Ga terug

Cassave frietjes

Wat zijn cassave frietjes?
Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er frietjes van. De reden waarom het frietjes genoemd worden is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel.
Het wordt geschild, gesneden, gekookt en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd25 minuten
Totale tijd30 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken: Afrika, Braziliaanse keuken, Brazilië, Suriname
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Groot scherp mes
  • Pan met olie
  • Dunschiller
  • Keukenpapier
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 grote cassavewortels
  • 1 Zeezout naar smaak

Instructies

  • Snij aan beide kanten een klein stukje af en schil de wortel
  • Maak de wortel schoon onder de kraan
  • Snij de cassave in mooie reepjes en kook ze 10 minuten
  • Droog de reepjes cassave goed in keukenpapier. Hoe droger, hoe beter
  • Bak de reepjes bruin in de olie en serveer eventueel met zout en sausjes

Notities

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!