wilt.

De kans dat een taxi chauffeur nu expres omweggetjes gaat maken is bijna niet meer aanwezig. Je kunt tijdens het rijden ook goed in de gaten houden of hij wel de kortste route neemt.

Tip 5: Taxichauffeur als reisgids?

Taxichauffeurs kunnen je ook veel vertellen over de omgeving. Ze kennen vaak de beste plekjes en kunnen je goed aanraden over restaurants en leuke uitgaansgelegenheden. Heb je een fijne rit gehad en heeft hij je voorzien van leuke en nuttige informatie? Overweeg dan om een fooi te geven.

Tip 6: Controle voordat je in de taxi stapt

Als je in de taxi stapt dan zie je vaak een kaart (vergunning) met foto en naam van de taxichauffeur in het zicht. Als je merkt dat deze niet kloppen dan zouden wij aanraden om een andere taxi te nemen.

Deze tips zijn ook te gebruiken in andere landen

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië zijn ook te gebruiken voor andere landen. Mochten er nog goede tips missen dan horen wij het graag en voegen wij ze met plezier toe!

Goede reis!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023