Braziliaans Portugees leren in Nederland -
Braziliaans Portugees leren in Nederland

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Braziliaans Portugees leren

In Brazilië spreekt men Portugees. Braziliaans Portugees om precies te zijn. Braziliaans Portugees kun je in Nederland op verschillende manieren leren. Het beste zou natuurlijk zijn om naar Brazilië te gaan. Een vreemde taal leren doe je het snelst in het land waar de taal ook gesproken wordt.

Er zijn bedrijven die dit aanbieden in allerlei verschillende vormen. In dit bericht lees je de vele mogelijkheden om Braziliaans Portugees te leren in Nederland.

Braziliaans Portugees leren in Nederland

Braziliaans Portugees leren is in Nederland op allerlei manieren mogelijk. Het aanbod verschilt nogal per regio als je op zoek bent naar les in bijvoorbeeld groepsverband of privéles. In de randstad zijn er veel mogelijkheden, maar daarbuiten is het soms een hele zoektocht.

Je kunt natuurlijk ook zoeken naar online mogelijkheden. Online zijn er veel mogelijkheden en ben je minder afhankelijk van welke regio je woont.

Braziliaans Portugees leren op een school

Er zijn verschillende scholen die Portugese les aanbieden. Niet alle scholen bieden de Braziliaanse variant van het Portugees aan. Denk hierom en vraag het eventueel na voordat je verplichtingen aangaat.

Over het algemeen bieden de meeste scholen twee startdatums per jaar aan. Het hangt voornamelijk af van hoeveel cursisten zich hebben aangemeld. Sommige scholen bieden ook nog verschillende instapniveaus aan.

Mocht je geen school kunnen vinden in de buurt dan zou je kunnen zoeken naar een volksuniversiteit.

Schoolbord met de tekst Braziliaans Portugees leren

Je kunt ook naar een talenschool in het buitenland. Je zou bijvoorbeeld via een bedrijf als StudyTravel kunnen reizen naar Brazilië om daar Braziliaans Portugees te leren.

Braziliaans Portugees leren via het internet

Op het internet zijn er veel mogelijkheden om Braziliaans Portugees te leren. Er zijn veel websites die online-trainingen aanbieden in allerlei verschillende vormen. Voor elke manier van studeren is er wel een oplossing te vinden.

Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding Braziliaans Portugees kopen bij het LOI, NTI, NHA, Laudius thuisstudies en vast nog veel meer.

Je kunt ook verschillende apps vinden die je helpen bij het leren van de Braziliaans Portugese taal. Veel apps bieden de mogelijkheid om pakketten te kopen. Je krijgt vaak het eerste hoofdstuk gratis en daarna kun je meerdere hoofdstukken er bij kopen.

Braziliaans Portugees leren doe ik zo!

Iedereen leert op een andere manier. Wat voor de ene persoon goed werkt kan voor de andere minder werken. Zelf geef ik de voorkeur aan privé les. Je betaald iets meer, maar je krijgt wel 100% aandacht. Geen vertraging door medestudenten, maar een persoonsgerichte aanpak.

In de privé lessen wordt er veel aandacht geschonken aan de grammatica en opbouw van zinnen. Als je de taal goed wil leren dan is dit ontzettend belangrijk.

Mijn studieboeken zijn Braziliaans Portugees. Mijn trainer vindt dat als je Braziliaans Portugees wilt leren dat je dan geen Nederlands boek moet nemen.
Dit zou ik alleen aanraden als je iemand hebt die je eventueel kan ondersteunen als het het niet begrijpt.

Mocht je hulp nodig zijn bij het vinden van studieboeken dan hoor ik het graag.
Ik heb al wat ervaringen met verschillende boeken.

Tot slot nog een leuke tip! Persoonlijk heb ik erg veel geleerd van het programma Rosetta Stone. Dit programma maakt gebruik van afbeeldingen en foto's om je de taal te leren. Dankzij dit programma heb ik ontzettend veel woorden geleerd. Het is een leuke manier van leren en als je de smaak eenmaal te pakken hebt kun je uren achter elkaar je scores proberen te verbeteren.

Op zoek naar een betrouwbare en gediplomeerde docente Portugees?

Ons advies is om contact op te nemen met Gorete Pereira. Je kunt haar contactgegevens vinden op de website www.braziliaans-portugeesleren.nl

Als je echt goed Portugees wil leren dan ben je bij Gorete aan het juiste adres!

18 Replies to “Braziliaans Portugees leren in Nederland”

 1. He goede dag ik wil over 3 jaar voor goed naar braziel ik wil graag die taal leren woon in rotterdam weet jij iemand die me kan helpen

  1. Er zijn in Nederland wel mensen te vinden die je de Braziliaanse Portugese taal kunnen leren. Als je online lessen ook als optie hebt dan zijn het er nog veel meer. Je kunt zelfstandig gaan leren, maar ook met hulp. Soms kun je ook bij volksuniversiteiten aanmelden als daar aanbod is. Dat je de taal wil leren is super. Ik denk dat het heel belangrijk is om de taal te spreken als je in Brazilië wil wonen. Waar wil je gaan wonen in Brazilië?

 2. Wat een leuke site!
  Kun je mij laten weten welke boeken en apps jij aanraadt? Ik zie dat op de website niet terug.
  Dank je wel

  1. Bedankt voor je berichtje. Ik dacht het wel te vermelden, maar zal het bericht nog eens kritisch bekijken 😉 ik heb goede ervaringen met dit boek: é isso aí
   Apps gebruik ik niet zo veel, want dan leer je vaak alleen maar woordjes en met een boek leer je toch sneller de grammatica en dat is ook belangrijk. Ik heb wel veel rosetta stone gebruikt om mijn woordenschat te vergroten. Kun je hier iets mee?

    1. Leuk dat je Braziliaans Portugees wilt gaan leren. Ga je ook met een docent leren? Of ga je alleen het boek en apps gebruiken?

 3. De app Busuu werkt ook leuk, je moet ook in braziliaans portugees spreken en er worden vragen gesteld. Ik hoor graag welke studieboeken je gebruikt om de taal te leren.

  1. Hallo Dennis, bedankt voor je reactie en aanvulling. Wordt altijd gewaardeerd. Ik ken de App niet, maar ga het zeker even onderzoeken. Ik heb de boeken die ik gebruik toegevoegd aan het verhaal. Ze zijn bij Bol.com te bestellen!

    1. Je zou de app Babbel kunnen gebruiken om te beginnen. Of Rosetta Stone! Je kunt veel gratis oefenen, maar als je net een niveautje hoger wil kun je tegen redelijke prijzen ook extra levels kopen

     1. Wat leuk om alle info terug te lezen! Ik ga Rosetta Stone app proberen, ik gebruikte altijd Duolingo, zoals eerder in de berichten is vermeld. Ik vind het een hele fijne app vooral voor beginners die graag een nieuwe taal wilt leren. Rosetta Stone ken ik zelf nog niet en de app Babbel is wel meest up to date, en werkt zeer goed trouwens.

      Ik zou graag groepslessen willen bijwonen in de regio/stad Utrecht heeft iemand tips voor mij of suggesties waar ik terecht kan?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: