Braziliaanse Brigadeiros maken doe je zo!
Braziliaanse Brigadeiros maken doe je zo!

Braziliaanse Brigadeiros maken doe je zo!

Braziliaanse brigadeiros

Brigadeiros zijn heerlijke chocoladetruffels die typisch zijn voor de Braziliaanse keuken. Ze worden vaak geserveerd op verjaardagsfeestjes, babyshowers of gewoon als tussendoortje. Het zijn kleine bolletjes van een dik mengsel van gecondenseerde melk, cacaopoeder en boter, die door hagelslag of andere toppings worden gerold. Ze zijn zacht en smeuïg van binnen en knapperig van buiten.

Brigadeiros zijn eenvoudig en snel te maken met slechts vier ingrediënten. Je hoeft alleen maar de gecondenseerde melk, cacaopoeder en boter in een steelpannetje te verwarmen en te roeren tot het mengsel dikker wordt. Dan laat je het afkoelen en vorm je er balletjes van met je handen. Je kunt je handen invetten met olie om het rollen makkelijker te laten gaan. Als het mengsel nog te zacht is, kun je het even in de koelkast zetten. Ten slotte rol je de brigadeiros door de hagelslag of een andere topping naar keuze, zoals vlokken, sprinkles, noten, gedroogd fruit of chocoladebolletjes.

Brigadeiros op een schaaltje
Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse-keuken-Braziliaanse recepten-Brigadeiros-Brigadeiros met verschillende toppings

Brigadeiros zijn een echte traktatie voor de zoetekauw. Ze hebben een rijke chocoladesmaak en een romige textuur. Je kunt ze bewaren in de koelkast of op kamertemperatuur, maar ze zijn het lekkerst als ze vers zijn.

Je kunt ook variëren met de smaak door bijvoorbeeld witte chocolade, kokos of koffie te gebruiken in plaats van cacao. Brigadeiros zijn een symbool van de Braziliaanse cultuur en gastvrijheid. Ze zijn ideaal om te delen met familie en vrienden of om cadeau te geven.

Recept Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse Brigadeiros

Braziliaanse brigadeiros
De Braziliaanse brigadeiros is een Braziliaanse lekkernij die gemaakt wordt met cacaopoeder, gecondenseerde melk, hagelslag en boter. 
Je kunt de hagelslag ook vervangen door andere toppings
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Afkoelen20 minuten
Totale tijd50 minuten
Gang: Traktatie, Tussendoortje
Keuken: Braziliaanse keuken, Brazilië
Trefwoord: Braziliaanse hapjes, Braziliaanse recepten, Gemakkelijk, Snel
Porties: 20 brigadeiros
Cost: 4 euro

Equipment

  • Middelgrote steelpan
  • Spatel voor het roeren
  • Papieren cupjes

Ingrediënten

  • 3 eetlepels ongezoete cacaopoeder
  • 15 gram boter
  • 1 blikje gezoete gecondenseerde melk
  • 1 pak Hagelslag

Instructies

  • Doe de gecondenseerde melk, cacaopoeder en de boter in het pannetje.
  • Roer het geheel tot het begint te koken en blijf dit doen tot dat het dik wordt.
  • Laat het geheel afkoelen en maak kleine bolletjes die je kunt versieren.

Notities

Tip: Als het mengsel nog te zacht is kun je het even in de koelkast zetten
Tip: Maak je handen vettig zodat je gemakkelijker bolletjes kunt rollen

Nog meer Braziliaanse recepten

Pão de queijo

Cassave cake

Braziliaanse warme chocolademelk

Beijinho de coco

Cassave frietjes

Farofa

Cassave chips

Caipirinha

Kip en Cachaça

Canjica

Linguiça Calabresa Acebolada

Moqueca de Camarão

Braziliaanse Rabanadas

Sopa de Feijão Preto

35 Replies to “Braziliaanse Brigadeiros maken doe je zo!”

    1. Bedankt voor de feedback. Ik ben er wat mee aan het experimenteren. Ik ga het nog eens opnieuw beoordelen. Bedankt Jasmijn 👍

    1. Gemeen hé al die lekkere recepten. Heb ik ook altijd als ik dat lees. Leuk om te horen. Bedankt voor je reactie Anke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.