Elektriciteit in Brazilië >
Elektriciteit in Brazilië

Elektriciteit in Brazilië

Werken de stekkers uit Nederland ook in Brazilië?

Als je naar Brazilië op vakantie gaat dan is het handig om te weten dat de stopcontacten in Brazilië hetzelfde werken als in Nederland.

Je kunt normaal gesproken zonder problemen je Nederlandse stekkers gebruiken. Echter is er wel een uitzondering. Veel laptops hebben een dikke stekker en die passen vaak niet. Daar zal je wel een reisstekker voor moeten kopen.

Voltage

Je moet opletten dat de voltage overeenkomt met je apparaat. In Brazilië kan de netspanning 110 volt of 220 volt zijn. Mocht je in een hotel overnachten dan kun je altijd voor de zekerheid even navragen bij de receptie. Informatie over voltage op je eigen apparaten kun je meestal vinden op de stekker van het apparaat.

In Brazilië is het niet altijd vanzelfsprekend dat er elektriciteit is. Vooral de wat armere mensen hebben niet altijd geld voor stroom. Als je in de toeristische gebieden verblijft zul je hier niks van merken. Als je op vakantie bent in Brazilië dan zul je zien dat veel elektriciteit getransporteerd wordt boven de grond. Er wordt in Brazilië ook veel elektriciteit illegaal getapt. Berichten over mensen die zijn overleden tijdens het aftappen zijn er veel.

Wees voorzichtig met elektriciteit

In sommige landen zijn de regels omtrent elektriciteit aansluitingen iets anders dan in Nederland. Doe jezelf een plezier en blijf er bij weg. Pas op voor loshangende draadjes en blijf ook op straat weg bij loshangende draden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: