Ga terug

Hoe maak je de lekkerste Pudim de Leite Condensado?

Pudim de Leite Condensado is een van de meest populaire desserts in Brazilië. Het is een romige en zachte flan met een heerlijke karamelsaus die je doet watertanden.
Het lijkt misschien moeilijk om te maken, maar het is eigenlijk heel eenvoudig. Je hebt maar vier ingrediënten nodig: gezoete gecondenseerde melk, gewone melk, eieren en suiker.
Met deze simpele stappen heb je in een handomdraai een verrukkelijk Braziliaans dessert op tafel.
Totale tijd4 uur 45 minuten
Gang: Bijgerecht, Gebak, Nagerecht, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaans
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Recept, Snel
Porties: 8 personen
Cost: 3 euro

Equipment

  • Steelpan
  • Spatel
  • Blender
  • Zeef
  • Maatbeker
  • Bakvorm

Ingrediënten

Pudding

  • 1 kop Suiker
  • 1 blikje Gecondenseerde melk
  • 2,5 kop Volle melk
  • 3 stuk Eieren
  • 1 stokje Vanille

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 175 °C. Verhit op middellaag vuur de suiker in een pannetje met dikke bodem. Roer niet voordat de suiker een lichte kleur heeft gekregen. Laat de suiker -nu moet je wel roeren- verder kleuren tot een mooi egale goudbruine karamel. Let goed open ga niet te lang door want karamel kan snel verbranden.
  • Giet de karamel direct maar voorzichtig in een ronde, lage bakvorm met een diameter van ca 20 centimeter of iets meer.
  • Blend de gecondenseerde melk, de melk, de eieren en het vanillemerg tot een egale substantie.
  • Giet het mengsel over de afgekoelde karamel in de bakvorm.
  • Neem een ovenbestendige schaal die groter is dan het bakvorm met de “pudim”. Zet de bakvorm in de schaal en giet zoveel water in de schaal dat het tot halverwege de bakvorm reikt. Dit heet een waterbad of bain-marie en zorgt ervoor dat de flan gelijkmatig gaart.
  • Zet de schaal met daarin de bakvorm in de voorverwarmde oven. Stel de oventijd in op 90 minuten.
  • Neem de bakvorm uit het waterbad en laat de flan tot kamertemperatuur afkoelen. Bedek de bakvorm met plastic folie. Laat de pudding verder afkoelen en opstijven. Reken op circa 3 uur.
  • Ga voorzichtig met een mes langs de rand van de flan. Plaats een groot plat bord omgekeerd op de bakvorm en draai het geheel snel om. De karamel zal nu over de pudding uitstromen.
  • Geniet van je Pudim de Leite Condensado! 

Notities

Tip: Als je een pudding wil zonder gaatjes dan adviseren wij om een zeef te gebruiken als je de pudding in de bakvorm doet.