Categorie: Brazilië in Nederland

Brazilië is ook vertegenwoordigd in Nederland. Veel Brazilianen, maar ook Nederlanders, organiseren Braziliaanse activiteiten in Nederland. Je vindt ze op de pagina Brazilië in Nederland.

Brazilië in Breda! Ben jij al bij Samba food geweest?

Brazilië in Breda! Ben jij al bij Samba food geweest?

Samba food in Breda

In de foodhall van Breda bij standnummer 17 vindt je vanaf heden Samba food. Bij Samba food kun je genieten van Braziliaanse lekkernijen!

Een Nederlander die na zijn tijd in Brazilië de smaak te pakken kreeg! De mensen die al eens in Brazilië geweest zijn zullen het wel weten, maar als je nog nooit in Brazilië bent geweest?

Braziliaanse streetfood

In Brazilië wordt veel op straat gegeten. Niet alleen omdat het vaak lekker warm is in Brazilië, maar Brazilianen zijn gewoon vaak op straat te vinden. Street food is in Brazilië een ''begrip''.

Je zult dan ook de Açai proeven. Açai is een kleine, donkerblauw tot paarse vrucht die inheems is in Brazilië, Suriname en Peru. In Brazilië koop je het in een bakje als een ijsjes en dat is verslavend lekker.

Niet alleen Açai!!

Naast açaí kunt je ook bij Samba food terecht voor andere Braziliaanse streetfood zoals Braziliaanse glutenvrije tapioca crêpes (hartig of zoet), coxinha's, risoles en de beroemde pão de queijo.

Samba food

Voor meer informatie over het geweldige concept Samba food ga je naar de website van Samba food. Uiteraard kun je ook gewoon even lekker langs gaan om te proeven!

Voor meer informatie over de foodhall in Breda ga je naar de website van Foodhall Breda.

Mijnbrazilie-Brazilië-Brazilian-Streetfood-Samba-Food-Foodhall-Breda
Braziliaanse producten kopen in Nederland

Braziliaanse producten kopen in Nederland

Braziliaanse producten

Het is soms even zoeken, maar veel Braziliaanse producten zijn in Nederland te koop. In dit bericht vindt je een overzicht van Braziliaanse producten die in Nederland verkrijgbaar zijn. De lijst wordt continu aangevuld en bijgewerkt.

Waar haal jij je Braziliaanse producten? Laat het in een reactie weten.


Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Farofa Finalmente Brasil

Farofa

Farofa wordt gemaakt van cassave of mais. De gemaakte meel kun je gebruiken voor verschillende gerechten tijdens het avondeten, maar ook tijdens het ontbijt. Je kunt de mail bakken samen met een eitje en wat spek in de ochtend en s avonds zou je het meekunnen bakken met het vlees. De Farofa kun je kopen bij een winkel in Amsterdam. Weet jij nog meer winkels waar je dit product kunt kopen? Laat het ons weten.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Linguica Finalmente Brasil

Linguiça

Linguiça wordt wel eens vergeleken met een rookworst, maar persoonlijk denk ik dat het beter met een chorizo worst. Het is gemaakt van varkensvlees en wordt vaak op smaak gebracht met knoflook en paprika. Ook deze worstjes zou je kunnen kopen in de Braziliaanse winkel in Amsterdam. Het adres staat onderaan de pagina. Weet jij nog een goede plek om Linguiça te kopen?

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Polvilho Azedo Finalmente Brasil

Polvilho Azedo

Polvilho is een meelbloem die gebruikt wordt in Brazilië zoals wij onze tarwebloem gebruiken. Tarwe wil in het warme noorden slecht groeien en daarom wordt er meel gemaakt van deze plant. Je kunt verschillende soorten Polvilho krijgen. Azedo betekend in Brazilië zuur en de andere variant heet Doce. Dit is zoet. Je kunt deze meel kopen in Amsterdam bij de Braziliaanse winkel. Het adres vindt je onderaan de pagina. Waar koop jij Polvilho?

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Zwarte bonen Lidl

Zwarte bonen

De zwarte bonen van de afbeelding komen bij de Lidl vandaan. Die verkopen zwarte bonen tijdens de Caribische weken. Wees er snel bij, want ze zijn vaak snel al weer op. De zwarte bonen zijn vaak ook verkrijgbaar bij groothandels als Sligro en Hanos. Waar haal jij zwarte bonen? Laat het ons weten.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Bladerdeeg voor Pastel Finalmente Brasil

Bladerdeeg voor Pastel

Het bladerdeeg wordt gebruikt voor het gerecht Pastel. Pastel is eigenlijk een gevouwen bladerdeeg. Het wordt opgevuld met gehakt, kip, vis of kaas. Er zijn heel veel varianten te bedenken. Je zou het gerecht kunnen maken met bladerdeeg uit de supermarkt, maar dan lijkt het wel anders. Je zou deze ronde bladerdeeg ook kunnen krijgen in Aziatische winkels. Waar haal jij je bladerdeeg voor Pastel? Laat het ons weten.

Braziliaanse producten Mijnbrazilie Brazilië Braziliaanse keuken Guaraná

Guaraná Antarctica

Guaraná Antarctica is een blikje met drinken die bij veel Albert Heijn winkels goed te verkrijgen zijn. Het is een frisdrank met een Guaraná bes smaak. Deze bes groeit in de amazones en geeft je energie. Het drankje is heerlijk verfrissend als het warm is en je het heel koud drinkt. Waar koop jij je blikjes met Guaraná Antactica? Laat het ons weten.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-keuken Cassave

Cassave

Cassave is een eetbare wortelknol. Je schilt het net als een aardappel en kunt de stukjes dan frituren of koken. De Cassave is een Braziliaans product wat in de rest van Zuid-Amerika ook goed gegeten wordt. De plant is heel voedzaam en kan ook gebruikt worden als meel. De Cassave wortel kun je kopen bij de Jumbo. Weet jij nog andere supermarkten of winkels waar je Cassave kunt kopen? Laat het ons weten.

Meer weten over de Braziliaanse keuken?

Nieuwsgierig naar de Braziliaanse keuken? Op de website zijn verschillende recepten te vinden van Braziliaanse gerechten.


Finalmente Brasil Amsterdam

Finalmente Brasil

Kinkerstraat 355

1053 EX Amsterdam

Ma-Woe, Vrij en Za open van 10-18 uur

Do open van 10-20 uur

Finalmente Brasil Rotterdam

Finalmente Brasil

Nieuwe Binnenweg 234 A

3021 GN Rotterdam

Ma-Za open van 10-18
Braziliaanse restaurants in Nederland

Braziliaanse restaurants in Nederland

Braziliaanse restaurants

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Brazilië om Braziliaans te eten. Er zijn in Nederland verschillende restaurants te vinden waar je Braziliaans kunt eten. Braziliaanse restaurant vindt je voornamelijk in de randstad. Je vindt in Amsterdam meerdere Braziliaanse restaurants en verder kun je Braziliaans eten in bijvoorbeeld Rotterdam en Scheveningen.

Braziliaans restaurant Rodizio in Scheveningen

Vlakbij het bekende Kurhaus in Scheveningen vindt je het Braziliaanse restaurant Rodizio. Een geweldige plek om lekker Braziliaans te eten onder het genot van Braziliaanse muziek.

De obers, ook wel gauchos genoemd, lopen rond met verschillende soorten Braziliaans vlees zoals varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, worstjes en gevogelte. Het vlees wordt naar je bord gebracht op een grote spies en wordt ter plekke voor je gesneden. Je kunt het bijna vergelijken met de grote shoarma rol die steeds verder wordt afgesneden, maar dan direct op je bord.

Vanwege het concept ''all you can eat'' kun je net zo veel eten als je wilt voor een vast bedrag. Een echte aanrader!

Eten bij Rodizio is goed te combineren met een bezoekje aan het AFAS theater, bioscoop Pathé of het Holland Casino. Genoeg mogelijkheden voor een heerlijk avondje uit. Als je klaar bent met eten dan kun je nog lekker langs de Scheveningse boulevard lopen en genieten van het strand en de zee.

Waar vindt je nog meer Braziliaanse restaurants?

Er zijn in Nederland nog meer Braziliaanse restaurants waar je kunt genieten van Braziliaanse gerechten. Hieronder vindt je een overzicht van de locaties. Mis je een Braziliaans restaurant? Laat het ons weten.

Rodizio Brazilian Grill

 
Rodizio Brazilian Grill Scheveningen
Gevers Deynootplein 125
2586 CR Scheveningen
070 322 53 73
rodizio@rodizio.nu

Openingstijden:
Maandag t/m Vrijdag: 16:00 tot 24:00
Zaterdag, Zondag en feestdagen: 12:00 tot 24:00

Brasilbinkie Rodizio

 
Rodizio Brazilian Grill Rotterdam
Kruiskade 26
3012 EH Rotterdam
 Telefoon: 010 307 58 28
 Telefoon: 010 226 49 73
rotterdam@rodizio.nl

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 12:00 – 24:00

Samba Kitchen

 
Samba Kitchen Churrascaria
Ceintuurbaan 63
1072 EV Amsterdam
Telefoon: 020-6760513

nerynho_nl@live.nl

Openingstijden:
Dagelijks geopend van 18:00 tot 23:00

Barraca Rodizio

 
Barraca Rodizio Grill & Bar
Bosweg 19
2131 LX Hoofddorp
Telefoon: 023-5560055

Openingstijden:
Maandag, Woensdag en Donderdag 17:30 tot 23:00
Vrijdag en Zaterdag 17:30 tot 00:00
Zondag 17:00 tot 23:00

Do Brasil Steakhouse

 
Do Brasil Steakhouse
Lange Leidsedwarsstraat 86
1017 NM Amsterdam
Telefoon: 020-6226362

Openingstijden:
Zaterdag en Zondag 12:00 tot 00:00
Maandag t/m Donderdag 15:00 tot 00:00
Vrijdag 13:00 tot 00:00

Nieuws uit Brazilië

Nieuws uit Brazilië

Nieuws uit Brazilië

Er zijn verschillende manieren om het nieuws uit Brazilië te volgen. Lees hier de mogelijkheden. Mocht je nog meer mogelijkheden weten om nieuws uit Brazilië te volgen dan horen wij het graag.

Televisie en Radio

De televisie en de radio zijn twee middelen om het nieuws te volgen. Vaak kun je elk half uur van de dag een nieuwsuitzending zien op de televisie of horen op de radio. In Brazilië werkt dit ook zo, maar helaas is het niet zo gemakkelijk om dat vanaf Nederland te volgen.

Echter als je internet hebt dan is er al heel veel mogelijk. Je kunt namelijk Braziliaanse radiozenders luisteren op verschillende websites en er zijn ook websites waar je Braziliaanse televisiezenders kunt bekijken vanaf Nederland.


Braziliaans nieuws op het internet

Als je Braziliaans Portugees verstaat en kunt lezen dan kun je bijvoorbeeld naar de website Istoé gaan. Daar vindt je veel nieuwsberichten uit verschillende categories. Nog een grote aanbieder van nieuws in Brazilië is Globo. Tot slot zou je ook nog naar de website Estadão kunnen gaan.

Mocht je geen Braziliaans Portugees kunnen lezen dan zijn er ook websites die nieuws uit Brazilië publiceren in het Nederlands. Je kunt via de website nu.nl een tag instellen op het woord Brazilië.

Je kunt ook via google verschillende alerts en voorkeuren aangeven bij google nieuws. Je zou ook via google kunnen zoeken naar Nederlandse verslaggevers die werken en wonen in Brazilië. Je zou bijvoorbeeld kunnen zoeken naar Sandra Korstjens, Wies Ubags, Marjolein van de Water of Joost de Jong.

Mocht je geïnteresseerd zijn in de Braziliaans politiek of ander interessant nieuws dan kun je de website Brazilienieuws.online volgen.

Nog een leuke tip is even kijken op het Brazilieforum. Daar vindt je ook heel veel informatie over Brazilië. Waaronder nieuws, blogs en nog veel meer.

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Braziliaans Portugees

In Brazilië spreekt men Portugees. Braziliaans Portugees om precies te zijn. Braziliaans Portugees kun je in Nederland op verschillende manieren leren. Het beste zou natuurlijk zijn om naar Brazilië te gaan. Een vreemde taal leren doe je het snelst in het land waar de taal ook gesproken wordt.

Er zijn bedrijven die dit aanbieden in allerlei verschillende vormen. In dit bericht lees je de vele mogelijkheden om Braziliaans Portugees te leren in Nederland.

Braziliaans Portugees leren

Braziliaans Portugees leren is in Nederland op allerlei manieren mogelijk. Het aanbod verschilt nogal per regio als je op zoek bent naar les in bijvoorbeeld groepsverband of privéles. In de randstad zijn er veel mogelijkheden, maar daarbuiten is het soms een hele zoektocht. Je kunt natuurlijk ook zoeken naar online mogelijkheden. Online zijn er veel mogelijkheden en ben je minder afhankelijk van welke regio je woont.

Braziliaans Portugees leren op een school

Er zijn verschillende scholen die Portugese les aanbieden. Niet alle scholen bieden de Braziliaanse variant van het Portugees aan. Denk hierom en vraag het eventueel na voordat je verplichtingen aangaat. Over het algemeen bieden de meeste scholen twee startdatums per jaar aan. Het hangt voornamelijk af van hoeveel cursisten zich hebben aangemeld. Sommige scholen bieden ook nog verschillende instapniveaus aan. Mocht je geen school kunnen vinden in de buurt dan zou je kunnen zoeken naar een volksuniversiteit.

Je kunt ook naar een talenschool in het buitenland. Je zou bijvoorbeeld via een bedrijf als StudyTravel kunnen reizen naar Brazilië om daar Braziliaans Portugees te leren.

Braziliaans Portugees leren via het internet

Op het internet zijn er veel mogelijkheden om Braziliaans Portugees te leren. Er zijn veel websites die online-trainingen aanbieden in allerlei verschillende vormen. Voor elke manier van studeren is er wel een oplossing te vinden. Je kunt ook verschillende apps vinden die je helpen bij het leren van de Braziliaans Portugese taal. Veel apps bieden de mogelijkheid om pakketten te kopen. Je krijgt vaak het eerste hoofdstuk gratis en daarna kun je meerdere hoofdstukken er bij kopen.

Braziliaans Portugees leren doe ik zo!

Iedereen leert op een andere manier. Wat voor de ene persoon goed werkt kan voor de andere minder werken. Zelf geef ik de voorkeur aan privé les. Je betaald iets meer, maar je krijgt wel 100% aandacht. Geen vertraging door medestudenten, maar een persoonsgerichte aanpak. In de privé lessen wordt er veel aandacht geschonken aan de grammatica en opbouw van zinnen. Als je de taal goed wil leren dan is dit ontzettend belangrijk.


Mijn studieboeken zijn Braziliaans Portugees. Mijn trainer vindt dat als je Braziliaans Portugees wilt leren dat je dan geen Nederlands boek moet nemen. Dit zou ik alleen aanraden als je iemand hebt die je eventueel kan ondersteunen als het het niet begrijpt. Mocht je hulp nodig zijn bij het vinden van studieboeken dan hoor ik het graag. Ik heb al wat ervaringen met verschillende boeken.

Tot slot nog een leuke tip! Persoonlijk heb ik erg veel geleerd van het programma Rosetta Stone. Dit programma maakt gebruik van afbeeldingen en foto's om je de taal te leren. Dankzij dit programma heb ik ontzettend veel woorden geleerd. Het is een leuke manier van leren en als je de smaak eenmaal te pakken hebt kun je uren achter elkaar je scores proberen te verbeteren.

Direct beginnen met Braziliaans Portugees leren?

Als je serieus Braziliaans Portugees wilt leren dan is mijn advies om les te nemen. Je zou alvast kunnen beginnen met het bekijken van de video's Braziliaans Portugees leren voor beginners. Dan kun je alvast kennis maken met de taal.

Braziliaans Portugees leren 1

Braziliaans Portugees leren 2

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Braziliaanse muziek luisteren

Als je in Nederland wil genieten van Braziliaanse muziek dan kun je via het internet genoeg Braziliaanse muziek vinden. Lees hier alle mogelijkheden die er zijn. Ontbreken er nog mogelijkheden? Laat het ons weten en we voegen het graag toe aan de lijst.

Braziliaanse radio via het internet

Weet je niet zo goed wat voor Braziliaanse muziek je wilt luisteren? Dan is het een leuke optie om te luisteren naar Braziliaanse radiozenders. Op de volgende websites vindt je Braziliaanse radiozenders. Klik op de button om direct naar de site te gaan.

Braziliaanse muziek luisteren via Youtube

Via Youtube kun je ook Braziliaanse muziek luisteren. Je kunt hier verschillende kanalen vinden waar je allerlei verschillende soorten Braziliaanse muziek kunt luisteren. Ga naar de site of app en tik Braziliaanse muziek in en je kunt kiezen uit ontzettend veel lijsten en nummers.

Braziliaanse muziek luisteren via Spotify

Via Spotify kun je ook Braziliaanse muziek luisteren. Je kunt hier verschillende playlisten vinden waar je allerlei verschillende soorten Braziliaanse muziek kunt luisteren. Ga naar de app en tik Braziliaanse muziek in en je kunt kiezen uit ontzettend veel lijsten en nummers.

Brazilian Blend op ORTS radio in Oosterhout N.B

Brazilian Blend is een Braziliaans muziekprogramma op de lokale omroep van Oosterhout dat uitgezonden wordt sinds mei 2007!

Iedere week op donderdag is het live te horen om 21:00 uur, lokaal op de FM 106.2 of op de kabel 92.9 of Ziggo kanaal 916, of KPN kanaal 1052.

Het programma wordt herhaald op zondag, ook om 21:00 uur. Tevens is de ORTS wereldwijd te horen op http://www.orts.nl en op diezelfde website staat onder radio en radio gemist de link voor radio gemist waar alle programma's 24 uur per dag alsnog beluisterd kunnen worden.

Ook heeft Brazilian Blend een website: http://www.brazilianblend.nl waar iets valt te lezen over de wekelijkse inhoud van het programma en op die website vindt u ook een zo compleet mogelijke concertagenda van Braziliaanse concerten in Nederland of net daarbuiten!

Brazilian Blend is ook te vinden op Facebook en op Twitter. Op Facebook wordt zelfs wekelijks de playlist gepubliceerd.

In het programma wordt Braziliaanse muziek gedraaid die waar dan ook gemaakt wordt, oude en nieuwe muziek in diverse stijlen zoals samba, bossa nova, choro, MPB, forró, baião, etc

TIP: BRAZILIAANSE CONCERTEN IN NEDERLAND OF NET OVER DE GRENS BEZOEKEN?

Booking.com

Op zoek naar Braziliaanse klassiekers?

Op de website ccryder.nl vindt je een archief van Braziliaanse nummers. Klik op de link om naar de site te gaan.

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Geen radio, maar Braziliaanse televisie kijken in Nederland? Lees hier wat de mogelijkheden zijn.

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse zenders

Om in Nederland te kunnen kijken naar Braziliaanse televisie ben je bijna compleet overgeleverd aan Youtube. Om vanuit Nederland naar Braziliaanse televisie te kijken is bijna niet legaal mogelijk. Je kunt via allerlei streams nog wel wat zenders bekijken, maar dat is niet stabiel en vaak onhandig.

Youtube

Op Youtube is altijd wel wat Braziliaanse televisie te vinden. Als je bijvoorbeeld het dagelijkse nieuws van Brazilië wilt volgen dan zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken op het programma Bom Dia Brasil of Jornal Hoje. Deze nieuwsprogramma's worden bijna dagelijks uitgezonden in Brazilië. In Nederland is dit meestal begin van de middag al beschikbaar om te kijken. Je moet dan wel Braziliaans Portugees verstaan. Tevens valt het kijken van Braziliaanse nieuws ook aan te raden als je de taal wilt leren.

Globo Online

Mocht je toch via internet gratis willen kijken naar Braziliaanse televisie dan kun je de zender Globo ontvangen via de website tvonlinegratis1.com. Verder zijn er nog meer websites te vinden als je op google zoekt (typ: assistir tv online).

Via de schotel

Dankzij Fred heb ik de volgende informatie gekregen over Braziliaanse zenders ontvangen via de schotel: ''via de schotel, o.a. op de hispasat, 30 graden west, en de eutelsat op 13 graden oost zijn er enkele FTA (Free To Air) zenders te vinden''.

IPTV

IPTV is televisie kijken via het internet. Je installeert dan een VPN (Virtual Private Netwerk) en installeert een IPTV app. Op het internet kom je veel websites tegen waar ze abonnementen aanbieden met wel 6000 zenders van over de hele wereld. Ik heb mij er wel eens in verdiept en ik vind de informatie heel tegenstrijdig. De ene beweert dat alles legaal is en de andere beweert dat het wel illegaal is, maar gedoogd wordt.

Vrij recent nog contact gehad met een bedrijf die mij verzekerde dat alles legaal is. Echter is de website nu offline en wordt er niet meer gereageerd op het email adres waarmee ik toch verschillende keren met hun heb gecommuniceerd.

Ik hoop hier snel meer duidelijkheid over te kunnen geven. Voel je vrij om te reageren als je een goede oplossing weet!