Ontdek twee waargebeurde Braziliaanse series op Netflix: O Mecanismo en Irmandade
Ontdek twee waargebeurde Braziliaanse series op Netflix: O Mecanismo en Irmandade

Ontdek twee waargebeurde Braziliaanse series op Netflix: O Mecanismo en Irmandade

O Mecanismo en Irmandade

Hou je van series die je een inkijkje geven in de echte wereld? Dan zijn O Mecanismo en Irmandade twee series die je moet zien. Deze twee Braziliaanse series op Netflix zijn gebaseerd op ware gebeurtenissen, en laten je zien hoe corruptie en misdaad het leven in Brazilië beïnvloeden.

O Mecanismo: een onthullende serie over het grootste corruptieschandaal uit de Braziliaanse geschiedenis

O Mecanismo is een serie die je de rillingen over je rug laat lopen. De serie is geïnspireerd door Operatie Lava Jato (Operatie Wasstraat), een grootschalig onderzoek naar corruptie in Brazilië, dat leidde tot de arrestatie van honderden politici, ambtenaren en zakenmensen. De serie volgt het verhaal van Marco Ruffo, een vastberaden gepensioneerde federale agent die een crimineel netwerk wil blootleggen dat miljarden dollars aan smeergeld verhandelt. Hij wordt daarbij gedwarsboomd door zijn vroegere leerling Verena Cardoni, die nu de leiding heeft over het onderzoek. O Mecanismo toont je hoe de corruptie zich als een mechanisme verspreidt door alle sectoren van de Braziliaanse maatschappij, en hoe moeilijk het is om deze te stoppen.

Irmandade: een meeslepend drama over een criminele organisatie die vecht voor sociale rechtvaardigheid

Irmandade is een serie die je doet nadenken over goed en kwaad. De serie speelt zich af in de jaren 90, en vertelt het verhaal van Cristina, een succesvolle advocaat die erachter komt dat haar broer Edson de leider is van een beruchte criminele organisatie die bekend staat als Irmandade (De Broederschap). Edson zit al sinds zijn jeugd in de gevangenis, waar hij de macht heeft overgenomen van de corrupte bewakers en de andere gevangenen. Hij dwingt zijn zus om hem te helpen met zijn juridische zaken en om informatie te verzamelen over zijn vijanden. Cristina raakt steeds meer betrokken bij de duistere wereld van Irmandade, waar ze wordt geconfronteerd met geweld, verraad en morele dilemma’s. Ze ontdekt dat Irmandade niet alleen een criminele groep is, maar ook een sociale beweging die vecht tegen het onrecht en de onderdrukking van de arme en zwarte bevolking in Brazilië.

O Mecanismo en Irmandade zijn twee series die je niet alleen boeien, maar ook informeren en uitdagen. Ze laten je verschillende kanten zien van de Braziliaanse realiteit, die vaak verborgen of verdraaid wordt door de media. Ze hebben ook een geweldige cast, die bestaat uit bekende Braziliaanse acteurs zoals Selton Mello, Enrique Diaz, Paloma Bernardi, Seu Jorge en Naruna Costa. Je kunt deze series bekijken op Netflix.

Hieronder kun je de trailers zien van beide series:

Meer informatie over Brazilië

Braziliaanse televisie kijken in Nederland

Braziliaanse radio luisteren in Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023