Ga terug

Braziliaanse Farofa

Braziliaanse farofa is een knapperig en smaakvol bijgerecht dat gemaakt wordt van gebakken cassavemeel of maismeel met verschillende ingrediënten.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch
Keuken: Braziliaans
Trefwoord: Bakken, Bij een biertje, Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 Pan

Ingrediënten

  • 50 gram Margarine
  • 1 st Ui gesnipperd
  • 125 gram Spekreepjes
  • 250 gram Farofa
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 st Cabanossi

Instructies

  • Doe een klontje boter in de pan en laat het rustig vloeibaar worden op een laag vuurtje.
  • Daarna doe je spekjes in de pan en als de spekjes halverwege zijn doe je de cabanossi stukjes erbij.
  • Als de spekjes en cabanossi mooi op kleur komen doe je de uien en knoflook er door. Dit laat je even sudderen en dan doe je tot slot de cassavemeel erbij en roer je alles goed door elkaar heen.
  • Let op dat je het vuur niet te hoog hebt en ook niet te lang door bakt. Daarna kun je het in een schaaltje doen en serveer je het naast het hoofdgerecht.