Transferwise Archieven -

Tag: Transferwise

Geld overmaken naar het buitenland met Wise | Review

Geld overmaken naar het buitenland met Wise | Review

Wat is Wise?

Wij krijgen wel eens vragen van onze lezers en dat gaat ook over hoe je geld stuurt naar Brazilië. Wij gebruiken Wise, voorheen Transferwise, om geld over te maken naar een Braziliaanse bankrekening. Maar wat is Wise?

''Wise werd in 2011 gelanceerd met de visie om internationale geldovermakingen goedkoop, eerlijk en eenvoudig te maken. Tegenwoordig helpt onze rekening met meerdere valuta's meer dan 10 miljoen mensen en bedrijven om hun geld over de hele wereld te beheren'' (bron: Wise.com).

Met Wise kunnen klanten geld beheren, uitgeven en verzenden in meer dan 50 verschillende valuta's. Je maakt met je emailadres een gratis account aan en je kunt direct beginnen met het versturen van geld naar het buitenland.

Geld overmaken naar Brazilië met Wise

Geld sturen naar Brazilië kan op verschillende manieren. Voorheen gebruikte wij Western Union, maar dan laat je mensen met veel briefgeld over straat lopen en dat is in Brazilië geen goed idee.

Met de Wise app of via de website van Wise kun je vrij gemakkelijk invoeren hoeveel euro's je wilt sturen en hoeveel Braziliaanse reals je daar voor terug krijgt. Wise geeft je de actuele wisselkoers, berekend vaste kosten en een percentage van het verstuurde bedrag. Deze bedragen kun je in het scherm vinden tijdens het boekingsproces.

Je kunt ook direct de kosten vergelijken met andere aanbieders. Als je tevreden bent dan kun je beginnen met het afronden door te klikken op bevestigen.

Daarna verbind de app je met IDEAL en kun je de betaling gereed maken en daarmee de verzending naar Brazilië opstarten. Onze ervaring is dat het geld er vrijwel altijd binnen 24 uur op staat. Als je vroeg in de ochtend de transactie doet dan kan het zelfs zo zijn dat het bedrag er in de avond al op staat.

Stappenplan om geld over te maken via de Wise app

Stap 1: Voer het bedrag in dat je wilt verzenden

Schermafbeelding tijdens geld overmaken via de App van Wise

Stap 2: Vergelijk met andere aanbieders

Schermafbeelding tijdens geld overmaken via de App van Wise

Stap 3: Selecteer ontvanger of voeg toe aan adresboek

Schermafbeelding tijdens geld overmaken via de App van Wise

Stap 4: Controleer de gegevens

Schermafbeelding tijdens geld overmaken via de App van Wise

Stap 5: Laatste check of alles goed is

Schermafbeelding tijdens geld overmaken via de App van Wise

Stap 6: Kies uit de betaalmogelijkheden

Schermafbeelding tijdens geld overmaken via de App van Wise

Wat kun je nog meer met Wise?

Je kunt via Wise ook een grenzeloze betaalrekening openen in verschillende valutas. Als je veel reist of betaald in verschillende valuta's dan kan het interessant zijn omdat je namelijk veel minder kosten betaald. Ga naar de website van Wise voor meer informatie.

Omdat wij zelf een bankrekening in Brazilië hebben is dit voor ons niet nodig, maar we zijn wel benieuwd naar ervaringen van onze lezers.

Gebruik jij een betaalrekening via Wise en hoe bevalt dit?

Laat het ons weten.

Als je via een link in deze review van Wise een account aanmaakt en geld verstuurd dan krijgen wij daar een vergoeding voor.

Je kunt zelf ook mensen uitnodigen via Wise en daar een vergoeding voor krijgen.

Kijk op de website van Wise voor meer informatie

Nog meer informatie over Brazilië

Geld overmaken naar Brazilië

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real

Brazilië grenst aan 10 landen in Zuid-Amerika

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Hoe maak je geld over naar Brazilië vanuit Nederland?

Hoe maak je geld over naar Brazilië vanuit Nederland?

Geld overmaken naar Brazilië

Wij krijgen wel eens vragen over hoe je geld kunt overmaken naar Brazilië. Inmiddels sturen we altijd geld naar Brazilië via Wise. Dat bevalt uitstekend, maar daarover later meer.

Wij zullen in dit bericht vertellen over de mogelijkheden die wij al een keer geprobeerd hebben en geven daar een korte uitleg over. Mocht je daar iets aan willen toevoegen dan is dat altijd mogelijk. Er zullen vast nog meer mogelijkheden zijn om dit te doen en wij kunnen dit later altijd nog toevoegen aan dit bericht. Je kunt ons bereiken via de contactpagina of laat een reactie achter onderaan het bericht.

In Nederland betalen wij met de euro en in Brazilië betaal je met de Braziliaanse real. Meer informatie over de Braziliaanse real lees je in het bericht ''In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real''.

Geld versturen naar Brazilië via je Nederlandse bankrekening

Wij hebben al eens geld overgemaakt vanaf onze Rabobank bankrekening naar een Braziliaans bankrekeningnummer van Banco do Brasil. Dat werkt verder goed en duurt ongeveer drie dagen. Er zijn wel kosten aan verbonden en je hebt een lagere wisselkoers.

Je ziet overal dat er kosten worden gerekend en er is altijd een correctie op de wisselkoers zodat zij er ook iets tussenuit kunnen halen. Dit betekent wel dat het interessant is om te kijken welke nu goedkoper is. Voor je definitief moet betalen kun je altijd nog vergelijken met een andere aanbieder.

Braziliaanse gerechten in een banner

Geld overmaken met Wise, voorheen Transferwise

Wij gebruiken nu eigenlijk altijd Wise, voorheen Transferwise, om geld over te maken van een Nederlandse bankrekening naar een Braziliaanse bankrekening. Je kunt vrij snel de app downloaden van Wise, maar je kunt het ook via de website doen. Je maakt een account en je kunt eigenlijk gelijk al beginnen met geld overmaken naar meer dan 70 landen over de hele wereld.

Je kunt vanaf de website en de app betalingen doen via IDEAL.

Onze ervaring is dat het geld er na een werkdag al op staat. We hebben ook begrepen van anderen dat als je geld vroeg op de dag stuurt dat het soms dezelfde dag er al op staat. Wij gaan voor het gemak vaak uit van een werkdag.

We hebben niet heel specifiek in beeld wat nou het goedkoopste is, maar hebben wel het idee dat Wise betere koersen en lagere kosten berekenen dan de banken. Als je het nazoekt op google dan kom je ook een bericht tegen van de consumentenbond die dit nagerekend heeft en ook tot die conclusie komt.

Wij hebben het nog niet geprobeerd, maar het blijkt dat je ook een bankpas kunt krijgen bij Wise. Die werkt dan als een creditcard waar je geld op kunt storten via de app.

Mochten er mensen zijn die hun ervaringen hierover willen delen? Graag! We zijn heel benieuwd of dit werkt.

Western Union

In de periode dat wij nog geen Braziliaanse bankrekening hadden baalde we vaak van de banklimieten bij het opnemen. We konden vaak maar een klein bedrag opnemen per keer van onze Nederlandse bankpas en betaalde wel elke keer hoge bankkosten. Wij hebben toen een tijdje fijn met Western Union geld opgenomen. We gingen dan vaak bij een filiaal of afhaalpunt van Western Union in de buurt koffie drinken en maakte dan geld over via de app.

Dit haalde we dan later op en hadden we in één keer het geld wat we wilden hebben. Je gaat met je id/paspoort naar het ophaalpunt en dan krijg je het direct mee. Tijdens het uittellen goed meekijken en dan direct het geld ongezien in je tas of zak stoppen.

Wij letten altijd wel goed op als we geld ophalen en gaan daarna ook vaak weer weg.

Andere mogelijkheden om geld over te maken naar Brazilië

Wij hebben ook gehoord van de websites MoneyGram, Azimo, Worldremit, Paypall en Smallworld, maar wij hebben hier geen ervaring mee.

Heb jij hier wel ervaring mee en wil je graag ervaringen delen? Dan zien wij een reactie met belangstelling tegemoet.

Nog meer Brazilië informatie

In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren

Braziliaans Portugees leren

Visum nodig om naar Brazilië te reizen

10 Smartphone apps voor je reis naar Brazilië