Braziliaanse televisie kijken in Nederland -
Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse televisie

In Nederland zijn er verschillende mogelijkheden om naar Braziliaanse televisie te kijken. Je kunt hierin onderscheidt maken tussen live televisiezenders kijken uit Brazilië of programma's terugkijken via Youtube of andere media.

Om in Nederland te kunnen kijken (legaal) naar Braziliaanse televisie ben je bijna compleet overgeleverd aan Youtube. Je kunt via allerlei streams op het internet nog wel wat zenders bekijken, maar dit is vaak niet stabiel en vaak ook erg onhandig.

Dit komt voornamelijk door de blokkades die zenders opleggen om illegaal kijken te voorkomen. Veel van deze problemen zijn trouwens wel op te lossen met een VPN-verbinding waarover later meer.

Eerst bekijken we de mogelijkheden die Youtube biedt en dat is verrassend veel om eerlijk te zijn. Voor alle mogelijkheden heb je wel een internetverbinding nodig.

YouTube

Op YouTube is altijd wel wat Braziliaanse televisie te vinden. Als je bijvoorbeeld het dagelijkse nieuws van Brazilië wilt volgen dan zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken op het programma Bom Dia Brasil of Jornal Hoje. Deze nieuwsprogramma's worden bijna dagelijks uitgezonden in Brazilië. In Nederland is dit meestal begin van de middag al beschikbaar om te kijken. Je moet dan wel Braziliaans Portugees verstaan. Tevens valt het kijken van Braziliaanse nieuws ook aan te raden als je de taal wilt leren.

Verder is er op YouTube een flinke lijst aan novelas te vinden. Bijna al je favoriete Braziliaanse soaps (novelas) staan op YouTube. De nieuwere soaps kun je vooral vinden op de website tabonitobrasil.co.

IPTV gebruiken om live Braziliaanse televisie te kijken

IPTV is een andere manier om Braziliaanse zenders te ontvangen via het internet. Bij ons werkt dit normaal gesproken uitstekend. Voor het kijken van Braziliaanse zenders via IPTV ben je geen VPN verbinding nodig. Je bent alleen een smart televisie nodig waarop je een IPTV app hebt of kunt downloaden.

Op het internet kom je veel websites tegen waar ze abonnementen aanbieden met wel 6000 zenders van over de hele wereld. Vaak zit bij een abonnement niet alleen Braziliaanse zenders in het aanbod, maar vaak is het een pakket met zenders van over de hele wereld. Let wel op dat je een abonnement afsluit waar ze ook Braziliaanse zenders aanbieden.

Mocht je interesse hebben dan kun je ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram. Wij betalen 12,50 per maand voor ongeveer 60 Braziliaanse zenders.

Op het internet wordt er veel gesproken over IPTV. Er zijn mensen die beweren dat het legaal is en er zijn mensen die beweren dat het illegaal is. Wij schatten in dat het toch wel degelijk illegaal is, maar dat het wordt gedoogd. Dit geldt voornamelijk voor aanbieders van IPTV. Gebruikers worden op dit moment nog met rust gelaten zoals we her en der lezen. Hoe lang dit zo blijft weten we niet, maar we hopen dat het voorlopig zo blijft.

VPN (Virtual Private Network)

VPN beschermt je internetverkeer met hoogstaande beveiligingstechnologieën die een sterke en betrouwbare versleuteling tussen jouw apparaat en een VPN-server garanderen. Maak met je VPN verbinding contact met supersnelle VPN-servers overal ter wereld om je IP-adres te veranderen en je browse-activiteiten af te schermen.

Door je IP-adres te veranderen kun je een website laten denken dat je inlogt vanuit een willekeurig gekozen land. Dus ga je internetten via een server in Brazilië dan denkt de website dat je ook vanaf Brazilië informatie opvraagt. Je zult dan merken dat sommige blokkades ineens niet meer een probleem zijn.

Er zijn best wel een aantal websites waar je gratis naar Braziliaanse televisiezenders kunt kijken als je goed zoekt. Verder heeft de verbinding ook invloed op platforms als Netflix. Dit komt namelijk omdat het aanbod in alle landen verschillend is vanwege uitzendrechten. Dit is dus met een VPN verbinding goed te regelen.

NordVPN

Wij gebruiken al een aantal jaar NordVPN en dat bevalt ons uitstekend. Het kost een paar euro per maand en je kunt eigenlijk vanaf de hele wereld inloggen. Het is in het begin wel een beetje uitzoeken en proberen, maar als het eenmaal goed werkt gaat er een wereld voor je open.

Verder biedt het je ook de mogelijkheid om in Brazilië Nederlandse televisie te kijken.

Via de schotel

Dankzij Fred heb ik de volgende informatie gekregen over Braziliaanse zenders ontvangen via de schotel: ''via de schotel, o.a. op de hispasat, 30 graden west, en de eutelsat op 13 graden oost zijn er enkele FTA (Free To Air) zenders te vinden''.

Op zoek naar meer Brazilië informatie?

Braziliaanse muziek luisteren in Nederland

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Brazilië video's op het internet

Vrienden van Brazilië

15 Replies to “Braziliaanse televisie kijken in Nederland”

  1. geweldig Fred, ik ben al druk aan het kijken en heb al wat dingen kunnen testen. Die link werkt in ieder geval perfect, maar omdat ik er nog geen vpn tussen heb loopt die steeds vast. Ik ga mij nu even verdiepen in VPN. Kom daar nog wel even op terug.

 1. Zoals beloofd heb ik inmiddels uitgezocht wat de mogelijkheden zijn met iptv. Zit regelmatig in Januaria, Minas Gerais, en heb onlangs een android tv aangeschaft. Hierop de app IPTV van Alexander Sofronov geïnstalleerd. Bij het opstarten van de app vraagt de app om een link, vraagt namelijk een 3mu lijst. Op internet zijn er vele te vinden, http:…. Geeft hele goede resultaten, mijn excuses dat ik de link nu niet volledig plaats, dit doe ik morgen wegens het in gebruik zijn van de tv. 🙂 Bij regelmatig updaten van de lijst werkt zeker 80 procent van de officiële en lokale zenders. Aangezien dit werkt in Minas Gerais via internet zal het ook werken in Nl, misschien wel een (gratis) vpn nodig, dit kan ik hier vandaan niet controleren. Ik zelf heb het op een android tv geïnstalleerd, optioneel kan het natuurlijk ook met een smartphone en dan streamen naar de tv, b.v. met Chromecast.

  1. Geweldig Fred dat je dit uitgezocht hebt en deelt. Ik ga dit eens proberen in Nederland. Wij hebben een vrij nieuwe televisie dus ga eens kijken of dit werkt. Ik kom er bij je op terug. Zo fijn als mensen meedenken. Super 👍

  1. Laat mijn vrouw het maar niet lezen haha. Het is verschrikkelijk. Brazilië heeft zoveel soaps. Ze kijkt ze geregeld via youtube. Valt me wel op dat de soaps niet zo lang duren. Niet zoals wij goede tijden hebben die al jaren lang op de tv is.

 2. Via de schotel, o.a. op de hispasat, 30 graden west, en de eutelsat op 13 gr oost zijn er enkele FTA (Free To Air) te vinden, IPTV is inmiddels ook een goed alternatief. Binnenkort zal Ik melden welke app bruikbaar is.

  1. Hoi Fred, wat leuk dat je een reactie achter laat. Ik had laatst begrepen dat je via Astra 2 alleen rede kon ontvangen. Ik was er inmiddels ook achter dat IPTV een optie zou zijn. Begreep alleen dat dit nog niet heel stabiel is. Ik had ook de vraag neergelegd of dit wel legaal was en zij mailde mij dat dit wel legaal was. Wij gaan het binnenkort proberen. Lijkt me super om contact te houden. Ik zie in mijn statistieken dat er veel wordt gezocht. Zodra het allemaal duidelijk is ga ik dit artikel herschrijven zodat iedereen lekker braziliaanse zenders kan kijken

  1. Heb mij laatst laten vertellen dat IPTV een oplossing kan zijn, maar of dat allemaal stabiel is ben ik nog aan het uitzoeken. Wordt vervolgd!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: