Ga terug

Beijinho de Coco

Weer zo'n heerlijke Braziliaanse lekkernij die snel, simpel en goedkoop te maken is. Sommige mensen voegen ook nog kokosmelk toe, maar wij gaan voor onderstaande variant zoals mijn schoonmoeder ze altijd voor ons maakt.
Gang: Gebak, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel
  • Schaal
  • Papieren cupcake bakje

Ingrediënten

  • 200 ml Gecondenseerde melk
  • 15 gram Boter
  • 1 Kruidnagel
  • 125 gram Gedroogde geraspte kokos

Instructies

  • Doe de margarine en gecondenseerde melk in een steelpan
  • Als de boter gesmolten is doe je de geraspte kokos in de pan
  • Het vuur staat laag en je blijft roeren en roeren
  • Na een tijdje dan blijft het mengsel aan je spatel hangen en dat is het teken dat je het in een ingevette schaal kunt doen
  • Laat het geheel ongeveer twee uur afkoelen in de koelkast
  • Sommige mensen maken er nu een bol van en pakken er steeds stukjes uit voor een bolletje. Mijn schoonmoeder doet het met twee lepels, maar dit vergt toch enige handigheid
  • Doe een beetje margarine op de binnenkant van je hand en wrijf je beide binnenkanten van je handen tegen elkaar aan. Maak nu kleine bolletjes en leg ze op een bord
  • Daarna kun je de bolletjes door het schaaltje met kokosnootrasp halen
  • Je kunt de bolletjes presenteren in een papieren cupcake bakje. Om het compleet te maken kun je nog een kruidnagel bovenop het bolletje drukken ter versiering