Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Goedkope vliegtickets naar Brazilië

In deze blog delen wij onze tips voor het vinden van goedkope vliegtickets naar Brazilië. Wij zijn al een aantal keren naar Brazilië gevlogen en willen graag onze werkwijze bij het vinden van goedkope vliegtickets met jullie delen. Heb je ook goede tips voor het vinden van goedkope vliegtickets? Laat het ons weten door het plaatsen van een reactie.

Tip 1: Wanneer ga je naar Brazilië?

Probeer vroegtijdig een periode te vinden wanneer je naar Brazilië wilt. Hoe eerder je dit weet, hoe eerder je kunt beginnen met het zoeken van een goedkope vliegticket. Onze ervaring is dat de goedkoopste maanden om naar Brazilië te vliegen de maanden Mei en Juni zijn.


Tip 2: Flexibel zijn

Als je de mogelijkheid hebt om flexibel te zijn met je dagen van vertrek en terugkomst dan kun je soms al snel wat geld besparen. Soms kun je bijvoorbeeld 1 of twee dagen eerder/later vertrekken voor een hele andere prijs.

Tip 3: Rechtstreeks of overstappen

Iedereen vliegt natuurlijk het liefst rechtstreeks naar de eindbestemming, maar soms kan het goedkoper zijn als je een overstap maakt. Je kunt bij het zoeken naar tickets aangeven hoeveel stops je maximaal wilt maken om op de eindbestemming te komen. Als je vanuit Nederland vliegt dan kun je met KLM vanaf Amsterdam rechtstreeks naar Fortaleza, Rio de Janeiro of São Paulo vliegen. Als je met andere maatschappijen naar Brazilië wilt vliegen vanaf Amsterdam dan moet je vaak al overstappen.

Tip 4: Zoek via verschillende kanalen naar een goedkope ticket

Op het internet zijn veel websites te vinden die je ondersteunen bij het vinden van een goedkope vliegticket. Skyscanner is bijvoorbeeld een bekende zoekmachine voor vliegtickets. Als je ingevuld hebt vanwaar je wilt vertrekken en waar je heen wilt dan kun je zoeken op verschillende datums. Als je een vlucht hebt gevonden, maar je vindt hem bijvoorbeeld nog te duur, dan kun je een alarm instellen. Je krijgt dan elke keer als de prijs veranderd een email. Het is dan aan jouw om toe te slaan wanneer je de prijs acceptabel vindt. Een andere site waar je ook kunt kijken is Tix.nl.


Tip 5: Kijk niet alleen in zoekmachines

Het kan voorkomen dat je een goede prijs gevonden hebt via een zoekmachine. Wij adviseren om dan ook altijd even voor de zekerheid te kijken op de website van de vliegtuigmaatschappij zelf. Wij hebben het al vaker meegemaakt dat we dan een betere prijs vinden dan via de zoekmachine.

Tip 6: Goedkoop is niet altijd goedkoop

Tegenwoordig moet je goed opletten als je vliegtickets boekt. Een goedkope ticket kan ineens heel duur worden als je achteraf nog allerlei extra kosten krijgt van bijvoorbeeld bagage en stoelkeuze. Dit zijn kosten die vroeger standaard in de prijs zaten, maar tegenwoordig is dat niet meer zo. Let dus goed op bij het boeken van een ticket of dit inbegrepen is of juist nog later aangeschaft moet worden.

Tip 7: Andere vliegvelden controleren

Als je de mogelijkheid hebt om bijvoorbeeld naar Dusseldorf, Frankfurt of Brussel te rijden dan is het ook interessant om te kijken naar vluchten vanaf deze vliegvelden. Het wordt vaak wel eens vergeten, maar als je in het zuiden van Limburg of Brabant woont dan zijn vliegvelden als Brussel en Dusseldorf ook goede alternatieven.

Tip 8: Actieweken

Je kent het wel vanuit de supermarkten. Actieweken met heel veel aanbiedingen. Je hebt deze vorm van acties ook op het gebied van vliegtickets kopen. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld de werelddeals weken van KLM. Het is geen garantie dat de tickets ook daadwerkelijk goedkoper zijn, maar als je de tijd hebt dan zou je kunnen overwegen om te wachten tot deze weken er weer zijn.

Tip 9: Loyaliteitsprogramma

In Nederland kun je bij heel veel bedrijven een klantenkaart krijgen. Hoe vaker je wat koopt, hoe meer punten je krijgt. Deze punten kun je dan weer inruilen voor gratis producten of korting bij een volgende aankoop. Deze programma's heb je ook bij heel veel vliegmaatschappijen.

Zo kun je bijvoorbeeld bij KLM voor Miles sparen. Je kunt dan sparen voor korting op tickets (als je genoeg spaart een gratis ticket), korting op stoelkeuze of bijvoorbeeld korting op extra bagage. Dit kan dus interessant zijn als je graag korting wil op vliegtickets. Als je dan bijvoorbeeld de tickets bij KLM ook nog betaald met de American Express Flying Blue creditcard krijg je ook nog extra veel miles. Voor frequente vliegers is dit interessant om eens te onderzoeken.

Tip 10: Verzekeringen

Het is vaak niet alleen een vliegticket als je gaat reizen. Vaak is het ook aan te raden om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Als je elk jaar op reis gaat dan zou je een doorlopende reis en annuleringsverzekering kunnen afsluiten. Dit is vaak al goedkoper dan elke keer alleen een verzekering afsluiten voor de periode dat je daadwerkelijk op reis bent.

Tip 11: Extra kosten

Houdt ook rekening met extra kosten die niet meegerekend zijn in een vliegticket. Je kunt dan denken aan vervoerskosten naar het vliegveld en weer terug en de eventuele parkeerkosten. Op sommige vluchten moet je eten en drinken kopen en als je op het vliegveld wat wilt eten of drinken dan ben je ook vaak al snel wat geld kwijt.

Heb jij nog goede tips voor goedkopere vliegtickets?

De tips voor vliegtickets kopen naar Brazilië zijn ook goed te gebruiken als je vliegtickets wilt kopen voor een andere bestemming.

Heb jij nog tips die we kunnen toevoegen? Laat het ons weten. Je bijdrage wordt door ons zeker gewaardeerd!

Hier vindt je nog meer links die je kunt gebruiken bij het boeken van je Brazilië vakantie.


54 Replies to “Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië”

  1. Ja, de laatste tijd is daar weer veel onduidelijkheid over. Ik sluit mij helemaal bij je aan dat dit gewoon duidelijk moet zijn. Ik hoop dat mensen in iedergeval nu gewaarschuwd zijn en niet achteraf teleurgesteld worden 👍 Bedankt Nicole

 1. Goede tips. ik las ooit in een boek van Floortje, dat je geloof ik op dinsdag of woensdag het goedkoopst tickets kan kopen. Al is mij dit nooit gelukt.

  1. Heb ik ook wel eens gelezen, maar of het echt waar is vind ik lastig om te bevestigen. Probeer er wel rekening mee te houden

 2. Ik denk dat het grootste probleem bij veel mensen is dat ze effectief niet flexibel kunnen reizen en maatschappijen weten natuurlijk ook wanneer het school vakantie is… Wat ik zelf inderdaad ook al heb gehad is dat het op de website van Transavia zelf een pak goedkoper was dan ergens anders.

  1. Als je kinderen hebt kan ik me voorstellen dat het lastiger is. En klopt maatschappijen die weten dat ook. Misschien dat in deze situatie vroegtijdig boeken zou kunnen helpen. Bedankt voor je reactie 👍

 3. voor zowel vlieg als trein tickets, log in anoniem in…Het valt mij op dat als ik ergens een goedkoop kaartje zie en ik kom daar later voor terug, dat goedkope kaartje ineens is uitverkocht.

  1. Dat is een interessante! Ik heb ook wel eens gehoord dat je cookies moet verwijderen voordat je gaat zoeken. Op één of andere manier houden ze dat misschien wel bij ja! Bedankt voor de toevoeging

  1. Klopt. De tips zou je ook kunnen vertalen naar andere bestemmingen 👍 Bedankt Ingrid

 4. Voor zo een verre reis zou ik misschien ook niet het allergoedkoopste nemen, als ik niet zeker ben van de maatschappij.

  1. Hoi Isa, ik snap wat je bedoeld, maar als je vanuit europa naar Brazilië vliegt komt dat wel goed. In Brazilië kun je goed vliegen met GOL of LATAM. Allemaal betrouwbare maatschappijen. GOL is zelfs partner van KLM

 5. Weer met enthousiasme deze blog gelezen. mijn man gaat regelmatig voor zaken naar Brazilie en hoor van hem ook mooie en soms ook minder mooie dingen maar affijn dat geldt voor veel plekken op deze kleine aardbol

  1. Wat leuk! Klopt Brazilië heeft ook mindere kanten, maar het heeft meer mooie kanten vind ik. Elk land heeft wel wat. Een reden waarom ik de website begonnen ben is omdat ik altijd alleen maar slechte dingen hoorde. Ik wil graag een ander geluid laten horen! Bedankt voor je leuke reactie Corrina

 6. Brazilië staat voorlopig niet op mijn planning, maar deze tips (en die in de reacties) kan ik goed gebruiken bij het plannen van vliegvakanties.

  1. Blij dat ik je toch heb kunnen informeren en klopt de reacties zijn super. Fijn om elkaar zo te ‘helpen’

 7. Heel handig en informatief artikel! Zelf laat ik dit mijn vriend altijd uit zoeken want ik hou echt niet van vliegen hahaha, maar ga dit artikel even naar hem door sturen,

  1. Hoi Linda, zeker! Deze tips werken ook voor andere bestemmingen. Wat zijn de plannen?

 8. Skyscanner en Tix kende ik nog niet! Goed om te weten want ooit wil ik graag met man en kind naar NYC. Vervelend dat er altijd nog een hele riedel aan kosten bijkomt. Helemaal met je eens.

  1. Pin me er niet op vast, maar ik hoor wel vaak dat tickets naar de states steeds goedkoper worden. Ik denk dat een beetje huiswerk van te voren je best wat geld kan besparen! Wens je veel plezier. Staat ook nog op ons lijstje. Bedankt voor je reactie Rory

 9. Wat leuk en handige tips zeg hier heb ik zeker wat aan, ik vind alles waar je mee geld kan besparen ideaal, vooral als je opvakantie gaat… dank je wel voor de tips 🙂

 10. Goede tips! Ik herken ze van een grote reis die wij enkele jaren geleden maakten. Je kunt op deze manier inderdaad heel wat besparen! Fijn dat je ze deelt :).

  1. Dat is leuk om te horen. Wat lijkt je leuk aan Brazilië? Als je op zoek bent naar ideeen, tips of inspiratie dan zijn wij beschikbaar 🙂

  1. Meer dan welkom! Hoop dat ze voor jou een keer van pas komen! Bedankt voor je leuke reactie Julie

  1. Hallo Sylvahna, bekend verhaal. Vaak als je tickets koopt krijg je al direct aanbiedingen om ook hotel en auto te huren. Dit is trouwens niet altijd de goedkoopste optie. Soms blijft het goedkoper om het los van elkaar te boeken. Er zijn naar Brazilië ook mogelijkheden om pakket reizen te kopen. Als je daarvoor interesse hebt dan helpen we je graag

  1. Kijk! Dat is een goede zaak. Nu heb je meer mogelijkheden om een goede prijs te betalen. Als je wilt kunnen we altijd adviseren als je een ticket wil kopen! Doen we graag

 11. Wat een handige tips, wij reizen eigenlijk weinig met het vliegtuig en dus ook weinig ervaring dus voor mij zijn dit soort tips heel welkom

 12. Handige tips een reis naar brazilie is best prijzig dus alles wat je kan besparen is mooi meegenomen voor de vakantie zelf

  1. Mogelijkheden genoeg. Ook wel eens geweest. De websites kun je daarvoor goed gebruiken. KLM vliegt volgens mij ook rechtstreeks en je zou ook eens kunnen kijken bij eva air of 333travel. Succes met zoeken. Hoop dat je de tips goed kunt gebruiken

 13. Ah, dat zijn goede tips! Goedkoper vliegen is natuurlijk altijd mooi meegenomen! De tips zijn natuurlijk ook goed voor andere landen te gebruiken 🙂

Comments are closed.
%d bloggers liken dit: