Tijdens onze vakanties naar Brazilië zitten wij vaak op het terras. Het liefste genieten wij van live-muziek, een biertje en een lekker hapje bij het biertje.Dan bestellen wij Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa. Dat zijn dun gesneden plakjes Calabresa met uienringen gebakken in de pan en daarbij Farofa.
Voorbereidingstijd5 minutenmin
Bereidingstijd10 minutenmin
Totale tijd15 minutenmin
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Bij een biertje, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Op het terras, Snel
Porties: 2personen
Cost: 5 euro
Equipment
Koekenpan
Mes
Snijplank
Ingrediënten
2pakCabanossi
1 Ui
1Olijfolie
1Peper en zout
1scheutjeCachaça
Instructies
Snij de Cabanossi in plakjes en snij de ui in ringen
Doe de olijfolie in de pan en bak de Cabanossi bruin
Doe op het laatst de uienringen en een scheutje Cachaça er bij
Daarna kun je het op een bord presenteren met een aantal vorkjes
Notities
Tip: Wij doen er vaak een schoteltje met Farofa bij, maar je kunt bijvoorbeeld ook plakjes stokbrood er bij doen.Uiteraard doen wij daar dan ook een lekker koud biertje bij!