Braziliaanse restaurants in Nederland -
Braziliaanse restaurants in Nederland

Braziliaanse restaurants in Nederland

Braziliaanse restaurants

Gelukkig hoef je niet helemaal naar Brazilië om lekker Braziliaans te eten. Er zijn in Nederland verschillende Braziliaanse restaurants te vinden waar je heerlijk Braziliaans kunt eten. Braziliaanse restaurant vindt je voornamelijk in de randstad. Je vindt in Amsterdam meerdere Braziliaanse restaurants en verder kun je Braziliaans eten in bijvoorbeeld Rotterdam, Hoofddorp, Tilburg en Scheveningen.

Braziliaanse restaurants in Nederland

Zoals benoemd zijn er in Nederland een aantal Braziliaanse restaurants waar je kunt genieten van Braziliaans vlees en allerlei bijgerechten onder het genot van Braziliaanse muziek.

De obers, ook wel gauchos genoemd, lopen rond met verschillende soorten Braziliaans vlees zoals varkensvlees, rundvlees, lamsvlees, worstjes en gevogelte.

Braziliaanse restaurants-Barraca-Hoofddorp Friday Live 2019
Braziliaanse restaurants-Barraca-Brazilian Friday Live 2019

Het vlees wordt naar je bord gebracht op een grote spies en wordt ter plekke voor je gesneden. Je kunt het bijna vergelijken met de grote shoarma rol die steeds verder wordt afgesneden, maar dan direct op je bord.

Overzicht Braziliaanse restaurants in Nederland

Braziliaanse Restaurants in Nederland-Hoofddorp-Barraca Rodizio Grill & Bar
Rodizio Brazilian Grill Scheveningen
Banner Braziliaanse recepten
Braziliaanse Restaurants in Nederland-Rodizio Brazilian Grill Rotterdam
Braziliaanse Restaurants in Nederland-Samba Food Brazilian Streetfood Breda

Braziliaanse producten bestellen en zelf lekker Braziliaans koken?

Je kunt natuurlijk ook zelf lekker aan de slag gaan met Braziliaanse producten, maar hoe kom je aan Braziliaanse producten in Nederland? Lees hier hoe je aan Braziliaanse producten komt.

21 Replies to “Braziliaanse restaurants in Nederland”

 1. Ik ga dit weekend moqueca camarao maken, om het abraziliaans te houden, wil ik ook eeb Braziliaanse wijn schenken, hebben jullie een
  suggestie, alvast dank!

  1. Leuke vraag! Moqueca de Camarão klinkt heerlijk! Om je maaltijd authentiek Braziliaans te houden, is het een goed idee om een Braziliaanse wijn te kiezen. Brazilië produceert enkele opmerkelijke wijnen, vooral uit de zuidelijke regio’s zoals de Vale dos Vinhedos en de Serra Gaúcha, waar het klimaat en de bodem gunstig zijn voor wijnbouw.

   Voor een gerecht zoals Moqueca, dat rijk en vol van smaak is met zeevruchten, zou je kunnen overwegen:

   Chardonnay – Een Braziliaanse Chardonnay kan een goede keuze zijn, vooral als deze niet te zwaar is in het eiken.
   Sparkling Wine – Brazilië staat bekend om zijn mousserende wijnen. Een brut of extra brut zorgt voor een verfrissend contrast.
   Viognier – Deze wijnsoort kan ook goed passen. Het heeft vaak bloemige en fruitige tonen die goed kunnen samengaan met de smaken van de garnalen en de kokosmelk in de moqueca.

   We hebben wel eens bij gall&Gall gekeken, maar die hadden geen Braziliaanse wijnen. Wellicht een lokale wijnhandelaar? Je zou Argentijnse wijn kunnen overwegen, maar dat zal niet iedere Braziliaan waarderen kkk.

   We horen graag uw resultaat en gaan er binnenkort zelf ook eens naar kijken! Bedankt!

  1. Misschien heb ik er één gemist, kan hoor. Probeer vaak te zoeken en vraag wel eens wat aan anderen, maar als ik er eentje weet dan laat ik het je weten!

  1. Ja Felice! Goed plan. Ik krijg jou niet naar Brazilië, maar naar Braziliaans restaurant is ook goed haha. Doe ze de groeten en ik ben heeeel nieuwsgierig wat je er van gaat vinden! 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023