Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië -
Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Goedkope vliegtickets naar Brazilië

In deze blog delen wij onze tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Brazilië. Wij zijn al een aantal keren naar Brazilië gevlogen en willen graag onze werkwijze bij het vinden van goedkope vliegtickets met jullie delen.

Heb je ook goede tips voor het vinden van goedkope vliegtickets? Laat het ons weten door het plaatsen van een reactie.

Tip 1: Wanneer ga je naar Brazilië?

Probeer vroegtijdig een periode te vinden wanneer je naar Brazilië wilt. Hoe eerder je dit weet, hoe eerder je kunt beginnen met het zoeken van een goedkope vliegticket. Onze ervaring is dat de goedkoopste maanden om naar Brazilië te vliegen de maanden Mei en Juni zijn.

Tip 2: Flexibel zijn

Als je de mogelijkheid hebt om flexibel te zijn met je dagen van vertrek en terugkomst dan kun je soms al snel wat geld besparen. Soms kun je bijvoorbeeld 1 of twee dagen eerder/later vertrekken voor een hele andere prijs.

Tip 3: Rechtstreeks of overstappen

Iedereen vliegt natuurlijk het liefst rechtstreeks naar de eindbestemming, maar soms kan het goedkoper zijn als je een overstap maakt. Je kunt bij het zoeken naar goedkope vliegtickets aangeven hoeveel stops je maximaal wilt maken om op de eindbestemming te komen.

Als je vanuit Nederland vliegt dan kun je met KLM vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Rio de Janeiro of São Paulo vliegen. Als je met andere maatschappijen naar Brazilië wilt vliegen vanaf Amsterdam dan moet je vaak al overstappen.

Je kunt bijvoorbeeld ook naar Brazilië vliegen via Portugal met TAP Air Portugal. Je kunt ook naar Brazilië vliegen via Duitsland met Lufthansa, maar je kunt ook naar Brazilië vliegen via Spanje met Iberia. Er zijn veel mogelijkheden om naar Brazilië te vliegen ondanks de Covid19 pandemie.

Tip 4: Zoek via verschillende kanalen naar een goedkope vliegticket

Op het internet zijn veel websites te vinden die je ondersteunen bij het vinden van een goedkope vliegticket. Skyscanner is bijvoorbeeld een bekende zoekmachine voor vliegtickets. Als je ingevuld hebt vanwaar je wilt vertrekken en waar je heen wilt dan kun je zoeken op verschillende datums. Als je een vlucht hebt gevonden, maar je vindt hem bijvoorbeeld nog te duur, dan kun je een alarm instellen. Je krijgt dan elke keer als de prijs veranderd een email. Het is dan aan jouw om toe te slaan wanneer je de prijs acceptabel vindt.

Een andere website waar je ook kunt kijken is Tix.nl. Je hebt hier nagenoeg dezelfde mogelijkheden als bij Skyscanner, maar toch loont het wel om te kijken. De prijzen kunnen altijd verschillen. De verschillen zijn meestal niet zo groot, maar als je echt voor de goedkoopste optie wil gaan dan zou ik het zeker even opzoeken.

Je kunt ook op een handige manier vliegtickets zoeken via Google flights. Google flights heeft sinds kort de mogelijkheid om ook te zoeken op interesses. Al met al genoeg mogelijkheden bij verschillende websites om te zoeken naar goedkope vliegtickets. Als de prijs echt een belangrijk punt is dan adviseren wij echt om alle websites ook te gebruiken. De kansen op een goedkope vliegticket naar Brazilië worden dan steeds groter.

Tip 5: Kijk niet alleen in zoekmachines

Het kan voorkomen dat je een goede prijs gevonden hebt via een zoekmachine. Wij adviseren om dan ook altijd even voor de zekerheid te kijken op de website van de vliegmaatschappij zelf. Wij hebben het al vaker meegemaakt dat we dan een betere prijs vinden dan via de zoekmachine.

Tip 6: Goedkoop is niet altijd goedkoop

Tegenwoordig moet je goed opletten als je vliegtickets boekt. Een goedkope vliegticket kan ineens heel duur worden als je achteraf nog allerlei extra kosten krijgt van bijvoorbeeld bagage en stoelkeuze. Dit zijn kosten die vroeger standaard in de prijs zaten, maar tegenwoordig is dat niet meer zo.

Let dus goed op bij het boeken van een vliegticket of dit inbegrepen is of juist nog later aangeschaft moet worden.

Tip 7: Andere vliegvelden controleren

Als je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld naar Dusseldorf, Frankfurt of Brussel te rijden dan is het ook interessant om te kijken naar vluchten vanaf deze vliegvelden. Het wordt vaak wel eens vergeten, maar als je in het zuiden van Limburg of Brabant woont dan zijn vliegvelden als Brussel en Dusseldorf ook goede alternatieven.

Tip 8: Actieweken

Je kent het wel vanuit de supermarkten. Actieweken met heel veel aanbiedingen. Je hebt deze vorm van acties ook op het gebied van vliegtickets kopen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de werelddeals weken van KLM. Het is geen garantie dat de vliegtickets ook daadwerkelijk goedkoper zijn, maar als je de tijd hebt dan zou je kunnen overwegen om te wachten tot deze weken er weer zijn.

Tip 9: Loyaliteitsprogramma

In Nederland kun je bij heel veel bedrijven een klantenkaart krijgen. Hoe vaker je wat koopt, hoe meer punten je krijgt. Deze punten kun je dan weer inruilen voor gratis producten of korting bij een volgende aankoop. Deze programma's heb je ook bij heel veel vliegmaatschappijen. Zo kun je bijvoorbeeld bij KLM voor Miles sparen. Je kunt dan sparen voor korting op tickets (als je genoeg spaart een gratis ticket), korting op stoelkeuze of bijvoorbeeld korting op extra bagage.

Dit kan dus interessant zijn als je graag korting wil op vliegtickets. Als je dan bijvoorbeeld de tickets bij KLM ook nog betaald met de American Express Flying Blue creditcard krijg je ook nog extra veel miles.

Voor frequente vliegers is dit interessant om eens te onderzoeken. Voor meer informatie lees het bericht ''Goedkoper naar Brazilië? Overweeg een loyaliteitsprogramma''.

Tip 10: Verzekeringen

Het is vaak niet alleen een vliegticket als je gaat reizen. Vaak is het ook aan te raden om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Als je elk jaar op reis gaat dan zou je een doorlopende reis en annuleringsverzekering kunnen afsluiten. Dit is vaak al goedkoper dan elke keer alleen een verzekering afsluiten voor de periode dat je daadwerkelijk op reis bent.

Tip 11: Extra kosten

Houdt ook rekening met extra kosten die niet meegerekend zijn in een vliegticket. Je kunt dan denken aan vervoerskosten naar het vliegveld en weer terug en de eventuele parkeerkosten.

Op sommige vluchten moet je eten en drinken kopen en als je op het vliegveld wat wilt eten of drinken dan ben je ook vaak al snel wat geld kwijt.

Tip 12: Anoniem goedkope vliegtickets zoeken

Steeds vaker horen wij verhalen over nog een mogelijkheid om goedkope vliegtickets te vinden. Echter hebben wij dit al een aantal keren geprobeerd, maar kunnen niet goed pijlen of dit daadwerkelijk ook helpt. Echter willen we de informatie toch met jullie delen en zijn tevens erg benieuwd naar jullie ervaringen hiermee.

Je hebt er misschien wel eens van gehoord. Internetten via een VPN (Virtual Private Netwerk). Door het gebruiken van een VPN kun je anoniem internetten en kun je websites laten denken dat je vanaf een hele andere locatie internet dan dat je daadwerkelijk doet. Dus stel je wilt een goedkope vliegticket naar Brazilië zoeken dan kun je de website waar je een vliegticket wil kopen laten denken dat jij in bijvoorbeeld Amerika bent in plaats van in Nederland. Er zijn mensen die beweren dat je dan verschillende prijzen kunt vinden, omdat je in elk land weer andere prijzen betaald.

Mocht je dit willen proberen houdt er dan wel rekening mee dat je niet alsnog teveel betaald, omdat je dan in een andere munteenheid betaald.

Dan nog een laatste tip die ook wel eens voorbij komt, maar die we ook nog niet helemaal kunnen pijlen is het verwijderen van cookies. Cookies zijn een soort logboek en websites kunnen daarmee zien of je al vaker op de website bent geweest. Er zijn mensen die beweren dat als je vaak naar een bepaalde vliegticket kijkt dit invloed kan hebben op de prijs.

Heb jij nog goede tips voor goedkopere vliegtickets?

De tips voor vliegtickets kopen naar Brazilië zijn ook goed te gebruiken als je vliegtickets wilt kopen voor een andere bestemming.

Heb jij nog tips die we kunnen toevoegen? Laat het ons weten. Je bijdrage wordt door ons zeker gewaardeerd!

Op zoek naar nog meer handige tips?

Tips voor een veilige vakantie

Tips voor auto huren in Brazilië

Tips voor het reizen met een taxi

Tips voor het reizen met Uber

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

54 Replies to “Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië”

  1. Mogelijkheden genoeg. Ook wel eens geweest. De websites kun je daarvoor goed gebruiken. KLM vliegt volgens mij ook rechtstreeks en je zou ook eens kunnen kijken bij eva air of 333travel. Succes met zoeken. Hoop dat je de tips goed kunt gebruiken

  1. Kijk! Dat is een goede zaak. Nu heb je meer mogelijkheden om een goede prijs te betalen. Als je wilt kunnen we altijd adviseren als je een ticket wil kopen! Doen we graag

  1. Hallo Sylvahna, bekend verhaal. Vaak als je tickets koopt krijg je al direct aanbiedingen om ook hotel en auto te huren. Dit is trouwens niet altijd de goedkoopste optie. Soms blijft het goedkoper om het los van elkaar te boeken. Er zijn naar Brazilië ook mogelijkheden om pakket reizen te kopen. Als je daarvoor interesse hebt dan helpen we je graag

  1. Dat is leuk om te horen. Wat lijkt je leuk aan Brazilië? Als je op zoek bent naar ideeen, tips of inspiratie dan zijn wij beschikbaar 🙂

 1. Skyscanner en Tix kende ik nog niet! Goed om te weten want ooit wil ik graag met man en kind naar NYC. Vervelend dat er altijd nog een hele riedel aan kosten bijkomt. Helemaal met je eens.

  1. Pin me er niet op vast, maar ik hoor wel vaak dat tickets naar de states steeds goedkoper worden. Ik denk dat een beetje huiswerk van te voren je best wat geld kan besparen! Wens je veel plezier. Staat ook nog op ons lijstje. Bedankt voor je reactie Rory

 2. Heel handig en informatief artikel! Zelf laat ik dit mijn vriend altijd uit zoeken want ik hou echt niet van vliegen hahaha, maar ga dit artikel even naar hem door sturen,

 3. Weer met enthousiasme deze blog gelezen. mijn man gaat regelmatig voor zaken naar Brazilie en hoor van hem ook mooie en soms ook minder mooie dingen maar affijn dat geldt voor veel plekken op deze kleine aardbol

  1. Wat leuk! Klopt Brazilië heeft ook mindere kanten, maar het heeft meer mooie kanten vind ik. Elk land heeft wel wat. Een reden waarom ik de website begonnen ben is omdat ik altijd alleen maar slechte dingen hoorde. Ik wil graag een ander geluid laten horen! Bedankt voor je leuke reactie Corrina

  1. Hoi Isa, ik snap wat je bedoeld, maar als je vanuit europa naar Brazilië vliegt komt dat wel goed. In Brazilië kun je goed vliegen met GOL of LATAM. Allemaal betrouwbare maatschappijen. GOL is zelfs partner van KLM

  1. Dat is een interessante! Ik heb ook wel eens gehoord dat je cookies moet verwijderen voordat je gaat zoeken. Op één of andere manier houden ze dat misschien wel bij ja! Bedankt voor de toevoeging

 4. Ik denk dat het grootste probleem bij veel mensen is dat ze effectief niet flexibel kunnen reizen en maatschappijen weten natuurlijk ook wanneer het school vakantie is… Wat ik zelf inderdaad ook al heb gehad is dat het op de website van Transavia zelf een pak goedkoper was dan ergens anders.

  1. Als je kinderen hebt kan ik me voorstellen dat het lastiger is. En klopt maatschappijen die weten dat ook. Misschien dat in deze situatie vroegtijdig boeken zou kunnen helpen. Bedankt voor je reactie 👍

  1. Heb ik ook wel eens gelezen, maar of het echt waar is vind ik lastig om te bevestigen. Probeer er wel rekening mee te houden

  1. Ja, de laatste tijd is daar weer veel onduidelijkheid over. Ik sluit mij helemaal bij je aan dat dit gewoon duidelijk moet zijn. Ik hoop dat mensen in iedergeval nu gewaarschuwd zijn en niet achteraf teleurgesteld worden 👍 Bedankt Nicole

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: