In Brazilië wordt er Braziliaans Portugees gesproken -
In Brazilië wordt er Braziliaans Portugees gesproken

In Brazilië wordt er Braziliaans Portugees gesproken

Braziliaans Portugees

Portugees is een wereldtaal die in negen landen over de hele wereld wordt gesproken. Het is een Romaanse taal die zijn oorsprong vindt in het Iberisch schiereiland, waar het zich ontwikkelde uit het Galicisch-Portugees. Door de Portugese ontdekkingsreizen en kolonisatie verspreidde de taal zich naar Afrika, Azië en Amerika.

Een van de meest opvallende landen waar Portugees wordt gesproken is Brazilië. Dit enorme land in Zuid-Amerika spreekt Braziliaans Portugees, een variant die verschilt van het Europees Portugees op het gebied van uitspraak, woordenschat en grammatica.

De taal Braziliaans Portugees wordt gesproken en geschreven door bijna 200 miljoen Brazilianen en is daarmee de grootste variant van de Portugese taal.

Als je op vakantie gaat naar Brazilië dan ga je merken dat weinig Brazilianen Engels spreken. Houdt hier rekening mee!

Braziliaans Portugees spreken

In Brazilië wordt er dus Braziliaans Portugees gesproken en je gaat merken dat je weinig met Engels en Spaans kunt. Een beetje kennis van de Portugese taal is daarom wel handig en aan te raden.

Het leren van een andere taal is voor de meeste Brazilianen geen prioriteit of noodzaak. Ze leven in een enorm en gevarieerd land dat weinig interactie heeft met de rest van de wereld. Ze hebben veel eigenheid en diversiteit binnen hun land, maar ook een sterk gevoel van nationale identiteit.

Het onderwijs in andere talen is bovendien niet van hoge kwaliteit of makkelijk beschikbaar in Brazilië. Het is dus aan te raden om Braziliaans Portugees te leren door het kopen van een studieboek of een taalgids.

Braziliaans Portugees spreken in Brazilië

Er zijn nog andere mogelijkheden om je te redden tijdens je vakantie in Brazilië met de Braziliaanse taal. Je kunt bijvoorbeeld de vertaal app van google downloaden op je telefoon. Als je de taal alvast download op je telefoon dan kun je het ook gebruiken zonder een actieve internetverbinding. Erg handig en de techniek wordt steeds beter. Pas wel op met je telefoon in het openbaar, want dieven zijn gek op smartphones.

Meer handige apps voor je vakantie naar Brazilië vindt je in het bericht ''10 smartphone apps voor je reis naar Brazilië''.

In negen landen wordt er Portugees gesproken

In totaal zijn er negen landen waar Portugees wordt gesproken. Brazilië, Kaapverdië, Sao Tome and Principe, Equatoriaal Guinea, Oost Timor, Guinee Bissau, Portugal, Angola en Mozambique.

Afbeelding van de 9 vlaggen van landen waar Portugees gesproken wordt

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Het mooiste is natuurlijk dat je de Braziliaans Portugese taal goed kunt lezen, schrijven en spreken. Je zult merken dat Brazilianen het kunnen waarderen als je een paar woorden Braziliaans Portugees kunt spreken.

Meer informatie over Braziliaans Portugees leren lees je in het bericht ''Braziliaans Portugees leren in Nederland''.

 

Op zoek naar mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

2 Replies to “In Brazilië wordt er Braziliaans Portugees gesproken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023