Brazilië Archieven -

Tag: Brazilië

Brazilië is het grootste land van Zuid-Amerika en had in 2016 ongeveer 208 miljoen inwoners. Er zijn maar vijf landen groter dan Brazilië. Brazilianen spreken Braziliaans Portugees en betalen met de Braziliaanse real.

Stichtingsdag Belém: Een duik in de rijke geschiedenis en cultuur van deze Braziliaanse stad

Stichtingsdag Belém: Een duik in de rijke geschiedenis en cultuur van deze Braziliaanse stad

12 Januari: Viering van de Stichtingsdag van Belém

Elk jaar op 12 januari viert Belém, een van de meest fascinerende steden in Brazilië, zijn stichtingsdag. Deze dag is een belangrijk moment in de stad, gemarkeerd door culturele festiviteiten en herdenkingen.

In deze blogpost verkennen we de geschiedenis van Belém, de betekenis van zijn stichtingsdag en hoe de lokale bevolking deze bijzondere gelegenheid viert. We duiken in de rijke tradities, de levendige cultuur en het unieke erfgoed van Belém, waardoor het meer is dan alleen een feestdag, maar een levendige uiting van de Braziliaanse identiteit.

Aniversário de Belém

Belém, gelegen aan de monding van de Amazonerivier, is een stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Gesticht op 12 januari 1616, speelde de stad een cruciale rol in de koloniale geschiedenis van Brazilië. De stichtingsdag van Belém, ook bekend als de 'Cidade Velha' (Oude Stad), wordt elk jaar groots gevierd om de stad en haar erfgoed te eren.

De vieringen van Stichtingsdag in Belém zijn een prachtige vertoning van lokale tradities en culturele trots. De stad komt tot leven met straatfeesten, muziekoptredens en parades. Lokale kunstenaars en muzikanten krijgen de kans om hun talent te tonen, terwijl traditionele Braziliaanse gerechten en drankjes worden aangeboden.

Een van de hoogtepunten van de vieringen is de historische reconstructie van de stichting van de stad. Deze reconstructie, vaak gepresenteerd door lokale acteurs en gemeenschapsleden, brengt de rijke geschiedenis van Belém tot leven. Het geeft inzicht in hoe de stad is ontstaan en ontwikkeld, en toont de invloed van verschillende culturen, waaronder de inheemse, Portugese en Afrikaanse invloeden, die samen de unieke identiteit van Belém vormen.

Naast de culturele festiviteiten is Stichtingsdag ook een tijd voor reflectie en waardering voor de stad. Het is een dag waarop inwoners en bezoekers samenkomen om de schoonheid en diversiteit van Belém te vieren. De festiviteiten benadrukken ook het belang van het behoud van het culturele en historische erfgoed van de stad.

Samenvatting

Stichtingsdag in Belém is meer dan een herdenking van de oprichting van de stad; het is een levendige viering van de cultuur, geschiedenis en gemeenschapsgeest. De jaarlijkse festiviteiten brengen mensen samen en herinneren iedereen aan het unieke verhaal van Belém, een verhaal dat verweven is met de bredere geschiedenis van Brazilië.

Heb jij Stichtingsdag in Belém meegemaakt of ben je geïnteresseerd in de geschiedenis van deze boeiende Braziliaanse stad? Deel je gedachten en ervaringen in de reacties!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Ano novo in Brazilië: Een sprankelende start van het nieuwe jaar

Ano novo in Brazilië: Een sprankelende start van het nieuwe jaar

De betovering van Ano Novo: Brazilië's unieke nieuwjaarsviering

De overgang van oud naar nieuw wordt over de hele wereld gevierd, maar nergens is het zo kleurrijk en levendig als in Brazilië tijdens Ano Novo, de Braziliaanse Nieuwjaarsdag.

In deze blog duiken we in de hartverwarmende tradities, de bruisende festiviteiten en de diepe culturele betekenis die Ano Novo in Brazilië met zich meebrengt.

We ontdekken hoe Brazilianen deze speciale dag vieren, van de witte kleding tot de spectaculaire vuurwerkshows en de rituelen die geluk brengen voor het nieuwe jaar.

Ano Novo

Ano Novo, of Nieuwjaarsdag, is in Brazilië meer dan een feestdag; het is een manifestatie van hoop, vernieuwing en gemeenschapsgeest. Overal in het land vinden er feestelijkheden plaats, elk met hun unieke lokale flair, maar met enkele gemeenschappelijke tradities die overal terugkomen.

Een van de meest opvallende tradities is het dragen van witte kleding. Dit is niet alleen een modieuze keuze, maar heeft ook een diepere betekenis. Wit symboliseert vrede, zuiverheid en de wens voor een vreedzaam nieuw jaar. Veel Brazilianen kiezen er ook voor om kleurrijke accessoires toe te voegen, waarbij elke kleur een specifieke wens voor het komende jaar vertegenwoordigt.

Mijnbrazilie-Brazilië-Braziliaanse feestdagen-1 Januari-Ano Novo-Nieuwjaarsdag-Geel-Wit-Roze-Rood
Braziliaanse feestdagen-Feliz Ano Novo-Virada-Oudejaarsdag-Copacabana-Rio de Janeiro

Het strand speelt een centrale rol in de vieringen, vooral in beroemde kuststeden als Rio de Janeiro. Mensen verzamelen zich op de stranden, zoals het beroemde Copacabana, om te genieten van muziek, dans en natuurlijk het indrukwekkende vuurwerk dat de lucht verlicht als de klok middernacht slaat. Dit moment, waarop het vuurwerk de overgang van het oude naar het nieuwe jaar markeert, is echt een spectaculair gezicht en een sleutelmoment van de viering.

Een andere belangrijke traditie is het aanbieden van giften aan Lemanjá, de godin van de zee volgens de Afro-Braziliaanse religie Candomblé. Veel mensen brengen bloemen en kleine geschenken naar de zee als een manier om respect en dankbaarheid te tonen, en om zegeningen en goede fortuin voor het komende jaar te vragen.

Naast deze rituelen, staat de Braziliaanse Nieuwjaarsviering ook bekend om zijn culinaire tradities. Typische gerechten zoals 'lentilha' (linzen), symboliseren voorspoed en rijkdom, terwijl varkensvlees vaak wordt geserveerd als een teken van voorspoed.

Samenvatting

Ano Novo in Brazilië is een feest van kleur, cultuur, en gemeenschap. Het combineert traditionele rituelen met moderne festiviteiten en brengt mensen samen in een viering van hoop en vernieuwing. Van het dragen van witte kleding tot het aanbieden van geschenken aan de zee, elke traditie voegt een unieke dimensie toe aan deze bijzondere dag.

Heb je ooit de Nieuwjaarsvieringen in Brazilië meegemaakt, of heb je een speciale herinnering aan Ano Novo? Deel je ervaringen en verhalen in de reacties hieronder!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Natal in Brazilië: Een explosie van kleur en vreugde op kerstdag

Natal in Brazilië: Een explosie van kleur en vreugde op kerstdag

Kerstviering in Brazilië: Een feest van licht en gemeenschap

Op 25 december wordt in Brazilië Natal gevierd, een dag die in het teken staat van vreugde, gemeenschap en kleurrijke festiviteiten. In tegenstelling tot de vaak koude en besneeuwde Kerst in Nederland, genieten Brazilianen van hun kerstviering in het hart van de zomer, omgeven door warmte en zonneschijn.

De dag van Natal in Brazilië begint vaak met een familiebijeenkomst. Families komen samen om te genieten van een uitgebreide lunch, waar traditionele Braziliaanse gerechten zoals feijoada (een hartige bonenschotel), bacalhau (klipvisgerecht), en panettone gedeeld worden. Deze maaltijden vormen het hart van de kerstviering, waarbij het samen delen van voedsel symbool staat voor samenhorigheid en dankbaarheid.

In Brazilië spelen religieuze tradities ook een belangrijke rol tijdens Natal. Veel Brazilianen bezoeken de kerkdiensten om de geboorte van Jezus te vieren. Deze spirituele momenten zijn gevuld met gebed, zang en een diep gevoel van gemeenschap. Deze religieuze vieringen zijn vergelijkbaar met die in Nederland, maar vaak met meer nadruk op feestelijkheid en muziek.

Kinderen kijken vol verwachting uit naar de komst van Papai Noel, de Braziliaanse versie van de Kerstman. In Brazilië draagt Papai Noel vaak een lichter kostuum vanwege het warme weer, en brengt hij cadeaus voor de kinderen, een traditie die universeel lijkt over de hele wereld.

In de avond worden in veel steden en dorpen kerstfestivals gehouden met muziek, dans en soms zelfs vuurwerk. Deze festivals zijn een explosie van cultuur en vreugde, en brengen mensen van alle leeftijden samen om de geest van Natal te vieren. In tegenstelling tot de vaak meer ingetogen Nederlandse vieringen, is Kerst in Brazilië een luid en levendig feest.

Natal in Brazilië is niet alleen een tijd van vieren, maar ook van reflectie en dankbaarheid. Het is een moment om na te denken over het afgelopen jaar, om dankbaar te zijn voor familie en vrienden, en om hoop te koesteren voor het komende jaar.

Samenvatting

Natal in Brazilië is een levendige viering die de unieke cultuur en warmte van het land weerspiegelt. Van uitbundige familiediners tot kleurrijke straatfestivals, Kerst in Brazilië is een tijd van gemeenschap, vreugde en reflectie, een ware contrast met de meer ingetogen vieringen in Nederland.

Heb je ooit Natal in Brazilië gevierd, of heb je bijzondere kerstherinneringen uit dit kleurrijke land? Deel je verhalen en ervaringen in de reacties!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Noite de Natal in Brazilië: Een feest van warmte en kleurrijke tradities

Noite de Natal in Brazilië: Een feest van warmte en kleurrijke tradities

Een tropische kerstavond: De unieke viering van Noite de Natal in Brazilië

Noite de Natal, ofwel Kerstavond, in Brazilië is een feestelijke gebeurtenis die de warmte en kleurrijke cultuur van het land weerspiegelt. In tegenstelling tot de knusse en koude Kerstavonden in Nederland, wordt Kerst in Brazilië gevierd tijdens de zomer met een veelvoud van kleuren, licht en levendigheid.

De voorbereidingen voor Noite de Natal beginnen al vroeg. Huizen en straten worden versierd met lichtjes en kleurrijke decoraties, waarbij de traditionele kerstboom vaak een tropisch tintje krijgt met exotische versieringen. De kerstsfeer in Brazilië is levendig en vrolijk, een schril contrast met de ingetogen sfeer die vaak in Nederland wordt ervaren.

Het kerstdiner in Brazilië is een uitbundige aangelegenheid. In plaats van de Nederlandse stamppot of kerststol, genieten Brazilianen van gerechten zoals Chester (een grote, sappige kip), Farofa (gekruide cassave) en tropische vruchten. De tafel wordt vaak buiten gedekt, waar families genieten van het warme zomerweer.

Een andere opvallende traditie in Brazilië tijdens Kerstavond is de Missa do Galo, ofwel de Middernachtmis. Deze mis is een belangrijk religieus element van Noite de Natal, waarbij de geboorte van Jezus wordt gevierd met veel muziek en zang. Dit is vergelijkbaar met de nachtmis in Nederland, maar dan vaak met een meer uitbundige en vrolijke toon.

Na de mis is het tijd voor de uitwisseling van geschenken. In Brazilië is dit een moment vol vreugde en samenzijn, waarbij de nadruk ligt op het delen van liefde en dankbaarheid. Kinderen kijken met spanning uit naar de komst van Papai Noel, de Braziliaanse kerstman, die in een tropisch kostuum cadeaus brengt.

Kerstavond in Brazilië is ook een tijd van reflectie en samenzijn. Families komen bij elkaar, delen verhalen, zingen kerstliederen en genieten van de verbondenheid. De energie en vreugde van Noite de Natal in Brazilië contrasteert sterk met de meer ingetogen en knusse sfeer in Nederland, wat de diversiteit van kerstvieringen wereldwijd benadrukt.

Samenvatting

Noite de Natal in Brazilië is een levendige en kleurrijke viering die de hartelijkheid en culturele rijkdom van het land belichaamt. Van uitbundige diners tot vrolijke middernachtmis, Kerstavond in Brazilië is een unieke ervaring die de warmte en gemeenschapszin van het Braziliaanse volk weerspiegelt.

Heb je ooit een Braziliaanse Kerstavond meegemaakt, of heb je speciale herinneringen aan Noite de Natal? Deel je verhalen en ervaringen in de reacties en ontdek samen met ons de magie van een Braziliaanse Kerst!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

De 5 mooiste bezienswaardigheden van Brazilië

Brazilië is een land vol contrasten, kleuren en culturen. Het is het grootste land van Zuid-Amerika en heeft veel te bieden voor reizigers die op zoek zijn naar natuur, avontuur, geschiedenis en ontspanning.

Van de bruisende stranden van Rio de Janeiro tot het mysterieuze Amazonegebied, van de spectaculaire watervallen van Iguaçu tot het koloniale erfgoed van Salvador, Brazilië zal je verrassen met zijn diversiteit en schoonheid.

In dit artikel delen we onze top vijf van de mooiste bezienswaardigheden van Brazilië, die je zeker niet mag missen als je dit prachtige land bezoekt.

1. Christus de Verlosser

Een van de meest iconische symbolen van Brazilië is het enorme standbeeld van Christus de Verlosser, dat hoog boven de stad Rio de Janeiro uittorent.

Het standbeeld is 38 meter hoog en staat op de top van de Corcovado berg, die een panoramisch uitzicht biedt over de stad, de baai en de omliggende bergen. Het standbeeld werd gebouwd tussen 1922 en 1931 en is een van de zeven moderne wereldwonderen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio de Janeiro-Rio de Janeiro-Alto da Boa Vista-Parque Nacional da Tijuca-Cristo Redentor-Christus de verlosser-Boven de wolken zichtbaar
Christus de Verlosser met uitzicht op de stad Rio de Janeiro

Het is een indrukwekkend gezicht om te zien, vooral bij zonsopgang of zonsondergang, wanneer het licht het standbeeld een gouden gloed geeft. Je kunt het standbeeld bereiken met een treintje, een bus of een wandeling door het Tijuca Nationaal Park, dat het grootste stedelijke regenwoud ter wereld is.

2. Amazonegebied

Het Amazonegebied is het grootste tropische regenwoud op aarde, dat zich uitstrekt over negen landen in Zuid-Amerika. Het is de thuisbasis van een ongelooflijke biodiversiteit, met meer dan 40.000 plantensoorten, 3.000 vissoorten, 1.300 vogelsoorten, 430 zoogdiersoorten en miljoenen insecten.

Het is ook de leefomgeving van meer dan 200 inheemse volkeren, die hun traditionele levenswijze hebben behouden.

Mijnbrazilie-Brazilië-Amazone-Manuas-Natuur-Jungletours amazone
Mijnbrazilie-Brazilië-Amazonas-Manaus-Boten-Boten voor Amazone tours

Een bezoek aan het Amazonegebied is een unieke ervaring, waarbij je kunt genieten van de natuurlijke schoonheid, de wilde dieren kunt observeren en kennis kunt maken met de lokale cultuur.

Je kunt het Amazonegebied verkennen per boot, per kano, per fiets of te voet, en overnachten in lodges of kamperen in de jungle.

3. Iguaçu watervallen

De Iguaçu watervallen zijn een van de grootste en meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Ze liggen op de grens tussen Brazilië en Argentinië en bestaan uit meer dan 270 watervallen die over een lengte van 2,7 kilometer in een diepe kloof storten.

Het geluid, het zicht en het gevoel van de enorme hoeveelheid water die naar beneden valt zijn overweldigend.

Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Foz do Iguaçu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Uitzicht vanaf een loopbrug op de watervallen
Mijnbrazilie-Brazilië-Paraná-Iguazu-Hoe beleef je de iguazu watervallen als een echte avonturier-Watervallen

Je kunt de watervallen bewonderen vanaf verschillende uitkijkpunten aan beide kanten van de grens, of een boottocht maken naar de voet van de watervallen voor een nog intensere ervaring. De watervallen worden omringd door een weelderig groen nationaal park, dat ook een rijke flora en fauna herbergt.

4. Salvador

Salvador is de hoofdstad van de staat Bahia en een van de oudste steden van Brazilië. Het werd gesticht in 1549 door de Portugezen en was tot 1763 de eerste hoofdstad van het land. Salvador heeft een rijke geschiedenis en cultuur, die wordt beïnvloed door de Afrikaanse slaven die hier werden gebracht tijdens de koloniale periode.

De stad staat bekend om zijn kleurrijke architectuur, zijn levendige muziek- en dansscènes, zijn heerlijke keuken en zijn religieuze diversiteit.

Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador-Salvador de Bahia-Carnaval-Igreja-Bonfim-Pelourinho
Mijnbrazilie-Brazilië-Bahia-Salvador de bahia-Pelorinho

Een wandeling door het historische centrum van Salvador is een reis door de tijd, waarbij je prachtige kerken, kloosters, paleizen, musea en markten kunt bewonderen. Een van de hoogtepunten is de Pelourinho, een plein dat omringd is door koloniale gebouwen en dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

5. Lençóis Maranhenses

Lençóis Maranhenses is een uniek natuurfenomeen dat je nergens anders ter wereld zult vinden. Het is een uitgestrekt gebied van witte zandduinen, die zich vormen door de wind die het zand van de kust naar het binnenland blaast. Tussen de duinen ontstaan tijdens het regenseizoen (van januari tot juni) honderden kristalheldere lagunes, die een prachtig contrast vormen met het zand.

De lagunes zijn gevuld met zoet water en zijn ideaal om in te zwemmen of te kajakken.

Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Zandduinen met zonsondergang
Mijnbrazilie-Brazilië-Maranhão-Lençóis Maranhenses-Parque Nacional dos Lençóis Maranhenses-Zandduinen en toeristen

Je kunt Lençóis Maranhenses bezoeken vanuit de stad Barreirinhas, die de toegangspoort tot het nationale park is. Je kunt een jeep-, quad- of buggytocht maken door het duinlandschap, of een meerdaagse trektocht maken met een gids en kamperen onder de sterrenhemel.

De mooiste top vijf?

Dit zijn onze top vijf van de mooiste bezienswaardigheden van Brazilië, die we hebben gekozen op basis van onze persoonlijke ervaringen en voorkeuren.

Brazilië is een land dat zoveel meer te bieden heeft dan alleen deze vijf plekken, en we raden je aan om het zelf te ontdekken en je eigen favorieten te vinden. We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt om Brazilië te bezoeken of om je eigen reisverhalen te delen.

Laat ons weten wat je ervan vindt in de reacties hieronder. Welke bezienswaardigheden van Brazilië vind jij de mooiste en waarom? We horen graag van je!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Natal | Hoe je de zonnige hoofdstad van Rio Grande do Norte kunt ontdekken en ervan kunt genieten

Natal | Hoe je de zonnige hoofdstad van Rio Grande do Norte kunt ontdekken en ervan kunt genieten

Natal: De zonnige hoofdstad van Rio Grande do Norte

Ben je op zoek naar een zonnige en levendige bestemming in Brazilië? Dan is Natal misschien wel iets voor jou. Natal is de hoofdstad van Rio Grande do Norte, een deelstaat in het noordoosten van het land.

Het is een grote stad met bijna 900.000 inwoners, maar ook een gezellige stad met een rijke geschiedenis en cultuur. Natal heeft veel te bieden voor toeristen die houden van stranden, natuur, avontuur en ontspanning.

Natal-Ponta Negra dronefoto
Natal-Ponta Negra-Dronefoto van Ponta Negra strand Natal Brazilië

In deze blogpost vertellen we je alles wat je moet weten over Natal: hoe je er komt, wat je er kunt doen en waar je kunt overnachten.

Hoe kom je naar Natal?

Als je naar Natal wilt reizen, heb je verschillende mogelijkheden om er te komen. Je kunt kiezen voor het vliegtuig, de bus of de auto, afhankelijk van je budget, tijd en voorkeur.

Het vliegtuig is de snelste en gemakkelijkste optie. Je kunt vanuit veel Braziliaanse en enkele buitenlandse steden rechtstreeks naar de luchthaven van Natal (NAT) vliegen. Van daaruit kun je een taxi of een transfer nemen die je in ongeveer een half uur naar het centrum of de kust brengt. Als je liever zelf rijdt, kun je ook een auto huren op de luchthaven. Je kunt online de beste vliegtickets en autoverhuurprijzen vinden op Skyscanner, Tix.nl, Rentalcars of Rentcars.

De bus is een goedkopere maar langzamere optie. Er zijn regelmatige bussen die Natal verbinden met andere steden in het noordoosten of het zuidoosten van Brazilië. De bussen komen aan op het busstation (Rodoviária) in het centrum van Natal. De reisduur varieert naargelang je vertrekpunt, maar je moet rekenen op minstens 10 uur per persoon. Je kunt online de bustijden raadplegen en kaartjes kopen bij Busbud.

De auto is een flexibele en vrijere optie. Als je al in Brazilië bent, kun je met je eigen auto of met een huurauto naar Natal rijden. De route is eenvoudig en goed aangegeven, via de BR-101 snelweg. Je kunt online de beste autoverhuurprijzen vinden bij Rentalcars.com, Rentcars of bijvoorbeeld via Skyscanner.

Wat te zien en te doen in Natal

Natal is een paradijs voor zonliefhebbers en natuurliefhebbers. Je kunt er genieten van de prachtige stranden, de natuurparken en de beroemde historische bezienswaardigheden. Een van de populairste dingen om te doen in Natal is een duinbuggytocht door de beroemde zandduinen van Natal. Dit is een spannende ervaring waarbij je met hoge snelheid over het zand rijdt, terwijl je geniet van het uitzicht op de kust en de lagunes. Je kunt ook stoppen om te zwemmen, te glijden of te ziplinen.

Een andere leuke activiteit is een boottocht naar de Parrachos de Maracajaú, een rif op ongeveer 7 km (4 mijl) van de kust. Je kunt er snorkelen of duiken tussen de kleurrijke vissen en koralen, of gewoon relaxen op het water.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Natal-Natal is een prachtige stad aan de noordoostkust van Brazilië-Parque das Dunas buggy tour
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Natal-Natal is een prachtige stad aan de noordoostkust van Brazilië-Skyline Natal en strand van Natal
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Natal-Natal is een prachtige stad aan de noordoostkust van Brazilië-Forte dos Reis Magos van binnen
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Natal-Natal is een prachtige stad aan de noordoostkust van Brazilië-Forte dos Reis Magos van boven

Naast het genieten van het water, kun je in Natal ook andere attracties bezoeken die je meer vertellen over de geschiedenis en cultuur van de stad. Een daarvan is het Forte dos Reis Magos, een bastionfort dat door de Portugezen werd gebouwd in 1598 om zich te verdedigen tegen indringers. Het fort heeft een stervormige plattegrond en biedt een mooi uitzicht op de rivier en de zee. Je kunt er ook een museum bezoeken dat de geschiedenis van het fort en de stad laat zien.

Een andere bezienswaardigheid is de Ponte Newton Navarro, een indrukwekkende brug die de noord- en zuidkant van Natal verbindt. De brug is 55 meter hoog en 1,8 km lang, en heeft een elegante boogvorm. Je kunt er overheen rijden, fietsen of wandelen, en genieten van het panorama op de stad en de duinen.

Waar te verblijven in Natal

Natal heeft een verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden voor verschillende budgetten en voorkeuren. Je kunt hotels, hostels, pensions, appartementen en campings vinden. De meeste toeristen kiezen ervoor om te verblijven in de wijk Ponta Negra, waar je het beroemde strand met dezelfde naam vindt. Dit is een levendige en veilige omgeving, met veel bars, restaurants en winkels in de buurt. Enkele van de best beoordeelde plaatsen om te verblijven in Ponta Negra zijn:

Aquaria Natal Hotel: Dit hotel ligt aan het strand van Ponta Negra en biedt luxe kamers met airconditioning, tv, minibar en balkon. Het heeft ook een buitenzwembad, een spa, een fitnesscentrum, een restaurant en een bar.

Majestic Ponta Negra Beach, WorldHotels Elite: Dit hotel ligt in het hart van Ponta Negra en biedt comfortabele kamers met airconditioning, tv, minibar en balkon. Het heeft ook een zwembad, een tuin, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.

Easy Suites Natal: Dit hotel ligt in Ponta Negra, op 10 minuten lopen van het strand. Het biedt gezellige kamers met airconditioning, tv, minibar en eigen badkamer. Het heeft ook een terras, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.

Conclusie

Natal is een geweldige bestemming voor wie houdt van zon, zee, natuur en cultuur. Je kunt er gemakkelijk komen met het vliegtuig, de bus of de auto, en je hebt veel opties om je te vermaken. Je kunt de adrenaline voelen in een duinbuggytocht, de schoonheid bewonderen in een snorkel- of duikexcursie, of de geschiedenis leren kennen in een fort of een brug.

Je kunt ook genieten van de gastvrijheid en het comfort in een van de vele accommodaties in Ponta Negra, waar je ook het beroemdste strand van Natal vindt. Natal is een stad die je niet mag missen als je Brazilië bezoekt.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Verkeersregels in Brazilië: wat je moet weten voordat je gaat rijden

Verkeersregels in Brazilië: wat je moet weten voordat je gaat rijden

Verkeersregels in Brazilië

Brazilië is een prachtig land met veel te bieden aan reizigers die op zoek zijn naar avontuur, cultuur en natuur. Maar als je van plan bent om een auto te huren en zelf te rijden, moet je je bewust zijn van de verkeersregels in Brazilië en hoe ze verschillen van die in Nederland.

In deze blogpost geven we je een overzicht van de belangrijkste verkeersregels in Brazilië en enkele tips om veilig en comfortabel te rijden.

Rechts rijden en voorrang geven

In Brazilië rijdt men rechts en bestuurders die een kruising naderen, moeten voorrang verlenen aan bestuurders die al op de kruising rijden, tenzij door verkeerstekens anders wordt aangegeven. Dit geldt ook voor rotondes, waar je voorrang moet verlenen aan bestuurders die al op de rotonde rijden. In Brazilië geef je niet standaard voorrang aan rechts zoals je in Nederland gewend bent.

Let op: sommige rotondes hebben stopborden of verkeerslichten, dus volg altijd de signalering.

Alcoholverbod en mobiele telefoon

In Brazilië geldt een absoluut alcoholverbod voor bestuurders. Het is verboden om te rijden met een alcoholgehalte in het bloed hoger dan 0,2 promille. Dit wordt streng gecontroleerd door de politie, die regelmatig blaastesten uitvoert. Als je wordt betrapt op rijden onder invloed, kun je een hoge boete krijgen, je rijbewijs kwijtraken of zelfs een gevangenisstraf riskeren.

Het is ook verboden om tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden. Je mag alleen handsfree bellen of een headset gebruiken. Dit geldt ook als je stilstaat in de file of voor een rood verkeerslicht. Als je wordt betrapt op het gebruik van je telefoon achter het stuur, kun je een boete krijgen of punten op je rijbewijs verliezen.

Verlichting en snelheid

Buiten de bebouwde kom moet je op snelwegen met twee rijstroken ook overdag je dimlicht of dagrijlicht laten branden. Dit is verplicht om de zichtbaarheid te vergroten en ongelukken te voorkomen. Dimlicht is ook verplicht in tunnels en bij mist en regen. Motoren en bromfietsen moeten dag en nacht met dimlicht rijden.

De maximumsnelheid in Brazilië varieert afhankelijk van het type weg en de locatie. Over het algemeen geldt dat binnen de bebouwde kom de maximumsnelheid 60 km/u is, op secundaire wegen 80 km/u en op snelwegen 120 km/u. Maar let op: er kunnen lagere of hogere snelheidslimieten gelden, dus volg altijd de borden langs de weg. Er zijn veel flitspalen en snelheidscamera’s in Brazilië, dus houd je aan de limiet om boetes te vermijden.

Tolwegen en parkeren

Veel snelwegen in Brazilië zijn tolwegen, waar je moet betalen om gebruik van te maken. De tarieven variëren afhankelijk van de afstand, het type voertuig en de concessiehouder. Je kunt contant of met een creditcard betalen bij de tolpoortjes, of gebruikmaken van een elektronisch tagsysteem dat automatisch het bedrag afschrijft van je rekening.

Parkeren in Brazilië kan een uitdaging zijn, vooral in grote steden. Het is verboden om te parkeren aan de linkerkant van de weg (tegen de rijrichting in). Je moet ook opletten voor borden die aangeven waar parkeren verboden of beperkt is. In sommige gebieden moet je betalen om te parkeren op straat of in parkeergarages. Je kunt meestal contant of met een app betalen.

Tips voor het rijden in Brazilië

Rijden in Brazilië kan een stressvolle ervaring zijn, omdat veel bestuurders agressief, onvoorspelbaar en ongeduldig zijn. Wees daarom altijd alert, houd voldoende afstand en anticipeer op mogelijke gevaren.

Het wegennet in Brazilië is niet overal goed onderhouden en sommige wegen hebben gaten, kuilen of slechte markeringen. Rijd daarom voorzichtig en vermijd rijden in het donker of bij slecht weer.

Het verkeer in Brazilië kan erg druk en chaotisch zijn, vooral in de spitsuren en in de buurt van grote steden. Plan je route van tevoren en vermijd rijden op piekmomenten als je stress wilt vermijden.

In Brazilië is het gebruikelijk om te toeteren om andere bestuurders te waarschuwen, te bedanken of te groeten. Schrik dus niet als je veel getoeter hoort en gebruik je claxon ook om te communiceren met andere weggebruikers.

In Brazilië moet je een geldig rijbewijs hebben om te mogen rijden. Als je een Nederlands rijbewijs hebt, kun je daarmee maximaal 180 dagen rijden in Brazilië. Maar het wordt aanbevolen om ook een internationaal rijbewijs mee te nemen, voor het geval je wordt aangehouden door de politie of betrokken raakt bij een ongeval.

In Brazilië is het verboden om te rijden met slippers aan. Dit wordt gezien als een onveilige manier om een voertuig te bedienen. Je kunt een boete krijgen of aansprakelijk worden gesteld als je een ongeluk veroorzaakt door het dragen van slippers. Draag daarom altijd schoenen die goed vastzitten aan je voeten en die voldoende grip hebben op de pedalen.

Conclusie

Rijden in Brazilië kan een geweldige manier zijn om het land te verkennen en te genieten van de diversiteit en schoonheid. Maar je moet wel op de hoogte zijn van de verkeersregels in Brazilië en hoe ze verschillen van die in Nederland. Hopelijk heeft deze blogpost je geholpen om je voor te bereiden op je reis en om veilig en comfortabel te rijden in Brazilië. We wensen je een goede reis en veel plezier!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Pipa: Hoe je het Braziliaanse surfparadijs kunt bezoeken en ervan kunt genieten

Pipa: Hoe je het Braziliaanse surfparadijs kunt bezoeken en ervan kunt genieten

Pipa: Het Braziliaanse surfparadijs

Pipa is een klein dorpje in de staat Rio Grande do Norte, in het noordoosten van Brazilië. Het ligt ongeveer 80 km (50 mijl) ten zuiden van de hoofdstad Natal, aan de Atlantische kust. Het dorp heeft ongeveer 10.000 inwoners, maar trekt elk jaar duizenden toeristen aan die op zoek zijn naar zon, zee en surf.

Pipa staat vooral bekend om zijn prachtige stranden, die tot de beste van Brazilië behoren. De stranden hebben fijn zand, warm water en hoge golven, die ideaal zijn voor surfers van alle niveaus. Sommige stranden hebben ook natuurlijke zwembaden, kliffen en duinen, die het landschap nog mooier maken. Bovendien kun je op de stranden van Pipa ook genieten van de biodiversiteit van de regio, met dolfijnen, schildpadden, apen en vogels.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Centro-Luchtfoto van het strand en centrum van Pipa
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Pipa-Baia dos Golfinhos

In deze blogpost geven wij wat informatie over hoe je naar Pipa kunt komen, wat je daar kunt zien en doen, en waar je kunt verblijven.

Bereikbaarheid van het dorpje Pipa

Pipa is bereikbaar per vliegtuig, bus of auto.

Per vliegtuig: De dichtstbijzijnde luchthaven is die van Natal (NAT), die vluchten heeft vanuit verschillende Braziliaanse steden en sommige internationale bestemmingen. Vanaf de luchthaven kun je een taxi of een transfer nemen naar Pipa, die ongeveer een uur duurt en tussen de 150 en 200 reais kost. Je kunt ook een auto huren op de luchthaven en zelf naar Pipa rijden, via de BR-101 snelweg. Je kunt vliegtickets vergelijken en boeken via Skyscanner.

Per bus: Er zijn regelmatige bussen vanuit Natal naar Pipa, die vertrekken vanaf het busstation (Rodoviária) of vanaf verschillende punten in de stad. De reis duurt ongeveer twee uur en kost ongeveer 20 reais per persoon. Je kunt de bustijden bekijken en online kaartjes kopen bij Busbud.com.

Per auto: Als je al in Brazilië bent, kun je ook met je eigen auto of met een huurauto naar Pipa rijden. De route is eenvoudig en goed aangegeven, via de BR-101 snelweg. Je kunt autoverhuurprijzen vergelijken en online boeken bij Rentalcars.com, Rentcars of Skyscanner.

Wat te zien en te doen in Pipa

Pipa is een paradijs voor surfers en natuurliefhebbers. Je kunt er genieten van de zon, het water en het landschap op verschillende prachtige stranden, elk met zijn eigen charme en karakter. Een van de populairste stranden is Praia da Pipa, dat het centrum van het dorp is. Het strand heeft fijn zand, warm water en goede golven, die geschikt zijn voor beginners en gevorderden. Het heeft ook een levendige sfeer, met bars, restaurants en winkels langs de kust.

Een ander strand dat je niet mag missen is Praia do Amor, dat ten zuiden van Praia da Pipa ligt. Het strand heeft de vorm van een hart en staat bekend om zijn sterke golven, die perfect zijn voor ervaren surfers. Het heeft ook een rustiger gedeelte, waar je kunt zwemmen of zonnebaden.

Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Praia do Amor-Bord van Praia do Amor
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Baia dos Golfinhos
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Vissersboten
Mijnbrazilie-Brazilië-Rio Grande do Norte-Tibau do Sul-Pipa-Lekker-restaurants-aan-het-strand-van-Pipa

Als je van meer rust en natuur houdt, kun je naar Praia do Madeiro gaan, dat ten noorden van Praia da Pipa ligt. Het strand wordt omringd door kokospalmen en kliffen en heeft kalmer water, ideaal om te peddelen of te snorkelen. Het is ook een geweldige plek om dolfijnen te zien, die vaak in de buurt komen.

Naast het genieten van de stranden, kun je in Pipa ook andere activiteiten doen die je in contact brengen met de natuur en cultuur van de plaats. Een van de meest populaire activiteiten is een boottocht, die je meeneemt langs de kust en je laat kennismaken met de verschillende stranden en eilanden van Pipa. Je kunt ook stoppen om te zwemmen, te duiken of te vissen.

Een andere activiteit die je kunt doen is een buggytocht, die je meeneemt naar de duinen en lagunes van de regio. Je kunt ook genieten van het uitzicht en de adrenaline van het rijden op het zand. Als je meer wilt weten over de geschiedenis en cultuur van Pipa, kun je ook een bezoek brengen aan het Ecologisch Heiligdom, dat een beschermd gebied is dat de flora en fauna van de Atlantische Woud conserveert. Je kunt er wandelen, fietsen of paardrijden en verschillende soorten planten en dieren zien.

Waar te verblijven in Pipa

Pipa heeft een verscheidenheid aan accommodatiemogelijkheden voor verschillende budgetten en voorkeuren. Je kunt hotels, hostels, pensions, appartementen en campings vinden.

Enkele van de best beoordeelde plaatsen om te verblijven in Pipa zijn:

Pousada Cavalo Marinho: Dit pension ligt in het centrum van Pipa, vlakbij Praia da Pipa. Het biedt comfortabele kamers met airconditioning, tv, minibar en balkon. Het heeft ook een zwembad, een tuin, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.

Hotel Sombra e Água Fresca: Dit hotel ligt op een heuvel met uitzicht op Praia do Amor. Het biedt luxe kamers met airconditioning, tv, minibar en balkon. Het heeft ook twee zwembaden, een spa, een fitnesscentrum, een restaurant en een bar.

Pousada Xamã: Dit pension ligt vlakbij Praia do Madeiro en biedt gezellige kamers met airconditioning, tv, minibar en eigen badkamer. Het heeft ook een terras, een tuin, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid.

Conclusie

Pipa is een van de beste bestemmingen in Brazilië voor surfers en natuurliefhebbers. Het dorp heeft een verscheidenheid aan stranden, die elk iets anders te bieden hebben, van hoge golven tot natuurlijke zwembaden. Je kunt er ook andere activiteiten doen, zoals boottochten, buggytochten of ecologische tours.

Pipa is gemakkelijk te bereiken per vliegtuig, bus of auto, en heeft een goede infrastructuur om toeristen te ontvangen. Als je op zoek bent naar een plek om te genieten van de zon, de zee en de natuur, dan is Pipa de perfecte keuze voor jou.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Florianópolis | Een magische eilandstad in Brazilië

Florianópolis | Een magische eilandstad in Brazilië

Florianopolis: een magische bestemmingen

Ben je op zoek naar een vakantiebestemming die je zal verrassen met zijn natuurlijke schoonheid, culturele diversiteit en hoge levenskwaliteit? Dan is Florianopolis de perfecte keuze voor jou. Deze stad, ook wel Floripa of Ilha da Magia (eiland van magie) genoemd, is de hoofdstad van de staat Santa Catarina in het zuiden van Brazilië.

Het grootste deel van de stad ligt op het eiland Santa Catarina, dat meer dan 40 prachtige stranden, een weelderig Atlantisch woud en een rijke geschiedenis en cultuur heeft. In deze blogpost vertellen wij je meer over de bezienswaardigheden, bereikbaarheid en overnachtingsmogelijkheden in Florianopolis.

Bezienswaardigheden in Florianopolis

Florianopolis is een veelzijdige bestemming die voor iedereen iets te bieden heeft. Je kunt er genieten van de zon, de zee en het zand, maar ook van avontuur en sport, of van kunst en cultuur. Hier zijn enkele van de hoogtepunten die je niet wilt missen:

Ponte Hercilio Luz

Deze indrukwekkende brug is de oudste en beroemdste verbinding tussen het eiland en het vasteland. De brug werd in 1926 ingehuldigd en is 819 meter lang.

Mijnbrazilie-Brazilie-Florianopolis-Ponte-Hercilio-Lu
Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Ponte-Hercilio-Luz.jpg

Het is een prachtig staaltje van de architectuur en techniek van die tijd. Je kunt de brug bewonderen vanaf verschillende plekken of eroverheen lopen of fietsen.

Ilha do Campeche

Dit eiland ligt voor de kust van het zuiden van het eiland Santa Catarina en is een paradijs voor natuurliefhebbers. Het eiland heeft een helderblauwe zee, witte zandstranden en een archeologisch park met rotstekeningen van meer dan 5000 jaar oud.

Floripa-Florianópolis-Santa Catarina-Ilha do Campeche-Praia Floripa
Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Ilha-do-Campeche-Zonsondergang.jpg

Je kunt het eiland bereiken met een boottocht van ongeveer 30 minuten.

Barra da Lagoa

Dit is een levendige en kleurrijke visserswijk aan de noordkant van het eiland Santa Catarina. Het staat bekend om zijn lange en brede strand, dat ideaal is voor surfen, zwemmen en zonnebaden.

Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Praia-da-Barra-da-Lagoa
Barra da Lagoa-Florianópolis-Santa Catarina

Je kunt hier ook de lokale cultuur proeven, de verse vis proberen of een boottocht maken naar de nabijgelegen lagune.

Fortaleza de Santa Cruz de Anhatomirim

Dit is een historisch fort dat gebouwd werd in de 18e eeuw om het eiland Santa Catarina te beschermen tegen invasies. Het fort ligt op een klein eiland in de baai van Florianopolis en is bereikbaar met een boot.

Mijnbrazilie-Brazilië-Santa Catarina-Florianópolis-Fortaleza de Santa Cruz de Anhatomirim-Aanlegsteiger
Fortaleza de Santa Cruz de Anhatomirim

Je kunt hier meer leren over de geschiedenis van het fort, de militaire architectuur bewonderen of genieten van het uitzicht op de zee.

Praia da Joaquina

Dit is een populair strand aan de oostkust van het eiland Santa Catarina, dat bekend staat om zijn hoge golven, die perfect zijn voor surfers. Het strand heeft ook fijn zand, helder water en goede infrastructuur, waardoor het aantrekkelijk is voor allerlei soorten bezoekers.

Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Praia-da-Joaquina-Strand-vol-met-zitjes-en-mensen
Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Praia-da-Joaquina-Luchtfoto-van-Praia-da-Joaquina.jpg

Je kunt hier ook surflessen nemen, surfwedstrijden bekijken of sandboarden op de nabijgelegen duinen.

Dunas da Joaquina

Dit zijn enorme zandduinen die zich uitstrekken langs het strand van Joaquina. Ze zijn ontstaan door de wind- en watererosie en vormen een uniek landschap in Florianopolis.

Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Sandboarden-en-surfen-in-de-zandduinen-aan-het-strand-van-Joaquina.jpg
 Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Dunas-da-Joaquina.jpg

Je kunt hier sandboarden, wandelen of gewoon genieten van het uitzicht op het strand en de zee.

Praia de Jurerê

Dit is een luxe en trendy strand aan de noordkust van het eiland Santa Catarina, dat bekend staat om zijn exclusieve resorts, restaurants, bars en clubs. Het strand heeft ook kalme wateren, wit zand en veel ruimte, waardoor het geschikt is voor gezinnen en rustzoekers.

Mijnbrazilie-Brazilie-Santa-Catarina-Florianopolis-Praia-de-Jurere.jpg

Je kunt hier ook feesten, winkelen of beroemdheden spotten.

Fortaleza de São José da Ponta Grossa

Dit is een ander historisch fort dat gebouwd werd in de 18e eeuw om het eiland Santa Catarina te verdedigen. Het fort ligt op een strategische locatie aan de noordkust van het eiland, vlakbij het strand van Jurerê.

Santa Catarina-Florianópolis-Fortaleza de São José da Ponta Grossa-Servidao Da Carioca 32-Jurerê Internacional-Praia do Forte
Florianópolis-Santa Catarina-Fortaleza de São José da Ponta Grossa-Servidao Da Carioca-Jurerê Internacional-Praia do Forte

Je kunt hier de oude kanonnen, muren en gebouwen bekijken, of genieten van het panoramische uitzicht op de baai.

Mercado Público de Florianópolis

Dit is een traditionele markt die gevestigd is in een neoklassiek gebouw in het centrum van Florianopolis. Het werd geopend in 1898 en is nog steeds een belangrijke plek voor de lokale handel en cultuur.

Mercado Público de Florianópolis
Mercado Público de Florianópolis

Je kunt hier allerlei producten vinden, zoals fruit, groenten, vlees, vis, kruiden, kleding, souvenirs en meer. Je kunt hier ook eten, drinken of luisteren naar live muziek.

Bereikbaarheid Florianopolis

Florianopolis is een prachtige stad op het eiland Santa Catarina in het zuiden van Brazilië. Je kunt deze bestemming op verschillende manieren bereiken, afhankelijk van je voorkeur en budget.

Als je met het vliegtuig wilt reizen, kun je gebruik maken van de internationale luchthaven Hercilio Luz, die ongeveer 12 kilometer van het centrum ligt. Er zijn geen rechtstreekse vluchten vanuit Nederland naar Florianopolis, maar je kunt wel vliegen met een of meer overstappen.

Een mogelijke optie is om te vliegen met KLM vanaf Amsterdam naar Sao Paulo, Rio de Janeiro of Buenos Aires, en dan over te stappen op een binnenlandse vlucht naar Florianopolis met een andere luchtvaartmaatschappij, zoals LATAM, GOL of Azul. De totale reistijd is ongeveer 11,5 uur, exclusief de overstaptijd. Volgens de website van KLM kun je een retourticket naar Florianopolis boeken vanaf EUR 990. Je kunt ook andere vluchten en prijzen vergelijken door bijvoorbeeld Skyscanner te raadplegen met je gewenste data en bestemming.

Als je liever met de bus reist, kun je het busstation Rita Maria gebruiken, dat vlakbij het centrum ligt. Vanaf hier vertrekken dagelijks bussen naar andere grote steden in Brazilië, zoals Sao Paulo, Rio de Janeiro, Curitiba en Porto Alegre. De busreis kan echter lang duren, afhankelijk van de afstand en het verkeer. Bijvoorbeeld, de busreis van Sao Paulo naar Florianopolis duurt ongeveer 12 uur. De website Busbud.com kun je gebruiken voor tickets en beschikbaarheid.

Als je met de auto komt, kun je via drie bruggen het eiland Santa Catarina bereiken: Ponte Hercilio Luz, Ponte Colombo Salles en Ponte Pedro Ivo. Deze bruggen verbinden het eiland met het vasteland en de snelweg BR-101, die langs de hele Braziliaanse kust loopt. Houd er rekening mee dat het verkeer in Florianopolis soms erg druk kan zijn, vooral tijdens het hoogseizoen en de spitsuren.

Vanaf het vliegveld of het busstation kun je een bus, een Uber of een taxi nemen naar het centrum of je accommodatie. Je kunt ook een auto huren als je meer vrijheid wilt om het eiland te verkennen.

Overnachtingsmogelijkheden in Florianopolis

Florianopolis heeft een ruim aanbod aan overnachtingsmogelijkheden voor elk budget en elke smaak. Je kunt kiezen uit hotels, hostels, appartementen, campings, pousadas (kleine hotels) en Airbnb’s. Afhankelijk van je voorkeur kun je verblijven in het centrum, aan de kust of in de natuur. Hier zijn enkele suggesties voor waar je kunt overnachten in Florianopolis:

Hotel Majestic Palace: dit is een luxe hotel met een panoramisch uitzicht over de baai en de brug Ponte Hercilio Luz. Het hotel heeft een zwembad, een spa, een fitnesscentrum, een restaurant en een bar. Het ligt in het centrum van Florianopolis, dicht bij winkels, restaurants en bezienswaardigheden.

Hostel Way2go: dit is een gezellig en kleurrijk hostel met een vriendelijke sfeer en een goede locatie. Het hostel heeft een tuin, een terras, een gemeenschappelijke keuken, een lounge en gratis wifi. Het ligt in de wijk Lagoa da Conceição, vlakbij het meer, de duinen en de stranden.

Pousada Ilha Faceira: dit is een charmante pousada met een tropische tuin en een zwembad. De pousada heeft comfortabele kamers met airconditioning, tv, minibar en balkon. Het ligt op het eiland Campeche, op loopafstand van het strand.

Camping Rio Vermelho: dit is een rustige en groene camping met goede faciliteiten en diensten. De camping heeft elektriciteit, water, douches, toiletten, wifi, barbecueplaatsen en een speeltuin. Het ligt in het noorden van het eiland Santa Catarina, in het nationaal park Rio Vermelho.

Conclusie

Florianopolis is een magische eilandstad in Brazilië die je zal betoveren met zijn natuurlijke schoonheid, culturele diversiteit en hoge levenskwaliteit. Je kunt er genieten van meer dan 40 prachtige stranden, een weelderig Atlantisch woud en een rijke geschiedenis en cultuur. Je kunt er ook gemakkelijk komen met het vliegtuig, de bus of de auto.

En je kunt er verblijven in verschillende soorten accommodaties voor elk budget en elke smaak. Kortom, Florianopolis is een vakantiebestemming die je niet mag missen.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Wat kun je zien en doen in Manaus, de cultuur- en natuurhoofdstad van de Amazone in Brazilië?

Wat kun je zien en doen in Manaus, de cultuur- en natuurhoofdstad van de Amazone in Brazilië?

Manaus: de poort naar het Amazonewoud

Manaus is een stad in het noordwesten van Brazilië, aan de samenvloeiing van de Rio Negro en de Rio Solimões, die samen de Amazone vormen. Het is de hoofdstad van de staat Amazonas en de grootste stad in het Amazonegebied, met een geschatte bevolking van 2,2 miljoen inwoners in 2020.

Manaus is een belangrijk cultureel en economisch centrum van de regio, en een populaire bestemming voor ecotoerisme en avontuurlijke reizen.

MIjnbrazilie-Brazilië-Amazonas-Manaus-Luchtfoto
Mijnbrazilie-Brazilië-Amazonas-Manaus-Jachthaven met boten-Achtergrond de stad Manaus

In deze gids vertellen we je alles wat je moet weten over Manaus: hoe je er komt, wat je er kunt zien en doen, en waar je kunt verblijven. Lees verder en ontdek de charmes van deze fascinerende stad.

Bereikbaarheid Manaus

Manaus is bereikbaar per vliegtuig, boot of bus.

Per vliegtuig

De belangrijkste luchthaven is die van Manaus (MAO), die vluchten heeft vanuit verschillende Braziliaanse steden en sommige internationale bestemmingen. Vanaf de luchthaven kun je een taxi of een bus nemen naar het centrum of naar de kust, die ongeveer 30 minuten duurt. Je kunt ook een auto huren op de luchthaven en zelf naar je bestemming rijden. Je kunt vliegtickets vergelijken en boeken via Skyscanner of Tix.

Per boot

Een andere manier om naar Manaus te reizen is per boot. Er zijn regelmatige boten vanuit andere steden langs de Amazone of de Atlantische kust, zoals Belém, Santarém, Macapá of São Luís. De reisduur en prijs hangen af van je vertrekpunt, maar je kunt rekenen op minstens twee dagen. Je kunt kiezen tussen een slaapplaats in een hut of een hangmat. Je kunt de boottijden bekijken en online kaartjes kopen bij Amazon Star of Amazonas Turismo.

Per bus

Er zijn ook bussen vanuit andere steden in het noorden of het zuiden naar Manaus, die aankomen op het busstation (Rodoviária) in het centrum. De reisduur en prijs hangen af van je vertrekpunt. Je kunt de beschikbaarheid en tijden bekijken en online kaartjes kopen bij Busbud.

Wat te zien en te doen in Manaus

Manaus biedt een rijke variëteit aan natuur, cultuur, kunst en gastronomie. Je kunt de weelderige vegetatie van het Amazonewoud verkennen met een begeleide rugzak- of riviertocht, of proeven van de kleurrijke producten van de Mercado Adolpho Lisboa.

Hier zijn enkele van de populairste dingen om te doen in Manaus:

Bezoek het Teatro Amazonas

Een van de meest iconische gebouwen van Manaus is het Teatro Amazonas, een prachtig operagebouw dat werd gebouwd tijdens de rubberboom in de 19e eeuw. Het theater heeft een indrukwekkend interieur met gouden details, marmeren zuilen en kristallen kroonluchters.

Braziliaanse feestdagen-Aniversário de Manaus-Teatro Amazonas
Mijnbrazilie-Brazilië-Amazonas-Manaus-Teatro-Teatro Manaus

Het biedt opera’s en andere artistieke voorstellingen aan. Je kunt het theater bezoeken met een rondleiding of een kaartje kopen voor een show.

Bewonder het Encontro das Águas

Een andere bezienswaardigheid is het Encontro das Águas, het punt waar de donkergekleurde wateren van de Rio Negro samenvloeien met de lichtbruine modderige wateren van de Rio Solimões om de Amazone te vormen. Wat dit vooral ongewoon maakt, is dat de twee rivieren samenstromen, maar zij aan zij voor ongeveer zes kilometer, zonder zich te vermengen.

Mijnbrazilie-Brazilië-Amazone-Manaus-Rio Negro-Dolfijnen
Mijnbrazilie-Brazilië-Populaire Brazilië bestemmingen-Manaus-Rio Negro-Tanken op het water

Je kunt dit zien vanuit de lucht als je naar de stad vliegt, maar boottochten naar het mengende water zijn een van de meest populaire dingen om te doen in Manaus.

Ontdek de cultuur en geschiedenis van Manaus

Manaus heeft een rijke en diverse culturele en historische erfgoed, dat je kunt ontdekken in de vele musea, kerken, paleizen en pleinen van de stad. Enkele van de meest interessante plaatsen om te bezoeken zijn:

Het Museu do Seringal Vila Paraiso, dat je laat zien hoe het leven was in een rubberplantage in de 19e eeuw.

Het Palacio Rio Negro, dat ooit het huis was van een rijke rubberbaron en nu een cultureel centrum is met kunsttentoonstellingen en concerten.

De Church of São Sebastião e São Francisco de Assis, een mooie kerk met een opvallende roze façade en een klokkentoren die ooit op de bodem van de oceaan lag.

Het Espaco Cultural Largo de Sao Sebastiao, een levendig plein met cafés, winkels, straatartiesten en een fontein die licht en geluid combineert.

Geniet van de natuur en het wildleven van het Amazonewoud

Manaus is de perfecte uitvalsbasis om het Amazonewoud te verkennen, het grootste tropische regenwoud ter wereld, dat meer dan de helft van Brazilië beslaat. Je kunt kiezen uit verschillende opties om de natuur en het wildleven van het woud te ervaren, zoals:

Een dagtocht naar de watervallen van Presidente Figueiredo, waar je kunt zwemmen in natuurlijke poelen en genieten van het uitzicht op de spectaculaire watervallen.

Een jungle survival tour, waar je leert hoe je vuur maakt, voedsel vindt, water zuivert en je oriënteert in het woud.

Een ontmoeting met een inheems dorp, waar je meer te weten komt over hun cultuur, tradities en levensstijl.

Een zwemtocht met bruinvissen, die ook wel roze dolfijnen worden genoemd. Deze vriendelijke en nieuwsgierige dieren zijn uniek voor het Amazonegebied.

Waar te verblijven in Manaus

Manaus heeft een verscheidenheid aan accommodatie mogelijkheden voor verschillende budgetten en voorkeuren. Je kunt hotels, hostels, pensions, appartementen en campings vinden. De meeste toeristen kiezen ervoor om te verblijven in het centrum of in de wijk Adrianópolis, waar je de meeste bezienswaardigheden, restaurants en winkels vindt. Enkele van de best beoordeelde plaatsen om te verblijven in Manaus zijn:

Intercity Manaus

Dit hotel ligt in het centrum van Manaus en biedt luxe kamers met airconditioning, tv, minibar en balkon. Het heeft ook een buitenzwembad, een fitnesscentrum, een restaurant en een bar.

Local Hostel Manaus

Dit hostel ligt in de wijk Adrianópolis en biedt gezellige slaapzalen en privékamers met gedeelde of eigen badkamers. Het heeft ook een gemeenschappelijke keuken, een lounge, een tuin en een barbecue.

Amazon Eco Hostel

Dit hostel ligt in het hart van het Amazonewoud, aan de oevers van de Rio Negro. Het biedt eenvoudige hutten met hangmatten en muskietennetten. Het heeft ook een restaurant, een bar, een bibliotheek en een speeltuin. Het organiseert verschillende activiteiten, zoals vissen, kajakken, wandelen en vogels kijken.

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023