Jericoacoara in Brazilië is een aanrader! -
Jericoacoara in Brazilië is een aanrader!

Jericoacoara in Brazilië is een aanrader!

Jericoacoara

Jericoacoara, ook wel Jeri genoemd, is een leuk vissersdorpje in het noorden van Brazilië en is geschikt voor jong en oud. Jericoacoara biedt veel bezienswaardigheden en biedt veel activiteiten.

Het dorpje is alleen te bereiken via de duinen en dat is ook één van de redenen waarom er geen pinautomaat te vinden is in het dorp.

Jericoacoara-Buggytour door de duinen van Jericoacoara-Buggy en 4x4 auto

Om er te komen zou je met de auto kunnen, maar dat is zeker niet alleen aan te raden. Je kunt ook gebruik maken van een transferservice. Je gaat dan het laatste stuk met een 4x4 auto naar de ingang van het dorp.

Waar ligt Jericoacoara?

Het vissersdorpje Jericoacoara ligt op ongeveer 300 km ten noorden van Fortaleza. Mocht je Jericoacoara willen bezoeken dan zou dit vanaf Fortaleza uitstekend kunnen. Jericoacoara ligt in de Braziliaanse deelstaat Ceará en is eigenlijk een hele grote zandbak.

Dat klinkt misschien wat raar, maar als je richting Jericoacoara reist dan komt er een moment dat er geen verharde wegen meer zijn. Je zult de laatste kilometers over zandwegen en duinen moeten rijden om er te komen.

Laat je hierdoor niet afschrikken, want het is een leuke ervaring en er zijn genoeg mogelijkheden om dit veilig te doen.

Bem vindo a vila de Jericoacoara
Jericoacoara-Ceará-Ingang van Jericoacoara met zandwegen

Aan het einde van dit verhaal zullen wij informatie geven over de mogelijkheden die er zijn om naar Jericoacoara te reizen. Eerst willen we graag vertellen wat er allemaal te doen is en waarom Jericoacoara een aanrader is.

Het weer in Jericoacoara

Het weer in Jericoacoara is nagenoeg het hele jaar wel lekker. In de maanden Maart en April is de meeste kans op regen, maar de temperaturen blijven aangenaam.

Jericoacoara-Het weer in Jericoacoara

In dit gedeelte van Brazilië is er veel wind langs de kust en maakt Jericoacoara een ideale bestemming voor mensen die willen windsurfen of kitesurfen.

Bezienswaardigheden Jericoacoara

Jericoacoara is een ideale plek om een aantal dagen te verblijven. Er is echt voor iedereen wel wat te doen. Je kunt gaan zwemmen, rustig aan het strand liggen, lekker door het dorpje wandelen, genieten van het zwembad bij je Hotel of Pousada of je neemt één van de vele tours die aangeboden worden overal in het dorp.

Kijk vooral eens bij meerdere partijen voor je ergens boekt. Niet alleen vanwege het geld, maar ook vanwege veiligheid en betrouwbaarheid.

Prachtige zonsondergang

Tegen de avond trekt iedereen naar het strand. Veel mensen klimmen op een hoge duin (Por do Sol) of gaan lekker zitten op het strand. Je kunt er ook voor kiezen om op een terras te gaan zitten. Vanaf al deze plekken wordt je getrakteerd op een prachtige zonsondergang.

Vanaf de Por do Sol in Jericoacoara kijken de mensen naar de zonsondergang
Lekker kijken met zijn tweeën naar de zonsondergang in Jericoacoara
Jericoacoara-Zonsondergang in Jericoacoara-Kraampje waar je iets kunt kopen met op de achtergrond zonsondergang
Jericoacoara-Mensen langs het strand aan het einde van de dag-Zonsondergang Jericoacoara
Ceará-Jericoacoara-Strand

Kite-surfen

Langs de noordelijke Braziliaanse kust staat vaak een strakke wind. Geweldig voor kite-surfers en surfers. Mocht je dit nog nooit gedaan hebben dan kun je ook lessen nemen om het te leren.

Als je geluk hebt dan kun je tijdens het kijken naar de zonsondergang ook genieten van mensen die aan het kite-surfen zijn. De combinatie van een lage zon en in de verte de kite-surfers zijn bijzonder mooi om te zien.

Vissen in de vroege ochtend

Je kunt natuurlijk ook een keer, met één van de vissers, de zee op gaan in de ochtend. Op de foto zie je allerlei boten in verschillende kleuren. Deze boten zijn van de lokale vissers en als het water vroeg in de ochtend hoog staat dan gaan ze de zee op om vis te vangen voor alle restaurants en bewoners op het eiland.

Vissersboten op het strand van Jericoacoara
Vissersboot aan het strand in Jericoacoara

Je kunt één van de vissers benaderen en tegen een kleine vergoeding kun je dan mee de zee op om vis te vangen. Je hoeft niet te helpen, maar dat mag natuurlijk wel! Goede vangst!

Buggy-tour

Als je eenmaal in Jericoacoara bent zal het je opgevallen zijn dat je heel veel buggy's en vierwielaangedreven auto's voorbij ziet rijden. Dit is natuurlijk niet zo vreemd aangezien er alleen maar zandwegen zijn. Veelal zijn het touroperators die toeristen en lokale bewoners op en neer rijden van en naar Jericoacoara.

Echter kun je zelf ook een buggy huren en samen met een begeleider een tour maken. Houdt er wel rekening mee dat het vaak lange tochten zijn en het misschien een beter idee is om lekker achterop te gaan zitten zodat je kunt genieten van de mooie omgeving.

Het verraderlijke van zandduinen is dat je vaak niet goed kunt inschatten of je er nu wel of niet kunt rijden. Ga je samen met een begeleider dan kan die jou precies vertellen waar je wel en niet kan rijden.

Deze tours kun je boeken als je bijvoorbeeld een wandeling maakt door het centrum.

Buggytour in Jericoacoara

Er zijn verschillende aanbieders te vinden die verschillende tochten aanbieden. Met een vlotte babbel kun je soms ook nog wel wat extra korting krijgen, maar dit hangt vaak af van de drukte.

Onderstaande foto's geven je een impressie van wat je allemaal kunt zien onderweg.

Hangmatten in het water langs de stranden
Jericoacoara-Pedra Furada kun je bezoeken met een buggytour vanaf het centrum
Ceará-Jericoacoara-Parque Nacional de Jericoacoara-Árvore da Preguiça (1)
Árvore da preguiça
Ceará-Jericoacoara-Trilha da Pedra Furada
Pedra Furada

Paardrijden in Jericoacoara

Je kunt ook in Jericoacoara een tocht maken door de duinen op een paard. Je kunt dit regelen in het dorp bij verschillende aanbieders.

Jericoacoara-Paardrijden door de duinen van Jericoacoara
Jericoacoara-Paardrijden langs de duinen van Jericoacoara

Ja, ik wil ook naar Jericoacoara

Na het lezen van de mogelijkheden wil je natuurlijk graag naar Jericoacoara. De kans is vrij groot dat je vanaf Fortaleza richting Jericoacoara gaat reizen. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanaf Fortaleza naar Jericoacoara te reizen.

Je kunt direct op het vliegveld een tour boeken en dan wordt je met een bus of auto naar Jericoacoara gereden.

Online boeken is ook een mogelijkheid. De website Jeriferias.com biedt verschillende opties aan. Bovenin kun je de taal eventueel wijzigen. Mocht je deze niet willen dan kun je eventueel via Google, met zoekwoord transfer Jericoacoara, andere aanbieders vinden.

Je kunt natuurlijk ook een auto huren en er zelf heenrijden. In verband met veiligheid willen wij je afraden om s'avonds of in het donker te gaan rijden. De wegen zijn niet altijd geweldig en de veiligheid is ook dan ook minder. Neem een hotel en ga s'ochtends lekker op tijd die kant op. Dan arriveer je halverwege de dag en is de kans op problemen een stuk kleiner.

Vanwege de vele zandwegen zou je kunnen overwegen om een vierwielaangedreven auto te huren. Echter is het met een gewone auto ook te doen, maar dan zouden wij je wel adviseren om een begeleider er bij te nemen. Deze mensen kom je tegen als je bijna bij de zandwegen bent. Laat alleen iemand mee rijden die zich kan legitimeren en bedrijfskleding aan heeft.

Wil je zelf niet rijden, maar wil je dat iemand voor jou de auto rijdt? Controleer dan of diegene een rijbewijs heeft en een verzekering. De auto verzekering die je zelf afsluit dekt vaak geen vreemde bestuurders tenzij je deze van te voren hebt opgegeven.

Heeft diegene de papieren niet of vertrouw je de zaak niet? Rij dan rustig een stukje verder. Er zijn genoeg anderen te vinden en dan probeer je het gewoon opnieuw. De kosten zijn ongeveer tussen de 60-80 real. Als je op de heenweg tevreden bent over de chauffeur/begeleider dan kun je zijn nummer vragen en dan heb je de terugweg ook alvast geregeld.

Jericoacoara tip!

Tot slot nog een laatste tip: Neem wat contant geld mee. Jericoacoara heeft GEEN pinautomaat. Je kunt op de meeste plekken wel betalen met je pas, maar een beetje contact geld is altijd wel handig. Er is een automaat buiten Jericoacoara, maar die werkt niet altijd goed op buitenlandse passen.

Mocht je toch contant geld nodig zijn dan zou je bij een supermarkt extra geld op kunnen nemen, maar dan betaal je wel 10% extra en dat is met de wisselkoers, bankkosten en de 10% voor de winkel natuurlijk erg duur!

Eu Amo Jeri boot in het water van Jericoacoara

Overnachten in Jericoacoara

Normaal gesproken kun je in Brazilië buiten de vakanties en feestdagen rustig op het laatste moment een overnachting boeken is onze ervaring. Echter zouden wij wel adviseren om dit bij Jericoacoara niet te doen. Dit heeft voornamelijk te maken met de reden dat als er geen plek is om te overnachten het heel lastig wordt om nog ergens anders heen te gaan.

Wij hebben twee nachten geslapen bij Pousada Chalé da Matriz. Onderstaande foto's geven een impressie van de locatie. Wij hebben daar prima geslapen en het ontbijt was keurig voor elkaar. Verder was het fijn dat de locatie vlakbij het centrum was en vlakbij een supermarkt.

Pousada Chalé da Matriz
Pousada Chalé da Matriz

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

46 Replies to “Jericoacoara in Brazilië is een aanrader!”

 1. Wij zijn net 3 weken in Brazilië geweest, waarvan 3 dagen in Jericoacoara! We vonden het helemaal geweldig daar! Ook 2 dagen een buggy met chauffeur, en oa veel wezen kitesurfen. Dankzij de buggy konden we mooie trips maken, oa naar Prea en Guriú!
  Was zeker voor herhaling vatbaar!!

  1. Hoi Crista, wat ontzettend leuk om te horen👍 wat heb je nog meer allemaal gedaan in Brazilië? Heb je de geweldige zonsondergang in Jericoacoara ook gezien? Bedankt voor je leuke reactie 😁

   1. Zeker hebben we de zonsondergang gezien in Jericoacoara, echt heel mooi!! Verder zijn we in Cumbuco, Barra Grande, Ilha de Guajiru en Guajiru geweest! De laatst genoemde vond ik ook erg mooi!

    1. Gaaf! Wij zijn ook bijna bij al die plekken geweest. Prachtige route langs de kust 😍

  1. Dankje Tamara, dat soort gebieden lenen zich goed voor een paar mooie foto’s 👌

  1. Dan ben je in Jericoacoara op de goede plek 🙂 Bedankt voor je reactie Melissa

  1. Altijd eerlijk zijn Manon 🙂 nu maak je me wel nieuwsgierig hihi. Wat trekt je minder?

  1. Hoi Daphne, ook voor jouw vakantie wensen zijn er mogelijkheden in Brazilië 😉

  1. Het wordt steeds goedkoper. Wist je bijvoorbeeld dat je vanaf 500 pp al 9 dagen naar Brazilië kunt?

 2. Dat buggyrijden lijkt me zeker wel wat en genieten van die prachtige zonsondergangen ook! Wij hebben sowieso altijd wel wat contant geld bij ons maar juist in dat soort landen zou ik daar wel wat meer rekening mee houden dan hier in Europa.

 3. Stiekem word ik altijd blij van het bericht: ‘…’ heeft geen pinautomaten! Dan weet je dat je lekker weg bent van de bewoonde wereld waar alles moet. Klinkt als een prachtige bestemming. Ik hoor altijd goede verhalen over Brazilie!

  1. Hoi Manon, bedankt voor je reactie. Ik begrijp helemaal wat je bedoeld. Brazilië heeft heel veel van dit soort plekken. Vooral als je nog wat verder naar het noorden rijdt. Als je ooit nog eens die kant op gaat zou ik zeker overwegen om daar lekker te gaan rondreizen. Wij zijn in ieder geval altijd bereidt om je te voorzien van ideeën en tips!

 4. Het lijkt mij een heel mooi land om eens te bezoeken. Ik heb nog niet veel van de wereld gezien, dus wie weet ooit 😉

  1. Zeker een aanrader. Hoop dat je er ooit aan toe komt! Bedankt voor je reactie 👍

 5. Lijkt me een heerlijke plek om heen te gaan! Als ik een keer naar Brazilië ga is het als rondreis, en dan past jericoacoara Er echt wel tussen!

  1. Hoi Inge, bedankt voor je reactie en wat leuk om te lezen dat Brazilië een land is waar je graag zou rondreizen. Als je zover bent zijn we natuurlijk beschikbaar om je te voorzien van tips en inspiratie 👍

  1. Ik zou zeggen doen! Wij zijn altijd beschikbaar om je te voorzien van inspiratie of tips! Bedankt voor het reageren! 👍

  1. Hoi hoi, bedankt voor je reactie. Fijn om te horen dat de foto’s en het verhaal een beetje warmte hebben gebracht met dit weer 👍

 6. die zonsondergangen daar teken ik voor ! Maar buggy’s en kite-surfen zijn niet aan mij besteed. Kite surfen durf ik niet en buggy’s vind ik zwaar belastend voor het milleu das dat doe ik ook al niet :-

  1. Ja klopt die buggy’s zijn niet zo energiezuinig. Daar valt wel wat te winnen voor het milieu! Bedankt voor je reactie! 👍

  1. Hoi Marjolein, wat leuk dat je hebt gereageerd. Het is een fantastische vakantieplek. In Brazilië heb je bijna altijd een zon-garantie ;-). Een aanrader!

 7. Wauw, lijkt me geweldig om hier een keer heen te gaan. Brazilië staat sowieso nog op mijn travelwish list, dus wie weet. Super mooie en informatieve blog!

  1. Hallo Mandy, wat leuk dat je een reactie hebt achter gelaten. Ik kan natuurlijk iedereen adviseren om naar Brazilië te gaan. Het is echt geweldig. Voel je vrij, als je die kant op gaat, om informatie/tips te vragen. We helpen je graag. Nogmaals bedankt! tof!

  1. Graag gedaan! Als je naar Jericoacoara gaat kun je dat goed combineren met andere plekken. Binnenkort vertel ik daar meer over op de site! Bedankt voor je reactie

 8. Ik heb maar een heel klein stukje van Brazilië gezien. Alleen Iguazu.

  Dit ziet er leuk uit. Vooral het rijden in een buggy lijkt me tof.

  1. Dan heb je ook direct een prachtig gedeelte gezien. Ik ben er helaas nog niet geweest, maar staat hoog op lijstje 🙂

 9. Ik had nog nooit van Jericoacoara gehoord maar het lijkt me een hele leuke bestemming. Al die leuke activiteiten…daar hou ik wel van.

  1. Hallo Maaike, om eerlijk te zijn had ik er destijds ook nog niet van gehoord. Is natuurlijk ook niet zo vreemd aangezien Brazilië natuurlijk zo ontzettend groot is. Dat is denk ik ook het leuke van reizen. Nieuwe dingen ontdekken en delen met een ander! Ben je wel eens in Brazilië geweest? Bedankt voor je reactie!

 10. Wij zouden graag een keer naar Brazilië gaan. Jericoacoara lijkt me heel tof. Leuk ook dat je zoveel actieve dingen kunt doen zoals kite-surfen en een buggy-tour, echt wat voor mij!

  1. Hallo Roxanne, leuk dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten. Jericoacoara is tof! Zoals je zelf al aangeeft kun je veel actieve dingen ondernemen, maar zelfs voor mensen die dit niet willen is er genoeg te beleven. Zelfs voor gezinnen met kinderen is dit een geweldige plek! Ik hoop ooit nog eens van je te horen als je naar Brazilië gaat. Dan zijn we zeker beschikbaar om je te voorzien van leuke tips en ideeën!

  1. Hallo Nathalie, de zandduinen zijn prachtig. Het ene moment denk je in de woestijn te zijn en het volgende moment rijdt je al weer langs de kust en zie je de prachtige blauwe kleuren in de zee en lucht. Binnenkort gaan wij nog een aantal video’s uploaden van onze tochten op youtube en zo nu en dan plaatsen wij een mooie foto op ons IG kanaal.

   Super leuk dat je de moeite hebt genomen om een reactie achter te laten! bedankt!

  1. Hoi Lizzie, wat leuk dat je een berichtje achterlaat. Brazilië heeft mijn hart veroverd en mijn doel is om nog veel meer mensen zover te krijgen 😉 Je schrijft dat Brazilië je op 1 of andere manier niet trekt. Wat zou je weerhouden om er heen te gaan?

Comments are closed.
Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023