Ga terug

Kip en cachaça

Kip en cachaça
Cachaça is een Braziliaanse rum gemaakt van suikerriet en is bij veel mensen bekend van de Braziliaanse cocktail Caipirinha. Het is misschien niet het eerste waar je aan zult denken, maar in dit geval is het marineren van kip met alcohol een heerlijk idee. Je kunt alle soorten kip gebruiken en het bakken van de kip kan ook op alle manieren zoals je het gewend bent.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd4 uur
Totale tijd4 uur 15 minuten
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk
Porties: 2 personen
Cost: 5 euro

Equipment

  • Koekenpan
  • Diepvrieszakje

Ingrediënten

  • 700 gram Kip
  • 6 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Oregano
  • 7 eetlepel Cachaça
  • 1 Zout en Peper
  • 3 eetlepel Olijfolie
  • 2 partjes Limoenen
  • 1 Lente ui

Instructies

  • Snij de kip in mooie stukken en doe het in een diepvrieszakje
  • Doe de geperste knoflook, oregano, olijfolie, zout, peper en cachaça er bij
  • Meng alles door elkaar en laat het minimaal vier uren intrekken
  • Haal de kip uit de koelkast, laat het op kamertemperatuur komen en begin met bakken
  • Bak de kip gaar en versier het met stukje lente ui

Notities

Tip: Om de smaak van de Cachaça goed in de kip te laten trekken is het een goed idee om de kip alvast de avond voor het eten te marineren.