Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse zenders

Om in Nederland te kunnen kijken naar Braziliaanse televisie ben je bijna compleet overgeleverd aan Youtube. Om vanuit Nederland naar Braziliaanse televisie te kijken is bijna niet legaal mogelijk. Je kunt via allerlei streams nog wel wat zenders bekijken, maar dat is niet stabiel en vaak onhandig.

Youtube

Op Youtube is altijd wel wat Braziliaanse televisie te vinden. Als je bijvoorbeeld het dagelijkse nieuws van Brazilië wilt volgen dan zou je bijvoorbeeld kunnen zoeken op het programma Bom Dia Brasil of Jornal Hoje. Deze nieuwsprogramma's worden bijna dagelijks uitgezonden in Brazilië. In Nederland is dit meestal begin van de middag al beschikbaar om te kijken. Je moet dan wel Braziliaans Portugees verstaan. Tevens valt het kijken van Braziliaanse nieuws ook aan te raden als je de taal wilt leren.

Globo Online

Mocht je toch via internet gratis willen kijken naar Braziliaanse televisie dan kun je de zender Globo ontvangen via de website tvonlinegratis1.com. Verder zijn er nog meer websites te vinden als je op google zoekt (typ: assistir tv online).

Via de schotel

Dankzij Fred heb ik de volgende informatie gekregen over Braziliaanse zenders ontvangen via de schotel: ''via de schotel, o.a. op de hispasat, 30 graden west, en de eutelsat op 13 graden oost zijn er enkele FTA (Free To Air) zenders te vinden''.

IPTV

IPTV is televisie kijken via het internet. Je installeert dan een VPN (Virtual Private Netwerk) en installeert een IPTV app. Op het internet kom je veel websites tegen waar ze abonnementen aanbieden met wel 6000 zenders van over de hele wereld. Ik heb mij er wel eens in verdiept en ik vind de informatie heel tegenstrijdig. De ene beweert dat alles legaal is en de andere beweert dat het wel illegaal is, maar gedoogd wordt.

Vrij recent nog contact gehad met een bedrijf die mij verzekerde dat alles legaal is. Echter is de website nu offline en wordt er niet meer gereageerd op het email adres waarmee ik toch verschillende keren met hun heb gecommuniceerd.

Ik hoop hier snel meer duidelijkheid over te kunnen geven. Voel je vrij om te reageren als je een goede oplossing weet!


14 Replies to “Braziliaanse televisie kijken in Nederland”

  1. Heb mij laatst laten vertellen dat IPTV een oplossing kan zijn, maar of dat allemaal stabiel is ben ik nog aan het uitzoeken. Wordt vervolgd!

 1. Via de schotel, o.a. op de hispasat, 30 graden west, en de eutelsat op 13 gr oost zijn er enkele FTA (Free To Air) te vinden, IPTV is inmiddels ook een goed alternatief. Binnenkort zal Ik melden welke app bruikbaar is.

  1. Hoi Fred, wat leuk dat je een reactie achter laat. Ik had laatst begrepen dat je via Astra 2 alleen rede kon ontvangen. Ik was er inmiddels ook achter dat IPTV een optie zou zijn. Begreep alleen dat dit nog niet heel stabiel is. Ik had ook de vraag neergelegd of dit wel legaal was en zij mailde mij dat dit wel legaal was. Wij gaan het binnenkort proberen. Lijkt me super om contact te houden. Ik zie in mijn statistieken dat er veel wordt gezocht. Zodra het allemaal duidelijk is ga ik dit artikel herschrijven zodat iedereen lekker braziliaanse zenders kan kijken

  1. Ik leer het nu al een tijdje en begin ook grote stukken te begrijpen 😀 in het begin was het niet te volgen hihi

  1. Laat mijn vrouw het maar niet lezen haha. Het is verschrikkelijk. Brazilië heeft zoveel soaps. Ze kijkt ze geregeld via youtube. Valt me wel op dat de soaps niet zo lang duren. Niet zoals wij goede tijden hebben die al jaren lang op de tv is.

 2. Zoals beloofd heb ik inmiddels uitgezocht wat de mogelijkheden zijn met iptv. Zit regelmatig in Januaria, Minas Gerais, en heb onlangs een android tv aangeschaft. Hierop de app IPTV van Alexander Sofronov geïnstalleerd. Bij het opstarten van de app vraagt de app om een link, vraagt namelijk een 3mu lijst. Op internet zijn er vele te vinden, http:…. Geeft hele goede resultaten, mijn excuses dat ik de link nu niet volledig plaats, dit doe ik morgen wegens het in gebruik zijn van de tv. 🙂 Bij regelmatig updaten van de lijst werkt zeker 80 procent van de officiële en lokale zenders. Aangezien dit werkt in Minas Gerais via internet zal het ook werken in Nl, misschien wel een (gratis) vpn nodig, dit kan ik hier vandaan niet controleren. Ik zelf heb het op een android tv geïnstalleerd, optioneel kan het natuurlijk ook met een smartphone en dan streamen naar de tv, b.v. met Chromecast.

  1. Geweldig Fred dat je dit uitgezocht hebt en deelt. Ik ga dit eens proberen in Nederland. Wij hebben een vrij nieuwe televisie dus ga eens kijken of dit werkt. Ik kom er bij je op terug. Zo fijn als mensen meedenken. Super 👍

  1. geweldig Fred, ik ben al druk aan het kijken en heb al wat dingen kunnen testen. Die link werkt in ieder geval perfect, maar omdat ik er nog geen vpn tussen heb loopt die steeds vast. Ik ga mij nu even verdiepen in VPN. Kom daar nog wel even op terug.

Comments are closed.
%d bloggers liken dit: