Het weer in Brazilië kan per regio verschillen -
Het weer in Brazilië kan per regio verschillen

Het weer in Brazilië kan per regio verschillen

Het weer in Brazilië

Het weer in Brazilië is per regio verschillend. Dit heeft er vooral mee te maken dat Brazilië een heel groot land is en dan betekent dus ook dat het weer in elke regio weer anders is.

Brazilië is gelegen op het continent van Zuid-Amerika en ligt daarmee nagenoeg geheel ten zuiden van de evenaar. Nederland ligt daarentegen ten noorden van de evenaar. Dit betekent dat als het in Nederland zomer is dan is het winter in Brazilië. Daarbij moet wel gezegd worden dat een winter in Brazilië er heel anders uitziet dan een winter in Nederland en andersom.

In dit bericht geven wij een weeroverzicht van Braziliaanse steden waarbij we per maand aangeven de maximale en minimale temperatuur. Verder geven we een indicatie van het aantal millimeter regen per maand.

Winter en zomer in Brazilië

De ''winters'' in Brazilië is net even anders dan in Nederland. Brazilië heeft warme winters en hete zomers. In de zuidelijke staten van Brazilië valt er bijna elk jaar wel wat sneeuw, maar dit is echt niet veel. In de noordelijke deelstaten van Brazilië vindt je geen sneeuw. In het gebied van Fortaleza heb je ongeveer 3000 zonuren per jaar. Dat is bijna een mooi weer garantie.

Brazilië heeft verschillende klimaten

Zoals je misschien al weet is Brazilië ontzettend groot. Brazilië is zo groot dat er ook verschillende klimaten in het land voorkomen. Je hebt in het noorden bij de amazones een regenwoud klimaat. Het binnenland van Brazilië heeft het savanneklimaat. Langs de kust richting het zuiden heb je een lekker zeeklimaat.

Het weer in Rio de Janeiro

Het klimaat in Rio de Janeiro is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius.

De beste reistijd voor Rio de Janeiro is van Mei t/m November als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden December t/m April valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Rio de Janeiro Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Porto de Galinhas

Het klimaat in Porto de Galinhas is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius.

De beste reistijd voor Porto de Galinhas is van september t/m januari als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden februari t/m augustus valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Porto de Galinhas Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Pipa

Het klimaat in Pipa is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 30 graden Celsius.

De beste reistijd voor Pipa is van augustus t/m januari als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden februari t/m juli valt er gemiddeld de meeste regen.

Pipa-Het weer in Pipa-Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Caldas Novas

Het klimaat in Caldas Novas is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

De beste reistijd voor Caldas Novas is van april t/m september als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden oktober t/m maart valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Caldas Novas-Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Fortaleza

Het klimaat in Fortaleza is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 27,5 graden Celsius.

De beste reistijd voor Fortaleza is van juni t/m januari als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden februari t/m mei valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Fortaleza Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Natal

Het klimaat in Natal is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

De beste reistijd voor Natal is van augustus t/m januari als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden februari t/m juli valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Natal Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in São Paulo

Het klimaat in São Paulo is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 20,5 graden Celsius. Van september t/m april is de warmste periode in São Paulo.

De beste reistijd voor São Paulo is van april t/m september als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden oktober t/m maart valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in São Paulo Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Pirenópolis

Het klimaat in Pirenópolis is een tropisch klimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 23 graden Celsius. Echter kan het in de maanden mei t/m augustus in de avond en nacht wel fris zijn.

De beste reistijd voor Pirenópolis is van mei t/m september als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden oktober t/m april valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Pirenópolis Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Cumbuco

Het klimaat in Cumbuco is een tropisch klimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm, maar in de maanden december t/m februari ligt de gemiddelde temperatuur beduidend hoger met 30 graden Celsius. In de periode juni t/m augustus is de gemiddelde temperatuur 25 graden Celsius.

De beste reistijd voor Cumbuco is van juli t/m december als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden januari t/m juni valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Cumbuco Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Brasilia

Het klimaat in Brasilia is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 26 graden Celsius. In de maanden april t/m september kan het in de avond en nacht wel frisser zijn.

De beste reistijd voor Brasilia is van april t/m september als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden oktober t/m maart valt er gemiddeld de meeste regen.

Brasilia-Het weer in Brasilia-Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Recife

Het klimaat in Recife is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 29 graden Celsius.

De beste reistijd voor Recife is van september t/m januari als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden februari t/m augustus valt er gemiddeld de meeste regen.

Recife-Het weer in Recife-Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Jericoacoara

Het klimaat in Jericoacoara is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 28 graden Celsius.

De beste reistijd voor Jericoacoara is van juni t/m december als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden januari t/m mei valt er gemiddeld de meeste regen.

Jericoacoara-Het weer in Jericoacoara-Jaaroverzicht met tekst Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Barra Grande

Het klimaat in Barra Grande is een tropisch savanneklimaat. Eigenlijk is het elke maand wel warm met een gemiddelde temperatuur van 27 graden Celsius.

De beste reistijd voor Barra Grande is van juni t/m december als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden januari t/m mei valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Barra Grande Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Chapada dos Veadeiros

Het klimaat in Chapada dos Veadeiros is een tropisch savanneklimaat. De gemiddelde temperatuur is aan het begin van het jaar rond de 22 graden Celsius. Rond de maand juni is de gemiddelde temperatuur rond de 16 graden en dat heeft vooral te maken met de avond en nacht. Het kan in de avond en nacht best fris zijn.

De beste reistijd voor Chapada dos Veadeiros is van mei t/m september als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden oktober t/m april valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Chapada dos Veadeiros-Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Florianópolis

Het klimaat in Florianópolis is een lekker warm zeeklimaat. In het begin van het jaar is de gemiddelde temperatuur ongeveer 27 graden, maar later in het jaar (juni) is het gemiddelde rond de 17 graden Celsius.

De beste reistijd voor Florianópolis is van april t/m augustus als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden september t/m maart valt er gemiddeld de meeste regen.

Florianópolis-Het weer in Florianópolis Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Belo Horizonte

Het klimaat in Belo Horizonte is een tropisch savanneklimaat. De gemiddelde temperatuur in Belo Horizonte is ongeveer 25 graden Celsius.

De beste reistijd voor Belo Horizonte is van april t/m september als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden oktober t/m maart valt er gemiddeld de meeste regen.

Belo Horizonte-Het weer in Belo Horizonte-Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September Oktober November December

Het weer in Fernando de Noronha

Het klimaat in Fernando de Noronha is een tropisch klimaat. De gemiddelde temperatuur in Fernando de Noronha ligt het hele jaar tussen de 25 tot 30 graden.

De beste reistijd voor Fernando de Noronha is van augustus t/m januari als je zo weinig mogelijk regen wilt. In de maanden februari t/m juli valt er gemiddeld de meeste regen.

Het weer in Fernando de Noronha-Januari-Februari-Maart-April-Mei-Juni-Juli-Augustus-September-Oktober-November-December

Het weer in Brazilië op dit moment

Klik op de link voor het actuele weer in Brazilië

Nog meer handige Brazilië informatie?

Elektriciteit in Brazilië

Drinkwater in Brazilië

Wifi en Internet in Brazilië

Braziliaanse real

One Reply to “Het weer in Brazilië kan per regio verschillen”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023