Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië
Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Goedkope vliegtickets naar Brazilië

Brazilië is een land vol contrasten, waar je kunt genieten van zowel de bruisende steden als de adembenemende natuur. Of je nu wilt relaxen op de prachtige stranden, de sfeer wilt proeven van het beroemde carnaval of de wonderen wilt ontdekken van het Amazonewoud, Brazilië heeft voor ieder wat wils. Maar hoe kun je goedkoop naar Brazilië vliegen?

Als je op zoek bent naar goedkope vliegtickets naar Brazilië, dan zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Hier zijn enkele tips om je te helpen de beste deal te vinden.

Tip 1: Wees flexibel met je reisdata

De prijzen van vliegtickets naar Brazilië kunnen sterk variëren afhankelijk van het seizoen, de dag van de week en de feestdagen. Probeer daarom te zoeken op verschillende data en maak daarbij ook gebruik van prijsvergelijkers en maak eventueel een aantal prijsalarmen aan zodat je de prijsontwikkeling goed in de gaten kunt houden. Als je flexibel bent dan kan de prijs van je vliegticket naar Brazilië soms veel goedkoper zijn.

Wij maken veelal gebruik van Skyscanner, Tix.nl en tegenwoordig gebruiken wij ook google om een prijsalarm aan te maken.

Tip 2: Wees flexibel met je bestemming

Brazilië is een prachtige bestemming met een enorme diversiteit aan steden en regio’s. Je kunt je reis goedkoper maken door te kiezen voor een alternatieve vliegroute en dan een binnenlandse vlucht of bus te nemen naar je eindbestemming.

Bijvoorbeeld, als je naar São Paulo wilt, maar de vliegtickets naar Rio de Janeiro zijn veel voordeliger, dan kun je overwegen om eerst naar Rio de Janeiro te vliegen en dan een bus of vlucht naar São Paulo te boeken. Het busvervoer in Brazilië is van goede kwaliteit en betaalbaar.

Op de website van mijnbrazilie.nl vind je meer informatie over het reizen met de bus in Brazilië. Als je hulp nodig hebt, kun je contact met ons opnemen en helpen we je graag verder.

Tip 3: Wees flexibel met je luchtvaartmaatschappij

Er zijn veel luchtvaartmaatschappijen die naar Brazilië vliegen, zowel direct als met een tussenstop. Vanuit Nederland kun je rechtstreeks naar Brazilië vliegen met KLM, maar er zijn ook veel opties met een tussenstop.

Luchtvaartmaatschappijen die met een tussenstop vanuit Nederland naar Brazilië vliegen zijn bijvoorbeeld TAP Air Portugal (via Lissabon), LATAM Airlines (via Buenos Aires), Lufthansa (via Frankfurt), SWISS (via Zurich), Air France (via Parijs) of Alitalia (via Rome).

Tip 4: Boek op tijd of juist op het laatst

Plan je reis naar Brazilië op tijd, maar niet te ver van tevoren. Je kunt soms een goede deal vinden als je lastminute boekt, maar dat is een kwestie van geluk en beschikbaarheid.

De ideale periode om je vliegticket naar Brazilië te boeken is meestal drie tot zes maanden voor je vertrekdatum. Als je te vroeg boekt, bestaat de kans dat de prijzen nog zakken. Als je te laat boekt, bestaat de kans dat de prijzen stijgen of dat de vluchten vol zitten. Wij boeken meestal direct als we een prijs zien die we redelijk vinden.

Omdat wij niet impulsief naar Brazilië reizen en dit vaak al ruim van tevoren plannen, maken wij altijd gebruik van een prijsalarm. Dit bespaart veel tijd en moeite, want je krijgt altijd netjes een berichtje als de prijzen veranderen.

Tip 5: Let op aanbiedingen

Soms kun je geluk hebben en een goede aanbieding vinden voor een vliegticket naar Brazilië. Er zijn vaak kortingen en acties beschikbaar voor vliegtickets naar Brazilië, bijvoorbeeld tijdens Black Friday, Cyber Monday of andere feestdagen.

Ook kun je gebruik maken van kortingscodes, cashback sites of spaarprogramma's om extra voordeel te krijgen op je vliegticket naar Brazilië. Het loont dus om goed rond te kijken en te vergelijken voordat je boekt.

Tip 6: Zoek via verschillende kanalen naar een goedkope vliegticket

Er zijn veel websites op het internet die je helpen om een goedkope vliegticket naar Brazilië te vinden. Skyscanner is bijvoorbeeld een populaire zoekmachine voor vliegtickets. Je kunt hier je vertrek- en aankomstbestemming invullen en zoeken op verschillende data. Als je een vlucht hebt gevonden, maar je vindt hem te duur, dan kun je een prijsalarm instellen. Je krijgt dan elke keer een email als de prijs verandert. Het is dan aan jou om te boeken als je de prijs acceptabel vindt.

Een andere website waar je ook kunt kijken is Tix.nl. Je hebt hier bijna dezelfde mogelijkheden als bij Skyscanner, maar het kan toch de moeite waard zijn om te kijken. De prijzen kunnen soms verschillen. De verschillen zijn meestal niet zo groot, maar als je echt de goedkoopste optie wilt, dan zou ik het zeker even vergelijken.

Je kunt ook op een slimme manier vliegtickets zoeken via Google flights. Google flights heeft sinds kort de optie om ook te zoeken op interesses. Er zijn dus genoeg opties bij verschillende websites om te zoeken naar goedkope vliegtickets. Als de prijs echt belangrijk is voor jou, dan raden wij aan om alle websites te gebruiken. De kans op een goedkope vliegticket naar Brazilië wordt dan steeds groter.

Tip 7: Goedkoop is niet altijd goedkoop

Als je vliegtickets naar Brazilië boekt, moet je goed op de hoogte zijn van de bijkomende kosten. Een vliegticket dat goedkoop lijkt, kan ineens heel duur uitvallen als je nog extra moet betalen voor bagage en stoelreservering. Dit zijn kosten die vroeger standaard bij de prijs inbegrepen waren, maar tegenwoordig is dit niet meer zo.

Controleer dus goed bij het boeken van een vliegticket wat er allemaal inbegrepen is en wat je eventueel nog apart moet aanschaffen. Zo voorkom je onaangename verrassingen en kun je de beste deal vinden voor je vliegreis naar Brazilië.

Tip 8: Vliegen vanuit een Duitsland of België

Als je in de buurt van de grens woont of makkelijk naar het buitenland kunt reizen, bijvoorbeeld met de trein of de bus, dan kun je ook overwegen om vanuit Duitsland of België te vliegen. Je kunt dan bijvoorbeeld kijken naar vluchten vanaf Düsseldorf, Frankfurt of Brussel.

Voor ons is dit geen optie, maar we hebben gehoord dat dit soms voordeliger is. Het kan echter ook zo zijn dat een ticket vanaf Amsterdam nog goedkoper is, omdat luchtvaartmaatschappijen hun vluchten willen vullen.

Tip 9: Loyaliteitsprogrammas

Veel bedrijven in Nederland bieden een klantenkaart aan. Hoe meer je koopt, hoe meer punten je spaart. Deze punten kun je dan inwisselen voor gratis producten of korting bij een volgende aankoop. Dit soort programma’s bestaan ook bij veel luchtvaartmaatschappijen. Zo kun je bijvoorbeeld bij KLM sparen voor Miles. Je kunt dan sparen voor korting op vliegtickets (of zelfs een gratis ticket als je genoeg spaart), korting op stoelreservering of korting op extra bagage.

Dit kan dus interessant zijn als je graag goedkoop wilt vliegen naar Brazilië. Als je dan ook nog de vliegtickets bij KLM betaalt met de American Express Flying Blue creditcard, krijg je nog meer Miles. Een ander voordeel is dat je bij de American Express ook vaak een reisverzekering en annuleringsverzekering krijgt als je betaalt met de kaart. Wij zijn geen verzekeringsexperts en raden je aan om altijd goed de voorwaarden te lezen.

Voor mensen die vaak vliegen is dit zeker de moeite waard om te onderzoeken.

Tip 10: Reisverzekering en annuleringverzekering

Als je naar Brazilië gaat reizen, is het verstandig om een reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Een reisverzekering dekt de kosten van onvoorziene gebeurtenissen tijdens je reis, zoals medische hulp, diefstal of schade. Een annuleringsverzekering dekt de kosten als je je reis moet annuleren of afbreken door een geldige reden, zoals ziekte, overlijden of ontslag.

Als je vaker per jaar op reis gaat, kun je overwegen om een doorlopende reis en annuleringsverzekering af te sluiten. Dit is vaak goedkoper dan elke keer een losse verzekering af te sluiten voor de duur van je reis. Bovendien hoef je dan niet elke keer opnieuw een verzekering te regelen.

Vergelijk verschillende aanbieders van reis- en annuleringsverzekeringen en kies de verzekering die het beste bij jouw situatie en wensen past.

Tip 11: Anoniem goedkope vliegtickets naar Brazilië zoeken

We hebben het zelf wel eens geprobeerd, omdat we VPN gebruiken als we inloggen op een openbaar netwerk in Brazilië, maar vinden het moeilijk om aan te geven of het ook echt werkt bij het vinden van goedkope vliegtickets.

We horen er verschillende verhalen over, maar voor de volledigheid willen we het toch met jullie delen. We zijn zeer benieuwd naar jullie ervaringen die je middels een reactie kunt geven, maar je kunt ons ook via sociale media bereiken.

Een VPN (Virtual Private Network) is een dienst die je online privacy en veiligheid beschermt. Er zij mensen die beweren dat je een VPN kunt gebruiken om goedkope vliegtickets naar Brazilië te vinden.

VPN werkt als volgt: Een VPN verandert je IP-adres, waardoor je je locatie kunt verbergen of veranderen. Websites kunnen dan niet zien waar je vandaan komt en kunnen je geen aangepaste prijzen laten zien op basis van je locatie.

Soms zijn de prijzen van vliegtickets namelijk afhankelijk van het land waar je zoekt. Dit kan te maken hebben met de populariteit van een bestemming, de rijkdom van een land, de wisselkoers of andere factoren. Door een VPN te gebruiken, kun je verschillende landen uitproberen en kijken of je lagere prijzen kunt vinden.

Hoe gebruik je een VPN om goedkope vliegtickets te vinden? Het is heel eenvoudig:

1: Download en installeer een VPN op je apparaat. Wij gebruiken al jaren NordVPN en dat bevalt verder goed. Er zijn ook goedkopere en zelf gratis opties, maar dat werkt niet altijd zo goed als een betaalde VPN. Het kan dus zeker lonen om even rond te kijken wat het beste bij je past.

2: Open de VPN en kies een server in een ander land. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor het land waar de luchtvaartmaatschappij vandaan komt, of voor een land met een lagere levensstandaard.

3: Zoek naar de gewenste vluchten op een zoekmachine voor vliegtickets, zoals Skyscanner of Google flights. Noteer de prijzen die je ziet.

4: Wis je cookies zodat websites niet kunnen zien dat je al eerder hebt gezocht. Cookies zijn kleine bestanden die websites opslaan op je apparaat om informatie over je te verzamelen.

5: Herhaal stap 2 tot 4 met verschillende serverlocaties en noteer de prijzen die je ziet. Vergelijk de prijzen en kies de goedkoopste optie.

6: Let wel op dat je niet te veel betaalt door de wisselkoers of eventuele extra kosten. Controleer ook altijd of de website betrouwbaar is voordat je boekt.

We zijn heel benieuwd naar jullie ervaringen zoals eerder beschreven!!!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Geld besparen voor en tijdens je reis naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

54 Replies to “Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië”

  1. Mogelijkheden genoeg. Ook wel eens geweest. De websites kun je daarvoor goed gebruiken. KLM vliegt volgens mij ook rechtstreeks en je zou ook eens kunnen kijken bij eva air of 333travel. Succes met zoeken. Hoop dat je de tips goed kunt gebruiken

  1. Kijk! Dat is een goede zaak. Nu heb je meer mogelijkheden om een goede prijs te betalen. Als je wilt kunnen we altijd adviseren als je een ticket wil kopen! Doen we graag

  1. Hallo Sylvahna, bekend verhaal. Vaak als je tickets koopt krijg je al direct aanbiedingen om ook hotel en auto te huren. Dit is trouwens niet altijd de goedkoopste optie. Soms blijft het goedkoper om het los van elkaar te boeken. Er zijn naar Brazilië ook mogelijkheden om pakket reizen te kopen. Als je daarvoor interesse hebt dan helpen we je graag

  1. Dat is leuk om te horen. Wat lijkt je leuk aan Brazilië? Als je op zoek bent naar ideeen, tips of inspiratie dan zijn wij beschikbaar 🙂

 1. Skyscanner en Tix kende ik nog niet! Goed om te weten want ooit wil ik graag met man en kind naar NYC. Vervelend dat er altijd nog een hele riedel aan kosten bijkomt. Helemaal met je eens.

  1. Pin me er niet op vast, maar ik hoor wel vaak dat tickets naar de states steeds goedkoper worden. Ik denk dat een beetje huiswerk van te voren je best wat geld kan besparen! Wens je veel plezier. Staat ook nog op ons lijstje. Bedankt voor je reactie Rory

 2. Heel handig en informatief artikel! Zelf laat ik dit mijn vriend altijd uit zoeken want ik hou echt niet van vliegen hahaha, maar ga dit artikel even naar hem door sturen,

 3. Weer met enthousiasme deze blog gelezen. mijn man gaat regelmatig voor zaken naar Brazilie en hoor van hem ook mooie en soms ook minder mooie dingen maar affijn dat geldt voor veel plekken op deze kleine aardbol

  1. Wat leuk! Klopt Brazilië heeft ook mindere kanten, maar het heeft meer mooie kanten vind ik. Elk land heeft wel wat. Een reden waarom ik de website begonnen ben is omdat ik altijd alleen maar slechte dingen hoorde. Ik wil graag een ander geluid laten horen! Bedankt voor je leuke reactie Corrina

  1. Hoi Isa, ik snap wat je bedoeld, maar als je vanuit europa naar Brazilië vliegt komt dat wel goed. In Brazilië kun je goed vliegen met GOL of LATAM. Allemaal betrouwbare maatschappijen. GOL is zelfs partner van KLM

  1. Dat is een interessante! Ik heb ook wel eens gehoord dat je cookies moet verwijderen voordat je gaat zoeken. Op één of andere manier houden ze dat misschien wel bij ja! Bedankt voor de toevoeging

 4. Ik denk dat het grootste probleem bij veel mensen is dat ze effectief niet flexibel kunnen reizen en maatschappijen weten natuurlijk ook wanneer het school vakantie is… Wat ik zelf inderdaad ook al heb gehad is dat het op de website van Transavia zelf een pak goedkoper was dan ergens anders.

  1. Als je kinderen hebt kan ik me voorstellen dat het lastiger is. En klopt maatschappijen die weten dat ook. Misschien dat in deze situatie vroegtijdig boeken zou kunnen helpen. Bedankt voor je reactie 👍

  1. Heb ik ook wel eens gelezen, maar of het echt waar is vind ik lastig om te bevestigen. Probeer er wel rekening mee te houden

  1. Ja, de laatste tijd is daar weer veel onduidelijkheid over. Ik sluit mij helemaal bij je aan dat dit gewoon duidelijk moet zijn. Ik hoop dat mensen in iedergeval nu gewaarschuwd zijn en niet achteraf teleurgesteld worden 👍 Bedankt Nicole

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023