Braziliaans Portugees leren in Nederland -
Braziliaans Portugees leren in Nederland

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Hoe leer je Braziliaans Portugees?

Braziliaans Portugees is de officiële taal van Brazilië, het grootste land van Zuid-Amerika. Het is een mooie en levendige taal die veel mensen willen leren. Maar hoe kun je dat doen?

Een van de beste manieren om een nieuwe taal te leren is door naar het land te reizen waar de taal gesproken wordt. Zo kun je jezelf onderdompelen in de cultuur en de taal dagelijks oefenen met de lokale bevolking. Er zijn verschillende bedrijven die taalreizen naar Brazilië aanbieden, waarbij je lessen volgt en activiteiten doet in het Braziliaans Portugees.

Maar als je niet naar Brazilië kunt of wilt gaan, zijn er ook andere opties om Braziliaans Portugees te leren in Nederland. Je kunt bijvoorbeeld een cursus volgen bij een taalschool of een privéleraar inhuren. Er zijn ook online cursussen en apps die je kunt gebruiken om zelfstandig te studeren. Of je kunt een taalmaatje zoeken die Braziliaans Portugees spreekt en met wie je kunt oefenen.

Wat je ook kiest, het belangrijkste is dat je gemotiveerd bent en plezier hebt in het leren van deze prachtige taal. Met een beetje inzet en doorzettingsvermogen kun je al snel een gesprek voeren in het Braziliaans Portugees!

Braziliaans Portugees leren in Brazilië

Een van de meest effectieve en leuke manieren om Braziliaans Portugees te leren is door naar Brazilië te reizen. Zo kun je jezelf onderdompelen in de cultuur en de taal dagelijks oefenen met de lokale bevolking. Je kunt genieten van de zon, de stranden, de natuur, de muziek en het eten van dit fantastische land.

Er zijn verschillende bedrijven die taalreizen naar Brazilië aanbieden, maar een van de beste is studytravel. Zij bieden taalcursussen aan in São Paulo, de grootste stad van Brazilië. São Paulo is een bruisende metropool met veel te zien en te doen. Je kunt er musea, parken, winkels, restaurants en bars bezoeken. Ook kun je er kennismaken met de verschillende culturen die in deze stad samenkomen.

De taalcursussen van studytravel zijn geschikt voor alle niveaus, van beginners tot gevorderden. Je krijgt les van gekwalificeerde docenten die native speakers zijn. De lessen zijn interactief en gericht op communicatie. Je leert niet alleen de taal, maar ook over de geschiedenis, de gewoontes en de actualiteit van Brazilië.

Naast de lessen kun je ook deelnemen aan leuke activiteiten die door de taalschool worden georganiseerd. Zo kun je bijvoorbeeld een stadstour maken, een voetbalwedstrijd bijwonen, een sambales volgen of een dagje naar het strand gaan. Ook kun je zelf op ontdekking gaan en andere plaatsen in Brazilië bezoeken.

Als je kiest voor een taalreis naar Brazilië met studytravel, verblijf je bij een gastgezin of in een studentenresidentie. Dit zijn beide goede opties om je Braziliaans Portugees te oefenen en nieuwe vrienden te maken. Je zult je snel thuis voelen in dit warme en gastvrije land.

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Wil je graag Braziliaans Portugees leren, maar kun je niet naar Brazilië reizen? Geen probleem, er zijn genoeg mogelijkheden om deze mooie taal te leren in Nederland.

Een van de opties is om een cursus Braziliaans Portugees te volgen bij een taalschool. Er zijn verschillende taalscholen in Nederland die deze cursus aanbieden, zoals Casa Brasil, Brasil Lingua en Taalhuis Amsterdam. Let wel op dat je een cursus kiest die specifiek gericht is op het Braziliaans Portugees en niet op het Europees Portugees. Deze twee varianten van het Portugees verschillen namelijk op het gebied van uitspraak, woordenschat en grammatica. Vraag dus altijd na of de cursus die je wilt volgen geschikt is voor jouw doel.

De meeste taalscholen hebben twee startdatums per jaar, meestal in september en januari. Het aantal cursisten dat zich aanmeldt bepaalt of de cursus doorgaat of niet. Ook kun je kiezen uit verschillende niveaus, van beginner tot gevorderd. De lessen worden meestal gegeven door native speakers die je niet alleen de taal, maar ook de cultuur van Brazilië leren.

Een andere optie is om een cursus Braziliaans Portugees te volgen bij een volksuniversiteit. Een volksuniversiteit is een instelling die educatieve en culturele activiteiten aanbiedt voor volwassenen. Er zijn veel volksuniversiteiten in Nederland die cursussen Braziliaans Portugees aanbieden, zoals Volksuniversiteit Amsterdam, Volksuniversiteit Utrecht en Volksuniversiteit Rotterdam. De voordelen van een volksuniversiteit zijn dat de cursussen vaak goedkoper zijn dan bij een taalschool en dat ze op veel locaties beschikbaar zijn.

Een derde optie is om een online cursus Braziliaans Portugees te volgen. Er zijn veel websites die online-trainingen aanbieden in allerlei verschillende vormen. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding Braziliaans Portugees kopen bij het NTI, NHA, Laudius thuisstudies en nog veel meer. Deze opleidingen bestaan meestal uit een combinatie van lesmateriaal, oefeningen, toetsen en begeleiding van een docent. Het voordeel van een online cursus is dat je in je eigen tempo en op je eigen tijd kunt studeren.

Schoolbord met de tekst Braziliaans Portugees leren

Je kunt ook gebruik maken van verschillende apps die je helpen bij het leren van de Braziliaans Portugese taal. Veel apps bieden de mogelijkheid om pakketten te kopen. Je krijgt vaak het eerste hoofdstuk gratis en daarna kun je meerdere hoofdstukken er bij kopen. Voorbeelden van apps zijn Duolingo, Babbel en Memrise. Het voordeel van apps is dat ze leuk en interactief zijn en dat je ze overal kunt gebruiken.

Zoals je ziet, zijn er genoeg mogelijkheden om Braziliaans Portugees te leren in Nederland. Het belangrijkste is dat je een methode kiest die bij jou past en die je motiveert om door te gaan.

Hoe kun je Braziliaans Portugees leren op jouw manier?

Braziliaans Portugees is een prachtige en levendige taal die gesproken wordt door meer dan 200 miljoen mensen in Brazilië en andere landen. Het is een taal die veel voordelen biedt, zoals het vergroten van je carrièrekansen, het verbeteren van je reiservaringen en het ontdekken van een rijke en diverse cultuur.

Maar hoe kun je Braziliaans Portugees leren op een leuke en effectieve manier? Er zijn veel manieren om dit te doen, afhankelijk van je doel, niveau en voorkeur. Hier zijn enkele tips en bronnen die je kunnen helpen:

Begin met de basis. Leer het Portugees alfabet en oefen hoe elke letter wordt uitgesproken. Leer basisbegroetingen en vragen, zoals “Bom dia” (Goedemorgen) of “De onde você é?” (Waar kom je vandaan?). Leer nuttige, alledaagse zinnen, zoals “Eu não falo português” (Ik spreek geen Portugees) of “Onde é o banheiro?” (Waar is de badkamer?).

Kies een leermethode die bij je past. Er zijn verschillende opties om Braziliaans Portugees te leren, zoals privéles, groepsles, online cursus of app. Privéles heeft als voordeel dat je 100% aandacht krijgt en een persoonsgerichte aanpak. Groepsles heeft als voordeel dat je interactie hebt met andere studenten en samen kunt oefenen. Online cursus heeft als voordeel dat je in je eigen tempo en op je eigen tijd kunt studeren. App heeft als voordeel dat het leuk en interactief is en dat je het overal kunt gebruiken.

Let op het verschil tussen Braziliaans Portugees en Europees Portugees. Deze twee varianten van het Portugees verschillen namelijk op het gebied van uitspraak, woordenschat en grammatica. Als je Braziliaans Portugees wilt leren, zorg er dan voor dat je een cursus kiest die specifiek gericht is op deze variant. Vraag dus altijd na of de cursus die je wilt volgen geschikt is voor jouw doel.

Oefen de vier essentiële onderdelen van de taal: spreken, schrijven, lezen en luisteren. Je kunt bijvoorbeeld langzaam luisteren naar Braziliaanse podcasts of muziek, spreken met native speakers via Speaky of Readlang gebruiken om Braziliaanse teksten te lezen met vertalingen.

Studeer vaak en stel doelen voor jezelf. Je kunt bijvoorbeeld elke dag een bepaalde tijd besteden aan het leren van nieuwe woorden of zinnen, of een bepaald niveau bereiken op een app of website.

Gebruik je Braziliaans Portugese taalvaardigheden in het echte leven. Je kunt bijvoorbeeld proberen om te communiceren met Brazilianen online of offline, kijken naar Braziliaanse films of series op Netflix of Época, of meer leren over de Braziliaanse cultuur, geschiedenis en tradities.

Braziliaans Portugees leren is een uitdagende maar lonende ervaring. Met een beetje inzet en doorzettingsvermogen kun je al snel een gesprek voeren in deze mooie taal.

Als je meer wilt weten over mijn persoonlijke ervaring met het leren van Braziliaans Portugees, lees dan verder.

Ik heb gekozen voor privéles omdat ik graag 100% aandacht krijg en een persoonsgerichte aanpak. In de privélessen wordt er veel aandacht geschonken aan de grammatica en opbouw van zinnen. Als je de taal goed wil leren dan is dit ontzettend belangrijk.

Mijn studieboeken zijn Braziliaans Portugees. Mijn trainer vindt dat als je Braziliaans Portugees wilt leren dat je dan geen Nederlands boek moet nemen. Dit zou ik alleen aanraden als je iemand hebt die je eventueel kan ondersteunen als je het niet begrijpt. Mocht je hulp nodig hebben bij het vinden van studieboeken dan hoor ik het graag. Ik heb al wat ervaringen met verschillende boeken.

Zo ben ik vroeger zelf begonnen met onderstaande boeken en die hebben mij een goede basis gegeven voordat ik met privélessen ben begonnen.

Tot slot nog een leuke tip! Persoonlijk heb ik erg veel geleerd van het programma Rosetta Stone. Dit programma maakt gebruik van afbeeldingen en foto’s om je de taal te leren. Dankzij dit programma heb ik ontzettend veel woorden geleerd. Het is een leuke manier van leren en als je de smaak eenmaal te pakken hebt kun je uren achter elkaar je scores proberen te verbeteren.

Op zoek naar een betrouwbare en gediplomeerde docente Portugees in Nederland? Ons advies is om contact op te nemen met Gorete Pereira. Je kunt haar contactgegevens vinden op de website www.braziliaans-portugeesleren.nl

Als je echt goed Portugees wil leren dan ben je bij Gorete aan het juiste adres!

Tips voor het reizen naar Brazilië

Tips voor het huren van een auto in Brazilië

Tips voor goedkope vliegtickets naar Brazilië

Tips voor het reizen met de taxi in Brazilië

Tips voor het rondreizen in Brazilië

Wat is de beste manier om naar Brazilië te reizen?

Tips voor het reizen met Uber in Brazilië

Op zoek naar andere mooie bestemmingen in Brazilië?

Recife

Rio de Janeiro

Brasilia

Pipa

Jericoacoara

Fortaleza

Paraty

Ouro Preto

Curitiba

Teresina

São Paulo

Cumbuco

Lençóis Maranhenses

Iguazu

Parnaíba

Caldas Novas

Pirenópolis

Natal

18 Replies to “Braziliaans Portugees leren in Nederland”

 1. He goede dag ik wil over 3 jaar voor goed naar braziel ik wil graag die taal leren woon in rotterdam weet jij iemand die me kan helpen

  1. Er zijn in Nederland wel mensen te vinden die je de Braziliaanse Portugese taal kunnen leren. Als je online lessen ook als optie hebt dan zijn het er nog veel meer. Je kunt zelfstandig gaan leren, maar ook met hulp. Soms kun je ook bij volksuniversiteiten aanmelden als daar aanbod is. Dat je de taal wil leren is super. Ik denk dat het heel belangrijk is om de taal te spreken als je in Brazilië wil wonen. Waar wil je gaan wonen in Brazilië?

 2. Wat een leuke site!
  Kun je mij laten weten welke boeken en apps jij aanraadt? Ik zie dat op de website niet terug.
  Dank je wel

  1. Bedankt voor je berichtje. Ik dacht het wel te vermelden, maar zal het bericht nog eens kritisch bekijken 😉 ik heb goede ervaringen met dit boek: é isso aí
   Apps gebruik ik niet zo veel, want dan leer je vaak alleen maar woordjes en met een boek leer je toch sneller de grammatica en dat is ook belangrijk. Ik heb wel veel rosetta stone gebruikt om mijn woordenschat te vergroten. Kun je hier iets mee?

    1. Leuk dat je Braziliaans Portugees wilt gaan leren. Ga je ook met een docent leren? Of ga je alleen het boek en apps gebruiken?

 3. De app Busuu werkt ook leuk, je moet ook in braziliaans portugees spreken en er worden vragen gesteld. Ik hoor graag welke studieboeken je gebruikt om de taal te leren.

  1. Hallo Dennis, bedankt voor je reactie en aanvulling. Wordt altijd gewaardeerd. Ik ken de App niet, maar ga het zeker even onderzoeken. Ik heb de boeken die ik gebruik toegevoegd aan het verhaal. Ze zijn bij Bol.com te bestellen!

    1. Je zou de app Babbel kunnen gebruiken om te beginnen. Of Rosetta Stone! Je kunt veel gratis oefenen, maar als je net een niveautje hoger wil kun je tegen redelijke prijzen ook extra levels kopen

     1. Wat leuk om alle info terug te lezen! Ik ga Rosetta Stone app proberen, ik gebruikte altijd Duolingo, zoals eerder in de berichten is vermeld. Ik vind het een hele fijne app vooral voor beginners die graag een nieuwe taal wilt leren. Rosetta Stone ken ik zelf nog niet en de app Babbel is wel meest up to date, en werkt zeer goed trouwens.

      Ik zou graag groepslessen willen bijwonen in de regio/stad Utrecht heeft iemand tips voor mij of suggesties waar ik terecht kan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright mijnbrazilie.nl 2018-2023