De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha >
De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha

De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha

Caipirinha

Wij weten nog heel goed dat wij voor het eerst hoorde over het beroemde drankje Caipirinha. Dit zou een lekkere frisse Braziliaanse cocktail zijn. Wij kunnen bevestigen dat het zeker een lekkere frisse cocktail is. Wij kunnen ook bevestigen dat als je teveel Caipirinha drinkt het frisse er de volgende morgen wel af is.

Het kan een heel gevaarlijk lekker drankje zijn. Als de verhoudingen goed zijn dan drink je er zo een paar weg. Let goed op jezelf!

Ingrediënten Caipirinha

Caipirinha wordt gemaakt met de volgende ingrediënten:

ingrediënten voor de cocktail Caipirinha

Limoen, crushed ice, (bruine) suiker en de Braziliaanse Cachaça (Braziliaanse rum).
Om de Caipirinha te maken ben je een muddler, mes, snijplank, lepel, glas en een maatbeker nodig. 
Een lekkere Caipirinha maken is binnen 10 minuten klaar.

Hoe maak je een Caipirinha?

Om te beginnen moet je altijd zorgen dat je crushed ice hebt. Dit kun je kant en klaar kopen, maar je zou het ook zelf kunnen doen met ijsblokjes. Daarna beginnen met het snijden van een limoen. Je kunt de limoen eerst door de helft snijden. Daarna de stukjes nog twee keer door de helft snijden en in het glas stoppen.

Vervolgens schep je suiker in het glas. Het suiker haalt het alcoholpercentage naar beneden, maar werkt ook de smaak van de Cachaça en limoen weg. Je kunt het beste zelf beslissen hoeveel suiker je toepast en daar kom je achter door het te proeven.

Proeven

Om te kunnen proeven moet je wel eerst de limoen uitpersen met gebruik van een muddler. Je kunt al wat suiker toevoegen tijdens het uitpersen. Als het voldoende uitgeperst is dan vul je het glas met ongeveer 50/60 ml Cachaça. De rest van het glas vul je op met crushed ice. Daarna kun je voorzichtig roeren en proeven. Eventueel zou je nu nog extra suiker kunnen toevoegen.

Caipirinha varianten

Je komt op het internet veel recepten tegen van Caipirinha. Het viel mij op dat er meerdere varianten te bedenken zijn op dit drankje. Bijvoorbeeld zou je de limoen kunnen vervangen voor aardbeien, kiwi, watermeloen, frambozen, maracuja en waarschijnlijk nog veel meer fruitsoorten. Welke varianten ken jij?

Verchillende varianten van de Braziliaanse cocktail Caipirinha

Braziliaanse producten koop je bij amazon

Wist je al dat veel Braziliaanse producten, zoals deze Caipirinha set, goed te kopen zijn in Duitsland via Amazon.de?

Lees hier wat je allemaal bij Amazon.de kunt bestellen.

Nog meer Braziliaanse recepten

Braziliaanse warme chocolademelk

Pão de queijo

Cassave frietjes

Brigadeiros

Cassave chips

Caipirinha

Farofa

Canjica

41 Replies to “De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha”

    1. We hebben vrij recent nog wat variaties geprobeerd. Zonder limoen, maar met frambozen, bramen, aardbeien. Erg lekker allemaal

  1. Ik vind dit serieus zo lekker! Ik kan mij nog goed een vakantie in Bulgarije herinneren waar de cocktails schandalig goedkoop waren. Normaal gesproken dronken we weleens een cocktail, maar die bewuste avond had ik er 3 (!) gedronken. Op een avond dus. En als je nagaat dat ze daar niet zo zuinig waren met de ingrediënten. Gelukkig was het hotel op loopafstand. Dit zou ik niet zo snel meer zo doen. Was dan ook jaren geleden. Dat dan weer wel.

    1. Grappig dat je dat zegt. Het is ook echt zo! In Brazilië zijn ze het lekkerst! Kom door de omgeving denk ik 🙂 en het weer 👍😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: