Elektriciteit in Brazilië -
Elektriciteit in Brazilië

Elektriciteit in Brazilië

Werken de stekkers uit Nederland ook in Brazilië?

Je kunt normaal gesproken zonder problemen je Nederlandse stekkers gebruiken. Echter is er wel een uitzondering. Veel laptops hebben een dikke stekker en die passen vaak niet. Daar zal je wel een reisstekker voor moeten kopen.

Als je naar Brazilië op vakantie gaat dan is het handig om te weten dat de stopcontacten in Brazilië hetzelfde werken als in Nederland.

Voltage

Je moet opletten dat de voltage overeenkomt met je apparaat. In Brazilië kan de netspanning 110 volt of 220 volt zijn. Mocht je in een hotel overnachten dan kun je altijd voor de zekerheid even navragen bij de receptie. Informatie over voltage op je eigen apparaten kun je meestal vinden op de stekker van het apparaat.

In Brazilië is het niet altijd vanzelfsprekend dat er elektriciteit is. Vooral de wat armere mensen hebben niet altijd geld voor stroom. Als je in de toeristische gebieden verblijft zal je hier niks van merken.

Als je op vakantie bent in Brazilië dan zal je zien dat veel elektriciteit getransporteerd wordt boven de grond. Er wordt in Brazilië ook veel elektriciteit illegaal getapt. Berichten over mensen die zijn overleden tijdens het aftappen zijn er veel.

Elektriciteitskabel in Brazilië

Wees voorzichtig met elektriciteit

In sommige landen zijn de regels omtrent elektriciteit aansluitingen iets anders dan in Nederland. Doe jezelf een plezier en blijf er bij weg. Pas op voor loshangende draadjes en blijf ook op straat weg bij loshangende draden.

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: