Bom Dia Veronica: een spannende en duistere serie over misdaad en wraak
Bom Dia Veronica: een spannende en duistere serie over misdaad en wraak

Bom Dia Veronica: een spannende en duistere serie over misdaad en wraak

Bom Dia Verônica

Bom Dia Verônica is een Braziliaanse misdaadserie die sinds 2020 op Netflix te zien is. De serie volgt Verônica Torres, een politieagente die zich bezighoudt met het onderzoeken van een serieverkrachter en een corrupte maffia. Verônica heeft ook een persoonlijke motivatie om de waarheid te achterhalen, want ze wil weten wie verantwoordelijk is voor de moord op haar moeder.

De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Raphael Montes en Ilana Casoy, twee bekende Braziliaanse thrillerschrijvers. De serie combineert elementen van actie, drama, suspense en horror, en schuwt niet om expliciete beelden van geweld en mishandeling te tonen. De serie heeft veel positieve reacties gekregen van kijkers en critici, die vooral de hoofdrolspeelster Tainá Müller prijzen voor haar sterke en complexe vertolking van Verônica.

Twee seizoenen

Bom Dia Verônica bestaat uit twee seizoenen, die elk zes afleveringen tellen. Het eerste seizoen richt zich vooral op het verhaal van Janete, een vrouw die vastzit in een gewelddadige relatie met haar man Cláudio, die een dubbelleven leidt als seriemoordenaar. Verônica probeert Janete te helpen en komt zo in aanraking met de duistere praktijken van Cláudio en zijn handlangers. Het tweede seizoen gaat verder met de gevolgen van het eerste seizoen, waarbij Verônica een ware wraakengel wordt die niets of niemand ontziet om gerechtigheid te krijgen.

Bom Dia Veronica is een serie die je op het puntje van je stoel houdt, maar ook aan het denken zet over thema’s als huiselijk geweld, corruptie, machtsmisbruik en trauma. De serie is niet geschikt voor mensen die gevoelig zijn voor bloed of gruwelijke scènes, maar wel voor liefhebbers van spannende en duistere verhalen.

Hieronder kun je de trailers zien van beide seizoenen:

Meer informatie over Brazilië

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023