Braziliaanse televisie kijken in Nederland -
Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Hoe kun je Braziliaanse televisie kijken in Nederland?

Ben je een fan van Braziliaanse televisie? Of wil je graag op de hoogte blijven van het nieuws, de cultuur en de taal van Brazilië? Dan vraag je je misschien af hoe je Braziliaanse televisie kunt kijken in Nederland.

Gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden om te genieten van je favoriete Braziliaanse zenders en programma’s. In dit bericht leggen we uit hoe je live televisie kunt kijken uit Brazilië of programma’s kunt terugkijken via Youtube of andere media.

Youtube: een schat aan Braziliaanse televisie

Een van de makkelijkste en goedkoopste manieren om naar Braziliaanse televisie te kijken in Nederland is via Youtube. Op Youtube kun je namelijk veel Braziliaanse zenders en programma’s vinden die gratis beschikbaar zijn. Je hebt alleen een internetverbinding nodig om te kunnen kijken.

Als je bijvoorbeeld het dagelijkse nieuws van Brazilië wilt volgen, dan kun je zoeken op het programma Bom Dia Brasil of Jornal Hoje. Deze nieuwsprogramma’s worden bijna dagelijks uitgezonden in Brazilië. In Nederland zijn ze meestal begin van de middag al beschikbaar om te kijken. Je moet dan wel Braziliaans Portugees verstaan. Het kijken van Braziliaanse nieuws is ook een goede manier om de taal te leren.

Ben je meer een liefhebber van Braziliaanse soaps (novelas)? Dan kun je op Youtube een flinke lijst aan novelas vinden. Bijna al je favoriete soaps staan op Youtube. De nieuwere soaps kun je vooral vinden op de website tabonitobrasil.co.

Naast nieuws en soaps kun je op Youtube ook andere soorten programma’s vinden, zoals comedy, sport, muziek, documentaires en meer. Je kunt zoeken op de naam van het programma of op de naam van de zender. Enkele populaire Braziliaanse zenders die je op Youtube kunt vinden zijn:

Rede Globo: het meest populaire tv-station in Brazilië waarop dagelijks meer dan 150 miljoen kijkers afstemmen om soaps en drama’s te bekijken.

SBT: een commerciële zender die bekend staat om zijn entertainmentprogramma’s, zoals realityshows, talkshows en spelshows.

Rede Record: een zender die zich richt op kwalitatief online drama en journalistiek, maar ook sport en religie uitzendt.

Rede TV: een entertainmentkanaal dat vooral comedy, lifestyle en realityshows aanbiedt.

TV Cultura: een publieke zender die zich focust op educatieve, culturele en informatieve programma’s.

BAND: een zender die veel sport, nieuws en muziek uitzendt.

IPTV: live Braziliaanse televisie kijken via het internet

Een andere manier om Braziliaanse zenders te ontvangen via het internet is via IPTV. IPTV staat voor Internet Protocol Television en betekent dat je tv-kijkt via een internetverbinding in plaats van via een kabel of satelliet. Met IPTV kun je live televisie kijken uit Brazilië zonder dat je een VPN verbinding nodig hebt. Je hebt alleen een smart televisie nodig waarop je een IPTV app hebt of kunt downloaden.

Op het internet kom je veel websites tegen waar ze abonnementen aanbieden met wel 6000 zenders van over de hele wereld. Vaak zit bij een abonnement niet alleen Braziliaanse zenders in het aanbod, maar vaak is het een pakket met zenders van over de hele wereld. Let wel op dat je een abonnement afsluit waar ze ook Braziliaanse zenders aanbieden.

Mocht je interesse hebben dan kun je ons een privébericht sturen via Facebook of Instagram. Wij betalen 12,50 per maand voor ongeveer 60 Braziliaanse zenders.

Op het internet wordt er veel gesproken over IPTV. Er zijn mensen die beweren dat het legaal is en er zijn mensen die beweren dat het illegaal is. Wij schatten in dat het toch wel degelijk illegaal is, maar dat het wordt gedoogd. Dit geldt voornamelijk voor aanbieders van IPTV. Gebruikers worden op dit moment nog met rust gelaten zoals we her en der lezen. Hoe lang dit zo blijft weten we niet, maar we hopen dat het voorlopig zo blijft.

VPN: blokkades omzeilen met een ander IP-adres

VPN staat voor Virtual Private Network en is een technologie die je internetverkeer beschermt met een sterke en betrouwbare versleuteling tussen jouw apparaat en een VPN-server. Met een VPN verbinding kun je ook je IP-adres veranderen en zo een website laten denken dat je inlogt vanuit een willekeurig gekozen land.

Dit kan handig zijn als je naar Braziliaanse televisie wilt kijken die geblokkeerd is in Nederland vanwege uitzendrechten of andere redenen. Door te internetten via een server in Brazilië denkt de website dat je ook vanaf Brazilië informatie opvraagt. Je zult dan merken dat sommige blokkades ineens niet meer een probleem zijn.

Er zijn best wel een aantal websites waar je gratis naar Braziliaanse televisiezenders kunt kijken als je goed zoekt. Verder heeft de verbinding ook invloed op platforms als Netflix. Dit komt namelijk omdat het aanbod in alle landen verschillend is vanwege uitzendrechten. Dit is dus met een VPN verbinding goed te regelen.

NordVPN: de ideale VPN voor online privacy en veiligheid

Wil je online anoniem en veilig blijven? Dan is NordVPN de ideale keuze voor jou. NordVPN is een van de meest populaire en betrouwbare VPN-diensten ter wereld. Met NordVPN kun je je internetverbinding versleutelen en je IP-adres verbergen, zodat niemand kan zien wat je online doet.

Bovendien kun je met NordVPN toegang krijgen tot geo-beperkte content, zoals Nederlandse televisie in Brazilië.

Wat is een VPN en hoe werkt het?

VPN staat voor Virtual Private Network en is een technologie die je internetverkeer beschermt met een sterke en betrouwbare versleuteling tussen jouw apparaat en een VPN-server. Met een VPN verbinding kun je ook je IP-adres veranderen en zo een website laten denken dat je inlogt vanuit een ander land.

Dit kan handig zijn als je naar content wilt kijken die geblokkeerd is in Nederland vanwege uitzendrechten of andere redenen. Door te internetten via een server in Brazilië denkt de website dat je ook vanaf Brazilië informatie opvraagt. Je zult dan merken dat sommige blokkades ineens niet meer een probleem zijn.

Hoeveel kost NordVPN?

NordVPN is een betaalbare VPN-dienst die je veel waar voor je geld biedt. Je kunt kiezen uit verschillende abonnementen met verschillende prijzen per maand. Hoe langer het abonnement, hoe goedkoper de prijs per maand.

Bovendien kun je profiteren van een speciale aanbieding: als je kiest voor een abonnement van twee jaar, krijg je vier maanden gratis en betaal je slechts €2,97 per maand.

Hoe gebruiken wij NordVPN?

Het gebruik van NordVPN is heel eenvoudig. Je hoeft alleen maar de app te downloaden, in te loggen en een server te kiezen. Zo kun je genieten van online privacy en veiligheid!

Onze ervaring met NordVPN in Brazilië

Wij gebruiken al jaren lang NordVPN als we naar Brazilië gaan. We sluiten dan een abonnement af voor de periode dat we in Brazilië zijn en dat bevalt ons goed. Het geeft ons wat veiligheid als we op een lokaal netwerk zitten in Brazilië en we kunnen hierdoor in Brazilië, als we willen, Nederlandse televisie blijven kijken.

Er zijn verschillende manieren om Nederlandse televisie te kijken in Brazilië. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van BVN.tv of NLziet, die gratis of betaalde programma’s aanbieden van de Nederlandse publieke omroepen.

Je kunt ook gebruik maken van de apps van je eigen provider, zoals Ziggo GO of KPN iTV. Met NordVPN kun je deze apps zonder problemen gebruiken in Brazilië.

Braziliaanse televisie kijken met een schotel

Ben je een liefhebber van Braziliaanse televisie en wil je in Nederland live naar Braziliaanse zenders kijken? Dan kun je overwegen om een schotelantenne aan te schaffen. Met een schotelantenne kun je namelijk gratis of tegen een lage prijs Braziliaanse zenders ontvangen via de satelliet.

Hoe werkt het?

Om Braziliaanse televisie te kijken met een schotel, heb je een schotelantenne nodig die gericht is op een satelliet die Braziliaanse zenders uitzendt. Er zijn verschillende satellieten die dit doen, maar de meest bekende zijn de Hispasat op 30 graden west en de Eutelsat op 13 graden oost.

Op deze satellieten zijn er enkele FTA (Free To Air) zenders te vinden, wat betekent dat ze gratis te bekijken zijn zonder abonnement of smartcard. Je hebt alleen een schotelantenne en een ontvanger nodig die geschikt zijn voor deze satellieten.

Welke zenders kun je ontvangen?

De FTA zenders die je via de schotel kunt ontvangen zijn vooral nieuws- en sportzenders, zoals Rede Record News, Rede TV!, TV Brasil, TV Cultura, TV Senado en TV Camara. Ook zijn er enkele regionale zenders, zoals TV Bahia, TV Globo Minas en TV Globo Nordeste.

Als je meer zenders wilt ontvangen, zoals Rede Globo, SBT en Bandeirantes, dan heb je een abonnement nodig bij een Braziliaanse provider, zoals Sky Brasil of Claro TV. Dit is echter niet makkelijk te regelen vanuit Nederland en bovendien illegaal.

Een andere optie is om een abonnement te nemen bij Canal Digitaal, een Nederlandse provider die ook Braziliaanse zenders aanbiedt via de satelliet. Je kunt dan kiezen uit verschillende pakketten met Braziliaanse zenders, zoals Globo Internacional, Record Internacional en PFC (Premiere Futebol Clube). Je hebt dan wel een smartcard nodig om deze zenders te kunnen bekijken.

Wat zijn de voor- en nadelen?

Het voordeel van Braziliaanse televisie kijken met een schotel is dat het goedkoop is en dat je geen last hebt van geo-blokkades of internetproblemen. Je kunt live televisie kijken uit Brazilië zonder extra kosten of gedoe.

Het nadeel is dat het aanbod van FTA zenders beperkt is en dat je niet alle populaire programma’s kunt zien. Bovendien heb je een schotelantenne nodig die goed afgesteld moet worden op de juiste satelliet. Dit kan lastig zijn als je niet veel ervaring hebt met schotels. Ook moet je rekening houden met het weer, want bij slecht weer kan het signaal verstoord worden.

Op zoek naar meer Brazilië informatie?

Braziliaanse muziek luisteren in Nederland

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Ontdek de Braziliaanse keuken in Brazilië

10 Smartphone apps voor je reis naar Brazilië

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

16 Replies to “Braziliaanse televisie kijken in Nederland”

  1. geweldig Fred, ik ben al druk aan het kijken en heb al wat dingen kunnen testen. Die link werkt in ieder geval perfect, maar omdat ik er nog geen vpn tussen heb loopt die steeds vast. Ik ga mij nu even verdiepen in VPN. Kom daar nog wel even op terug.

 1. Zoals beloofd heb ik inmiddels uitgezocht wat de mogelijkheden zijn met iptv. Zit regelmatig in Januaria, Minas Gerais, en heb onlangs een android tv aangeschaft. Hierop de app IPTV van Alexander Sofronov geïnstalleerd. Bij het opstarten van de app vraagt de app om een link, vraagt namelijk een 3mu lijst. Op internet zijn er vele te vinden, http:…. Geeft hele goede resultaten, mijn excuses dat ik de link nu niet volledig plaats, dit doe ik morgen wegens het in gebruik zijn van de tv. 🙂 Bij regelmatig updaten van de lijst werkt zeker 80 procent van de officiële en lokale zenders. Aangezien dit werkt in Minas Gerais via internet zal het ook werken in Nl, misschien wel een (gratis) vpn nodig, dit kan ik hier vandaan niet controleren. Ik zelf heb het op een android tv geïnstalleerd, optioneel kan het natuurlijk ook met een smartphone en dan streamen naar de tv, b.v. met Chromecast.

  1. Geweldig Fred dat je dit uitgezocht hebt en deelt. Ik ga dit eens proberen in Nederland. Wij hebben een vrij nieuwe televisie dus ga eens kijken of dit werkt. Ik kom er bij je op terug. Zo fijn als mensen meedenken. Super 👍

  1. Laat mijn vrouw het maar niet lezen haha. Het is verschrikkelijk. Brazilië heeft zoveel soaps. Ze kijkt ze geregeld via youtube. Valt me wel op dat de soaps niet zo lang duren. Niet zoals wij goede tijden hebben die al jaren lang op de tv is.

 2. Via de schotel, o.a. op de hispasat, 30 graden west, en de eutelsat op 13 gr oost zijn er enkele FTA (Free To Air) te vinden, IPTV is inmiddels ook een goed alternatief. Binnenkort zal Ik melden welke app bruikbaar is.

  1. Hoi Fred, wat leuk dat je een reactie achter laat. Ik had laatst begrepen dat je via Astra 2 alleen rede kon ontvangen. Ik was er inmiddels ook achter dat IPTV een optie zou zijn. Begreep alleen dat dit nog niet heel stabiel is. Ik had ook de vraag neergelegd of dit wel legaal was en zij mailde mij dat dit wel legaal was. Wij gaan het binnenkort proberen. Lijkt me super om contact te houden. Ik zie in mijn statistieken dat er veel wordt gezocht. Zodra het allemaal duidelijk is ga ik dit artikel herschrijven zodat iedereen lekker braziliaanse zenders kan kijken

  1. Heb mij laatst laten vertellen dat IPTV een oplossing kan zijn, maar of dat allemaal stabiel is ben ik nog aan het uitzoeken. Wordt vervolgd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023