Beijinho de Coco
Weer zo'n heerlijke Braziliaanse lekkernij die snel, simpel en goedkoop te maken is. Sommige mensen voegen ook nog kokosmelk toe, maar wij gaan voor onderstaande variant zoals mijn schoonmoeder ze altijd voor ons maakt.
Gang: Gebak, Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse gerechten, Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Steelpan
Spatel
Schaal
Papieren cupcake bakje
- 200 ml Gecondenseerde melk
- 15 gram Boter
- 1 Kruidnagel
- 125 gram Gedroogde geraspte kokos
Doe de margarine en gecondenseerde melk in een steelpan
Als de boter gesmolten is doe je de geraspte kokos in de pan
Het vuur staat laag en je blijft roeren en roeren
Na een tijdje dan blijft het mengsel aan je spatel hangen en dat is het teken dat je het in een ingevette schaal kunt doen
Laat het geheel ongeveer twee uur afkoelen in de koelkast
Sommige mensen maken er nu een bol van en pakken er steeds stukjes uit voor een bolletje. Mijn schoonmoeder doet het met twee lepels, maar dit vergt toch enige handigheid
Doe een beetje margarine op de binnenkant van je hand en wrijf je beide binnenkanten van je handen tegen elkaar aan. Maak nu kleine bolletjes en leg ze op een bord
Daarna kun je de bolletjes door het schaaltje met kokosnootrasp halen
Je kunt de bolletjes presenteren in een papieren cupcake bakje. Om het compleet te maken kun je nog een kruidnagel bovenop het bolletje drukken ter versiering