Ga terug

Cassave chips

Wat is cassave chips?
Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er chips van. De reden waarom het chips genoemd wordt is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel.
Het wordt geschild, gesneden en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.
Tijdens onze vakanties in Brazilië en soms ook in Nederland eten wij wel eens cassave chips en wij willen daarom ook graag het recept en bereidingswijze met jullie delen.
Voorbereidingstijd14 min
Bereidingstijd6 min
Totale tijd20 min
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië, Suriname
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Gemakkelijk, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Pan met olie
  • Dunschiller
  • Groot scherp mes
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 Cassave wortel
  • 1 Zout naar behoeve

Instructies

  • Snijdt aan beide kanten een stukje af en begin de wortel te schillen
  • Als de wortel mooi wit geschild is dan was je de wortel met water
  • Droog de wortel goed met keukenpapier voordat je verder gaat
  • Snijdt de cassave wortel in hele kleine dunne schijfjes
  • Bak de schijfjes bruin en voeg zout toe naar behoeve

Notities

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!