Beijinho de Coco - Recept voor een heerlijke Braziliaanse lekkernij -
Beijinho de Coco – Recept voor een heerlijke Braziliaanse lekkernij

Beijinho de Coco – Recept voor een heerlijke Braziliaanse lekkernij

Beijinho de Coco

Beijinho de Coco is een heerlijk Braziliaans dessert dat bestaat uit kokosballetjes gemaakt van gecondenseerde melk, boter en kokosvlokken. Het betekent letterlijk "kleine kus" in het Portugees en het is een variatie van de beroemde brigadeiro, een chocolade fudge bal. Beijinho de Coco wordt vaak geserveerd op kinderfeestjes, maar je kunt het ook maken voor elke gelegenheid of gewoon als je zin hebt in iets zoets.

Beijinho in een cupcake bakje en een kruidnagel in de top
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse keuken-Braziliaanse recepten-Meerdere Beijinho de Coco met geraspte kokos

Beijinho de Coco is een romig, zacht en smaakvol dessert dat je doet denken aan een kus. Het is ook gemakkelijk te bewaren in een luchtdichte plastic bak in de koelkast voor maximaal vijf dagen of in de vriezer voor maximaal drie maanden.
Je kunt ze serveren met andere Braziliaanse hapjes zoals coxinha, pastel of kibbeh, of met andere zoete lekkernijen zoals aardbeien- of chocoladebrigadeiros. Beijinho de Coco is een traktatie die iedereen zal verrassen en verrukken!

Recept Braziliaanse Beijinho de Coco

Beijinho de Coco

Weer zo'n heerlijke Braziliaanse lekkernij die snel, simpel en goedkoop te maken is. Sommige mensen voegen ook nog kokosmelk toe, maar wij gaan voor onderstaande variant zoals mijn schoonmoeder ze altijd voor ons maakt.
Gang: Gebak, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel
  • Schaal
  • Papieren cupcake bakje

Ingrediënten

  • 200 ml Gecondenseerde melk
  • 15 gram Boter
  • 1 Kruidnagel
  • 125 gram Gedroogde geraspte kokos

Instructies

  • Doe de margarine en gecondenseerde melk in een steelpan
  • Als de boter gesmolten is doe je de geraspte kokos in de pan
  • Het vuur staat laag en je blijft roeren en roeren
  • Na een tijdje dan blijft het mengsel aan je spatel hangen en dat is het teken dat je het in een ingevette schaal kunt doen
  • Laat het geheel ongeveer twee uur afkoelen in de koelkast
  • Sommige mensen maken er nu een bol van en pakken er steeds stukjes uit voor een bolletje. Mijn schoonmoeder doet het met twee lepels, maar dit vergt toch enige handigheid
  • Doe een beetje margarine op de binnenkant van je hand en wrijf je beide binnenkanten van je handen tegen elkaar aan. Maak nu kleine bolletjes en leg ze op een bord
  • Daarna kun je de bolletjes door het schaaltje met kokosnootrasp halen
  • Je kunt de bolletjes presenteren in een papieren cupcake bakje. Om het compleet te maken kun je nog een kruidnagel bovenop het bolletje drukken ter versiering

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Moqueca de Camarão

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023