Ga terug

Pão de Queijo

Wat is Pão de queijo?
Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.
De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Rusttijd10 minuten
Totale tijd45 minuten
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje, Voorgerecht
Keuken: Bolivia, Braziliaanse keuken, Brazilië, Paraguay, Portugal
Trefwoord: BelegenKaas, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, BraziliaanseSnack, Brazilië, Cassavemeel, ExtraOudeKaas, GebakkenKaasrol, GeraspteKaas, Kaas, Kaasbroodje, OudeKaas, PaoDeQueijo, ParmezaanseKaas, PolvilhoAzedo, Tapiocameel, Variaties
Porties: 30 broodjes
Cost: 6 euro

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel
  • Bakplaat
  • Oven 200 graden

Ingrediënten

  • 50 ml Zonnebloemolie
  • 125 ml Volle melk
  • 1 theelepel Zout
  • 125 ml Water
  • 200 gram Geraspte kaas Parmezaanse kaas
  • 2 stuk Geklopte eieren
  • 250 gram Cassavemeel Polvilho Azedo

Instructies

  • Doe de olie, water, zout en melk in de pan en kook het tot het begint te schuimen
  • Zet de hete pan van het vuur en roer de cassavemeel door het mengsel heen
  • Gebruik eventueel je handen om er een bol van te kneden en laat het 10 á 15 minuten rusten
  • Als de bol is afgekoeld meng je de eieren en als het te vochtig blijft kun je cassavemeel toevoegen. Wacht met het toevoegen van de kaas als de bol goed afgekoeld is
  • Kneed de kaas door de bol en maak kleine bolletjes die je op een bakplaat legt. Houdt er rekening mee dat de bolletjes groter worden tijdens het bakken in de oven
  • Na 15 á 20 minuten (afhankelijk van de oven) zijn de broodjes bruin en klaar. Je kunt direct beginnen met eten, want warm zijn ze het lekkerste

Notities

Tip: Doe niet direct alle bolletjes in de oven. Vries een paar bolletjes op een bord in en als ze bevroren zijn dan kun je ze in een zakje doen. Je kunt ze dan op een later moment ontdooien en als nog bakken in de oven.