Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden -
Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden

Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden

Brazilië | Wat is er allemaal te doen?

In dit bericht lees je veel informatie over het land Brazilië en lees je reisadviezen en reiservaringen voor je (aankomende) Brazilië vakantie. Je kunt natuurlijk ook naar onze veelgestelde vragen pagina gaan. Daar hebben wij alle Brazilië vragen die wij krijgen van onze volgers verzameld en beantwoordt.

Waar ligt Brazilië ook al weer?

Brazilië ligt ten zuiden van de evenaar op het continent Zuid-Amerika. Vanaf Nederland is het ongeveer 9000 kilometer vliegen (9,5 uur). In Zuid-Amerika wonen ongeveer 425 miljoen mensen en het continent heeft een oppervlakte van 17,8 miljoen vierkante kilometer.

Waar ligt Brazilië op de wereldkaart

Hoe groot is Brazilië?

Brazilië is één van de vijftien landen in Zuid-Amerika. Het westen van het land grenst aan tien verschillende landen en het oosten grenst aan de Zuidelijke Atlantische Oceaan.

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en vergeleken met de rest van de wereld staat Brazilië op nummer vijf. Van oost naar west is het land 4350 kilometer breed en van noord naar zuid is het land 4280 kilometer lang.

Wist je al dat Nederland 204 keer in Brazilië past? Lees hier alles over in het bericht ''Hoe groot is Brazilië?''.

Hoeveel inwoners heeft Brazilië?

Je kunt het haast niet voorstellen, maar het land heeft meer dan 210 miljoen inwoners. Het grootste gedeelte van deze inwoners wonen langs de kust in de grote steden. De gemiddelde inwoner per vierkante meter wordt steeds groter naarmate je dichter naar de kust gaat. Steden als Rio de Janeiro en São Paulo behoren tot de grootste steden van de wereld.

Meer informatie over het aantal inwoners per stad lees je in het bericht ''10 grootste steden van Brazilië''.

Wat is de hoofdstad van Brazilië?

Een grote stad in het binnenland van Brazilië is Brasilia. Brasilia is sinds 21 april 1960 de hoofdstad van Brazilië. Voor Brasilia was Rio de Janeiro de hoofdstad van Brazilië en daarvoor Salvador.

Brasilia is een moderne stad die de economische ontwikkelingen in het binnenland aardig hebben verbeterd. De stad staat verder bekend vanwege Oscar Niemeyer. De Braziliaanse architect heeft een aantal prachtige gebouwen ontworpen in de hoofdstad en daarbuiten.

Nationaal congres - Congresso Nacional

Congresso Nacional

Kathedraal van Brasilia-Catedral de Brasilia

Catedral de Brasilia

In 1956 beloofde Juscelino Kubitschek een hoofdstad te bouwen in het binnenland als hij verkozen zou worden als president. Deze stad zou hij helemaal realiseren binnen zijn regeringstermijn van 4 jaar. Juscelino Kubitschek is daadwerkelijk gekozen tot president en heeft zijn woord gehouden.

Meer informatie over deze bijzondere stad lees je in het bericht ''Brasilia is de hoofdstad van Brazilië sinds 21 april 1960''.

Wat is de officiële naam van Brazilië?

De officiële naam van het land is Federale Republiek van Brazilië (República Federativa do Brasil). Het land heeft net als andere landen ook een vlag. De vlag is groen, geel en heeft een blauwe bol met sterren met daarin de tekst Ordem e Progresso.

Braziliaanse vlag

Meer informatie over de Braziliaanse vlag lees je in het bericht ''Lees hier alles over de Braziliaanse vlag''.

Welke taal wordt er in Brazilië gesproken?

In Brazilië wordt er Portugees gesproken. Braziliaans Portugees om precies te zijn. Dit is wel bijzonder, want bijna alle andere landen van Zuid-Amerika spreken Spaans. De reden waarom er Spaans en Portugees gesproken wordt in Zuid-Amerika is vanwege de ontdekking van Zuid-Amerika door de Spanjaarden en Portugezen.

Op onderstaande afbeelding zie je de vlag van alle landen waar er Portugees gesproken wordt.

Afbeelding van de 9 vlaggen van landen waar Portugees gesproken wordt

Interesse om Braziliaans Portugees te leren in Nederland? Lees het bericht Braziliaans Portugees leren in Nederland.

Is het leven duur in Brazilië?

Het leven in Brazilië is als toerist vanuit Nederland goedkoop en dat heeft voornamelijk te maken met de gunstige wisselkoers. Het leven in Brazilië wordt ook duurder en veel Brazilianen kunnen dit ook goed merken aan prijsstijgingen van gas, water, voedsel en elektriciteit.

Afbeelding van Braziliaanse reals in papier en munt

In Brazilië wordt er betaald met de Braziliaanse Real. Heel vroeger betaalde de Brazilianen met Nederlandse guldens. Benieuwd naar het verhaal? Het hele verhaal lees je hier!

Meer informatie over betalen in Brazilië lees je in het bericht ''In Brazilië betaal je met de Braziliaanse real''.

Voetbal in Brazilië

Brazilië is bij veel mensen bekend vanwege het voetbal. Brazilië is een land dat altijd kans maakt op grote prijzen in het voetbal en verschillende grote spelers van het Braziliaanse voetbalelftal zijn te vinden in grote Europese voetbalcompetities bij verschillende topclubs.

Estádio Mineirão

Estádio Nacional de Brasília

Estádio Nacional de Brasília

Meer informatie over het Braziliaanse voetbal vindt je in het bericht ''Voetbal in Brazilië''.

Braziliaanse feestdagen

Brazilië staat ook bekend vanwege Carnaval. In het land vieren ze elk jaar Carnaval en beelden van deze feestdagen gaan de hele wereld over. In steden als Rio de Janeiro worden grote optochten gehouden en mensen van over de hele wereld proberen bij deze feesten aanwezig te zijn.

Samba Drome
Carnaval vieren op straat in Brazilië

Tijdens dit soort dagen staat het leven in Brazilië even stil. Er wordt alleen maar gefeest! De Brazilianen weten wel wat een feestje is. Dansen, zingen, drinken en eten hoort er allemaal bij.

Meer informatie over Braziliaanse feestdagen lees je in het bericht ''Overzicht feestdagen in Brazilië''.

Braziliaanse keuken

Brazilianen hebben een zeer diverse keuken met invloeden vanuit verschillende culturen. Het is zeker aan te raden als je op vakantie bent in Brazilië om lekker lokaal te eten. Bijvoorbeeld het gerecht Feijoada is erg lekker. Feijoada is misschien wel het bekendste Braziliaanse gerecht.

Meer weten over de Braziliaanse keuken? Ga naar het bericht ''Maak kennis met de Braziliaanse keuken'' voor meer informatie.

Op zoek naar Braziliaanse producten om bijvoorbeeld Braziliaanse gerechten te maken? Lees dan het bericht Braziliaanse producten kopen in Nederland voor meer informatie.

Tot slot hebben we op de website ook veel Braziliaanse recepten die je zelf thuis kan maken. Lijkt het je leuk om zelf Braziliaanse gerechten te maken? Ga dan naar de pagina Braziliaanse recepten.

Alvast een voorproefje? Klik dan op onderstaande afbeeldingen om naar het recept te gaan.

Pão de queijo

Canjica

Brigadeiros

Cassave frietjes

Natuurliefhebber?

Natuurliefhebbers kunnen ook goed terecht in Brazilië. Het noorden staat bekend vanwege het natuurgebied de Amazones. Je kunt deze gebieden het beste bereiken via de stad Belem of Manaus.

Rode Ibis-Aves do Guará

Rode Ibis - Aves do Guará

Wat is er allemaal te doen in Rio de Janeiro?

Rio de Janeiro is een stad die je zeker wil zien. De stad heeft zoveel bezienswaardigheden dat je er rustig een aantal dagen kunt verblijven. Combineer je dit met een aantal dagen strand dan is de week ook zo weer voorbij.

Bezoek bezienswaardigheden zoals Pão de Açucar, Cristo Redentor, Museu de Arte Contemporânea de Niterói, Teatro Popular Oscar Niemeyer, Museu do Amanhã, Catedral Metropolitana de São Sebastião en nog veel meer.

Pão de Açúcar
Christus de verlosser

Meer informatie over Rio de Janeiro en zijn bezienswaardigheden lees je in het bericht ''Wat te doen in Rio de Janeiro 10x bezienswaardigheden en tips!''.

Op vakantie naar Brazilië

Om naar Brazilië op vakantie te gaan heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt via Amsterdam rechtstreeks naar drie verschillende steden in Brazilië vliegen. Je kunt rechtstreeks vliegen naar São Paulo, Rio de Janeiro en Fortaleza.

Op dit moment is Rio de Janeiro en São Paulo een logische overstap naar andere steden in Brazilië. Het zal niet lang duren voordat je ook via Fortaleza erg gemakkelijk kunt doorvliegen naar andere steden.

Ticketprijzen kunnen erg variëren. Enig huiswerk van te voren kan lonen. Je kunt via websites als Skyscanner.nl of Tix.nl ticketprijzen vergelijken en je kunt prijsalarmen instellen voor favoriete datums en periodes.

Wat is de politieke situatie in Brazilië?

Brazilië is een prachtig vakantieland, maar heeft natuurlijk ook zijn problemen. Er is veel armoede en op politiek gebied gaat het ook allemaal niet voortreffelijk. Er is veel onvrede en corruptie is dagelijkse kost.

Voor de meest actuele situatie verwijzen wij altijd naar de website met reisadvies van buitenlandse zaken.

Als je op zoek bent naar informatie over veiligheid in Brazilië dan kun je het bericht ''Tips voor een veilige vakantie in Brazilië'' lezen.

Is Brazilië een veilig vakantieland?

Waar veel armoede is heb je ook meer criminaliteit. Op drukke toeristische plekken zullen veel criminelen proberen hun slag te slaan. Daar tegenover staat dat er veel politie op de been is, want het is ook in het belang van Brazilië dat toeristen veilig zijn, want toeristen brengen veel geld en werkgelegenheid.

Laat je dus niet direct afschrikken door verhalen over berovingen en diefstal. Er zijn veel dingen die je zelf kunt ondernemen om veilig te kunnen genieten van het mooie land Brazilië.

Lees bijvoorbeeld ons bericht ''Tips voor een veilige vakantie in Brazilië''.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

41 Replies to “Brazilië : Maak kennis met dit mooie vakantieland en zijn bezienswaardigheden”

  1. Wat zou dat een eer zijn als je door het lezen van mijn verhalen dat op je bucketlost zet! Motiveert mij weer om nieuwe verhalen te schrijven 👍

 1. Wat een fijne uiteenzetting! 🙂 Ik ken iemand die in Brazilië geboren is en dus inderdaad Portugees is van moedertaal!

  1. Oh wat leuk. Heb je al verteld over de site? Hoor altijd graag van Brazilianen wat ze er van vinden. Probeer Brazilië beetje positief onder de aandacht te brengen 👍 bedankt voor je reactie Julie

  1. Je hoort er weinig meer over, maar het is er nog wel. Echter maken wij er ons niet zoveel zorgen over. Wij zeggen altijd als je naar Brazilië gaat even informeren bij de GGD. Zij hebben altijd de meeste kennis hierover

 2. Brazilië staat zeker nog op mijn lijstje! Alleen er zijn nog zoooveel andere plekken waar ik ook nog eens heen wil. En doordat ik een paar maanden ben gaan backpacken, is het geld voor nu helaas even op, haha! Maar misschien over een paar jaar..

  1. Snap ik. Herkenbaar probleem. Wel super leuk je reactie en ga maar eerst weer even sparen. Als je zover bent dan asviseren we je graag. Tot die tijd kunnen we nog mooi wat van elkaars verhalen leren!

  1. Als je zover bent dan adviseren we je graag! Bedankt voor je leuke reactie! Top 👍

  1. Als je er aan toe bent dan adviseren we je graag. Bedankt voor je leuke reactie!

 3. Zeer informatief verhaal, maar ik mis een beetje je persoonlijke mening. Maar misschien is dat niet gepast waarvoor het gebruikt gaat worden.

  1. Hoi Anne, bedankt voor je reactie! Feedback en je persoonlijke mening is van harte welkom. Echt! Ik wil graag informeren en adviseren om mensen de mooie kanten van Brazilië te laten ontdekken. Het klopt dat dit stukje wel heel erg informatief is. In mijn andere blogs is het soms wel persoonlijker. Ben zelf heel erg zoekende naar de inhoud/opzet e.d. Dus je mening is zeer welkom. Nogmaals Bedankt

 4. Wat leuk, inmiddels ben ik hier al een aantal keer geweest en leer zo steeds meer van dit land. Het lijkt mij een mooi land om eens te bezoeken. Maar voor nu, nog iets te ver weg…

  1. Jullie worden straks allemaal Brazilië kenners 😄 bedankt voor je leuke reactie Deborah

 5. Lijkt me een fantastisch land om ooit op vakantie te gaan! Enne, benieuwd naar lekkere recepten 🙂

  1. Hallo Simone, bedankt voor je leuke reactie. Druk bezig met de afdeling recepten haha. Die komen er aan!

 6. Al heel lang staat Brazilie op mijn to do list en na het lezen van je blog krijg ik steeds meer zin om er werk van te maken. x

  1. Laat maar weten als we je van dienst kunnen zijn 👍 we verkopen geen reizen, maar geven wel gratis advies 🙂

 7. Wow dat Brazilië zoveel miljoen inwoners had, er is in Nederland ook veel criminaliteit dus zou voor mij geen reden zijn om direct af te haken maar snap dat het mensen kan afschrikken.

 8. Wij hebben twee keer op het punt gestaan om naar Brazilië te gaan, maar hebben afgehaakt door de behoorlijk prijzige tickets. Misschien als we wat langer gewacht hadden… dat weet ik niet.

  1. Als je weer plannen hebt laat het ons weten. We kijken graag met je mee 👍 ben toevallig op dit moment bezig met een stukje over tips voor goedkopere vliegtickets naar brazilië. Als het klaar is laat ik het weten

 9. Als ik jouwn blogs lees, krijg ik steeds meer zin om naar Brazilië te gaan! Het lijkt me echt zo’n heerlijk land. Criminaliteit en armoede heb je bijna in elk land wel, moet je gewoon over heen kijken.. vindt ik.

  1. Helemaal gelijk, maar ik kan me ook goed voorstellen dat mensen er niet zo over denken. Aangezien je vaak op het nieuws alleen maar vervelende dingen hoort. Vandaar dat wij ook met veel plezier de mooie kanten van Brazilië willen laten zien! Bedankt voor je leuke reactie

 10. Het lijkt me een fantastisch land maar om de één of andere redden staat het niet direct bovenaan mijn lijstje. Misschien dat inderdaad de verhalen over criminaliteit daar wel iets mee te maken hebben..

  1. Kan ik me heel goed voorstellen. Echter wel jammer om te horen, want Brazilië heeft zoveel mooie dingen. In het nieuws hoor je vaak alleen de negatieve dingen, want dat is tegenwoordig wel nieuwswaardig. Echter heeft elk land met criminaliteit te maken, alhoewel we natuurlijk wel eerlijk zullen zijn dat Brazilië er meer last van heeft dan andere landen. Echter komen wij al jaren lang in Brazilië en hebben daar gelukkig nog nooit last van gehad. Bedankt voor je oprechte reactie en ik hoop dat wij door onze verhalen te plaatsen jou misschien een ander beeld van Brazilië kunnen geven!

Comments are closed.
%d bloggers liken dit: