
Probeer eens Moqueca de Camarão als je van garnalen houdt!!
Moqueca de Camarão
Ben je een liefhebber van Garnalen? Dat zou je het Braziliaanse recept voor Moqueca de Camarão kunnen proberen. Wij hebben het stoofpot recept al meerdere malen gemaakt in Nederland en vinden het erg lekker.
Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt of heb je nog een lekkerder Braziliaans recept voor Garnalen?
Recept Braziliaanse Moqueca de Camarão
Braziliaanse Moqueca de Camarão
Wij gebruiken altijd de garnalen uit de diepvries van de Lidl. Goede kwaliteit garnalen voor een redelijke prijs. Wel eerst even langzaam laten ontdooien.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten
Porties: 6 personen
Cost: 10 euro
Equipment
- Pan
- Spatel
- Snijplank
- Scherp mes
Ingrediënten
- 1 kilo Garnalen
- 3 stuk Paprika verschillende kleuren
- 1 Peterselie naar behoefte
- 1 Zwarte Peper naar behoefte
- 1 Zout naar behoefte
- 2 stuk Limoen
- 3 stuk Uien grote stukken
- 1 stuk Tomaat
- 4 teentjes Knoflook
- 2 blik kokosmelk
- 2 eetlepel Olijfolie
- 1 blokje Visbouillon
Instructies
- Maak de garnalen schoon met veel water en leg de garnalen droog even op een bord
- Marineer de garnalen met de uitgeknepen limoen, gesneden knoflook, peper en zout
- Giet de olijfolie in de pan en bak de paprika, uien en tomaat lichtjes en zet het vuur lager
- Roer de garnalen en voeg een blokje visbouillon toe met een beetje water
- Breng het geheel langzaam aan de kook voor ongeveer 10 minuten
- Daarna voeg je de kokosmelk toe en blijf je alles op een laag vuurtje roeren
- Tot slot voeg je naar behoefte peterselie toe en kook je het nog 5 a 6 minuten door op een laag vuurtje