Belo Horizonte betekent mooie horizon -> Lees hier bezienswaardigheden en tips -
Belo Horizonte betekent mooie horizon –> Lees hier bezienswaardigheden en tips

Belo Horizonte betekent mooie horizon –> Lees hier bezienswaardigheden en tips

Belo Horizonte: een stad met een prachtige horizon

Belo Horizonte is een stad in Brazilië die bekend staat om zijn mooie horizon. De stad ligt tussen de bergen en heeft daardoor een schitterend uitzicht. De naam Belo Horizonte betekent letterlijk ‘mooie horizon’, maar de Brazilianen noemen de stad ook wel Beagá.

Belo Horizonte is de hoofdstad van de staat Minas Gerais en de zesde grootste stad van Brazilië, met ruim 2,5 miljoen inwoners volgens Wiki.

Skyline Belo Horizonte
Minas Gerais-Belo Horizonte-Stad met op de achtergrond bergen
Minas Gerais-Belo Horizonte-Stad

De stad heeft een bijzondere geschiedenis, want het is de eerste stad in Brazilië die op de tekentafel is ontstaan. De stad werd geïnspireerd door de stedenbouw en architectuur van Washington D.C. en werd in 1897 opgeleverd onder de naam Cidade de Minas (stad van mijnen), maar in 1901 werd Belo Horizonte de officiële naam.

In deze artikel lees je meer over de cultuur en de bezienswaardigheden van Belo Horizonte.

Waar ligt Belo Horizonte?

Belo Horizonte is een bruisende stad in het zuidoosten van Brazilië. Het is de hoofdstad van de deelstaat Minas Gerais, die bekend staat om zijn rijke geschiedenis en cultuur. Belo Horizonte werd gesticht in 1897 als een geplande stad, ter vervanging van Ouro Preto, de oude koloniale hoofdstad die te klein en heuvelachtig was om verder te groeien.

Belo Horizonte betekent “mooie horizon” in het Portugees, en de stad biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen.

Belo Horizonte ligt op een strategische locatie tussen de drie grootste steden van Brazilië: Rio de Janeiro, São Paulo en Brasilia. De afstand tussen Belo Horizonte en deze steden is respectievelijk 438 km, 490 km en 733 km.

Hoe kom je in Belo Horizonte?

Belo Horizonte is goed bereikbaar met verschillende vervoersmiddelen. Als je met het vliegtuig wilt reizen, kun je naar de Aeroporto Internacional Tancredo Neves (CNF) vliegen, die ook wel bekend staat als de Aeroporto Internacional de Confins.

Deze luchthaven ligt ongeveer 40 kilometer ten noorden van de stad. Vanaf daar kun je een huurauto nemen en in ongeveer 50 minuten naar het centrum rijden. Je kunt ook een bus nemen vanaf halte 2, die ongeveer drie keer per uur vertrekt en je voor ongeveer 13 real naar het centrum brengt.

Belo Horizonte-Aeroporto Internacional Tancredo Neves Confins-Azul Linhas Aéreas Brasileiras
Belo Horizonte-Aeroporto Internacional Tancredo Neves /  Confins Platform vliegveld Belo Horizonte

Een andere optie is om een taxi of een uber te nemen, maar let op dat je niet te veel betaalt of in een onbetrouwbare taxi stapt. Je kunt het beste een kaartje kopen bij het officiële loket op de luchthaven voor je bestemming.

Taxi in Brazilië

Uber in Brazilië

Als je liever met de bus reist, kun je ook vanuit andere steden in Brazilië naar Belo Horizonte komen. Vanuit Rio de Janeiro duurt de busreis ongeveer 7 uur en vanuit São Paulo ongeveer 8 uur.

Je kunt meer informatie vinden over het reizen met de bus tussen verschillende steden in Brazilië in het bericht ‘‘Tips voor het rondreizen in Brazilië’’.

Het weer in Belo Horizonte

In Belo Horizonte is het eigenlijk altijd wel mooi weer. In de maanden Oktober tot en met April kan er wel eens een bui vallen, maar de rest van het jaar is het nagenoeg droog.

Belo Horizonte-Het weer in Belo Horizonte-Jaaroverzicht

De gemiddelde temperatuur in Belo Horizonte is rond de 25 á 30 graden.

Ontdek de charme van Belo Horizonte, een stad vol cultuur, natuur en geschiedenis.

Belo Horizonte biedt je tal van attracties om te bewonderen en te beleven. Je kunt gemakkelijk rondreizen in het centrum van Belo Horizonte met het openbaar vervoer. Of je nu kiest voor de metro of de toeristenbus, je zult geen moeite hebben om de hoogtepunten van de stad te bereiken.

Parque das Mangabeiras: een groene oase in Belo Horizonte

Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van de natuur, te wandelen, te sporten of te picknicken in Belo Horizonte, dan is Parque das Mangabeiras een uitstekende optie. Dit park ligt aan de voet van de Serra do Curral, een cultureel erfgoed van de stad, en is ontworpen door de beroemde landschapsarchitect Roberto Burle Marx.

Parque Municipal das Mangabeiras

Je kunt er ook verschillende soorten planten bewonderen, zoals de barbatimão, de candeia, de caviúna, de guabiroba, de murici en de pau-santo in het Cerrado-gebied, en de copaíba, de guanandi, de jacarandá, de jequitibá, de pau-jacaré en de quaresmeira in het Atlantisch Woud-gebied.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Park-Parque das Mangabeiras

Parque das Mangabeiras biedt verschillende attracties voor alle leeftijden en smaken. Er is een speeltuin met poppenhuizen, glijbanen en andere speeltoestellen voor kinderen. Er zijn ook sportvelden voor peteca, tennis en andere sporten, evenals pistes voor skaten, rolschaatsen en BMX.

Belo Horizonte-Parque das Mangabeiras-Detalhes do traçado de Roberto Burle Marx

Als je liever ontspant in de schaduw van de bomen, kun je gebruik maken van de picknicktafels en bankjes op de Ilhas do Passatempo. Parque das Mangabeiras is een must-see attractie voor iedereen die Belo Horizonte bezoekt of er woont.

Het is een plek waar je kunt ontsnappen aan de drukte van de stad en kunt genieten van de schoonheid en rust van de natuur.

Parque das Mangabeiras is geopend van dinsdag tot zondag van 8.00 tot 17.00 uur en is gratis toegankelijk.

Praça da Liberdade: een historisch en cultureel plein in Belo Horizonte

Als je een liefhebber bent van geschiedenis, cultuur en architectuur, dan mag je Praça da Liberdade niet missen in Belo Horizonte. Dit plein is gebouwd aan het eind van de 19e eeuw als onderdeel van het stedenbouwkundig plan van de nieuwe hoofdstad van Minas Gerais.

Het plein was bedoeld om de belangrijkste overheidsgebouwen te huisvesten, die de macht en rijkdom van de mijnbouwsector moesten weerspiegelen. Het resultaat is een plein met prachtige tuinen en gebouwen in neoklassieke stijl, zoals het Palácio da Liberdade.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Bel Horizonte-Bezienswaardigheden Belo Horizonte-Praça da Liberdade
Minas Gerais-Belo Horizonte-Savassi-Praça da Liberdade
Praça da Liberdade

Het Palácio da Liberdade was de voormalige zetel van de regering van Minas Gerais en is nu een museum dat de geschiedenis van de staat vertelt. Het plein maakt deel uit van het Circuito Cultural Praça da Liberdade, een groot cultureel complex dat 17 musea, culturele centra en ruimtes omvat.

Vanaf het plein kun je ook het Condomínio Oscar Niemeyer bewonderen, een groot gebouw dat ontworpen is door de beroemde architect Oscar Niemeyer en dat in 1960 voltooid werd. Het gebouw heeft een opvallende vorm die lijkt op een schip of een vliegtuig.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Savassi-Edifício Niemeyer-Condomínio Oscar Niemeyer
Belo Horizonte-Condomínio Oscar Niemeyer

Praça da Liberdade is een levendig en aangenaam plein om te bezoeken. Je kunt er wandelen, fietsen, skaten of gewoon zitten op een bankje en genieten van het uitzicht. Je kunt er ook verschillende evenementen bijwonen, zoals concerten, festivals, tentoonstellingen en markten. Het plein heeft ook een fontein die 's avonds verlicht wordt met verschillende kleuren.

Praça da Liberdade is een plek waar je kunt leren over de geschiedenis en cultuur van Minas Gerais, maar ook kunt ontspannen en plezier kunt hebben. Het is een plek die je niet mag missen als je in Belo Horizonte bent of er naartoe gaat.

Lagoa da Pampulha: een prachtig meer vol kunst en natuur in Belo Horizonte

Als je houdt van kunst, natuur en architectuur, dan is Lagoa da Pampulha een plek die je niet mag missen in Belo Horizonte. Dit meer is een kunstmatig reservoir dat ontstaan is door het afdammen van de Pampulha-beek in 1936.

Het meer heeft een omtrek van 18 km en is omringd door groen en prachtige projecten van de Braziliaanse architect Oscar Niemeyer.  Rondom het meer vindt je onder andere de Igreja da Pampulha, ook wel de Sint Franciscus van Assisi-kerk genoemd, het Pampulha Art Museum en het Mineirão-stadion waarover later meer.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Lake Pampulha
Lagoa da Pampulha de Belo Horizonte
Belo Horizonte-Lagoa de Pampulha-Estádio Mineirão
Belo Horizonte-Minas Gerais-Lagoa da Pampulha

Lagoa da Pampulha is een ideale plek om te genieten van de natuur, te wandelen, te fietsen, te skaten of gewoon te zitten op een bankje en te genieten van het uitzicht. Je kunt er ook verschillende evenementen bijwonen, zoals concerten, festivals, tentoonstellingen en markten.

Het meer heeft ook een fontein die 's avonds verlicht wordt met verschillende kleuren. Lagoa da Pampulha is een plek waar je kunt leren over de kunst en cultuur van Minas Gerais, maar ook kunt ontspannen en plezier kunt hebben. Het is een plek die je niet mag missen als je in Belo Horizonte bent of er naartoe gaat.

Igreja da Pampulha: een unieke kerk met kunst en architectuur in Belo Horizonte

De Igreja da Pampulha, ook wel São Francisco de Assis genoemd, is een kerk die ligt aan de oever van het meer Lagoa da Pampulha in Belo Horizonte. Het is een van de meest bekende en bezochte bezienswaardigheden van de stad.

De kerk werd ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer in de organische moderne stijl. Het is een van de eerste werken van Niemeyer waar hij experimenteerde met de gebogen vormen van beton.

Igreja da Pampulha
Belo Horizonte-Minas Gerais-Igreja São Francisco de Assis da Pampulha
Igreja da Pampulha
Igreja da Pampulha met op de achtergrond Lagoa da Pampulha

De kerk werd gesteund door de burgemeester destijds van Belo Horizonte, Juscelino Kubitschek, maar werd afgewezen door de aartsbisschop van Belo Horizonte, Antonio dos Santos Cabral, die de kerk ongeschikt vond voor religieuze doeleinden. De kerk bleef veertien jaar lang verboden voor de eredienst en werd pas in 1959 ingewijd.

Tegenwoordig is de kerk een symbool van de kunst en cultuur van Minas Gerais en een must-see attractie voor iedereen die Belo Horizonte bezoekt of er woont.

Estádio Mineirão: een iconisch voetbalstadion in Belo Horizonte

Estádio Mineirão is een van de grootste en belangrijkste voetbalstadions in Brazilië. Het stadion ligt in de stad Belo Horizonte, de hoofdstad van de staat Minas Gerais. Het stadion werd geopend in 1965 en heeft een capaciteit van 61.846 toeschouwers. Het stadion is eigendom van de staat Minas Gerais en wordt gebruikt door de voetbalclub Cruzeiro, een van de populairste clubs van het land.

Estádio Mineirão heeft verschillende historische en memorabele momenten meegemaakt, zowel op nationaal als internationaal niveau.

Belo Horizonte-Minas Gerais-Estádio Mineirão-Estádio Governador Magalhães Pinto
Estádio Mineirão - Voetbal in Belo Horizonte
Estádio Mineirão

Estádio Mineirão staat ook bekend om zijn duurzaamheid en sociale projecten. Het stadion maakt gebruik van zonne-energie, die wordt opgewekt door ongeveer 6.000 zonnepanelen. Het stadion vangt ook regenwater op, dat wordt gebruikt voor irrigatie, schoonmaak en toiletten. Het stadion is ook toegankelijk voor mensen met een handicap, met speciale ingangen, liften, rolstoelen en zitplaatsen. Het stadion biedt ook rondleidingen aan voor bezoekers en toeristen, die meer te weten kunnen komen over de geschiedenis en architectuur van het stadion.

Estádio Mineirão is een must-see attractie voor iedereen die houdt van voetbal, cultuur en natuur. Het stadion ligt in de wijk Pampulha, een cultureel erfgoed en een toeristische attractie van Belo Horizonte. Het stadion ligt dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het meer Lagoa da Pampulha, de kerk Igreja da Pampulha en het museum Museu de Arte da Pampulha.

Estádio Mineirão is een plek waar je kunt genieten van de passie en emotie van het Braziliaanse voetbal, maar ook kunt bewonderen hoe een modern en duurzaam stadion eruitziet.

Praça do Papa: een historisch en cultureel plein met een prachtig uitzicht in Belo Horizonte

Praça do Papa, ofwel het Plein van de Paus, is een van de meest bezochte en geliefde pleinen in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het plein ligt in het bairro das Mangabeiras, aan de voet van de Serra do Curral, en heeft een hoogte van meer dan 1.100 meter boven de zeespiegel.

Het plein kreeg zijn naam na het bezoek van paus Johannes Paulus II in 1980, die hier een mis opdroeg voor een enorme menigte van twee miljoen gelovigen. De paus maakte een diepe indruk op de Brazilianen met zijn charisma en boodschap van vrede en hoop. Het plein is sindsdien een symbool van de katholieke identiteit en het sociale leven van de stad.

Praça da Papa
Praça do Papa

Praça do Papa is niet alleen een historische en religieuze plek, maar ook een culturele en recreatieve plek. Het plein heeft een ruime open ruimte waar je een panoramisch uitzicht hebt over de skyline van Belo Horizonte, vooral bij helder weer. Het is ook een populaire plek om te genieten van de natuur, sporten, spelen of picknicken met vrienden en familie. Praça do Papa trekt veel bezoekers aan die de geschiedenis en de schoonheid van Belo Horizonte willen ervaren.

Praça do Papa is ook een podium voor verschillende evenementen, zoals concerten, festivals, tentoonstellingen en markten. Het plein heeft ook een speeltuin, een evenementenruimte, twee restaurants en een snackbar, naast een parkeerplaats. Praça do Papa is een plek waar je kunt genieten van de cultuur en de natuur van Belo Horizonte, maar ook kunt bewonderen hoe een pauselijk bezoek een stad kan veranderen.

Casa do Baile: een architectonisch juweel in Belo Horizonte, ontworpen door Oscar Niemeyer

Casa do Baile is een van de meest bijzondere en elegante gebouwen in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het gebouw werd ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer in de jaren 1940, als onderdeel van het Conjunto Moderno da Pampulha, een architectonisch complex dat in 2016 werd uitgeroepen tot Werelderfgoed door UNESCO.

Casa do Baile was oorspronkelijk bedoeld als een restaurant en danszaal, waar de bevolking van Belo Horizonte kon genieten van muziek, eten en plezier. Het gebouw ligt op een klein kunstmatig eiland in het Pampulha-meer, verbonden met het vasteland door een betonnen brug. Het gebouw heeft een organische vorm die zich aanpast aan de natuurlijke omgeving. Het gebouw is omringd door prachtige tuinen die ontworpen zijn door de gerenommeerde tuinarchitect Roberto Burle Marx.

Casa do Baile
Belo Horizonte-Lagoa da Pampulha-Belo Horizonte-Casa do Baile

Casa do Baile moest al snel sluiten wegens gebrek aan succes, en bleef lange tijd gesloten en verwaarloosd. Na een grondige renovatie in 2002 werd Casa do Baile heropend als een cultureel centrum dat verschillende evenementen organiseert, zoals tentoonstellingen, workshops, lezingen en concerten. Het gebouw is ook een referentiepunt voor architectuur, stedenbouw en design, en biedt rondleidingen aan voor bezoekers en toeristen.

Casa do Baile is een must-see voor liefhebbers van kunst en natuur in Belo Horizonte. Het gebouw biedt een schitterend uitzicht op het water en de skyline van de stad. Het gebouw is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals de kerk Igreja da Pampulha, het museum Museu de Arte da Pampulha en het stadion Estádio Mineirão. Casa do Baile is een plek waar je kunt genieten van de schoonheid en de creativiteit van Oscar Niemeyer, een van de grootste architecten van Brazilië.

Museu da Moda: het eerste museum in Brazilië dat gewijd is aan de mode en de geschiedenis

Museu da Moda, ofwel het Mode Museum, is een unieke attractie in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het museum is opgericht in 2016 en heeft als doel om de modecollecties van de stad te bewaren, te onderzoeken en te verspreiden. Het museum toont de diversiteit en de creativiteit van de mode in Minas Gerais en Brazilië. Het is een interessante plek om te bezoeken voor iedereen die van mode houdt of meer wil weten over de cultuur en de identiteit van de stad.

Museu da Moda is ontstaan als een evolutie van het Centro de Referência da Moda, dat werd opgericht in 2012. Het werd het eerste openbare museum van mode in Brazilië en een belangrijk symbool voor de erkenning van de mode als cultureel erfgoed. Het museum heeft een dynamisch en gevarieerd programma dat bestaat uit tentoonstellingen, publicaties, workshops, lezingen, concerten en educatieve activiteiten. Het museum richt zich op verschillende thema’s die verband houden met mode, kleding en gedrag.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Museu da Moda

Museu da Moda is gevestigd in een historisch gebouw in het centrum van Belo Horizonte, dat dateert uit 1914. Het gebouw heeft een neoklassieke stijl en was oorspronkelijk bedoeld als een school voor meisjes.

Museu da Moda is een must-see voor liefhebbers van kunst en mode in Belo Horizonte. Het museum biedt een unieke kans om meer te leren over de mode en de geschiedenis ervan in Brazilië. Het museum is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het Palácio das Artes, het Museu Mineiro en het Parque Municipal.

Museu de Artes e Ofícios

Museu de Artes e Ofícios, ofwel het Museum van Kunst en Ambachten, is een uniek museum in Belo Horizonte dat de geschiedenis en de cultuur van de Braziliaanse arbeidersklasse laat zien. Het museum is gevestigd in het historische treinstation van de stad, dat gebouwd is in 1922 en een prachtig voorbeeld is van de neoklassieke architectuur.

Het museum heeft een rijke collectie van meer dan 2500 objecten die gebruikt werden door de arbeiders in verschillende beroepen en ambachten tussen de 18e en de 20e eeuw.

Museu de Artes e Ofícios

Je kunt hier zien hoe de Brazilianen leefden, werkten en zich uitdrukten door middel van hun kunst en vakmanschap. Het museum is een fascinerende reis terug in de tijd, waar je kunt leren over de uitdagingen en de creativiteit van de mensen die het land hebben opgebouwd.

Het is ook een geweldige plek om foto’s te maken van het indrukwekkende gebouw en de tentoonstellingen.

Museu de Arte da Pampulha: een museum in een voormalig casino, ontworpen door Oscar Niemeyer

Museu de Arte da Pampulha, ofwel het Kunst Museum van Pampulha, is een bijzondere attractie in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het museum is gevestigd in een gebouw dat oorspronkelijk diende als een casino, ontworpen door de beroemde architect Oscar Niemeyer in het begin van de jaren veertig.

Het gebouw werd in 1943 geopend als casino en trok spelers en artiesten uit heel Brazilië aan. Het gebouw heeft een organische vorm die zich aanpast aan de natuurlijke omgeving van het Pampulha-meer. Het gebouw is omringd door prachtige tuinen die ontworpen zijn door Roberto Burle Marx.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Museu de Arte-O Museu de Arte da Pampulha

Het casino moest echter al snel sluiten wegens het verbod op gokken in 1946. Na tien jaar leegstand werd het gebouw omgebouwd tot een kunstmuseum, dat in 1957 werd geopend. Het museum werd het eerste openbare museum van kunst in Brazilië en een belangrijk symbool voor de erkenning van de kunst als cultureel erfgoed. Het museum heeft een collectie van ongeveer 1.400 werken, waaronder tentoonstellingen van Braziliaanse hedendaagse kunst, die zich richten op verschillende artistieke trends.

Museu de Arte da Pampulha is een must-see voor liefhebbers van kunst en architectuur in Belo Horizonte. Het museum biedt een unieke kans om meer te leren over de kunst en de geschiedenis ervan in Brazilië. Het museum is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals de kerk Igreja da Pampulha, de Casa do Baile en het stadion Estádio Mineirão. Museu de Arte da Pampulha is een plek waar je kunt genieten van de schoonheid en de innovatie van Oscar Niemeyer, een van de grootste architecten van Brazilië.

Parque Municipal Américo Renné Giannetti: het oudste en grootste park in Belo Horizonte

Parque Municipal Américo Renné Giannetti, ofwel het Stadspark Américo Renné Giannetti, is het oudste en grootste park in Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. Het park heeft een oppervlakte van 182.000 vierkante meter en ligt in het centrum van de stad, naast de Avenida Afonso Pena.

Het park werd geopend op 26 september 1897, nog voor de nieuwe hoofdstad van Minas Gerais. Het park werd ontworpen door de landschapsarchitect Paul Villon, die gebruik maakte van inheemse en exotische plantensoorten. Het park heeft een rijke flora en fauna, met meer dan 280 soorten bomen en planten en meer dan 50 soorten vogels en andere dieren. Het park heeft ook een aantal monumenten en bezienswaardigheden, zoals een fontein, een orkestschelp, een speeltuin, een rozentuin en een orchideeënhuis.

Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Belo Horizonte-Parque Municipal Américo Renné Giannetti
Mijnbrazilie-Brazilië-Minas Gerais-Belo Horizonte-Parque Municipal Américo Renné Giannetti
Minas Gerais-Belo Horizonte-Parque Municipal Américo Renné Giannetti-Avenida Afonso Pena

Het park is vernoemd naar Américo Renné Giannetti (1896-1954), een politicus, ondernemer en industrieel die burgemeester was van Belo Horizonte tussen 1951 en 1954. Het park is ook de thuisbasis van het Teatro Francisco Nunes, een theater dat grote toneelstukken presenteert.

Parque Municipal Américo Renné Giannetti is een must-see voor liefhebbers van natuur en cultuur in Belo Horizonte. Het park biedt een unieke kans om te genieten van de groene ruimte in het hart van de stad. Het park is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het Palácio das Artes, het Museu Mineiro en het Museu da Moda. Parque Municipal Américo Renné Giannetti is een plek waar je kunt ontspannen, sporten, spelen of picknicken met vrienden en familie.

Shoppen in de Mercado Central: een paradijs voor liefhebbers van regionale producten en typische gerechten

Als je op zoek bent naar lekkere regionale producten en typische gerechten, dan moet je zeker naar de Mercado Central gaan. Dit is de meest traditionele markt van Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais. De markt werd opgericht in 1929 als een plek om de stad te voorzien van voedsel, maar is nu een plek waar je van alles kunt vinden, vooral producten die typisch zijn voor Minas Gerais.

De Mercado Central heeft meer dan 400 winkels die allerlei soorten producten aanbieden, zoals kaas, fruit, groenten, vlees, vis, kruiden, bloemen, ambachten, souvenirs en nog veel meer. Je kunt er ook heerlijke cachaça proeven, de nationale drank van Brazilië die gemaakt wordt van suikerriet. De markt heeft ook verschillende restaurants en snackbars waar je kunt genieten van de lokale keuken, zoals feijoada, tropeiro beans, pão de queijo en doce de leite.

Minas Gerais-Belo Horizonte-Mercado central
Belo Horizonte-Mercado Central
Minas Gerais-Belo Horizonte-Mercado Central

De Mercado Central is niet alleen een plek om te winkelen, maar ook om de cultuur en de identiteit van Belo Horizonte te ervaren. De markt is een ontmoetingsplaats voor mensen van alle leeftijden en achtergronden, die er komen om te eten, te drinken, te praten en te lachen. De markt heeft ook een levendige sfeer, met veel muziek, kleuren en geuren. De markt is ook een plek om dieren te zien, zoals vogels, vissen, reptielen en zelfs exotische dieren.

De Mercado Central is een must-see voor liefhebbers van shoppen en gastronomie in Belo Horizonte. De markt is elke dag geopend van 7 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds, behalve op zondag en feestdagen, wanneer het om 2 uur 's middags sluit. De markt ligt in het centrum van de stad, naast de Avenida Afonso Pena. De markt is ook dicht bij andere bezienswaardigheden, zoals het Parque Municipal Américo Renné Giannetti en het Palácio das Artes. De Mercado Central is een plek waar je kunt genieten van de smaken en de charmes van Belo Horizonte.

Uitgaansleven in Belo Horizonte: een stad met meer dan 14.000 bars en heerlijke ambachtelijke bieren

Belo Horizonte, de hoofdstad van de Braziliaanse staat Minas Gerais, staat bekend als een stad met een bruisend uitgaansleven. Volgens sommige bronnen heeft de stad meer dan 14.000 bars, wat neerkomt op een bar per 200 inwoners. Keuze genoeg dus voor wie van een drankje en een gezellige sfeer houdt.

Belo Horizonte heeft ook een aantal heerlijke ambachtelijke bieren die je zeker moet proberen als je een bezoek brengt aan de stad. Sommige van de bekendste merken zijn Backer en Wälls, die verschillende soorten bier produceren, zoals pils, weizen, pale ale, stout en IPA. Je kunt deze bieren proeven in gespecialiseerde pubs of brouwerijen, of kopen in supermarkten of winkels.

De leuke wijken om iets te drinken zijn Santa Tereza, Savassi, Centro en Lourdes. Santa Tereza is een bohemien wijk waar veel kunstenaars en muzikanten wonen en werken. Hier vind je veel gezellige cafés en bars waar je kunt genieten van live muziek, vooral rock en MPB (Braziliaanse populaire muziek). Savassi is een trendy wijk waar veel jongeren en studenten komen. Hier vind je veel pubs, clubs en restaurants waar je kunt dansen en feesten tot in de vroege uurtjes.

Centro is het historische en culturele hart van de stad. Hier vind je veel theaters, bioscopen, musea en culturele centra waar je kunt genieten van verschillende vormen van kunst en entertainment. Lourdes is een chique wijk waar veel winkels, hotels en gastronomische restaurants zijn gevestigd. Hier vind je ook veel bars en lounges waar je kunt genieten van een verfijnde sfeer en een goede service.

Uitgaansleven in Belo Horizonte is een must voor liefhebbers van plezier en gezelligheid. De stad heeft voor elk wat wils, of je nu houdt van bier of cachaça, van rock of samba, van theater of cinema.

Omgeving van Belo Horizonte

Belo Horizonte ligt in de Braziliaanse deelstaat Minas Gerais en deze deelstaat heeft voor toeristen veel te bieden. Als je Belo Horizonte bezoekt dan kun je dit combineren met plaatsen zoals Diamantina, Ouro Preto en Tiradentes.

Diamantina is ongeveer 290 kilomter richting het noorden, Ouro Preto is ongeveer 100 kilometer richting het zuiden en Tiradentes is ongeveer 200 kilometer richting het zuiden.

Op 60 kilometer afstand van Belo Horizonte vindt je het grootste openluchtcentrum voor hedendaagse kunst ter wereld. Het instituut Inhotim omslaat een groot gebied (140 hectare) en biedt behalve kunst ook veel flora en fauna.

Basílica Menor de Nossa Senhora do Pilar

Ouro Preto

Diamantina-Minas Gerais-St Anthony Cathedral

Diamantina

Tiradentes

Tiradentes

Inhotim

Inhotim

Hoe kies je het beste hotel in Belo Horizonte voor je vakantie?

Belo Horizonte is een van de meest populaire bestemmingen in Brazilië voor reizigers die op zoek zijn naar cultuur, geschiedenis, gastronomie en natuur. De stad biedt een scala aan attracties, zoals het Praça da Liberdade, het Mineirão-stadion, het Pampulha-meer en het Inhotim-museum. Maar hoe kies je het beste hotel in Belo Horizonte voor je vakantie?

Er zijn veel factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een hotel, zoals de locatie, de prijs, de faciliteiten, de service en de beoordelingen. Om je te helpen bij je beslissing, hebben we een lijst gemaakt van enkele van de beste hotels in Belo Horizonte, gebaseerd op verschillende criteria.

Als je op zoek bent naar een elegant hotel met een buitenzwembad, een eigen restaurant en bar, en een fitnesscentrum, dan is Holiday Inn Belo Horizonte Savassi een goede optie. Het hotel ligt op 350 meter van het winkelcentrum Patio Savassi en biedt gratis WiFi en een kussenmenu. De prijs per nacht is ongeveer € 50.

Als je op zoek bent naar een eenvoudig en uitnodigend hotel in een van de meest welvarende wijken van Belo Horizonte, Lourdes, dan is Quality Hotel Lourdes een goede keuze. Het hotel heeft een buitenzwembad, een zonneterras en ligt dicht bij verfijnde wijnbars, designboetieks en het Museu Mineiro. De prijs per nacht is ongeveer € 40.

Als je op zoek bent naar een luxe hotel met een gepolijst interieur dat geschikt is voor een koning of koningin, dan is Royal Savassi Boutique Hotel een aanrader. Het hotel ligt op korte loopafstand van het indrukwekkende Praça da Liberdade, een groen plein met een palmenlaan. De kamers zijn comfortabel met frisse, witte lakens en het uitgebreide ontbijtbuffet biedt een scala aan lekkernijen. De prijs per nacht is ongeveer € 60.

Als je op zoek bent naar een rustig hotel aan de rand van het Pampulha-meer, in het noorden van de stad, dan is Pampulha Design Hotel een goede optie. Het hotel heeft een neutrale kleuren en lichte kamers die de rust van de omgeving weerspiegelen. Het hotel heeft ook een fitnessruimte en een businesscentrum. De prijs per nacht is ongeveer € 30.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023