Tijdszones Brazilië Archieven >

Tag: Tijdszones Brazilië

In Brazilië zijn er zes verschillende tijdszones

Het weer in Brazilië kan per regio verschillen

Het weer in Brazilië kan per regio verschillen

Het weer in Brazilië is per regio verschillend

Het weer in Brazilië is per regio verschillend. Dit is ook niet zo vreemd, want Brazilië is natuurlijk ontzettend groot. Lees verder voor meer informatie over de verschillende klimaten in Brazilië.

Brazilië ligt in Zuid-Amerika

Brazilië ligt in Zuid-Amerika. Bijna heel Brazilië ligt ten zuiden van de evenaar. Nederland ligt ten noorden van de evenaar. Dit betekent dat als in Nederland het zomer is dan zou het winter moeten zijn in Brazilië.

Winter en zomer

Echter zijn de ''winters'' in Brazilië net even anders dan in Nederland. Brazilië heeft warme winters en hete zomers. In de zuidelijke staten van Brazilië valt er bijna elk jaar wel wat sneeuw, maar dit is echt niet veel. In de noordelijke staten zul je geen sneeuw zien. In het gebied van Fortaleza heb je ongeveer 3000 zonuren per jaar. Dat is bijna een mooi weer garantie.

Brazilië heeft verschillende klimaten

Zoals je misschien al weet is Brazilië ontzettend groot. Brazilië is zo groot dat er ook verschillende klimaten in het land voorkomen. Je hebt in het noorden bij de amazones een regenwoud klimaat. Het binnenland van Brazilië heeft het savanneklimaat. Langs de kust richting het zuiden heb je een lekker zeeklimaat.

Het weer in Brazilië op dit moment

Klik op de link voor het actuele weer in Brazilië

Is er tijdsverschil met Brazilië?

Is er tijdsverschil met Brazilië?

Is er tijdsverschil met Brazilië?

Ga je naar Brazilië? Dan is het goed om te weten dat je te maken krijgt met tijdsverschil. Er is namelijk tijdsverschil tussen Nederland en Brazilië. Om het allemaal nog moeilijker te maken valt Brazilië binnen 6 verschillende tijdzones.

Dat geeft aan dat Brazilië een ontzettend groot land is en dat je van te voren goed moet kijken waar je heen gaat. Om misverstanden met tickettijden te voorkomen is het daarom ook aan te raden om hier voor je reis even naar te kijken. De tijden op je vliegticket zijn vaak de tijden die gelden op de luchthaven van aankomst.

Tijdsverschil met Brazilië

Braziliaanse klok

In de zomer kan het tijdsverschil oplopen tot zeven uur. In de winter is het tijdsverschil minimaal drie uur. Wintertijd en zomertijd lopen ook niet gelijk waardoor het nog lastiger wordt om het tijdsverschil te vinden.

Er zijn verschillende app's waar je het actuele tijdsverschil met Brazilië kunt zien.

Apple heeft op de telefoon standaard een klok app waarmee je altijd snel kunt zien wat voor tijdsverschil met Brazilië van toepassing is.

Tijdsverschil met Brazilië online opzoeken?

Om de exacte tijd te kunnen opvragen zou je naar de website dewereldklok.nl kunnen gaan. Daar kun je de stad ingeven en dan krijg je direct de tijdsverschillen te zien.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal