Cassave Archieven |

Tag: Cassave

Linguiça Calabresa Acebolada bestellen wij op het terras in Brazilië

Linguiça Calabresa Acebolada bestellen wij op het terras in Brazilië

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa

Tijdens onze vakanties naar Brazilië zitten wij vaak op het terras. Het liefste genieten wij van live-muziek, een biertje en een lekker hapje bij het biertje.

Dan bestellen wij Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa. Dat zijn dun gesneden plakjes Calabresa met uienringen gebakken in de pan en daarbij Farofa.

Recept Linguiça Calabresa Acebolada

Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa

Tijdens onze vakanties naar Brazilië zitten wij vaak op het terras. Het liefste genieten wij van live-muziek, een biertje en een lekker hapje bij het biertje.
Dan bestellen wij Linguiça Calabresa Acebolada com Farofa. Dat zijn dun gesneden plakjes Calabresa met uienringen gebakken in de pan en daarbij Farofa.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd15 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Snack
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Bij een biertje, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Op het terras, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 5 euro

Equipment

  • Koekenpan
  • Mes
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 pak Cabanossi
  • 1 Ui
  • 1 Olijfolie
  • 1 Peper en zout
  • 1 scheutje Cachaça

Instructies

  • Snij de Cabanossi in plakjes en snij de ui in ringen
  • Doe de olijfolie in de pan en bak de Cabanossi bruin
  • Doe op het laatst de uienringen en een scheutje Cachaça er bij
  • Daarna kun je het op een bord presenteren met een aantal vorkjes

Notities

Tip: Wij doen er vaak een schoteltje met Farofa bij, maar je kunt bijvoorbeeld ook plakjes stokbrood er bij doen.
Uiteraard doen wij daar dan ook een lekker koud biertje bij!

Nog meer Braziliaanse recepten

Kip en Cachaça

Moqueca de Camarão

Farofa

Caipirinha

Cassave frietjes

Canjica

Cassave chips

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse Brigadeiros

Beijinho de coco

Pão de queijo

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Cassave cake – Bolo de Mandioca

Cassave cake – Bolo de Mandioca

Wat is Bolo de Mandioca?

Bolo de Mandioca is een Braziliaans recept uit het noord/noordoosten van Brazilië en is vrij eenvoudig en snel te maken. Bolo betekent cake, de Mandioca betekent van Cassave.
Dit is ons recept voor het maken van een heerlijke Cassave cake.

Voorraad Cassave wortels op elkaar gestapeld

Cassave kun je in Nederland bij verschillende winkels kopen. Je kunt het vers krijgen bij de meeste Jumbo winkels en waarschijnlijk ook wel bij andere grote supermarkten.

Je kunt het ook kant & klaar ingevroren kopen bij verschillende Toko's. Als je de cassave wilt gebruiken dan moet je wel eerst wachten tot het ontdooit is.

De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.

Recept Cassave cake

Cassave cake

Wat is Cassave cake?
Cassave cake is een Braziliaans recept uit het noord/noordoosten van Brazilië en is vrij eenvoudig en snel te maken. Bolo betekent cake, de Mandioca betekent van Cassave. Dit is ons recept voor het maken van een heerlijke Cassave cake.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd45 min
Totale tijd55 min
Gang: Gebak, Traktatie
Keuken: Braziliaanse keuken, Suriname
Trefwoord: Bakken, Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk
Porties: 8 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Theedoek
  • Blender
  • Bakvorm
  • Oven 200 graden

Ingrediënten

  • 1 kg Cassave
  • 200 gram Suiker
  • 100 gram Margarine
  • 200 ml Kokosmelk
  • 100 gram geraspte kokos
  • 1 snufje Zout
  • 150 ml Melk
  • 3 stuk Eieren

Instructies

  • Stop de ontdooide cassave in een theedoek en wring zoveel mogelijk water uit de cassave. Hoe droger de cassave, hoe beter het te gebruiken is
  • Voeg de melk, kokosmelk en suiker in de blender. Daarna de gedroogde cassave, margarine, geraspte kokos, snufje zout en de drie eieren
  • Als je alles goed gemengd hebt giet je het beslag in de ingevette bakvorm en strijk je de bovenkant glad
  • Zet het geheel in de voorverwarmde oven op 200 graden en bak het ruim 45 minuten.
  • Na het afkoelen snijdt je met een scherp mesje de randjes los en haal je voorzichtig de rand weg.

Notities

Tip: Het is heel belangrijk dat de cassave ontdooid en droog is voordat je het gebruikt.

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave chips

Cassave frietjes

Braziliaanse Brigadeiros

Beijinho de coco

Braziliaanse warme chocolademelk

Pão de queijo

Farofa

Caipirinha

Kip en Cachaça

Canjica

Linguiça Calabresa Acebolada

Moqueca de Camarão

Braziliaanse Rabanadas

Cassave chips maken doe je zo!

Cassave chips maken doe je zo!

Wat is cassave?

Misschien heb je ze wel eens zien liggen op de markt. Die grote bruine wortel op de groenteafdeling waarvan je misschien niet zo goed weet wat je er allemaal mee kunt maken. 

De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika.

Voorraad Cassave wortels op elkaar gestapeld

Waar kun je cassave kopen?

In Nederland wordt de cassave wortel niet verbouwd, maar het is wel in verschillende winkels te krijgen. De cassave wortel kun je kopen in veel verschillende toko's, groentemarkten, groentewinkels en sommige supermarkten.

Op zoek naar meer Braziliaanse producten? Lees het bericht Braziliaanse producten kopen in Nederland.

Recept Cassave chips

Cassave chips

Wat is cassave chips?
Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er chips van. De reden waarom het chips genoemd wordt is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel.
Het wordt geschild, gesneden en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.
Tijdens onze vakanties in Brazilië en soms ook in Nederland eten wij wel eens cassave chips en wij willen daarom ook graag het recept en bereidingswijze met jullie delen.
Voorbereidingstijd14 min
Bereidingstijd6 min
Totale tijd20 min
Gang: Borrelhapje, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië, Suriname
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Gemakkelijk, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Pan met olie
  • Dunschiller
  • Groot scherp mes
  • Keukenpapier

Ingrediënten

  • 1 Cassave wortel
  • 1 Zout naar behoeve

Instructies

  • Snijdt aan beide kanten een stukje af en begin de wortel te schillen
  • Als de wortel mooi wit geschild is dan was je de wortel met water
  • Droog de wortel goed met keukenpapier voordat je verder gaat
  • Snijdt de cassave wortel in hele kleine dunne schijfjes
  • Bak de schijfjes bruin en voeg zout toe naar behoeve

Notities

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!

Nog meer Braziliaanse recepten

Cassave frietjes

Cassave cake

Pão de queijo

Linguiça Calabresa Acebolada

Braziliaanse warme chocolademelk

Farofa

Braziliaanse Brigadeiros

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Moqueca de Camarão

Canjica

Braziliaanse Rabanadas

Farofa is een Braziliaans bijgerecht

Farofa is een Braziliaans bijgerecht

Wat is Farofa?

Farofa is een bekend Braziliaans bijgerecht dat wordt gemaakt met verschillende ingrediënten. Farofa is gemaakt van cassavemeel of maismeel en wordt vaak gecombineerd met spekjes, stukjes worst (Linguiça), ui, knoflook, ei, banaan en andere soorten vlees.

Je kunt het zo gek niet bekenden of je kunt het combineren. Wij delen het recept zoals wij het altijd maken. Mocht je een andere variant willen proberen en je komt er niet uit dan zijn we altijd beschikbaar om je te adviseren.

Farofa wordt gegeten in heel Zuid-Amerika, maar is in Brazilië heel populair bij bijvoorbeeld een vlees, vis of gevogelte gerecht. Bij een Braziliaanse BBQ is het onmisbaar en als je lekker gaat eten in een Braziliaans restaurant zul je het ook kunnen krijgen.

Lees in het bericht Braziliaanse producten kopen in Nederland waar je Farofa kunt kopen/bestellen.

Cassavemeel Farofa

Ingrediënten

50 gram margarine
1 ui in snippers gesneden
125 gram spekreepjes

250 gram Farofa
2 teentjes knoflook
1 cabanossi

Bereidingswijze

Doe een klontje boter in de pan en laat het rustig vloeibaar worden op een laag vuurtje. Daarna doe je spekjes in de pan en als de spekjes halverwege zijn doe je de cabanossi stukjes erbij.

Als de spekjes en cabanossi mooi op kleur komen doe je de uien en knoflook er door. Dit laat je even sudderen en dan doe je tot slot de cassavemeel erbij en roer je alles goed door elkaar heen.

Let op dat je het vuur niet te hoog hebt en ook niet te lang door bakt. Daarna kun je het in een schaaltje doen en serveer je het naast het hoofdgerecht.

Farofa de banana in een schaal

Bovenstaande foto is met stukjes banaan en dat noemen ze is Brazilië Farofa de Banana

Eet smakelijk - Bom Apetite

Nog meer Braziliaanse recepten

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave chips

Cassave frietjes

Brigadeiros

Pão de queijo

Caipirinha

Farofa

Canjica

Braziliaanse warme chocolademelk

Braziliaanse Rabanadas

Cassave cake

Cassave frietjes maken doe je zo!

Cassave frietjes maken doe je zo!

Wat is cassave?

De cassave wortel wordt veelal gebruikt in Zuid-Amerika en Aziatische landen. Oorspronkelijk komt de cassave wortel uit Zuid Amerika. Vroeger hebben de Portugezen de cassave wortel meegenomen naar andere landen waardoor het nu in meerdere landen wordt verbouwd en gegeten.

Voorraad Cassave wortels op elkaar gestapeld

Waar koop je cassave?

In Nederland wordt de cassave wortel niet verbouwd, maar het is wel in verschillende winkels te krijgen. De cassave wortel kun je kopen in veel verschillende toko's, groentemarkten, groentewinkels en sommige supermarkten.

Op zoek naar meer Braziliaanse producten? Lees het bericht Braziliaanse producten kopen in Nederland.

Recept cassave frietjes

Cassave frietjes

Wat zijn cassave frietjes?
Cassave is op verschillende manieren te verwerken. In dit recept maken we er frietjes van. De reden waarom het frietjes genoemd worden is, omdat de cassave eigenlijk op dezelfde manier bewerkt wordt als de aardappel.
Het wordt geschild, gesneden, gekookt en in de olie gebakken. Het verschil zit in het product en de smaak.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd30 min
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Tussendoortje
Keuken: Afrika, Braziliaanse keuken, Brazilië, Suriname
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 2 personen
Cost: 4 euro

Equipment

  • Groot scherp mes
  • Pan met olie
  • Dunschiller
  • Keukenpapier
  • Snijplank

Ingrediënten

  • 2 grote cassavewortels
  • 1 Zeezout naar smaak

Instructies

  • Snij aan beide kanten een klein stukje af en schil de wortel
  • Maak de wortel schoon onder de kraan
  • Snij de cassave in mooie reepjes en kook ze 10 minuten
  • Droog de reepjes cassave goed in keukenpapier. Hoe droger, hoe beter
  • Bak de reepjes bruin in de olie en serveer eventueel met zout en sausjes

Notities

Let op!: Houdt er rekening mee dat het snijden en schillen van de cassave wortel niet gemakkelijk gaat. Voorzichtig dus!

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse warme chocolademelk

Canjica

Moqueca de Camarão

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Beijinho de coco

Linguiça Calabresa Acebolada

Cassave cake

Braziliaanse Rabanadas

Braziliaanse Feijoada