Lees hier alles over de Braziliaanse vlag -
Lees hier alles over de Braziliaanse vlag

Lees hier alles over de Braziliaanse vlag

De Braziliaanse vlag

De Braziliaanse vlag is een tekening die laat zien wat Brazilië is en wat het wil zijn. De vlag is gemaakt in 1889, toen Brazilië een nieuw land werd zonder een koning of een keizer. De vlag is daarna nog een paar keer veranderd, omdat Brazilië meer stukjes land kreeg. Nu heeft de vlag 27 sterretjes en ziet hij er zo uit sinds 1992.

De vlag heeft vier kleuren: groen, geel, blauw en wit. Het groen is voor de mooie planten en bomen die in Brazilië groeien. Het geel is voor het goud en andere schatten die in de grond zitten. Het blauw is voor de lucht en het water waar Brazilië veel van heeft. Het wit is voor de wens dat iedereen in Brazilië in vrede kan leven.

Afbeelding van de Braziliaanse vlag

In het midden van de vlag zie je een gele ruit met een blauwe bol erin. Op de blauwe bol staan 27 witte sterretjes en een witte band met woorden erop. De woorden zijn: Ordem e Progresso. Dat betekent ‘orde en vooruitgang’. Dat zijn twee dingen die de mensen in Brazilië belangrijk vinden voor hun land.

De sterretjes op de blauwe bol zijn niet zomaar sterretjes. Ze laten zien hoe de sterren aan de hemel stonden toen Brazilië een nieuw land werd. Dat was op een ochtend in 1889 in de stad Rio de Janeiro. Elk sterretje staat voor een stukje land van Brazilië. Die stukjes land noemen we deelstaten. Er is ook een speciaal stukje land dat het federale district heet. De sterretjes horen bij groepjes sterren die we sterrenbeelden noemen.

Sommige sterrenbeelden hebben namen van dieren, zoals Schorpioen en Orion. Eén sterretje staat boven de witte band, omdat dat stukje land van Brazilië boven de evenaar ligt. Dat is een lijn die de aarde in twee helften verdeelt. Dat stukje land heet Pará.

Tot slot, de Braziliaanse vlag wordt ook wel Auriverde genoemd. Dit betekent in het Portugees van goud en groen. Dit is een verwijzing naar de kleuren groen en geel (goud) in de vlag.

Meer informatie over de Braziliaanse deelstaten lees je in het bericht Brazilië heeft 26 staten en 1 federaal district.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

35 Replies to “Lees hier alles over de Braziliaanse vlag”

  1. Leuk. Ook überhaupt een website over Brazilië. Mijn beste vriend Miguel komt ook uit Brazilië. Hij heeft mij dit nog nooit verteld.

  2. Wat interessant! Ik had altijd een jongen bij mij in een klas en ik was verliefd op hem. Hij kwam van Brazilië en ik tekende altijd de vlag en voelde me altijd heel stoer toen hahaha, op de basisschool nog hoor! Lang geleden

  3. Leuk om zo wat meer informatie over het ontstaan van de vlag van Brazilië te weten te komen. Ik vind hem een stuk mooier dan de huidige Nederlandse vlag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023