De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha > Brazilië
De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha

De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha

Caipirinha

Ik weet nog heel goed toen ik voor het eerst hoorde over het beroemde drankje Caipirinha. Dit zou een lekkere frisse Braziliaanse cocktail zijn. Ik kan bevestigen dat het zeker een lekkere frisse cocktail is. Ik kan ook bevestigen dat als je teveel Caipirinha drinkt het frisse er de volgende morgen wel af is. Het kan een heel gevaarlijk lekker drankje zijn. Als de verhoudingen goed zijn dan drink je er zo een paar weg.

Ingrediënten Caipirinha

Caipirinha wordt gemaakt met de volgende ingrediënten: Limoen, crushed ice, (bruine) suiker en de Braziliaanse drank Cachaca.
Om de Caipirinha te maken ben je een muddler, mes, snijplank, lepel, glas en een maatbeker nodig. Een lekkere Caipirinha maken is binnen 10 minuten klaar.

Hoe maak je een Caipirinha?

Om te beginnen moet je altijd zorgen dat je crushed ice hebt. Dit kun je kant en klaar kopen, maar je zou het ook zelf kunnen doen met ijsblokjes. Daarna beginnen met het snijden van een limoen. Je kunt de limoen eerst door de helft snijden. Daarna de stukjes nog twee keer door de helft snijden en in het glas stoppen.

Vervolgens schep je suiker in het glas. Het suiker haalt het alcoholpercentage naar beneden, maar werkt ook de smaak van de Cachaca en limoen weg. Je kunt het beste zelf beslissen hoeveel suiker je toepast en daar kom je achter door het te proeven.

Proeven

Om te kunnen proeven moet je wel eerst de limoen uitpersen met gebruik van een muddler. Je kunt al wat suiker toevoegen tijdens het uitpersen. Als het voldoende uitgeperst is dan vul je het glas met ongeveer 50/60 ml Cachaca. De rest van het glas vul je op met crushed ice. Daarna kun je voorzichtig roeren en proeven. Eventueel zou je nu nog extra suiker kunnen toevoegen.

Varianten

Je komt op het internet veel recepten tegen van Caipirinha. Het viel mij op dat er meerdere varianten te bedenken zijn op dit drankje. Bijvoorbeeld zou je de limoen kunnen vervangen voor aardbeien of kiwi.

Braziliaanse producten koop je bij amazon

Wist je al dat veel Braziliaanse producten, zoals deze Caipirinha set, goed te kopen zijn in Duitsland via Amazon.de? Lees hier wat je allemaal bij Amazon.de kunt bestellen.

41 Replies to “De heerlijke Braziliaanse cocktail Caipirinha”

    1. Grappig dat je dat zegt. Het is ook echt zo! In Brazilië zijn ze het lekkerst! Kom door de omgeving denk ik 🙂 en het weer 👍😋

  1. Ik vind dit serieus zo lekker! Ik kan mij nog goed een vakantie in Bulgarije herinneren waar de cocktails schandalig goedkoop waren. Normaal gesproken dronken we weleens een cocktail, maar die bewuste avond had ik er 3 (!) gedronken. Op een avond dus. En als je nagaat dat ze daar niet zo zuinig waren met de ingrediënten. Gelukkig was het hotel op loopafstand. Dit zou ik niet zo snel meer zo doen. Was dan ook jaren geleden. Dat dan weer wel.

    1. We hebben vrij recent nog wat variaties geprobeerd. Zonder limoen, maar met frambozen, bramen, aardbeien. Erg lekker allemaal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: