Wifi en Internet in Brazilië -
Wifi en Internet in Brazilië

Wifi en Internet in Brazilië

Hoe is het internet in Brazilië?

Als je op vakantie gaat naar Brazilië dan kun je eigenlijk overal wel gebruik maken van goed internet. Nagenoeg alle hotels en Pousada's bieden gratis internet aan hun gasten en je kunt dit vaak gewoon vragen bij de receptie of je vindt de inloggegevens op je kamer.

De snelheid van het internet is soms wel wat trager zoals je misschien gewend bent. In de grotere hotels ervaren wij altijd goed en snel internet, maar in sommige Pousada's valt het wel tegen. Dit kan zijn omdat het in een afgelegen gebied is, het abonnement niet meer snelheid biedt of je zit net te ver van de zender. Het gebruik van sociale media gaat nagenoeg overal wel goed, maar video's en films bekijken is soms wel een uitdaging.

Mocht je toch graag een film willen kijken dan zou je ook kunnen overwegen om een aantal films op je telefoon op te slaan zodat je geen internet nodig bent om te kijken.

Gebruik van Wifi Hotspots in Brazilië

Op zich kun je in Brazilië wel gebruik maken van Wifi Hotspots, maar het blijft altijd een risico. Als je namelijk gebruikt maakt van een openbaar netwerk dan zijn er ook slechte mensen die bij je gegevens kunnen als ze dat willen.

Openbare Wifi Hotspots vindt je voornamelijk op vliegvelden, winkelcentrums en ook veel restaurants en andere horecagelegenheden bieden het aan. Deze kun je vaak herkennen aan het wifi logo bij de ingang. Mocht je er gebruik van willen maken dan kun je dit vragen aan het personeel of bediening. Soms kun je ook zonder inloggegevens gebruik maken van het netwerk.

Sommige restaurants of andere horeca gelegenheden bieden internet aan als je via Facebook incheckt.

Braziliaanse simkaart kopen in Brazilië

Wij krijgen vaak de vraag van reizigers hoe ze aan een simkaart kunnen komen in Brazilië. Het is zeker aan te raden om een Braziliaanse simkaart te kopen. Niet alleen om te kunnen bellen, maar vooral ook het kunnen gebruiken van internet op je telefoon. Dit is namelijk wel een veilige manier om te kunnen internetten en de kans dat iemand bij je gegevens komt is daarmee direct een stuk kleiner.

Verder is het handig dat je met een internetbundel beter gebruik kunt maken van google maps, je eigenlijk altijd wel een berichtje kunt sturen en wat wij vooral erg belangrijk vinden is dat bankzaken niet via een openbaar netwerk hoeft. Wij zullen nooit onze bank app openen als we verbonden zijn met een openbaar wifi netwerk. Misschien wat overdreven, maar het zal ons niet gebeuren dat er iets mis gaat.

Als je niet teveel video's bekijkt dan kun je met 5/10 euro per week goed gebruik maken van het internet op je telefoon via het netwerk van de provider.

Maar hoe kom je dan aan een Braziliaanse simkaart?

Meestal kun je die gewoon kopen op het vliegveld bij een kiosk. Je bent dan wel een CPF nummer nodig. CPF is te vergelijken met een Nederlands BSN nummer. Mocht je die niet hebben dan kun je vragen om een internationale simkaart, maar we horen vaak van reizigers dat dit niet lukt. Er zijn reizigers die vertellen dat ze wat extra betalen en dat de medewerker dan zijn eigen CPF nummer geeft.

Daar komt bij dat de regels in Brazilië nog strenger zijn geworden, want er wordt veel misbruik gemaakt van simkaarten. Tegenwoordig is het wat moeilijker geworden om een simkaart te registreren en volledig te kunnen gebruiken. Het kopen is geen probleem, maar daarna kan het lastig worden als toerist.

Tegenwoordig is het zo dat als je de kaart geactiveerd hebt in de winkel dan moet je daarna nog naar de website van de operator gaan om je gegevens te controleren. Je moet dan een selfie maken en een kopie van je identiteit uploaden. Als je dat gedaan hebt kun je volledig gebruik maken van de simkaart.

Kun je dan als toerist geen normaal werkende simkaart krijgen? Jazeker wel! Ons advies is ga naar een winkelcentrum en loop binnen bij een officiële winkel van bijvoorbeeld Claro, Vivo of Tim en koop daar een simkaart. Je kunt dan je paspoort laten zien en dan komt het allemaal goed. Dit zou ook moeten kunnen bij andere punten, maar de procedure is niet altijd bij iedereen bekend.

Let op met openbare WIFI hotspots in Brazilië

Openbare wifi netwerken zijn niet altijd veilig. Internet bankieren op onbekende of verdachte netwerken wordt bijvoorbeeld flink afgeraden door banken. Dit geldt eigenlijk overal op de wereld.

Een goede oplossing hiervoor is VPN. Wij gebruiken een VPN verbinding via NordVPN en dat bevalt altijd uitstekend in Brazilië, maar ook in andere landen.

Mocht je geen VPN verbinding willen gebruiken dan adviseren wij alleen te bankieren als je verbonden bent met mobiel internet.

Nog meer handige Brazilië informatie?

Elektriciteit in Brazilië

Drinkwater in Brazilië

Braziliaanse reals

Geld overmaken naar Brazilië

5 Replies to “Wifi en Internet in Brazilië”

  1. je kunt als je van plan bent om vaker naar Brazilië te gaan kan jij je eigen CPF kosteloos aanvragen op het Braziliaanse consulaat in Rotterdam. Erg handig.

  2. Vrijdag, 16-11-2018 een, een TIM prepaid simkaart gekocht. Nummer krijg je pas als hem registreert. Voor registreren heb je een CPF (Braziliaans voor BSN) nodig. Via vriendin geen probleem maar als toerist ??

    1. Ik ga even wat aanpassingen doen in dit artikel. Ik heb vernomen dat je op vliegveld een internationale chipkaart kunt kopen. Dan hoef je geen CPF te registreren. Super bedankt voor je reactie. 👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023