Bolo de Fubá is een heerlijke en eenvoudige cake die populair is in Brazilië. Het wordt gemaakt met fijn gemalen maïsmeel, dat de cake een lichte en delicate textuur geeft. Je kunt deze cake serveren bij het ontbijt of als tussendoortje met een kopje koffie.
Voorbereidingstijd10 minutenmin
Bereidingstijd50 minutenmin
Totale tijd1 uuruur
Gang: Gebak, Ontbijt, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Bakken, Braziliaanse recepten, Cake, Gemakkelijk, Snel
Servings: 10personen
Equipment
Blender
Kom
Bakvorm
Ingredients
2kopjesfijn gemalen maïsmeel
1kopjeBloem
1,5kopjeSuiker
1eetlepelBakpoeder
1kopjeMaisolie
0,5kopjeMelk
1kopjeKarnemelk
3groteEieren
1theelepelZout
Poedersuiker
Instructions
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een cakevorm in met boter of plantaardige olie en bestuif met gezeefd maïsmeel
Doe alle ingrediënten behalve de poedersuiker in een blender. Mix tot alles goed gemengd is
Giet het beslag in de voorbereide cakevorm. Zet de cakevorm in de oven en bak gedurende 35 tot 45 minuten, of tot de cake begint los te komen van de zijkanten van de vorm en een dun mes dat in het midden wordt gestoken er schoon uitkomt
Haal de cake uit de oven en laat hem 5 tot 10 minuten afkoelen in de vorm. Maak de cake los van de zijkanten van de vorm met een mes en keer hem om op een bord. Zet de cake rechtop en bestrooi met poedersuiker voor het serveren
Wikkel de cake goed in plasticfolie en bewaar hem maximaal vijf dagen in de koelkast
Notes
Tip: Als je met een tandenstoker in de cake prikt en het stokje komt er schoon weer uit dan is de cake klaar.Tip: Als je het mengsel in de bakvorm giet dan kun je eventueel ook andere producten toevoegen. Bijvoorbeeld rozijnen, goiabada, stukje appel en nog veel meer.