Ga terug

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa

Tijdens onze vakanties naar Brazilië zitten wij vaak op het terras. Het liefste genieten wij van live-muziek, een biertje en een lekker hapje bij het biertje.
Dan bestellen wij Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa. Dat zijn dun gesneden plakjes Calabresa met uienringen gebakken in de pan en daarbij Farofa.
Voorbereidingstijd5 minuten
Bereidingstijd10 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Bij een biertje, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Op het terras, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 5 euro

Equipment

  • Koekenpan
  • Mes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 pak Cabanossi
  • 1 Ui
  • 1 Olijfolie
  • 1 Peper en zout
  • 1 scheutje Cachaça

Instructies

  • Snij de Cabanossi in plakjes en snij de ui in ringen
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de Cabanossi bruin
  • Doe op het laatst de uienringen en een scheutje Cachaça er bij
  • Daarna kun je het op een bord presenteren met een aantal vorkjes

Notities

Tip: Wij doen er vaak een schoteltje met Farofa bij, maar je kunt bijvoorbeeld ook plakjes stokbrood er bij doen.
Uiteraard doen wij daar dan ook een lekker koud biertje bij!