Cassave cake - Bolo de Mandioca >
Cassave cake – Bolo de Mandioca

Cassave cake – Bolo de Mandioca

Wat is Bolo de Mandioca?

Bolo de Mandioca is een Braziliaans recept uit het noord/noordoosten van Brazilië en is vrij eenvoudig en snel te maken. Bolo betekent cake, de Mandioca betekent van Cassave. Dit is ons recept voor het maken van een heerlijke Cassave cake.

Cassave kun je in Nederland bij verschillende winkels kopen. Je kunt het vers krijgen bij de meeste Jumbo winkels en waarschijnlijk ook wel bij andere grote supermarkten.

Je kunt het ook kant & klaar ingevroren kopen bij verschillende Toko's. Als je de cassave wilt gebruiken dan moet je wel eerst wachten tot het ontdooit is.

De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.

Cassave wortels

Welke ingrediënten ben je nodig om cassave cake te maken?

Voor het maken van één cake ben je nodig:

1 kg cassave (mandioca)

2oo gram suiker

100 gram margarine

200 ml kokosmelk

100 gram geraspte kokos

1 snufje zout

150 ml melk

3 eieren

Mijnbrazilie-Brazilië-Cassave-Diepvries-Toko
Cassave uit de diepvries

Bereidingswijze

Begin direct met de ontdooide cassave. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk vocht uit de cassave haalt. Je kunt de cassave in een theedoek goed uitwringen en daarna gespreid op de theedoek laten drogen. Hoe droger de cassave is, hoe beter je het kunt gebruiken.

Voeg de melk, kokosmelk en suiker in de blender of mix het in een kom met de staafmixer. Voeg daarna de gedroogde cassave, margarine, geraspte kokos, snufje zout en de drie eieren toe aan het mengsel en zorg dat alles goed door elkaar gemengd wordt.

Bestrijk de binnenkant van de bakvorm met gesmolten boter. Giet het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad.

Zet het geheel in de voorverwarmde oven op 200 graden. Het bakken duurt bij ons ongeveer 45 minuten. Daarna laten afkoelen en eventueel met een scherp mes de randjes los maken. Als je de bakvorm goed hebt ingesmeerd met boter dan zal de cake er vrij gemakkelijk uit gaan.

Nog meer Braziliaanse recepten

Braziliaanse warme chocolademelk

Pão de queijo

Cassave frietjes

Brigadeiros

Cassave chips

Caipirinha

Farofa

Canjica

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: