
Pão de queijo is een Braziliaans deeghapje
Wat is pão de queijo?
Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.
De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen. Je kunt de Parmezaanse kaas ook vervangen door andere soorten kaas.

Als je in Brazilië bent dan zou ik op een ochtend zeker even een Padaria binnen stappen voor een paar lekkere Pão de Queijo broodjes.
Recept Pão de Queijo
Pão de queijo
Wat is Pão de queijo?Pão de queijo is een typisch Braziliaans gerecht. Het is gemaakt van kleine deeg bolletjes gevuld met kaas. Ze worden vaak gegeten als ontbijt, voorgerecht of tussendoortje. Ze zijn heel gemakkelijk en snel te maken.De broodjes staan er bekend om dat ze altijd lekker smeuïg smaken van binnen.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd20 min
Rusttijd10 min
Totale tijd45 min
Gang: Borrelhapje, Ontbijt, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Kaasbroodje
Porties: 30 broodjes
Cost: 6 euro
Equipment
- Steelpan
- Spatel
- Bakplaat
- Oven 200 graden
Ingrediënten
- 50 ml Zonnebloemolie
- 125 ml Volle melk
- 1 theelepel Zout
- 125 ml Water
- 200 gram Geraspte kaas Parmezaanse kaas
- 2 stuk Geklopte eieren
- 250 gram Cassavemeel Polvilho Azedo
Instructies
- Doe de olie, water, zout en melk in de pan en kook het tot het begint te schuimen
- Zet de hete pan van het vuur en roer de cassavemeel door het mengsel heen
- Gebruik eventueel je handen om er een bol van te kneden en laat het 10 á 15 minuten rusten
- Als de bol is afgekoeld meng je de eieren en als het te vochtig blijft kun je cassavemeel toevoegen. Wacht met het toevoegen van de kaas als de bol goed afgekoeld is
- Kneed de kaas door de bol en maak kleine bolletjes die je op een bakplaat legt. Houdt er rekening mee dat de bolletjes groter worden tijdens het bakken in de oven
- Na 15 á 20 minuten (afhankelijk van de oven) zijn de broodjes bruin en klaar. Je kunt direct beginnen met eten, want warm zijn ze het lekkerste
Notities
Tip: Doe niet direct alle bolletjes in de oven. Vries een paar bolletjes op een bord in en als ze bevroren zijn dan kun je ze in een zakje doen. Je kunt ze dan op een later moment ontdooien en als nog bakken in de oven.

39 Replies to “Pão de queijo is een Braziliaans deeghapje”
Dit lijkt mij erg lekker. Eens kijken of mijn portugese familie het ook kent.
Ik durf het wel aan! Dat kennen ze echt wel 😉
Heerlijk! Ik drink nu een speciaalbiertje (Brugse tripel) en heb eigenlijk al een beetje trek, dus dit zorgt ervoor dat ik nog meer trek heb 😉 Het klonk al redelijk eenvoudig om te maken maar de video maakt het nog makkelijker. Ik ben zelf niet zo’n bakwonder (al draai ik mijn hand niet om voor een lekkere Indonesische maaltijd) dus ik kan altijd wat bijleren. Leuk gedaan!
Oh heerlijk. Indonesische maaltijd is ook niet verkeerd. Heb ik vroeger veel gegeten bij mijn oppasmoeder. Goede herinneringen aan
Lijkt me heerlijk!
Oeh, dat ziet er erg lekker uit en niet moeilijk te maken! Maar eens een keer gaan proberen 😉
Pas wel op Nadia, want als je eenmaal een paar gehad hebt is het moeilijk om er af te blijven 😋
Is een x wat anders, ga ik zeker eens proberen!
Klinkt goed 👍
Dit ziet er echt heel lekker uit! Het filmpje is handig en duidelijk en ik vind het leuk dat de eieren en het deeg in de pan worden gemengd. Scheelt weer extra afwas 🙂
Wat leuk om te horen Amina, dankje 😁👍
Deze ga ik zeker eens proberen. Zien er heerlijk uit!
Pas wel op, want als je eenmaal begint met eten houdt je niet meer op 😁👍
Ziet er super lekker uit! Niet te zwaar!?
Nee, smaken best wel luchtig, maar ze vullen wel 😁
Hmmm dit lijkt mij wel wat. Lekker zeg!
Smullen 😉
Oeeehhh dit lijkt mij erg lekker. En niet zo moeilijk om te maken. Thanks voor de tip
Graag gedaan Kevin 👍 eet smakelijk
Dit lijkt me erg lekker. De Braziliaanse keuken ken ik niet zo goed eigenlijk besef ik net. Ik heb ooit eens bij een Braziliaans restaurant gegeten, toen mochten we allerlei gerechten proeven maar ik heb vooral de kippenhartjes onthouden omdat ik dat zo apart vond toen.
Daar moest ik eerst ook aan wennen, maar nu wel lekker 🙂 👌
Oh dit klinkt lekker! Gaat op mijn te-koken lijstje
Lekker hapje waar je maar niet van af kunt blijven 🤗
Ziet niet uit als een heel ingewikkeld recept en ik ben dol op kaas
Heel simpel te maken. Wel even vieze handen in het begin, maar dat hoort er ook een beetje bij. Als je er eenmaal aan begint te snoepen dan is het moeilijk te stoppen 😉
Dat klink erg lekker. Ga deze eens uitproberen als ik cassavemeel kan vinden (nog nooit van gehoord namelijk)
Cassavemeel kun je bij veel toko’s wel krijgen. Heb je de cassave ook de groente afdeling van Jumbo/Lidl al eens gezien? Daar wordt dit van gemaakt
Oh dat lijkt me héérlijk zeg! De Braziliaanse keuken heeft zo te lezen héérlijke gerechten!
Ja, binnenkort gaan we recepten nog uitbreiden. More to come 🙂
Wauw dit ziet er echt heel erg heerlijk uit! Ik ben een echte kaaslover. Waar kan je dat cassavemeel kopen?
Bijvoorbeeld in Amsterdam. Daar heb je een Braziliaanse winkel. Sommige Toko’s verkopen het ook, maar helaas niet allemaal
Deze zien er wel heel lekker uit!
Geloof me, als je er eenmaal aan begint dan …….. 😋
Het lijken net aardappelballetjes zeg! Ze lijken me lekker en leuk om te maken. Dankjewel voor het recept!
Ze hebben wel wat weg van kaasbroodjes. Zijn van die dingen als je er eenmaal eentje op hebt dan …….. hihi graag gedaan Nicole
Ah, kaasbroodjes. Dat klinkt ook lekker hartig. Maar ze klinken ook heel verleidelijk….
Ja, als je er eenmaal aan begint is het moeilijk om er af te blijven hihi
ohhh dit lijkt me heel erg lekker!! Zou deze keuken wel beter willen leren kennen!
Oh dankje! Ik ben druk bezig om daar wat van te maken. Hoop dat op hetzelfde niveau te krijgen als jij dat ook hebt. Ben vooral aan het stoeien met iconen/layouts. Ik hoop dat ik je nog meer kans verrassen straks met Braziliaanse lekkernijen 🙂