Ga terug

Pastel de Carne (Pastel recept met gehakt)

Pastel de Carne is een Braziliaans recept die in heel veel varianten te maken is. Je kunt er verschillende varianten van maken door het gebruik van vlees, vis, groente of kaassoorten.
Dit recept is gemaakt met gehakt.
Gang: Bijgerecht, Borrelhapje, Hoofdgerecht, Lunch, Snack, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken
Trefwoord: Bakken, Braziliaanse gerechten, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Brazilië, Frituur, Pastel, Recept
Porties: 4 personen

Equipment

  • 1 Pan
  • 1 Kom
  • 1 Rond bakje
  • 1 Spatel
  • 1 Vork
  • 1 Frituurpan
  • 1 Vershoudfolie
  • 1 Weegschaal
  • 1 Maatbeker
  • 1 Eetlepel
  • 1 Theelepel

Ingrediënten

Recept voor deeg

  • 140 ml Water lauw
  • 250 gr Bloem
  • 1 theelepel Zout
  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 1 eetlepel Azijn
  • 1 eetlepel Cachaça

Recept voor gehaktvulling

  • 2 eetlepel Olijfolie
  • 250 gr Gehakt
  • 3 st Knoflook teentjes (fijn gesnipperd)
  • 1 st Ui half (fijn gesnipperd)
  • 1 st Tomaat (fijn gesnipperd)
  • 1 eetlepel Peterselie (fijn gesnipperd)
  • 1 st Zout en peper naar behoeve

Instructies

Bereidingswijze deeg voor pastel

  • Doe alle ingrediënten in de kom behalve het water. Gebruik ongeveer 90% van de bloem. De andere 10% kun je gebruiken tegen het plakken van het deeg
  • Voeg het water geleidelijk toe en meng alles goed door elkaar
  • Kneed het deeg net zo lang tot het mooi glad en gemakkelijk kneed
  • Pak nu de vershoudfolie en wikkel de deeg erin. Leg het daarna minimaal 2,5 uur in de koelkast
  • Kneed de deeg goed en leg het op een blad waarop je met de deegroller kunt rollen. Gooi wat bloem op het blad waarop je gaat rollen
  • Als je de deeg gerold hebt en je hebt een dunne plak gerold dan kun je met een kommetje rondjes uit het deeg halen. Deze rondjes leg je apart en wat je over hebt dat kneed je opnieuw, rol je plat en je haalt er nog meer rondjes uit

Bereidingswijze gehakt voor pastel

  • Doe de olie in een pan en bak de ui en knoflook even aan
  • Voeg het gehakt toe en meng het geheel net zo lang tot het gaar en bruin is
  • Voeg tomaat en peterselie toe en meng het geheel door elkaar
  • Voeg naar behoeve zout en peper toe

Bereidingswijze deeg en gehakt

  • Pak een deegrondje en leg er voldoende gehakt in
  • Sla het deegrondje dicht en pak een vork
  • Druk met de vork rondom de afsluiting van het rondje totdat het gehakt afgesloten in het mengsel zit
  • Frituur de pastel tot het een mooie bruine kleur heeft

Notities

Tip: Je kunt als het deeg teveel plakt extra bloem toevoegen. Doe dit wel met mate anders krijg je een bloem smaak in je deeg en dat is niet lekker.
Tip: Bak niet teveel pastels tegelijk om te voorkomen dat de temperatuur van de olie te ver naar beneden gaat.
Tip: Als je met deeg werkt dan is het altijd prettig om op een aanrecht te werken waar bloem gestrooid is zodat het niet plakt.