Ga terug

Sopa de Feijão Preto (zwarte bonensoep)

In Nederland zijn de zwarte bonen wellicht niet zo bekend als de bruine bonen, maar in Brazilië eet men bij veel gerechten zwarte bonen. Zwarte bonen zijn voedzaam en lekker om soep van te maken. We hebben het gerecht Sopa de Feijão Preto vele malen gegeten in Brazilië.
In Nederland maken wij het gerecht ook en delen graag het recept.
Gang: Hoofdgerecht, Soep
Keuken: Braziliaans, Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Brazilië, Gezond, Recept
Porties: 4

Equipment

  • 1 Snelkookpan
  • 1 Pan
  • 1 Blender

Ingrediënten

  • 500 gram Zwarte bonen gedroogd
  • 1 liter Bouillon kip
  • 1 Olijfolie
  • 2 stuk Ui groot, fijn gesneden
  • 0,5 stuk Rode peper fijn gesneden, zonder zaadjes
  • 1 stuk Wortel fijn gesneden
  • 4 teen Knoflook fijn gesneden
  • 1 stuk Bleekselderij kleine blokjes
  • 1 theelepel Koriander fijn gemalen
  • 1 theelepel Komijn fijn gemalen
  • 1 Zout en Peper naar behoeve
  • 1 stuk Sinaasappel gebruik de sap

Instructies

  • Je kunt de bonen een nacht laten weken, maar je kunt ook een snelkookpan gebruiken
  • Maak een liter kippenbouillon en voeg de afgegoten zwarte bonen toe
  • Bak de ui, knoflook, wortel, prei en selderij kort in een pan en voeg het toe aan de soep
  • Breng het geheel aan de kook en voeg de koriander en komijn toe
  • Na een uur sudderen op laag vuur voeg je de laatste producten toe en meng je het geheel
  • Voeg eventueel naar behoeve zout en peper toe
  • Wij pureren een groot gedeelte van de bonen waardoor de soep iets dikker wordt
  • Voeg een klein beetje room toe in je bord/kom

Notities

Tip: Je kunt de room eventueel vervangen door yoghurt.
Tip: Wij maken altijd wat stokbrood bij het gerecht of nemen er een plakje roggebrood bij.