Elektriciteit in Brazilië -
Elektriciteit in Brazilië

Elektriciteit in Brazilië

Elektriciteit in Brazilië: Wat je moet weten over stekkers, stopcontacten en voltage

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en heeft daarmee ook het grootste elektriciteitsnetwerk. Dit betekent echter niet dat iedereen toegang heeft tot stroom. Het kan in Brazilië ook voorkomen dat men wel toegang heeft tot het netwerk, maar simpelweg geen geld heeft om stroom af te nemen. Verder wordt er ook veel illegale stroom afgetapt van het netwerk.

Maar hoe zit het met de stekkers, stopcontacten en voltage in Brazilië? Kun je je Nederlandse apparaten zonder problemen gebruiken? In dit bericht geven we je een overzicht van wat je moet weten voordat je naar Brazilië reist.

Stekkers en stopcontacten

De officiële standaard voor stekkers en stopcontacten in Brazilië is type N. Dit is de driepolige stekker met ronde pinnen. Type C stekkers zijn ook officieel, maar niet type C stopcontacten.

Je kunt normaal gesproken je Nederlandse stekkers gebruiken in Brazilië. Er is wel een uitzondering: sommige laptops hebben een dikke stekker die vaak niet past. Daarvoor heb je een reisstekker nodig.

Voltage

In Brazilië is er geen standaard voltage. Zelfs binnen sommige Braziliaanse deelstaten zelf kan het voltage verschillen. Daarom is het belangrijk om te controleren of het voltage overeenkomt met je apparaat. Je kunt dit meestal vinden op de stekker van het apparaat. Als je in een hotel verblijft, kun je altijd voor de zekerheid even navragen bij de receptie.

Elektriciteitskabel in Brazilië

Elektriciteitsvoorziening: Wees voorzichtig

In Brazilië is het niet altijd vanzelfsprekend dat er elektriciteit is. Vooral de wat armere mensen hebben niet altijd geld voor stroom. Als je in de toeristische gebieden verblijft, zal je hier niets van merken. Maar als je naar afgelegen of landelijke gebieden gaat, kan het zijn dat er geen of onregelmatige elektriciteitsvoorziening is.

Als je op vakantie bent in Brazilië, kun je zien dat veel elektriciteit bovengronds wordt getransporteerd. Er wordt in Brazilië ook veel elektriciteit illegaal getapt. Berichten over mensen die zijn overleden tijdens het aftappen zijn er veel. Wees daarom voorzichtig met elektriciteit in Brazilië. Blijf weg van loshangende draden en raak geen elektrische installaties aan die er onveilig uitzien.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023